maanantaina, toukokuuta 04, 2020

Kuinka puolueellinen meidän laatumedia lopulta onkaan?



*

...

Onnea, nykymaailma!


..
Ilkka Luoma 

Toivoisin lukijoidenkin eduksi, että HS-toimittaja Kari Huhta olisi valaissut tarkemmin Kuuban kriisin taustoja, joissa US' n masinoima vihamielinen maihinnousu Kuubaan Sikojen lahdella epäonnistui. Kuuban johtaja Fidel Castro osasi maihinnousun estää - pitäen maansa hauraan itsenäisenä.

Samoin olisi ollut hyvä todeta, että edelleen US-masinoimat ilmavoimat pommittivat Kuuban lentokenttiä - siis jo ennen venäläisten tuomia ydinohjuksia.

Neuvostoliitto toi ohjukset Kuubaan Kuuban pyytämänä, samoin kuin US on tuonut myöhemmin ydinaseet Saksaan, Hollantiin ja Turkkiin - tänä päivän niiden ollen siellä jo vuosikausia.

Edelleen noista ydinaseista olisi voinut mainita, että, kun Moskova poisti Kuubasta omat kärjettömät ydinaseensa, niin vastineeksi tuolloin 1960-luvun alkupuolella US poisti ydinaseensa Turkista, tuoden ne sitten myöhemmin Incirlikin lentotukikohtaan - uudelleen.

Maailma eli kauhun tasapainossa kahden ydinasesuurvallan varjosta - molemmilla on noin 10-15 000 ydinkärkeä, noiden riittäessä tuhoamaan liki koko ihmiskunnan.

Kiina, joka on tänä päivänä maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2014/-15) on edelleen kääpiö ydinaseiden osalta noiden kahden rinnalla. Kiina on suuri vain kaupassa, väkiluvussa ja ympäristöhaitojen luojana - tänä päivänä.

Jos taas katsomme per capita ympäristöhaittajälkeä, ovat kiinalaiset kaukana kärkisijoilta ja entistä kauempana, kun otamme huomioon haittajälkien kumuloituvuuden viimeiseltä 100 vuodelta.

Sotilaallisesti Kiina on pieni, mutta kaupallisesti maailman suurin > [2]

...

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
[2]

2 - Jo pari vuotta sitten arvostettu amerikkalaisaviisi The Newsweek piirsi kanteensa "China' s Century" -Kiinan lippuineen, tarkoittaen osapuilleen sitä, että saatamme elää jo kiinalaisten vuosisataa - edellisen ollen suvereenisti lähes koko 1900-luvun sotinut Yhdysvallat. US on samalla perinteellisestikin maailman suurin asekauppias ja suurin rahaa taisteluvoiman ylläpitoon käyttävä valtio.
EU-Eurooppa käy omaa kehityksellistä jaakobinpainiaan, ymmärtämättä, osaamatta tai halumatta nähdä maailmallisuus 'metsänä yksittäisten puiden sijasta'. EU on osa Eurooppaa, suuren osan jäädessä Venäjän puolelle, joka taas jatkuu kauas itään - aina Kiinaan saakka. Nythän Kiina ja Venäjä ovat oikeasti löytämässä (jälleen) toisensa - ollen yhdessä monin osin maailman suurimpia.
Eurooppalaisuus jatkuu Venäjän Uralille saakka ja nyt saattaa olla aika kohteliaan älykkäästi kääntää EU-päätä myös itään - pelkän lännen sijasta.
Maailma on muuttumassa dramaattisesti. Länsi käy perinnefilosofiana jo täyttä informaatiosotaa itää vastaan. Muun muassa lännettynyt laatumedia käyttää idästä jo sanoja - propaganda, valehdella ja olla tosiasioiden kätkijä (lukijat odottaisivat kovasti todisteita noiden väitteiden oheen).
Nyt on menossa West trolling manipulation -ilmentymä, joka kehitettiin väitetyn East trolling propagandan rinnalle pitämään lännen puolia - kiihtyvässä mediasodassa. Miten laatumedia ymmärretäänkään niin idässä kuin lännessä?
Palan painikkeeksi - syntyi mahdollisuus kehittää kansalaisuorakanavaa - sen suurin ja tunnetuin ilmentymä US-presidentti Donald Trump on aloittanut oman suorauutisoinnin twiitteineen - tosin läntinen laatumedia on laskenut Trumpilta päässeen karkuun jo yli 10 000 sammakkoa - valheina. e

...