perjantaina, toukokuuta 15, 2020

Venäläisten oma internet - tarvittaessa internetistä irtoava Runet



...
  • 1-2

  • Ilkka Luoma 
    1 - Tässä kohdin väittelevä sotilaspoliitikkokaan ei saisi unohtaa miten nykyistä maailman verkkoa - internettiä ohjataan, valvotaan ja miten siihen vaikutetaan. Esimerkiksi internetin nimipalvelimet *, missä ne ovat ja ketkä muun muassa niitä valvovat. Internet on tänään paljolti amerikkalaisten valvonnassa. Eikä tässä vielä kaikki.

    Internet on "vain" verkko, johon voidaan liittyä


    Liittymät ovat meidän kuluttajien, yritystemme ja valtiohallintojen käytössä. Nuo liittymisen periaatteet teknologioina ja päätelaitteina ovat läntisten toimijoiden - lähinnä amerikkalaisten hallussa: Intel, Apple, Microsoft, Motorola ja Alphabetin omistuksessa olevat Google ja mobile-alusta - Android.

    Ei olisi mitenkään ihme, jos ja kun Kiina, Intia ja Venäjä haluavat irtautumista tuosta teknologis-ohjelmallisesta amerikkalaisuudesta, joka ilmiselvästi tuo mahdollisuuksia valvoa Internetin käyttäjiä nimenomaan heidän käyttämien liitosrajapintojen kautta.

    Itse maailmojen verkko - siis internet - toimii yhä useammin loppukäyttäjiin nähden mobileverkkojen kautta, siis kolmen kauppana, tässä suuruusjärjestyksessä - Huawei Kiinasta, Ericsson Ruotsista ja Nokia meiltä Suomesta.

    Tunnetusti tuo maailman suurin verkkotoimittaja Huawei on USA' sta trumppistisen 'uhkaa, kiristä ja pakota' -politiikan ikeessä - toistaiseksi edelleen ilman esitettyjä todisteita US-väitteiden tueksi.

    Olisi helppo arvata, että Kiinassa kehitetään nyt kaikkia niitä palveluita, alustoja ja teknologioita, jotka korvaavat kaiken amerikkalaisuuden tuoman uhan vakoilusta ja urkinnasta - esimerkkejä on aina US NSA' n osalta Saksan liittokansleri Angela Merkelin vakoiluun ja salakuunteluun >2
  • Väitös: Putin luo digitaalista Neuvostoliittoa Venäjälle

    Ilkka Luoma 
    2 - Se, että Venäjä haluaa irtautumisteknologiat käyttöönsä on ymmärettävää, jos katsomme maailmojen verkkoa laajana teknologisten alustojen toimintakenttänä.

    Olen täysin varma, että kiinalaiset ovat myös mukana "irtautumismahdollisuuteen", sillä onhan se jo näkynyt tiettyjen amerikkalaisalustojen ja liityntätekniikoiden käyttökieltona itse kiinalaisille - Kiinassa.

    Miksi halutaan irtiottoa?

    Se lienee vuosisatainen reviiripuolustautuminen, sillä kansalliset toimijat haluavat ylläpitää omia tapojaan, kulttuuria, elintapoja kuin kieltä ja kansallisia erikoisuuksia - uskontoakaan unohtamatta.

    Miksi irtiottoa globaalista verkosta, jonka valvontamekanismit ovat vielä tänään lännen valtioiden/ yritysten hallussa. Siksi, että verkko tuo Elämän virtauksellisuutta kaikkien taskuun ja näin se on väkevän vaikuttamisen, manipulaation ja jopa propagandan luomassa uhassa omalle kansalliselle omintakaisuudelle.

    Nykyinen manipulaatio on niin hienosyistä, hienostunutta ja laadukasta, etteivät arki-ihmiset voi eivätkä kykene erottamaan totuutta vähemmän totuudesta. Valtiot eivät tahdo heidän kansalaisiin vaikutettavan maattomasti, sillä monet kansalliset kulttuurit ovat hyvin ylpeitä historiastaan, jota haluavat omalla laillaan edelleen kehittää.

    En ota tässä nyt kantaa manipulaation ja propagandan lähteisiin, vaikutteisiin ja tavoitteisiin - mistään ilmansuunnasta katsottuna. Idea oli avata näkökulmaa laajemmalle kuin vain "internet", joka on rautatie, joka tarvitsee junat ja asemat ja noiden myötä matkustajat, joita me kaikki ihmiset olemme. Tosin päätelaitteisiin on integroitu off-kytkin ... e
FB | 24 | TIEDE |

..
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006507995.html
.

DNS - ICANN

..
Ote itse HS-kirjoituksesta: " ... Runet kehittyi aluksi jopa anarkistisesti, kunnes viime vuosikymmenen alussa Venäjän hallinto alkoi kiristää otettaan siitä. ... "

...

Ei kommentteja: