lauantaina, kesäkuuta 06, 2020

Milloin USA vie sotilaansa ja ydinaseensa pois Euroopasta?




*
...
Aikanaan 1945 II Maailmansodan todelliset voittajavaltiot Yhdysvallat ja Neuvostoliitto jakoivat Euroopan kahtia - väliin syntyi erimielisyyksien kasvaessa rautaesirippu ja alkoi aseellinen kilpajuoksu.
USA tuli Länsi-Eurooppaan tueksi ja turvaksi kymmenin tuhansin sotilain ja ydinasein - näiden ollen edelleen Euroopassa - vaikka itäinen sotilaskeskittymä Varsovanliitto hajosi ja lopetettiin - mahdottomana. Jäljelle jäi Nato ja amerikkalaiset sotilaat. Miksi Natoa ei lopetettu tuohon samaan aikaan?

Saksa oli jakaantunut, kunnes Berliinin muuri murtui ja alkoi kivulias Saksojen yhdistyminen - jälkien ollessa edelleen näkyvillä - kuten myös amerikkalaiset sotilaat ja ydinaseet.


Saksalle nuo US Army'n ja USAF' in sotilaat ovat molemmin puolinen kolikko - he tuovat runsaasti rahaa ja työtä itse saksalaisille, mutta myös ovat jo tietyntyyppinen tahra saksalaisten itsetunnossa - onhan Saksa tänään koko Euroopan Unionin talousjätti ja kansantaloudellinen nettomaksaja moniin erilaisiin EU' n koheesiorahastoihin.

US-presidentti Donald Trump päätöksineen, joita ei ole vielä vahvistettu ajaa amerikkalaisen uhkakuvan Venäjää ajatellen yhä lähemmäksi itse venäläisiä - esitetyn uutisen mukaan Puolaan, joka on slaavien maa ja entinen Varsovanliiton jäsen ja muinoinen itäinen Neuvostoliiton satelliitti.
Todellisuudessa EU ei enää tarvitse amerikkalaisia sotilaita
Nuo US-sotilaat eivät ole turvatakuu, pikemminkin turvauhka, sillä näin kaksi maailman todellista ydinasesuurvaltaa ovat napit vastakkain juuri täällä Euroopassa - Amerikasta katsottuna turvallisen matkan päässä - valtameren takana.
Trump on vaalilupauksenaan luvannut tuoda omat sotilaat kotiin - sillä kotimaassa on paljon rakennettavaa ja turvattavaa; onhan siellä juuri nyt meneillään vaikeat rotusorto-, rasismin vastaiset ja kansakunnan hyvinvoinnin raskaan repeytymisen mellakat/ mielenosoitukset.

Suuri kädenojennus ja palvelus eurooppalaiselle rauhankehitykselle on viedä kaikki amerikkalaissotilaat pois maanosastamme - se rauhoittaisi tilannetta myös Venäjän näkökulmasta, sillä näin se toinen ydinasesuurvalta poistuisi luomasta uhkakuvaa itään. Entä uhkakuva idästä länteen?

Eurooppa on kokonaisvaltaisesti yhteinen maantiede - Ranskan Bretagnesta aina Venäjän Uralille ja Volgan mutkille saakka. Koko tämän alueen rauhankehitys luodaan täällä Euroopassa, ei missään muualla.
Eurooppalaisen rauhan takuuhenkilöt ovat Saksasta ja Venäjältä - vrt. takavuosina Saksan aiempi liittokansleri Gerhadt Schröder ja Venäjän presidentti Vladimir Putin. Tuolloin rauhaa ja yhteistyötä rakennettiin parhaimmillaan Nordstream I maakaasuputkiparina Venäjältä Saksaan - nyt rakenteilla oleva toinen putkipari Nordstream II on luotu uhaksi ja juuri USA' sta käsin!

...

Ei kommentteja: