torstaina, heinäkuuta 09, 2020

Maaperärikkaudet ovat aina kansallista omaisuutta!



*

...

[P] 1 - Itsenäiset valtiot, siltä osin kuin tänään globalisaation maattomien raha- ja materiaalivirtojen myötä se on mahdollista - pitävät sisällään rajallisen maa- ja vesialueen, jonka kätköihin sitten sattuvat onnekkaasti tai vähemmän onnekkaasi tuotanto- ja kulutuskoneistojen tarvitsemia raaka-aineita ja mineraaleja.

Maaperärikkauksia kaivetaan esiin monin osin ylikansallisten jättiyhtiöiden pääomilla, kun "omat eivät riitä". Kaivannaisia kaivetaan ylös sitten joko vahvan kansallisesti tai lepsusti - niitä luovuttaen ulkomaalaisen suurpääoman haltuun.

Selite, ettei kotimaasta löytynyt rahaa kaivostoimintaan - ei ole tässä kohdin hyväksyttävä syy. Rahaa voidaan tehdä hienostunein tavoin - yllättävän paljon!

Valtioiden tulisi pitää kiinni omastaan. Tuota omaa ovat niin maanalaiset raaka-aineet, mineraalit kuin vesistöjen ja pohjavesien elintärkeä makea vesi.

Mineraalit ovat kansallista omaisuutta, ja niihin kohdistuvan lainsäädännön tulee olla niin tiukasti omaan maahan säädettyjä, ettei niiden hyödynnöstä pääse käyttämään ulkomaalainen maaton pääoma ylitse omiemme!


Emme saa tulla höynäytetyiksi emmekä hyväksi käytetyiksi

Tässä voidaan ottaa mallia Kiinasta, joka pitää kiinni tiukasti esimerkiksi omista harvinaisista maametalliesiintymisistään. Samoin voisimme katsoa tarkoin miten Kiina jatkossa tulee kierrättämään raaka-ainevarantoja - vaikkapa kännyköissä olevine harvinaisine alkuaineineen - Kiinassa on "piironginlaatikoissa" noin miljardi kännykkää! Puhutaan eWaste tekniikoista >
..


HS: "

Kaivostuotannon väheneminen on koko Euroopan yhteinen huoli

"

..
2 - Kaivostoiminta oli jo aikanaan keskipiste, kun se oli osana ajautumistamme Talvisotaan - olimme antaneet Petsamon Kolosjoen nikkeliesiintymät ulkomaalaisten haltuun. Meidän piti jo tuolloin olla itsekkäitä omien varantojemme suhteen.

Aikanaan Petsamon nikkelistä tuli osaltansa sitten meille kohtalokas yhdistelmä sotiemme menetyksiä (Antti Hietalahti: Talvisodan salainen strategia - Otava ~ https://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/kirjat/Antti-Hietalahti-Talvisodan-salainen-strategia-nikkelill%C3%A4-Saksan-rinnalle/871476 -).


On selvää, että niukkenevista materiaaleista, raaka-aineista ja mineraaleista tulee kaupallinen sota, jopa oikea sota

Nykyaikaiset tuotantokoneet imevät yhä enemmän raaka-aineita, ja se jolla on niitä eniten - on myös mitä suurimmin lopulta vaaravyöhykkeessä. Vesi on näihin elintärkeisiin raaka-aineisiin ehdottomasti luetteloitava - ei tarvitse kuin katsoa Israelin pyrkyä ottaa itselleen koko Jordan-joen laakso - syy on mitä ilmeisin. Kylvetäänkö sodan siemeniä siellä nyt?

Suomessa on muutamia keskipistemineraaleja - kuten oli Petsamon nikkelikin - sotametallina, jota erityisesti Saksan kolmas valtakunta himoitsi. Tänään on syytä olla tarkka, vaativa ja soveltuvasti itsekäs noiden omien mineraalien kanssa - niin ne muutkin ovat. Kaikessa ei kannata olla omaksi tyhmyydeksi mallioppilas ... e


...

Ei kommentteja: