perjantaina, marraskuuta 27, 2020

Helsingin Sanomat käy informaatiosotaa idän ja lännen välillä


Piirros: ~ https://mielenihmeet.fi/manipulaatio-muiden-ihmisten-heikkouksien-hyvaksikaytto/

*

...

On kiintoisaa seurata HS-kirjoitusten sisällön manipulatiivista kehitystä

 

HS-ote: ” … Kiina ottaa onnistumisestaan ilon irti, ja lupaus jakaa rokotetta köyhille maille on suolan hieromista muun maailman haavoihin … ” |3

1 -  Kiina on tapetilla lähes joka päivä - nyt käydään kovaa informaatiosotaa lännen edistyksellisyydestä, vapaudesta ja oikeudenmukaisuudesta idän kommunistisia diktatuureja vastaan. 

Tosiasiassa demokraattisesti pohtien kiinalaiset edustavat maailmastamme ~ 1,4/7,8 osuutta, kun taas läntinen hienostunut markkinatalous osoittaa noin 1,3/7,8 osuutta maailmallisesta ihmispopulaatiosta.

Virukset ovat olleet "aina". Aloittivat oman "ratsastuksen" jo bakteerien sisältä, kunnes syntyi meriin Elämää, joka nousi maalle ja virukset jatkoivat tuhat miljoonaista vuosikehitystään - ollen evoluution hallinnassa, kuten me ihmisetkin. Lännestä osoitetaan Koronan nousseen pintaan Kiinan Wuhanista.

Talouskasvukehitys ja sen kiihkeys kasvuhokemana nostatti ihmiset sadoin miljoonin ilmaan - lentokoneisiin, antaen erinomaisen kantoradan viruksien leviämiselle. Sekin on ymmärrettävää, että maailman väkirikkain valtio nostattaa eniten virusilmentymiä - onhan siellä vahvasti tartuntapintaa.

On jopa hienostuneen nokkelaa ilmentää syyllisyyttä jonnekin, kun tiedämme viruksien kohtaavan isäntiään kaikkialla - eilen, tänään ja huomenna. Lopultahan on vain kysymys jälkeistoimista luotaessa viruslajileviämiselle esto.

Osa lukijoista saattaa jo ihmetellä HS-kirjoitusten sisältöasua - tässäkin, kun kiinalaisuutta ja Kiinaa käsitellään ikään kuin halventavasti, vihjaavan valtaushaluavaksi - etsien 'käenpoikana irtopisteitä'*.

|* ” … Kiinan kaltaiset käenpojatkin … ” -HS-ote toisaalta

 

Tässä kohdin voisi muistaa ihmisten väliset sodat ja niiden uhrit - entä nyt, kun tarkastellaan viimeistä vaikkapa 60 vuotta? Mistä, missä ja miten soditaan - tuottaen raunioita, kuolleita ja myös ratkaisemattomia ongelmia?

Kun tutkimme HS-menetelmää esittää tätä lännen ja idän keskinäistä vastakkainasettelua, olisi HS-linkki https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007641429.html  - |4 - osuva, jossa kirjoitetaan Yhdysvalloista, jolle halutaan asettaa jälleen se maailmanjohtajuuden rooli >2

 

HS-otsikko: ” Kiina kiillottaa kilpeään lupaamalla rokotetta köyhille maille, Yhdysvallat aikoo hoitaa ensin omat potilaansa|3

|* ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007644463.html

 

.

Miksi juuri USA olisi se maailmanjohtaja?

2 US jopa niin, että vihjataan US-johtajuuden tuoneen tasapainon ylläpitoa ja padottua väkivallan karkaamista - kurittamalla hangoittelijoita, jotka ehkä lopulta kantavat ongelmataakkaa aina kolonialismista, orjuuden rahtaamisesta ja maaperäraaka-aineiden rosvoamisista lähtien. Historiaa tuntevat tietävät mistä nämäkin ominaisuudet maailmallisuuteemme suurelta osin ilmestyivät.

 

Kiina nousi maailman suurimmaksi taloudeksi jo vuonna 2016 - IMF: bkt/PPP

[ ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html - ]

Ehkä tämä us-maailmallisjohtajuuden kyseenalaistava talousjohtajuus herätti läntisen - demokraattisesti ajateltuna vähemmistön - vastaiskuun, joka näkyy nyt raskaana vastakkainasetteluna - itä <> länsi nokkapokkana.

 

Väistyvä trumppistinen 'uhkaa, kiristä ja pakota' -mentaliteetti nousi atmosfääreihin-

- vähätellen niitä saavutuksia, joita tämän hetken maailman suurin kehitys- ja tuotantokone Kiina tekee - virheet ja ympäristö-ongelmat saadaan näppärän hienostuneesti työnnettyä itään - unohtaen kumuloitumiset ja ’per nenä’ näkemykset.

 

On selvää, että jokainen valtio koettaa antaa itsestään positiivista kuvaa

- tästä tuo korona-rokote on selvä osoitus. Kiinassa on riittävä tuotekehityskoneisto tuottamaan samalla tavalla menestystä kuin lännessä, vaikka tuota osaamista selvästi vähätellään täältä lännen ihannemaista.

Tässä kohdin löydämme us-presidentti Donald Trumpilta erään nokkelan twiittiviestin:

"Meidän ei kannata opettaa tapojamme sellaisille, jotka eivät niitä halua!

Miksi täältä meiltä kaikkiin ilmansuuntiin 'niinistömäisten hyvien palveluksien maasta' laatumediaksi itseään kutsuva informaatioväylä jäytää lukijakuntaansa vahvasti epäillyllä manipulaatiolla – vastakkain asetellen itää ja länttä?

 Eikö Suomi, ollen idän ja lännen vedenjakajalla, voisi valita sille hyvin sopivan puolueettomuuden, muiden sisäisiin asioihin sekaantumattomuuden kuin vanhan kunnon journalistisen tavan tiedolla täyttää lukijoitaan? e

..

|4 HS-ote: ” … Länsimaiden menestyksen takana on Atlantin rannoilla satoja vuosia sitten syntynyt yksilön ­vapauden ajatus, joka on vaikuttanut mullistavasti uskontoon, tieteeseen, politiikkaan ja koko elämään. Sosialismin romahdettua kuviteltiin, että vapauden ajatukset leviäisivät ympäri maailman, mutta se toivo sammui nopeasti … ”

 .

PS. Tämä kirjoitus ilmestyy myös IJL-blogille ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/helsingin-sanomat-kay-informaatiosotaa.html  - 29.11.2020, jossa on huomattavasti enemmän viitteitä linkkeinä.

 

 

EKSTRA

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/laatumediasta-tarkoitushakuista.html -


Valmis 29.11.2020


a] "x"

~ x - 

b] "x"

~ x - 

c] "x"

~ x - 








...

US/P | IJL 

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
17:37

Vastaanottaja:

ville.simila@hs.fi; kaius.niemi@hs.fi

Kopio:

mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; markku.rattila@kaleva.fi; merja.yla-anttila@yle.fi; mika.lintila@tem.fi

.