keskiviikkona, syyskuuta 15, 2021

Helsingin Sanomat aggressioi nyt Nordstream II kaasuputkea, joka on valmis kaasun siirtoon


..

"

Nord Stream 2 on kivulias muistutus siitä, millaisiin kompromisseihin Euroopan fossiiliriippuvuus johtaa

" |*

..

Helsingin Sanomat jyrkentää linjaansa ja on aloittanut Venäjän uhan luonnin tosissaan -

- tässä HS' n paatoksellinen informaatiosota on voimallista West trolling manipulation - ellei jo peräti propaganda -tyyppistä. Miksi - heräävät lukijoiden kysymykset. Miksi nyt lietsotaan tätä idän ja lännen välistä vastakkainasettelua?

HS-toimittaja kuvastaa Venäjää yhä aggressiivisemmaksi, ja HS-aggressio ulottuu jo venäläiseen maakaasutoimitukseen -
.. lähinnä Saksaan, joka yksinkertaisesti tarvitsee enemmän yhä vähäpäästöisempää väliajan energiaa - korvatakseen kivihiiltä, kun ydinvoimakin on (toistaiseksi) pannassa.
Miksi tässä pitää puolustella kolmansia osapuolia, varsinkin tässä jossa Ukraina välitysmaana on kiristänyt kaasuhanoja ja jättänyt maksamatta kaasulaskuja, joita sitten EU-Bryssel on maksellut - "hyväntahtoisena hölmönä" -etten jopa sanoisi.

Nyt Saksa saa kiristysvapaata maakaasua -
.. tässä kohdin joku joka tietää voisi kertoa miten Nord Stream I putkiparilla on kiristelty ja pakoteltu - kuka kertoo millaista todellista uhkaa tuo ensimmäinen Itämeren alittava kaasuputki on aiheuttanut ja kenelle/ keille?
Toisekseen HS-toimittaja Jarno Hartikainen olisi hyvä perehtyä maantieteeseen, ja havaita, että Venäjä on osa Eurooppaa, mikä maanosana ei ole pelkkä EU-Eurooppa. Samalla toimittaja voisi havaita, että Venäjä sattuu olemaan Euroopan suurin valtio - niin pinta-alana kuin asukaslukuna.
Samalla Jarno voisi pohtia journalismia, vapaata sanaa kuin todellisuutta tosiasioina, eikä sotkea manipulaatiota lukijoille -
.. nyt tässä kohdin Jarno voisi kertoa miten Venäjän aggressio on kasvanut - varsinkin, jos verrataan miten US aggressio tälle kuulumatonta NS II kaasuputkea, jopa uhkauksin - eikö se olekaan aggressiivista.
Samalla Jarno voisi perehtyä aivan aikuisten oikeasti todelliseen aggressioon, jota USA on sotina, hyökkäyksinä jopa ilman mitään kansainvälistä mandaattia - harjoittanut Afganistanissa, Irakissa, Jemenissä, Somaliassa, Libyassa ja Syyriassa - vai eikö nämä aggressiot kuulu taloustoimittajan tietämyslaariin.

Onneksemme Suomessa on valistuneet lukijat, jotka osaavat ajatella oloamme geopolitiikassa -
.. täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jossa juuri me laajana kansana tiedämme Venäjän historiaa ja meidän osuutta siinä - ollen niin hyvää kuin pahaa - molemmin puolin rajaa. Autonomiaakin on vietetty ja nykyään oltu täysin rauhassa yli 70 vuotta.

Miksi laatuaviisi Helsingin Sanomat harjoittaa tämän mukaista näykkimistä ja nokkimista -
.. mitä me kansakuntana hyödymme siitä, ellemme peräti menetä jotain sellaista, jonka katumusharjoittelu saattaa tulla liian myöhään. Uskoisin tässä vahvasti että lukijat haluaisivat kuulla toimittajan oman selostuksen kirjoitustyylistään.
Joskus on kaukoviisaasti sanottu, että 'pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä' - nyt nämä HS-tyyppiset manipulaatiot karkottavat ystävyyttä | ystävystymistä - ja pahimmassa tapauksessa luovat vihollisia.

Vapaan sanan mentaliteetti ei siedä manipulaatiota!
Se edellyttää vilpitöntä ja tutkittua (mahdollisimman suurta) totuudellisuutta - puolueettomuutta sananvälittäjältään, jotta luottamus syntyisi mediaa kohtaan. Voisi jopa olla, ettei media enää laajanakaan ilmiönä nauti suurtakaan instituutionaalista luottamusta | arvostusta - ainakin jossain ajan vaiheessa päästiin autokauppiaiden kanssa samaan kastiin.

Lopuksi kysymys toimittajalle -
.. miten Venäjä ja aiempi Neuvostoliitto on uhkaillut, kiristellyt tai muutoin pakotellut meille tulevan maakaasuputken kanssa - onko havaittavia uhkia ollut ilmassa - muuta kuin maakaasun eittämättömät hiilidioksidipäästöt, näiden ollen kuitenkin vähemmän epäympäristöystävällisiä kuin vesisärötyksellä aikaansaatu kaasu, jota US mielellään kauppaisi kaukaa valtameren takaa EU-Eurooppaan.

*

Oliko sittenkin niin, että amerikkalainen hampaiden kiristely olikin oman kaasutuotteen lanseerausta, markkinointia kuin argumentointia sen hyvyydestä ... hei Haloo arvon toimittajat -ystävällisesti todettuna.



.
YLE-ingressi: "Nord Stream 2 koostuu kahdesta 1 200 kilometriä pitkästä kaasuputkesta, jotka tuovat maakaasua Venäjältä, Ust-Lugasta Saksan Greifswaldiin. Kremlin mukaan putki otetaan käyttöön niin pian kuin mahdollista." ~ https://yle.fi/uutiset/3-12094397 -
...



| 82 TIEDE 200 | 139 SUOMI24 322 |


Ei kommentteja: