tiistaina, kesäkuuta 07, 2022

Yhdysvallatkin osaa valehdella - jopa YK' n edessä!


Kuva: ~ https://snl.no/Irak-krigen_2003 - kuva lisätty 07062022

*

INFO

https://yle.fi/uutiset/3-5820330 - "

Selvitys: USA:n johto valehteli Irakin aseista

"


***

..

Suurvallat osaavat myös valehdella


Valehteleminen ei ole harvinaista suurvalloille, jotka ajavat aina lopulta vain omia etujaan ---

HS-otsikko ja -ingressi: "Valheen pakko syö Venäjää sisältäpäin
Valheesta on tullut Vladimir Putinin hallinnon ominaispiirre. Nyt on ehditty jo valehdella niin pitkään, että kierteestä on ehkä mahdotonkin päästä irti
." -HS-toimittajana Antero Mukka


~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008844895.html -

..
Muistamme hyvin vuoden 2003 amerikkalaisvalehtelun episodin, kun Yhdysvallat haki hyökkäys- ja taistelulupaa YK' n yleiskokoukselta - maineikkaan ja jo edesmenneen UM Colin Powell' in suulla. Powell toimi silloisen esimiehensä käskystä, tuolloin us-presidenttinä oli nuorempi George W. Bush, jonka isä, vanhempi Bush us-presidenttinä oli päässyt kurittamaan Irakia Persianlahden sodassa [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War_syndrome - ] yli kymmenen vuotta aiemmin.


Sotaveteraani ja kenraali Powell joutui valehtelemaan koko muulle maailmalle Irakin joukkotuhoaseista, tätä raskaasti muunneltua totuutta Powell katui myöhemmin ~ https://yle.fi/uutiset/3-5156272 - .



Nuoremman Bushin oli pakko saada sotansa ja hyökkäyskäsky oli jo olemassa, oli YK' n päätös mikä tahansa

YK ei antanut USA' lle hyökkäysmandaattia Irakiin. USA hyökkäsi kuitenkin - aloittaen raskain ilmapommituksin ja näin myös miehityksen voimalla aiheutti Irakin kaaokselliseen tilaan, mikä taas johti ISIS-järjestön syntymiseen Irakin tuhkasta [ ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tuhkasta - ].



Valehtelu ei näin ole harvinaista Yhdysvalloillekaan

Myöhemmin Irakista ei löydetty joukkotuhoaseita [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-5149224 - ], tosin yllätys pääsi kuitenkin pinnalle, todisteita löytyi sitenkin (niiden ollen hyvin kiusallisia), mutta ne liittyivät aiempiin toimituksiin länsimaista. Irak kävi aiemmin pitkän sodan Irania vastaan [ ~ https://historianet.fi/sota/iranin-lapsisotilaat-pakotettiin-itsemurhatehtavalle - ], ja USA ja länsi olivat tuolloin hyvissä väleissä Irakin johtaja Saddam Hussein kanssa .. !


..

69202 

..

EKSTRA 

[48|153] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17444762/amerikkalainen-vakivalta-pursuaa-valtoimenaan

..

|  83  TIEDE  518  |  97  SUOMI24  317  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  TWITTER  |


...

Ei kommentteja: