torstaina, syyskuuta 13, 2007

Amerikkalainen tosivaikuttaja kävi esittäytymässä - DARPA 50 vuotta


(Finlandia-talo ke. 5.syyskuuta 2007 - GIGA 1) seminaari - DARPA 2))

[ ... USA:ssa presidentin hallinnon takana vaikuttaa joukko toimijoita, joista DARPA lienee yleisölle yksi tuntemattomimmista, vaikka heidän innovointi ja rahoitus mm.tietoyhteyksien osalta synnyttivät esi-internetin jo 1970-luvulla --- Suomen puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) kävi esitelmämatkalla Yhdysvalloissa ... ]

DARPA:n johtaja tohtori Tony Tether 3) kertoi hyvin amerikkalaisesti mitä he tekevät, ja mitä he suunnittelevat - siis ei sanonut juuri mitään - suitsutti amerikkalaista aseistusta ja sotilastietoliikennetekniikka - välittömiä ja reaaliaikaisia eliminoimisyhteyksiä toimijoiden ja kohteiden välille. DARPA innovoi ja rahoitti internetin esiastetta jo vajaat 40 vuotta sitten.

USA toimii kuin suuri tiedustelu- ja tuotekehityskeskus. USA käyttää, säilyttääkseen sotilaallisen hegemonian ja läsnäolon "all over the world", militariaan enemmän kuin 10 seuraavaa valtiota yhteensä. Palkkakulut armeijassa, tuotekehityksessä ja innovaatiokeskuksissa muodostavat valtavan ostovoiman markkinatalouden kulutusalttareille.

DARPA esiintyi Finlandia-talossa pääroolissa. DARPA suunnittelee kuinka mahdollisimman tarkasti ja hienostuneesti hoidetaan haitallisia tekijöitä pois presidentin ja tämän hallinnon tieltä. DARPA:n sormet ja innovointi ulottuvat lentokoneista satelliittien kautta kaikkialle lonkeroituviin tietolähteiden hallintamekanismeihin ja niiden suunnitteluun. Tieto on sanan mukaisesti valtaa - tämä tieto välitetään presidentille, jotta hän voisi tehdä tehokkaita (?) täsmäpäätöksiä kansallisen talousjärjestelmänsä tueksi.

Suomalainen yleisö kuunteli haltioituneena esitystä - jossa loppukohahdukseksi esiteltiin "älykästä robotiikka" - päämääränä säästää jenkkisotilaat epämiellyttäviltä Irakin kaltaisilta operaatioilta. DARPA:n tuotekehityksessä ja innovoinnissa istutetaan tekoälyä tekojäseniin, näin saadaan kädetön kädelliseksi ja juoksematon juoksevaksi. Esitys luonnehti hyötyjä siviilipuolelle, kunhan ne ovat ensin testatut sotilaspiireissä palvellen suurvallan globaalipyrkimyksiä turvaksi häiriöttömille raaka-aine- ja energiatoimituksille. Seuraava sota käydään energiasta ja puhtaasta vedestä.

Lopuksi DARPA esitti kutsun suomalaiselle osaamiselle kumppanuusohjelmiin kehitettäessä välineitä ja systeemejä länsimieliselle globaalihallinnalle. Oliko seireenikutsu puolustus- vai hyökäyssateenvarjon alle pahan akselin voimia vastaan muinoisesta Persiasta, Venezuelasta tai ehkä suurista kehittyvistä maista, jotka nousevat vääjäämättä USA:n rinnalle kilpailtaessa hupenevista energia- ja raaka-ainelähteistä.

Mielenkiintoista oli myös se, että miltei samaan aikaan Suomen puolustusministeri Jyri Häkämies [kok.] laukaisi varsinaisen ajattelemattomuuspommin USA:ssa - oli tarpeen luetella kolmeen kertaan Russia, kun kosiskeltiin amerikkalaisia ymmärtämään, että olemme muuttuneet ja haluamme isojen poikien Nato-kerhoon. Suomen kansa ei varmaankaan antanut Kokoomukselle Niinistön ääninä tätä valtuutusta.

GIGA - päivillä oli myös mielenkiintoisia suomalaisia puhujia, mm. professori Hannu Kari 4), joka aiheellisesti esitti näkemyksiä internetin haavoittuvuudesta ja herkkyydestä "pahan voimia" vastaan. DARPA johtaja nukkui tai kuunteli tarkkaavaisesti silmät kiinni hyvin jäsenneltyä suomalaisesitystä.

DARPA täytti 50 vuotta ja heillä on ilmeisemmin kilvenkiilloitusjuhlakiertue meneillään, kun myöntyvästi vastasivat Suomen TEKES :in kutsuun saapua evästämään huomisen tietoliikennetekniikka- ja yhteysmaailmaa kaukaiseen Suomeen, joka synnytti Nokian amerikkalaisten omistamaksi.
..........
1)
GIGA, Converging Networks TEKES ---
http://www.tekes.fi/giga ---

2)
http://fi.wikipedia.org/wiki/DARPA [ suom. ] --- kts. myös http://en.wikipedia.org/wiki/DARPA [ eng ]
DARPA = Defence Advanced Research Projects Agency --- kts. myös
http://www.darpa.mil/ ---

3)
Dr. Tony Tether ---
http://www.darpa.mil/body/news/2006/DARPAHASC32906final.pdf ---

4)
Prof. Hannu H. Kari ---
http://www.tcs.hut.fi/~hhk/ --- tuli kuuluisaksi, kun ennusti internetin romahtavan ...


..........
Ilkka Luoma
KESKUSTELU --- TIEDE [ 22411 ]

..........

Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
(kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2007)

Kuva 1
---
http://www.panoramio.com/photo/4551255 ---

Teksti
Tohtori Tony Tether kertoi vuolaasti ja amerikkalaismarkkinoinnillisesti DARPA-organisaation saavutuksista. DARPA on yksi USA:n presidentin taustavaikuttajista, jota täytyy kuunnella. --- 5. syyskuuta 2007, Finlandia-talo, Hki. TEKES:in GIGA Converging Networks -seminaari:
http://www.tekes.fi/giga

Kuva 2
---
http://www.panoramio.com/photo/4551293 ---

Teksti
Yhdysvaltojen sotilasteknologia on informaatiologistiikkaa ja täsmäräjähdyksiä. Yhteydet pitää toimia kaikkien osallistujien kesken jäsennellysti - tuloksena tai ainakin tavoitteena on keskitetympi isku, jolloin jokaisen pitäisi ymmärtää, että USA:ta piiloon ei voi mennä (?) DARPA innovoi ja rahoitti internetin esiastetta jo 1960-luvun lopulta. Puhui Tony Tether.

Kuva 3
---
http://www.panoramio.com/photo/4551321 ---

Teksti
Huomisen sota on informaatiosotaa, jossa yritetään lamauttaa tietoliikenneyhteydet, jolloin koko talousjärjestelmä romahtaa/ pitäisi romahtaa. "Matojen maailma" - huomista slangia, aikajaksoja mitataan millisekunneissa ja kaikki vilisee bitteinä avaruuksien tyhjyyteen.

Kuva 4
---
http://www.panoramio.com/photo/4551347 ---

Teksti
Kädet ristissä tohtori Tony Tether vakuutti saarnaajan lailla - niin GIGA-seminarin puheenjohtajalle kuin tarkkaavaiselle yleisölle amerikkalaisten vilpittömyyttä haettaessa yhteistyökumppaneita DARPA-projekteihin koko läntisen maailman kauppavapauden turvaamiseksi. Meille jää todellisuudessa hämärän peittoon mitä kaikkia neuvoja USA:n presidentti/ presidentin hallinto saa DARPA-organisaatiolta.

Kuva 5
---
http://www.panoramio.com/photo/4551382 ---

Teksti
Juuri nyt suuri mielenkiinto liittyy aivokielen ymmärtämiseen, jolloin saadaan robotiikasta enemmän "apuvälineitä" suoraviivaistoimintaan maailman "turuilla ja tanhuvilla". Amerikkalaiset haluavat säästää omia inhimillisiä voimavarojaan, jolloin presidentti suurella toimintavallallaan voi helpommin operoida edistämässä omia kansallisia etujaan. USA käyttää enemmän rahaa militariaan kaikkinensa kuin seuraavat 10 yhteensä. Onko oikea "tähtien sota" lähempänä kuin arvaammekaan, vai siirtyykö sota langattomille yhteyksille, jolloin ainoastaan lamautetaan taloudellisia sidoksia ja kytkentöjä?

Kuva 6
---
http://www.panoramio.com/photo/4551416 ---

Teksti
Suomalainen yleisö kuunteli hartaasti, tarkkaavaisesti ja välillä hyrskähdellen, kun saarnamies Tony Tether värikkäästi kertoi jenkkifilosofiaa aseteknologian ympäriltä. Kuulosti kuin sota, varustelu ja konfliktit olisivat joka päiväistä toimintaa USA:ssa - ikäänkuin itsestään selvyyttä, kun omaa armeijaa harjoitetaan tositilanteissa. USA onkin sotinut/"sotinut" miltei yhtäjaksoisesti ensimmäisestä maailmansodasta lähtien.

Kuva 7
---
http://www.panoramio.com/photo/4551437 ---

Teksti
Lopuksi tohtori Tether kutsui suomalaisia mukaan yhteistoimintaan kuin "viatonta punahilkkaa suden suuhun" - aivan kuten Nokiakin luiskahti markkinatalousoppien mukaisesti amerikkalaisten rahastojen omistukseen. Ajoitukseltaan GIGA-seminaarin DARPA osuus sattui hyvin - samaan aikaan hyvin ajattelemattomasti, ikään kuin ymmärtämättä todellista diplomatiaa - Suomen puolustusministeri Jyri Häkämies laukaisi USA:n matkallaan Russia, Russia and Russia - kosiskeli mitä ja mistä? Kokoomus ymmärtämättömyyttään hylkäsi yhden suurimmista periaatteistamme - ... ei rehvastelu ja sanahelinä pyrittäessä jenkkien kabinetteihin suosiokerjäyksenä edistä kansallisia kokonaisetujamme.

1 kommentti:

Sananvapaus viimeinen linnakkeemme kirjoitti...

Maahanmuuttajien selkeästi suuremman rikollisuuden on havainnut moni muukin joutuessaan joko uhriksi tai kuten Petteri Järvinen

http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=1224641

Säästäkää edes suvivirsi
[Petteri Järvinen 14.9.2007]


Jouduin keväällä asioimaan toistuvasti Helsingin käräjäoikeudessa. Aulassa on iso taulu, johon heijastetaan päivän juttujen osapuolten nimet. Jo muutaman päivän jälkeen huomioni kiinnittyi listan vierasperäisiin nimiin.

Yksinkertaisen ja täysin epätieteellisen arvioni mukaan ainakin neljäsosa rikosjuttujen asianosaisista oli nimestä päätellen ulkomaalaisia. Erityisesti pisti silmään, että lähes joka päivä listalla esiintyi vähintään yksi Muhammed.

Suomen väestöstä ulkomaalaisia on noin kaksi prosenttia; pääkaupunkiseudulla luku lienee jonkin verran korkeampi. Silti heidän osuutensa rikosjutuista on suhteettoman suuri.

Maahanmuuttajien rikokset ovat asia, josta ei mielellään puhuta julkisuudessa.

Kun Timo Harakka kysyi keväällä Pressiklubi-ohjelmassa vierailleelta Ylen toimittajalta, mistä aiheesta tämä ei suostuisi tekemään juttua, toimittaja mainitsi juuri maahanmuuttajien tekemät rikokset. Hän ei halunnut tehdä juttua, joka vahvistaisi ennakkoluuloja.

Ilmeisesti leimaamisen pelosta johtuen maahanmuuttajien asioita on vaikea käsitellä puolueettomasti. Yleisesti hyväksyttyä on vain täydellinen suvaitsevaisuus. Kukaan ei halua kritisoida mitään, jottei tulisi leimatuksi rasistiksi.

Rasismi-korttiin vetoavat hanakasti myös maahanmuuttajat itse. Kaikki vaikeudet, silloinkin kun niillä ei ole mitään tekemistä oman taustan kanssa, pannaan mieluusti rasismin syyksi.

Kun perinteinen media vaikenee, paineet purkautuvat nimettömissä nettikeskusteluissa. Siellä meno äityy välillä niin villiksi, että ainakin valtionsyyttäjä Mika Illman on huolestunut asiasta. Hän penäsi keväällä pakollista valvontaa nettikeskusteluille ja vaati nostamaan ahkerammin syytteitä rasistisista rikoksista.

Meillä on oikeus vaatia, että tulijat kunnioittavat lakejamme ja arvojamme.

Me suomalaiset olemme aina eläneet syrjässä ja kosketus vieraisiin kulttuureihin on ollut vähäistä. Se selittää kuitenkin vain osan maahanmuuttajia kohtaan tunnetuista epäluuloista.

Kylmää, pimeää, vaikea kieli

Vaikean kielen lisäksi Suomi on niin pimeä ja kylmä, että jopa suomalaisen on vaikea sopeutua tänne.

Ruotsin, Ranskan ja Hollannin tilanne ja historia on toinen, eikä maahanmuuttajien sopeutuminen sielläkään ole sujunut kivuttomasti. Globaali talous ja matkustamisen vapaus ovat muuttuneet nopeammin kuin ihmisten arvot ja asenteet.

On kohtuutonta syyllistää sen perusteella pelkkää kantaväestöä.

Useimmat suomalaiset hyväksyvät turvapaikanhakijat, mutta suhtautuvat torjuvasti Eurooppaan pyrkiviin elintasopakolaisiin.

Ei ole kauan siitä, kun suomalaiset itse lähtivät Ruotsiin työn ja parempien palkkojen perässä. Eikä sopeutuminen sielläkään ollut helppoa vaikka rotu, kulttuuri ja ilmasto olivat lähes samat, ja moni osasi vähän kieltäkin lähtiessään.

Kauhistelemme, miten tämän päivän pakolaiset saattavat lähettää Suomeen jopa lapsia ilman vanhempiaan. Sodan aikana suomalaiset tekivät samoin. Silloin katsottiin, että lasten oli päästävä turvaan sodan jaloista, vaikka se tiesikin perheiden hajoamista.

Sata vuotta sitten moni lähti etsimään onneaan rapakon taakse. Valtaosa lähtijöistä oli juuri niitä nuoria ja aloitekykyisiä, joita Suomi olisi tarvinnut oman maan rakentamiseen.

Nyt Suomi on kehittynyt niin, että osat ovat vaihtuneet: maastamme on tullut maahanmuuton kohde.

Humanitaaristen syiden ohella uusia suomalaisia tarvitaan jatkossa talouden dynamiikan säilyttämiseksi. Haluamme maahanmuuttajia, jotka ovat valmiita sopeutumaan Suomeen ja tekemään täällä töitä. Heille on taattava siihen oikeus ja mahdollisuus, aivan kuten meillekin on aikoinaan annettu.

Meillä puolestaan on oikeus vaatia, että tulijat kunnioittavat lakejamme ja arvojamme. Ei ole mitään syytä nöyristellä tulijoiden edessä tai hyväksyä kaikkea kulttuurieroihin vetoamalla.

Joissakin kouluissa on poistettu suvivirsi kevätjuhlien ohjelmasta, jotta maahanmuuttajataustaisten perheiden vakaumusta ei loukattaisi. Kuullessani asiasta ensi kertaa luulin, että kyse oli vitsistä.

Suvi ja sen virsi ovat osa Suomea. Ketään ei tule pakottaa laulamaan sitä, mutta meillä kantasuomalaisilla ei liioin ole mitään syytä luopua omista perinteistämme.

Niin ikään vakaviin rikoksiin syyllistyneet on voitava palauttaa takaisin, vaikka lähtömaan olot olisivat epävakaat. Omien kansalaisten suojelun luulisi olevan päättäjille tärkeintä.

Nettiaikana kaikenlainen piilottelu ja hyvää tarkoittava vaikeneminen kääntyy lopulta itseään vastaan.

Petteri Järvinen on diplomi-insinööri, joka on seurannut it-alaa kriittisesti yli 20 vuoden ajan.