maanantaina, kesäkuuta 16, 2014

Kolme pointtia - Alex Stubb


AlexSuomi sai ’kolme pointtia’ pääministerikseen. Alexander Stubb´in, Kokoomuksen uuden puheenjohtajan ulosanti on erityisen selvää, mutta sisältököyhää. Alex tulee toimeen niin sanotusta 500 sanalla. Esitys vielä lyhennetään kansan ymmärtämään muotoon – kolmeen osioon, joiden keskinäinen yhteisviesti kielii parhaiten mitä Stubb haluaa viestillään sanoa.


Me pommitamme, me tuhoamme …” –näin Stubb sanaili ulkoministerinä YLE TV Uutisissa ajalla, jolloin USA, Naton johtomaana aloitti lähinnä englantilaisten kanssa Libyan pommitukset, tavoitteena kaataa diktaattori Muammar Gaddafi. Alex on kuuluisa nopeatempoisista syttymisistään, joista kertoo jopa itse kärsivänsä.


Helsingin Sanomat kirjoitti näyttävästi Alexin olleen koulukiusaaja

porukan johtaja, joka otti heikompiaan ja alistettavia hampaisiinsa … myöhemmin Stubb kertoo katuneensa nuoruuden tekojaan. Pääseekö koulukiusaaja eroon tavoistaan – vai syntyykö hänestä helposti ahdistuneessa tilassa työpaikkakiusaaja? 1]


Alex on kiistaton Bryssel-mies – ilman itsenäistä isänmaata,

upealla kielitaidolla ja jopa naiviutta hipovalla lännenmiesfilosofiallaan. Stubb soljuu eu-käytävillä kuin triathlonisti fillarin sarvista uima-altaaseen. Kunto on hyvä, eikä henkistä ahdistusta fysiikan puutteen vuoksi tule – ellei sitten itse henki ahdistu, jos yhteisneuvottelut uppoutuvat liian monimutkaisiin ja sidosherkkiin aiheisiin. Aina ei kolme pointtia riitä.

Muinoin Savonlinnan torilla  kokoomusjohtaja, edesmennyt valtioneuvos, poliisin poika Harri Hermanni Holkeri puhui yleisölle matkustajasataman puhepömpelistä … vierelläni ollut viehättävä iäkkäämpi rouva katseli silmät kirkkaina Harrin vuodatusta. Kysyin päätteeksi mitä mieltä rouva oli Holkerin puheesta. ”En minä sitä tiedä, mutta hän puhui niin kauniisti ja vetoavasti” –Stubb, nykyajan teflon-Holkeri.

Holkeri on suuri kala, tappaja ja erinomainen saalistaja. Millaiseksi saalistajaksi Stubb äityykään, kun hallituksen johdosta viriää ensimmäiset todelliset neuvotteluristisiitokset, vaikka ammattiyhdistysjyrä Antti Rinteen toimesta? Menettääkö Stubb itsehillännän, kun kolme pointtia ei riitä Rinteelle, joka on tottunut neuvottelemalla viemään asiakohdat mieleiseensä maaliin.


Stubb piti linjapuheensa. Se ei tuonut mitään uutta –

Alex jätti viisaasti kansan tyrmäämän natojenkaamisen 2] puheensa ulkopuolelle, näyttää ainakin siltä, että tiimi osasi ohjastaa uutta johtajaansa. Lapsilisien uusoperoinnilla Alex saa pisteitä ja demarit mukaansa, mutta oppi-iännostossa Rinne ei periksi anna, sillä asiaperusteet ovat siksi jykevät – kasvavan nuorisoajelehdinnan vuoksi.


Valistunut veikkaus on se,

että Stubb jää pätkäministeriksi ja palaa EU-Brysseliin, jonne hänen löytäjänsä nykyinen kansanedustaja Jyrki Katainen on kertonut lähtevänsä, siksi kova sopimus tehtiin Stubbin ja Kataisen välillä nimityksen suhteen. Herää vain kysymys, jos ajaudumme nopeasti ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin 3], ja pääministeriksi nouseekin Keskustan puheenjohtaja  Juha Sipilä 4] – poikien sopimus ei ulottune Sipilään saakka.


Alex on positiivista hymyä, teflonpukua, hyvää ryhtiä –

siis ojennuskepillä kohotettu mallinukketuote, jonka suvussa virtaa karjalaista verta. Alexin isä Görän Stubb on jääkiekkojohtajalegenda – voisimmeko sanoa, jopa Helsingin IFK:n henkinen isä ja’ hifkimäisen pelityylin’ 5] harras kannattaja. Tiedämme, että HIFK pelaa kovaa, laidat ryskyen ja ei paaripotilailtakaan säästytä. Jääkiekko on raaka laji, jossa laillisesti saa harjoittaa väkivaltaa, joka tosin kuuluu meidän ihmiskunnan perittyyn elämäntapaan.

Kuinka laidat ryskyy, kun Stubb johtaa hallituslaivaamme, joka on vain torso siitä, millaiseksi se muodostui Kokoomuksen täpärästi voittamissa eduskuntavaaleissa 2011. Kansa saattaa haluta tehdä jo kokonaan uuden eduskunnan? Viimeiset kolme vuotta on ’konsensusteltu’ kuusilossa – nykyisessä viisikossa.

 Lähes kaikki se, mitä on tehty, on valunut vetenä hanhen selästä. Jäljellä on raato, jonka ohjaksiin Stubb nyt positiivisuuden airueena  ryhtyy.” Irtopisteitä ei keräillä, etuisuuksia ei omille jaeta …  – nyt haetaan enemmän kokoomuslaista politiikkaa”, mitä se muuten on?
Kolme pointtia ei saata riittää minihallitusneuvottelujen kasvaessa hallituksen pystyssä pitämisen neuvotteluiksi. Keskustelumoninaisuus, toisten huomioonottaminen kysyy pelon ilmapiirin tunnetyhjyyteen 6] ajoittain mahdollisesti vaipuvalta pääministeriltä paljon [?]

Tilanne on eri kuin maratonilla, tai fillarin sarvissa, jossa on vain Stubb, Alexander Stubb. Jääkiekko on joukkuelaji, vaikka pelattaisiin kovaa’ hifkimäistä’ peliä – niin maalit ratkaisevat. Hallitusneuvottelujen maaleja ovat yhdessä sovitut asiat, jotka laitetaan käytäntöön. Näinköhän isä Stubb tulee poikansa hätiin ja kertoo joukkuepelin periaatteet, vaikka nuorempi Stubb kovasti kertoo tiimimäisestä tavastaan hoitaa asioita.


Miksi Alexander Stubb sitten valittiin 500 äänen voimin Kokoomuksen puheenjohtajaksi –

noin 150 henkilöä kokoomuslaisista puoluekokousedustajista teki maallemme historiaa; osasivatko he pohtia pidemmälle kuin puoluekokouspaikan ulko-oville – jää nähtäväksi. Stubb sai kuitenkin 150.000 ääntä Brysseliin, oliko se merkki kansakunnan halusta päästä hänestä eroon – niin sekin jää nähtäväksi.
Eräs asia on varma – me tiedämme keväällä 2015 onko Stubbin kolme pointtia purrut. Entä Stubbin natojenkaus kansakunnan suuntaan, joka vastustaa jo noin 40 kallupin enemmistöylivoimalla Natoon liittymistä? Miten Stubb perustelee idän ja lännen vedenjakajalla olevalle kansakunnalle ajatuksensa Naton liittymisen autuaallisuudesta – eikö Stubb tiedä, että suomalaiset ovat niin idästä kuin lännestä?


VIITTEET
4] Pääministeri Juha Sipilä!? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 – [23992]
5] Jääkiekko on joukkuelaji ei tappeluareena! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/jkiekko-on-joukkuelaji-jossa.html -
6] Joka kymmenes suomalainen on aleksityyminen ~  http://www.iltalehti.fi/sofiansohva/200704025895323_ss.shtml -


EXTRA


Ilkka Luoma

AL   US   Vf  IL   BL    BLOG 37583
---16062014---

737

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Onko Stubbin ansioluettelossa Suomen pääministeriys ja hänen hallituksensa saamat asiantuntija-arviot ja kansalaismielipiteet?

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005868787.html -

"Ansioluettelonsa ja uransa perusteella Stubb on ylivoimainen Weberiin verrattuna, mutta Weber on syntynyt Saksaan" -HS

...

" ... Talouden emeritusprofessori, kokenut tutkija Sixten Korkman mietti asiaa edellisen hallituksen aikana eräässä STTK:n seminaarissa ja totesi, että jos pitäisi valita surkein hallitus, Jyrki Kataisen/Alexander Stubbin hallitus (2011–2015) kilpailisi tittelistä Harri Holkerin (kok) sinipunahallituksen (1987–1991) kanssa. Korkman päätyi siihen, että Holkerin hallitus oli silti surkein. Sipilän hallituksesta ei tosin ollut vielä tietoa. ... " ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005781765.html -
.