sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2014

Miksi A. Stubb Kokoomuksen puheenjohtajaksi?

Kokoomustaktiikka puree jälleen. Veljet sopivat eroavalle pääministeri Jyrki Kataiselle postin EU-Brysseliin sekä monille yllättäen ja kansalle puolipelon hämmästyksellä puoluekokousedustajat nostivat Alexander Stubb´in Suomen pätkäpääministeriksi.

Kansa oli vähän aikaa sitten antanut europarlamenttivaaleista Stubb´ille kunnioitettavat 150.000 ääntä, ollen 30 prosenttia kaikista Kokoomuksen saamista äänistä, jotka taas edustivat noin kahdeksaa prosenttia maamme kaikista äänioikeutetuista.


Muistamme Keskustan tilanteen, kun Matti Vanhanen poistui politiikan areenoilta – vaipuen nyttemmin Perheyhtiöiden liiton puheenjohtajaksi. Mari Kiviniemi valittiin tilalle, Keskustan puheenjohtajaksi ja pätkäpääministeriksi, … nyt Mari hän istuu nyt rivikansanedustajana – tämänkin valinta tapahtui muuten Lahdessa, Keskustan puoluekokouksessa vuonna 2010.

Samoin me muistamme hyvin mistä alkoi nyt Kokoomuksen johdosta poistuneen Jyrki Kataisen ministerimarssin alku – se tapahtui eduskuntavaaleista 2007 1], jolloin nykyinen presidentti Sauli Niinistö takoi kansansuosiollaan 2] Kokoomukselle ne ratkaisevat lisä-äänet, jotta Kokoomus pääsi kakkoseksi eli valtiovarainministerisalkun kantajaksi – tästä alkoi Kataisen kuuluisa ministeriura, joka nyt päättyy kammottavin tuloksin – kansakunnan näkökulmasta!

Kokoomuksen puoluekokousäänestäjät tekivät ratkaisun valinnallaan, joka yllätti kaikki – olisin voinut löydä vaikka vetoa, ettei kokoomusvalitsijat – kykypuolueen edustajina valitse maallemme mahdollista katastrofin siementä, jonka lannoitusaineet Katais-kuusilo, sittemmin viisikko 3] on sydänjuuriaan myöten jo lannoittanut.

Mutta, nyt ei ole syytä parjata, eihän Stubb ole päässyt edes pitämään uutena Kokoomuksen puheenjohtajana edes linjapuhettaan. Jäämme odottamaan sitä, ja sen jälkeen kirjoitamme analyysin mitä kaikkea hyvää tai pahaa Slubb kykenee tuomaan maallemme. Ääniä hän saa aina, koska joukoistamme löytyy niitä kansalaisia, jotka eivät kiinnitä mitään huomiota puheen sisältöön – vaan puheen väriin, tyyliin ja vaikuttavuuteen.

Politiikan kilpasiskot ja –veljet moitiskelevat Stubb´ia kovin hänen puheidensa sisällön ohuudesta – so. sisällöttömyydestä ja ponteista, jotka ovat helinää ja fraseologiaa puhekikkailuna. Mutta kikkailu on purrut – 150.000 ääntä kertovat sen, ja Kokoomus on aina osannut keskittää 4]. Ehkä osa tuosta 150.000:sta olisi aidosti halunnut brysselinmiehen mahdollisimman kauas Suomesta – Brysseliin, missä hän ui kuin kala vedessä.


VIITTEET
1] Vuoden 2007 eduskuntavaaleista Kataisen Kokoomus sai vain 23.000 ääntä enemmän kuin SDP – tämä teki Kokoomuksesta 2. puolueen vaaleista ja näin Kokoomus nousi hallitukseen toiseksi suureksi ja demarit jäivät oppositioon. Niinistö sai 60.000 ääntä Uussimaa vaalipiiristä ja toi Kataiselle valtiovarainministerin salkun … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/vedenjakajaeduskunnassa-suurimman.html -
2] Eräs mahdollinen syy Sauli Niinistön hurjaan eduskuntavaalit 2007 - tulokseen saattoi olla Saulin häviö presidentivaaleista demareiden Tarja Haloselle … Suomen kansalla on sympaattinen muisti, useita poliitikkoja on palkittu myöhemmin suurilla äänimäärillä. Muistamme Keskustan Paavo Väyrysen ja Anneli Jäätteenmäen hurjat äänisaaliit myöhemmissä vaaleissa. Nytkin Paavo muuten ponnahti jälleen parrasvaloihin – Brysseliin, palatakseen viimeistään ensi keväänä takaisin kotosuomeen pelastamaan mitä enää pelastettavissa on.
3] Onko meillä enää varaa pitää Kataisen jäämähallitusta – kun se vielä nyt junailtui Stubb´in käsiin? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=898664 – [4784]
4] Kokoomus on viime vuosina ollut suurin – siihen on hyvin loogiset syyt; uskolliset äänrstäjät, aktiivisuus äänestyskäyttäytymisessä ja huoli oman maallisen omaisuuden säilymisestä ja karttumisesta – se laittaa äänestämään omiaan! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=875171 – [6337]


Ilkka Luoma

AL   US   VF   IL   BL   BLOG 37515
“agressioiden virtuaalipurkua – Stubb äänessä!” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/66106-agressioiden-purkua-virtuaalisesti -

---1506204---
doc.: alexander_stubb_15062014 -  Microsoft Word Starter

470

Ei kommentteja: