maanantaina, lokakuuta 11, 2010

Suomen puolustus on koko kansan asia!

(Uutisointi hersyttää puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) sanailua maamme puolustuksesta ja sen kehittämisen suunnattavan mm. seuraavaan hallitusohjelmaan)


[ ... kansakunta seuraa mielenkiinnolla marssivaa armeijamme Itsenäisyyspäivän paraatia. Tavalliset kansalaiset pitävät puolustusta meidän kaikkien asiana - armeijasta ollaan ylpeitä, ja armeijaan luotetaan - kuten poliisiin. Tavallinen ihminen on järjestystä kaipaava ja pitää tiukasti kiinni sotilaallisesta liittoutumattomuudesta kuin myös yleisestä asevelvollisuudesta ~ kansalaiset pohdiskelevat keskenään: "Antaa teflonpoikien puhua, me pidämme hevosta" ... ]

...

...

KUVATEKSTI: Kansan valitsemia edustajia ja ministereitä - osa jo poistunut parrasvaloista, kuka minkäkin syyn vuoksi. Kokoomus mielellään jopa 'nyrkkeilee' Suomea Natoon - kolminkertaisella haastehuudolla ja suuren kansan enemmistön vastaisesti, ainakin toistaiseksi. Kokoomuksenkin tulisi ymmärtää, että Suomen armeija ja puolustuspolitiikka on aina vaaliteema - niin nytkin.

...

Jyri Häkämies haluaa sanattomasti poissulkea vaalikamppailusta kansalle erinomaisen tutun Nato-keskustelun. Kokoomus, mm. ulkoministeri Alexander Stubbin suulla kehottaa kansakuntaa keskusteluun, jonka kansa on jo käynyt useaan kertaan, jopa väsyksiin saakka - "Natoon emme halua mennä", kuuluu vastaus.

Pelkääkö Häkämies, että vaalikamppailussa kansan epäsuosiossa oleva Nato-jäsenyys tuhrii ja tahraa Kokoomuksen teflonpintaa? Olisikohan se epämieluisaa, jos Kokoomus joutuisi vaalikamppailussa liputtamaan voimakkaasti kannattamaansa Nato -jäsenyyttä? Kokoomus ainoana puolueena on kansan enemmistöä vastaan Nato -kysymyksessä. Pelkääkö Häkämies valtiovarainministeri Jyrki Kataisen käskystä tuomasta vaalikamppailuun Nato -keskustelua?


Suomessa armeija on koko kansan asia

Suomen puolustusvoimat - kansanomaisesti armeija, on koko kansan asia, ei pelkästään kansanedustajien, ei hallituksen saati sitten Kokoomuksen vaalikeskusteluestolistan ja sen kielletyn aiheen. Suunnitteleeko Kokoomus salaa hilaavansa Suomen Natoon suotuisan vaalituloksensa myötä?

Kokoomuksella on realistinen mahdollisuus vaalivoittoon ja pääministeripuolueeksi, niin kauan kuin hätää kärsiviä kansalaisia on vähemmän kuin 25 prosenttia kansasta ja hehän eivät tunnetusti uurnille eksy - ellei sitten perussuomalaiset saa aikaiseksi todellista kansainvaellusta*/.


Olisiko maanpuolustus- ja armeijakeskustelusta demareille vaalioljenkorsi?

Demarit ovat oikeassa puolustuspolitiikan ja armeijan kehityskeskustelun avaamisesta nyt heti - sillä kansalaisten on hyvä tietää ennen äänestystä, mikä on minkäkin puolueen kanta seuraavalle vaalikaudelle - ettei kansalta "salaa" Suomea yritetä ujuttaa ja ängetä Natoon. Kokoomus on rehdisti ja kirkkaasti Natoon liittymisen kannalla - kansasta taas noin 27 prosenttia haluaa Natoon ja Natoon ei halua - kallupista toiseen - selkeä ja yksinkertainen suuri kansakunnan enemmistö.

Häkämiehen, Stubbin ja Kataisen aikomukset salata vaalikeskustelusta natokysymys, verhottuna hallitusohjelmaan jengatusta armeijaselonteosta kehitysoptioineen on estettävä kansalaisten toimesta jo vaaliuurnilla. Hallitusohjelmaa ei voida tehdä ennen kuin kansa on päättänyt ketkä Arkadianmäelle kiipeävät päättämään hallituksesta ja sen ohjelmasta.

Suomi elää omasta identiteetistä, omasta omintakeisesta luonteenlaadusta ja omasta puolustuksesta. Meillä ei ole varaa jättää armeijaamme ja sen kehitystä pelinappuloiksi vänrikki nappuloille. Armeija on väkevä kansallinen kysymys ja kansakunta kokonaisuudessaan sen kulut maksava rahanlähde. Puolustuksemme ydin on armeija sekä siihen liittyvät rakenteet ja nämä ovat koko kansan asioita!

Ilkka Luoma


http://ilkkaluoma.kuvat.fi/
http://www.facebook.com/first.ilkka


*/
---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41646-u-aanestamattomyys-kimpoaisi-kansan-omaan-nilkkaan    ---

...
Puolustukseen liittyvä NRF-kuvakansio eduskunnasta -

---   http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Eduskunta%20p%E4%E4tti%20.../    ---
(Kansion jokaista kuvaa on käynyt katsomassa ~ 400 henkilöä)

Kiinnostuneille Nato -asiaa kansalaisten näkökulmasta 'tuutin täydeltä':

---   http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/NATO   ---
 
 
Sent:
Cc: liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu ; heidi.haavisto@europarl.europa.eu ; timo.soini@europarl.europa.eu ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; haavisto@fin.laSent: Friday, October 08, 2010 10:08 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Puolustus on koko kansakunnan asia - ei vain hallitusohjelman tai edes hallituksen

Ei kommentteja: