torstaina, syyskuuta 22, 2011

Schengen - reviirit




Uutisointi ja media junttaavat, että maahanmuutto on perussuomalaisten esille tuoma asia. Näin se on ja näin se ei ole - Maahanmuutto, joka todellisuudessa on reviirien hallintaa, on miljoonien vuosien selkäydin- ja aivokapasiteettitoimintaa koko eliökunnassa.

[ ... persut huutavat monista kurkuista yhteen rööriin maahanmuuton ongelmista - persut unohtavat työvoimatarpeen kasvavan väestöikäpyramidin kallistuessa yhä uhkaavammin kohti korkeita kokemusvuosia. Maahanmuutto on pikkuhiljaa geenisiirtymää ja se on ollut ominaisuutena pakollinen, jotta meistä on mahdollistunut tälläisiä! ... ]

Kokoomus, demarit ja muutkin huutavat nyt maahanmuuttoa - joko vastaan, miltei vastaan tai kokoomuslaisina businessrealiteetteina huomisen huutavasta työvoimapääomapulasta fyysisinä ja aivoinhimillisinä tarpeina. Kokoomus peesaa, ja sen kannattajat ovat osin kuin persut - maahanmuuton vastustus on hyvä ja yksinkertainen vaaliteema kenelle tahansa ehdokkaalle - ketkä sitä populismia sitten harjoittaakaan?

Meillä jokaisella on oma reviiri. On henkilökohtainen reviiri, on perheen reviiri (tontti- yms. naapuririidat lähtevät tästä), on suvun - ja työyhteisön reviirit. On kaupunginosareviirit (1960-luvun jengitappelut), on maakuntareviirit (osta omalta vaikutusalueeltasi). On myöskin yhteenkuuluvuusreviirit - mm. Attack ja Greenpeace.

Olemme täynnänsä reviirejä. Suurin järkevästi tunnistettava ihmistoiminnallinen reviiri on itse maapallo - tosin sille pitäisi löytää uhka, jotta yhteenkuuluvuus peittoaisi maapallon sisäiset reviiritaistelut.


On kysymys reviirien hallinnasta, ei ole kysymys maahanmuutosta,
 - se on vain nimitys tapahtumalle, jonka oikea nimitys olisi reviiriysjännite 

Oletko Sinä pohtinut reviirejäsi? Oletko pohtinut hyväksyttävyysrajojasi? Oletko miettinyt kuka tekee ylihuomenna käden töitä, suunnittelua ja terveyden- sekä sairaanhoitoa, kun kansastamme yli 60 vuotiaita on jo 35 prosenttia? Oletko miettinyt kuka maksaa hyvinvointivaltiomme ylläpitokustannukset?


Oletko oikeasti pohtinut kuinka suuri asia maahanmuutto oikeastaan on,
- onko maahanmuuton vastustus vähemmistön huoli ja uhka?

Onkin kysymys reviirien hallinnasta ja omasta kyvystä ylläpitää omintakeista yhteiskuntaamme - meidän ei ole pakko taipua minkään painostuksen edessä, ja silti voimme saada maahanmuuttoa hallitusti. Maassa maan tavalla ja meidän ehdoin.

Vapaan inhimillisyyden osoitus on kertomusta korkeasta sivistyksestä ja humaaniudesta, mitä mekin olemme historian saatossa ulkomailta saaneet. Muistamme vuodet 1809, 1918, 1944 ja 1991. Olemmeko me muuten velkaa heille, jotka meille pyrkivät - käsi sydämellä.
...

[Kirjoitimme reviireistä jo ilmiönä vuosia sitten - on aika uusia teksti tänne sen ajankohtaisuuden vuoksi - maahanmuutto ja reviirien hallinta on todennäköisesti seuraavien eduskuntavaalien ykkös- tai kakkosaihe. Suomi tarvitsee tekijöitä ja me tarvitsemme itsekunnioitusta sekä varmuutta oman elinpiiriimme ylläpitämään tapaamme hoitaa asiat itsenäisesti ---]



Ilkka Luoma

...


.