maanantaina, kesäkuuta 09, 2014

Kultarannan vieraslistalta unohtuivat arkikansalaiset

Naantalissa presidenttiemme kesäasunnolla Kultarannassa järjestettiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön toimesta turvallisuus- ja puolustuspoliittinen kesäseminaari – unohtamatta Ukrainaa ja meille niin tärkeää Venäjää. Tilaisuuden panelistit olivat erinomaisesti valittu, vain Sofi Oksasen 1] paikalla olo ihmetytti, ehkä Niinistön puoliso kirjallisuuteen ihastunut rouva Jenni Haukio oli saanut tahtonsa lävitse?


Toinen merkillepantava seikka oli se, että arkikansan edustajia ei ollut paikalla. Uskoisin, että presidenttimme tahtoi tällä seminaarilla tarjoilla kansakunnallemme keskustelun aiheita ja  – aloitteita. Tosin kansakuntamme on viimeisten noin 40 natokallupin kautta tarjoillut päättäjillemme oman näkemyksen ja mielipiteen – samalla todistaen, että riittävä arkikansakeskustelu kuumasta aiheesta on kansalaistemme osalta jo käyty.


Yksikään puheenvuoronpitäjä ei maininnut kansamme selkeää tahtotilaa, eikä myöskään ehdottanut aiheesta kansanäänestystä – ei edes sellaista lupaillut presidentti Niinistökään. Tuo välinpitämättömyys ihmetyttää, sillä lopulta aina tuo katajainen arkikansa ”ne ruumiit pesee”, kun poliittinen eliitti on virheellisiä päätöksiä tehnyt. Nytkin odotamme Kremlin arkistojen aukeamista Talvisotaamme johdattelevien maanvaihtoehdotusten osalta.


Sen verran me tiedämme varmasti, että Juho-Kusti Paasikivi, Rudolf Walden ja C.G.E. Mannerheim suosittivat painokkaasti katsomaan Josif Stalinin tarjoaman kortin – silloinen poliittinen eliitti, lähinnä ulkoministeri Eljas Erkon suulla käveli venäjäasiantuntijoidemme yli, tunnetuin seurauksin.


Kiinnitimme erityistä huomiota ministeri Jaakko Iloniemen natopaatokseen

 … se oli kuin kaikuja haudan takaa ”maxjacobsonmaisena2] vuodatuksena ajoilta, jolloin presidentti Urho Kekkonen kovisteli Neuvostoliiton arvostelijoita. Eräille on jäänyt neuvostoliittokortin mustapekka kummittelemaan keinovalikoimaan yritettäessä käännyttää kansaa natomyönteiseksi.


Tilaisuudessa esitettiin yksi erinomaisen terävä kysymys –

 … selvästi suomalaisten idän ja lännen yhteisöminaisuuksista 3] ymmärtävä kysyi, mitkä olisivat ne syyt, jotta Venäjä hyökkäisi Suomen kimppuun ja miehittäisi maamme. Kysymystä ei käsitelty – se sivuutettiin. Tähän arkikansalaiset olisivat halunneet natojenkaajilta 4] selvät vastaukset; ei tullut. Ehkä niitä syitä ei yksinkertaisesti ole olemassa!


Niinistön lemmikki – eurooppalainen yhteispuolustus

Presidenttimme ansaitsee suuren huomion ja ennakkoluulottomalla eurooppa-puolustuksen teemallaan 5]. Tiedämme ainakin Saksassa 6] olevan haluja ja muutosvoimia korvata USA:n paikallaolovaikutetta maanosassamme. Ehkä Niinistökin haluaa amerikkalaisten roolin pienemmälle, sillä hän tietänee Venäjän asenteen sinne suuntaan – puhuttaessa eurooppalaisesta rauhasta. Saksassa on jopa ”schrödermäisesti” taipumuksia koettaa lisätä maanosamme vakautta ottamalla Venäjän osaksi eurooppajärjestelmiä – kunhan ensin opimme ymmärtämään slaaviveljiemme mielenaatokset ja päähänpistot 7]


Sen me tiedämme, että Venäjän eristämispyrkimykset ajavat Putinia Kiinan syliin

Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta ja Kiina suurin liukuhihna suunnitteluvoimineen – kulutusvoimasta puhumattakaan. Kiinahan ottaa joka tapauksessa osansa väkilukunsa myötä maailman yhteisvarannoista – ja tämä ei sovi USA:lle; siksikin amerikkalaiset joutuvat panostamaan Tyynen meren alueelle paljon – vaikka ovatkin jo maailman suurin asevarustelija ja aseiden viejä.


Suomelle on viisasta säilyttää erinomainen vallitseva status quo

Me tunnemme venäläiset ja osaamme jo elää heidän kanssaan ja kukin voi katsella kauppatilastoja viimeisten 300 vuoden ajalta. Muistamme Suuriruhtinaskunta-ajan sytyttäneen osin tsaarien tahdosta itsenäisyyspalomme. Venäläiset vieläpä Ruotsin luovuttaessa itäisen osansa puskuriksi 8] itsensä ja Venäjän väliin – antoivat Romanovit vapaaehtoisesti vähän myöhemmin tsaarin omalla päätöksellä lisämaita ruhtinaskuntaansa, joista Talvi- ja Jatkosodasta 9] huolimatta osa on edelleen meillä!


Kansakunnallamme on silmät avoinna,

he oivaltavat venäjänkielen tarpeellisuuden Itä-Suomessa, vain pakkoruotsittajat estävät merkittävän kieliosaamisen syntymisen. Lappeenrantalaisilta voidaan kysyä onko venäläisistä turisteista haittaa, vai peräti hyötyä.

Lopuksi on melkoisella äänellä ihmeteltävä Alexander Stubbin 0] suoranainen natokiima, ilman todellisia argumentteja miksi sinne pitäisi liittyä – tätä ihmettelevät suuret kansanjoukotkin, ja tämän tietävät Kokoomuksen puoluekokouspäättäjät, ja niinpä Stubb´ia ei valita puheenjohtajaksi – eikä hänestä näin tule pääministeriä.


PS Presidenttimme teräväkatseisuutta edusti vierasvalinta – Esko Aho, Heikki Talvitie, Paavo Väyrynen, Paula Lehtomäki jne … Pekka Sutela, joka kertoi taannoin, ettei Suomea edes oteta Natoon liian suurena riskinä. Tästäpä herää ajatus, vaikka taloutemme ei presidentillemme valtiosäännön mukaan kuulu, niin poikkeuksellisella kansanvalinnalla hän voisi siitä huolimatta kutsua koolle ”talousviisaiden” ryhmän samankaltaisesti keskustelemaan maamme tilasta, joka eräiden arvioiden mukaan on jo lamassa – monet talousviisaat esittävät jo vakavia arvioita oliko meillä varaa ylläpitää Kataisen hallitusta x].

VIITTEET
1] Itäpaineen purkua”sofioksasmaisesti” ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=903577 - 6656
3] Itsenäisyytemme historia kumpuaa paljolti idästä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-historia-kumpuaa-idasta -
5] Ahtisaarikin jenkaa Natoon, vaikka tietää eurooppapuolustuksen olevan se oikea ratkaisu! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165504-rauhannobelisti-ahtisaari-jenkaa-meita-natoon -
6] Euroopparauha takautuu yhdessä Saksan ja Venäjän kanssa! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=943618 - 7175
7] Eikö lännenmies ymmärrä slaaviveljeään? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/lannenmies-ei-saata-ymmartaa.html
8] Mitä tapahtui Ruotsin toimesta, kun meidät valloitettiin tsaarin alaisuuteen? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165367-kunniakkaasti-suomenkielella-ymmarryksella-toisiamme-kohtaan -
x] Oliko meillä varaa Kataisen hallitukseen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=898664 - 4305

EXTRA
Venäjän presidentti Putin kunnioittaa meidän natokantaamme!? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/vladimir-putin-arvostaa-kansamme-nato-mielipidett -
1944 kesähyökkäys oli koitua kohtaloksemme, mutta Saksan kolmas valtakunta osaltansa pelasti meidät ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1019528 - 2735Ilkka Luoma

AL  US  Vf  IL   BL  BLOG 37273
---09062014---

723

Ei kommentteja: