keskiviikkona, elokuuta 12, 2015

Luonto polttaa elämälle edellytyksiä - ihminen elämältä mahdollisuuksia

[U] 21.4.2009 07:21 Ilkka Luoma – US Puheenvuoro ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/13684-luonto-polttaa-elamalle-edellytyksia-ihminen-elamalta-mahdollisuuksia -

(HS/ Vieraskynä [s.2] 20.3. 2009 Lim Li Ching/ "Luomutuotanto voi ruokkia nälkäiset ja pelastaa ympäristön" ja 11.4. Iiro Ikonen/ "Luonnon omat markkina-arvot" osoittivat vastuuta kuinka voisimmekaan käsitellä ympäristöämme sille kuuluvalla arvolla ja arvostuksella)

[ … vetäessämme vessanpyttymme osallistumme kiertoon, jota ei hallita luonnon ehdoin. Kulkiessamme paikasta toiseen ja siirtäessämme tavaroitamme kiihtyvästi, osallistumme polttoprosesseihin energiannälässämme, joihin vuosimiljoonainen ympäristö ei mukaudu luontaisella sopeumavauhdilla ... ]

Puhdas kaltaistamme elämää ylläpitävä vesi loppuu monilta alueilta maapallolta. Kiinan pääkaupungissa Pekingissä hälytysraja vesivarannoille on 900 kuutiota per henkilö - tänään tuo todellinen varanto on enää noin 300 kuutiota. Puhumme ilmastokriisistä, mutta vesikriisi ehättää edelle.


Polttaminen on nopeutettu väkivaltailmiö ympäristölle,


joka ei ole tottunut nopeasykliseen sopeumaan ja muuntoon pyrittäessä maksimoimaan elinkelpoisuutta lisääntymisenä. Polttaminen on happea kuluttava tekijä, jossa kohtaavat lisääntyvä ihmiskunnan energiannälkä ja tarve saada jatkuvasti lisää.


Polttaminen on lämpöliikettä ja kemiallinen prosessi,


… jossa muutos on pikakelaus elämälle. Hapettuminen ja ruostuminenkin ovat polttamista. Tarvitsemme lisää enevästi energiaa, koska säästö kuuluisalla 33 prosentin 1/ kaavalla ei onnistu, ...vielä. Hitaan muutosprosessin 2/ jatkumo kääntyy "loppuunsa" salamavauhdilla materian palaessa. Palaminen on myös tuhkasta nouseva Fenix-lintu, joka sai siivet.

Sotkemamme vesi yritetään puhdistaa erilaisissa laitoksissa ja jäämiksi jää mm. liete, joka kuhisee elämää, kuolemaa ja ravinteita. Tuo liete kipataan usein kaatopaikoille ongelmajätteenä. Liika mikrobikanta tuhoaa kaltaistamme elämää, mutta sisältää käyttöjäämänämme runsaasti kasvuvoimaa.Kierrätys on päivän sana - se tuo työtä,


ansaintaa ja ympäristöhelpoketta, jos se tehdään työvoimavaltaisena ja palautus tapahtuu mahdollisimman luontaisesti takaisin kasvukerrostoon luomaan uutta, lähinnä viherelämää. Vihreydestä syntyy ruoka ja mehän tunnemme sen kulun takaisin ympäristöön.


Vesi, orgaaninen kemia,


auringon fuusioenergia ja sopivat sekoitussuhteet aikaansaivat syanobakteereista lähteneen kaltaisemme ajatusmaailman tämänpäivän elämänkehityksenä ja ongelmaviidakkona. Tätä kolmiyhteyttä ei pitäisi kiihtyvästi ja väkivaltaisesti sekoittaa. Ympäristöongelmamme johtuvat juuri tästä kiihtyneestä luonnon omien sekoitussuhteiden liiallisesti ihmisnäpläämisestä.


Uljas ihminen uteliaisuudessaan,


arkielämän helpokkeiden etsinnässään ja kiihtyvässä itsensä ja tavaroidensa siirtyilemisessä onnistui nostamaan ympäristöreaktiot omaksi vastustajakseen. On kysymys palauttamisesta ja on kysymys luonnottoman polttamisen vähentämisestä. Tuli tuo elämää, mutta se myös vähentää sitä. Ihmisen osuus muunnosprosesseista on suhteeton populaatiomassaamme nähden.


Ympäristön pääsääntö esiintyy vuosimiljoonaisessa eläinkunnassa -


se palauttaa polttamatta lainaamansa energian ja ravinnemäärän takaisin ilman omaehtoista ja liiallista materiamuuntelua uudeksi kasvuvoimaksi. Eläinkunta siirtää itse itsensä ravinteiden luota uusille viheriöiville pelloille - ilman ulkoista omasta fyysisestä energiankäytöstä eroavaa lisäenergian käyttöä.


Pääsääntö evoluutiona on maltti ja riittävä aika sopeutua


Polttaminen, luonnottomien materiamuutosten ja veden tuhlaus välillisiin näyttötalouden egopönkitysten kulutusjuhliin on ihmislajin ulkopuolisessa eliökunnassa "kielletty" ja tarpeettomaksi evaluoitunut ominaisuus. Ominaisuutta kutsutaan harmoniaksi, jossa tasalaatuisuus käy kilpaa lajikehityksessä, minkään lajin saamatta täyttä niskaotetta muiden kustannuksella.


Eliöstö poltetaan henkihieveriin
[ … myös ihmisperäisesti! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=823551 – [22578]

Maapallollinen kausaliteetti meille tarkkaan tuntemattomasta syystä polttaa aika-ajoin eliöstön henkihieveriin, synnyttäen uutta. Milloinkaan avaruudesta, maapallosta itsestään tai muusta syystä syntynyt nopean skaalan polttaminen
ei ole tuhonnut täysin koko eliöstöä.

Sopeutuvimmat eliölajit ovat säilyneet ja tuloksena ovat muun muassa
me - ihmiskunta, joka nyt säätää tavallansa ympäristöään suhteettomana populaatiomassaansa nähden. Esimerkiksi muurahaisten kokonaismassa lienee lähellä ihmispopulaation kokonaispainoa.
Muurahaiset – totaalinen ja proletariaattinen yhteisö reviiritaistelijana

Muurahaisten sopeuma ja harmonisoituminen ovat jo kymmeniä miljoonia vuosia vanhaa, siis kokemuksella rintavalla. Ihmiskunnan kokeilut ovat vasta kapalo-iässä, ja siksikö kokeiluvirheitä oppimisprosessimme alkuvaiheessa niin paljon ilmentyy?Ihmiskunnan suurin työ on saattaa kierrättäminen,

materiamuutosten luontainen prosessointi ja ennenkaikkea palautus lähtöpisteeseensä lajiharmonisella tavalla. Vaikuttavin ja elämää mahdollistavin kokonaisprojekti koko historiamme aikana on alkanut. Heräämmekö nyt vai huomenna - ratkaisee lopputuloksen */.


Viimein palamisen huippuprosessi pakosta otettavana parametrinä ulkoa meistä

.. vie lainassa olevat atomimme uudelle elämän asteelle vuosimiljardien päästä - loppu vanhalle ja alku uudelle on varma ja se onkin suurin kierrätysprosessi, josta ei jää mitään "turhaa" jäljelle.

...
*/ Suomalaiset ovat avanneet tutkimusyhteistyöpyynnön kiinalaisten kanssa kahdesta merkittävästä ympäristövarojen kierrättämiseen johtavasta projektista. --- Jätevesien puhdistus tuottaa suuret määrät lietettä, joka on ongelmajäte - "päänsärky", kuten kiinalaiset ilmaisevat - kuinka voimme palauttaa sen takaisin peltoon kasvamaan vihreää elämänvoimaa. Toinenkin yhteistutkimuspyyntö koski jätevedenpuhdistusta - kuinka saatamme sinänsä kirkkaan, mutta juomakelvottoman jätevesilaitoksen lopputuotteen takaisin keinopohjaveden kautta ihmiskäyttöön.

1/ Linkki
---
http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1844230 ---
.
2/ Linkki
---
http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=hallitsemattomaan+kierteeseen ---

...
Linkki aikasempaan kirjoitukseen vuodelta 2006 ~
---
http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=polttaminen ---Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net

...
Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2008 ja 2009]

Kuvakansio 1
Jätevedenpuhdistusta Suomessa - Helsingin Viikki
---
http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2aijb+ilkka-luoma-jalkiamme-puhdistetaan.html ---

Kuvakansio 2
Jätevedenpuhdistusta Kiinassa - Anhui province - Hefei City
---
http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2c33o+ilkka-luoma-h2o---life.html ---

Kuvakansio 3
Luonnon vesi voi olla hyvin puhdasta ja hyvin monipuolista!
---
http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/29caz+ilkka-luoma-maisemat-ja-saat-vaihtelevat-.html ---


AL .. IL .. Vf .. Pz .. BL .. BLOG 58790

...
Sent:
Cc: jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; heidi.hautala@eduskunta.fi ;osmo.soininvaara@hel.fi ; pekka.haavisto@fin.la ; paavo.vayrynen@formin.fi ;paula.lehtomaki@ymparisto.fi ;iiro.ikonen@ymparisto.fi


Sent: Wednesday, April 15, 2009 9:29 PM
Subject: MAAILMALLA NÄHTYÄ - Miksi me poltamme elämänedellytyksiä taivaan tuuliin?


PS Väliotsikointi uudistettu 12. elokuuta 2015

[756 | 7483] 

Ei kommentteja: