perjantaina, syyskuuta 18, 2015

Hätätila vaatii pakkolakeja ja Johtajaa


(Keskustapuolueen upoksista nostanut diplomi-insinööri Juha Sipilä valittiin kansan toimesta maamme pääministeriksi. Oli voimakas usko, että liike-elämässä menestynyt omistaja/sijoittaja-toimitusjohtaja osaisi hoitaa myös valtiolaivaa)

[ … nyt kansalainen Erkki pohtii pakkolakeja, jotka vievät poliisilta paljon palkanlisiä – ja ylityökorvauksia, ostovoima pienenee selvästi. Kansalainen Liisa miettii sairaana töihin menoa hoitamaan muita sairaita, on suunniteltu, että ensimmäinen sairauspäivä olisi palkaton, entä kun perheen lapsi/ lapset sairastavat? … ]

Pakkolaki on tyly yhdyssana. Hätä on poikkeustila – viimeiset todelliset hätätilat meillä olivat Talvi- ja Jatkosodassa. Silloin suomalainen valitsi luottamuksen Johtajaansa, yhdisti voimansa ja taisteli itselleen itsenäisyyden. Tuolloin säädettiin paljon hätätilalakeja ja kansa otti ne tyynesti vastaan – tietäen, että oli pakko.


Nyt meillä ei ole Johtajaa eikä hätätilaa

Presidentti ja sotaveteraani Mauno Koivisto 1] aloitti presidentin valtaoikeuksien purun 2] – parlamentarismin nimiin. Oli muotia pohtia ratkaisuja yhdessä, konsensuksella 3], jonka valtakuntamme pääomahai Björn Wahlroos 4] nimesi jopa tyhmäksi tavaksi toimia. Suurpankkiiri ja Sammon takoja Wahlroos on rahamaailman johtaja, joka palauttaa isänmaan miehenä Meritana karanneen pankki Nordean kotiin 5] – Suomeen.


Poliittisesti meillä on konsensus –

 … kolmen Ässän SSS, Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb. Tämä vaatii herkkää konsensusta – kolmen kesken – edellinen Brysseliin paennut Jyrki Katainen 6] syöksi tahtomattaan kuuden hallituksensa 7] voimalla konsensussolmuun, josta johtuivat paljolti hyytynyt päätöksenteko ja olemattomat saavutukset. Konsensus on taitolaji ja se ei sovi pyrkyreille.


Nyt johtajaton eduskuntapolitiikka hakee ratkaisuja pakkolakeina,

 … ja näitä pakkolakeja vastassa on linnoitus nimeltä SAK 8], jonka muurit ovat jo rapautuneet samassa tahdissa kuin Sosiaalidemokraatit ovat kadottaneet aatettaan ja ideologiaansa 9]. Perjantaina on ’illan saapuminen’ nykymuotoiselle ammattiyhdistystoiminnalle – vielä saadaan näyttävyyttä, sillä siksi paljon leikataan toverien palkkapussista – viedään jopa lomapäiviä, jotka luetaan saavutetuiksi eduiksi. Lakko on vanhanaikaista 10] – tosin nyt puhutaan poliittisesta mielenilmauksesta.


Yhteiskuntasopimus 3

Pm. Juha Sipilä on ajanut yhdessä kolmikannan kanssa yhteiskuntasopimusneuvottelut karille – valtiolaiva on karahtanut pohjaan, on syntynyt kriisihallitus 11] tai hallituskriisi. Elinkeinoelämä myhäilee nyt suunnitelluille pakkolaeille – toveri ei. Duunari ja konttoristi yhdessä poliisin ja sairaanhoitajan kanssa nousevat barrikadeille huutamaan menetettyä valtaa.


Sipilä päätti myös pitää kansakuntapuheen televisiossa ja radiossa – nauhoitettuna

Näin ei ole tapahtunut ja, kun on tapahtunut - puhujina on ollut pääsääntöisesti Johtajia, joilla on ollut luontainen karisma ja luottamusta nauttiva habitus kansalaisilta. Presidentti Urho Kekkosen 12] jälkeen Suomessa ei ole ollut Johtajaa. Kekkosen aikana viimeinen hätätila oli, kun kansakunnasta löytyi 60.000 työtöntä, nyt de facto heitä on jo puoli miljoonaa.


Kansakunta odottaa Johtajaa, uutta politiikan hoitoa ja ennen kaikkea luottamusta

Olisi ollut mukava, jos eduskuntavaaleista 2015 puolueet olisivat ehdollisesti luvanneet varovaisemmin – nyt rinnat rottingeilla pullisteltiin kaikkea sellaista, joista ollaan kiihtyvällä tahdilla luopumassa. Kansa kutsuu sitä vaalipetokseksi eli takin käännöksi.

Nyt ei ole kaislikkohaukien eikä melonin kokoisten nenäherneiden aika – ’soinismin sanahelinää’. On aika palauttaa maallemme itsenäisyys 13], luottamus johtajiin 14] ja palata laajempaan omavaraisuuteen 15] ja työmobilisaatioihin 16], joissa työllä nostetaan kansantalouden taso toimeliaisuudella 17] mittoihin, että on työtä ja tekemistä. Tekemätön ja toimeton kansalainen on vaara itselle ja muille. Meillä pitää olla muutakin tekemistä kuin television kanavapeli ja sohvaperunana tyynyn pyöritys.


Juha Sipilältä on odotettu paljon
[ Pääministeri Juha Sipilä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 - [63133]

Odotukset ladattiin ei-poliitikkoon, liikemieheen ja luontaisesti aitouskovaisen rehellisyyteen. 100 päivää on liian lyhyt aika vielä arvioida loppuarvosanaa, mutta nyt kuitenkin kansakunta on revitty kahtia ja Rautatieasemalla tavataan.

Toveri on vihainen, yhteistä tahtoa ottaa osaa kaikkien osalta yhteiskuntatalkoisiin ei löytynyt, ainakaan vielä. Kuka puhaltaa onnettoman pelin poikki ja kerää voimat yhteen – Missä on Suomen Johtaja?


6] Fantastinen eroilmoitus ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1049877 - [13450]
7] Oliko meillä varaa Kataisen sekstettiin? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 - [26479]Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL  ..  IL  ..  Vf  ..  Pz  ..  BL  ..  BLOG 60695
---16092015---

doc.: kansakunnan_johtaja_kadoksissa_16092015 – Microsoft Word Starter

698s

Ei kommentteja: