lauantaina, elokuuta 13, 2016

Kaksi demaria – Vartiainen ja Sailas - loikannut ja uskollinen


(Demareista Kokoomukseen loikannut taloustieteilijä ja Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen haluaa töitä, aputöitä, pienipalkkaisia töitä – siis suurentaa bruttotuloeroja, ehkä ostovoimaero ei suurene niin paljoa?)

[ … kansalainen Erkki pohdiskelee eläkkeelle lähteneen - ”synkkyyden maalaajan”, edellisen valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailaksen teesejä, joissa valtion velkaantuminen on näytellyt suurta roolia … ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000926891.htmlnyt leikataan?

jälleen kansalainen Liisa ihmettelee miten työtä riittää, kun huudetaan vieraiden valtioiden eksoottiskulttuurin edustajia Suomeen töihin, kun omiakin on työttömänä – todellisuudessa jo 300-400.000 ja heidän vuotuiset kokonaiskulut valtiollekin ovat uuden valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan jo noin kuusi miljardia euroa (ensi vuonna otetaan valtiovelkaa suunnilleen saman verran … ]

Vartiainen loikkasi Kokoomukseen ja kirjailee nyt edustajanamme

Toverin tarjoama urapolku ei ilmeisesti riittänyt Juhanalle SDP' ssä, siispä kolkuttamaan Kokoomuksen ovea. Vartiaisen teesit saivat kyky- ja yrityspuolueessa paremman kaiun. Kokoomus haluaa yksityistää, ja näin antaa vapaiden markkinoiden määrätä työehdot, palkat ja voitot – entä voiton- ja tappionjaot? Entä eläkkeet – tuo valtava ja paljolti ansaittu menoerä?

Mediassa esitetään myös puheenvuoroja, joissa ihmetellään syyllistääkö nyt Vartiainen toveria – miksi aina työntekijät ja yhteiskunta ovat syyllisiä talouden ahdinkoon? Eikö syytä ole myös työnantajissa, omistajissa ja kupongin leikkaajissa – kysytään … ~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/201206-paaluottamusmies-teemu-hiilinen-arvostelee-juhana-vartiaista-miksi-syyllinen-aina -


Vartiainen innostui jo takavuosina huutamaan aputöitä työttömille
[ Vartiaisen apumiehet ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/juhana-vartiaisen-apumiehet-kadonnut.html - ] [ote alla – vuodelta 2013]

Juhana Vartiainen avasi jälleen kohukeskustelun, joka piti aukaista jo vuosia sitten – avaamattomudesta on maksettu korkea ja monille järkyttävä hinta. Mielenterveys rapautuu työttömällä, jolle ei löytynyt enää mitään tehtävää. Ihminen on luotu tekemään työtä – ei oleilemaan.

Vielä 1960 –luvulla oli esimerkiksi raksoilla apumiehien työt – sinne pääsi miltei kuka tahansa, ja tulijoita oli, koska kaikki eivät voi olla presidenttejä, ministereitä eikä edes kansanedustajia. Työ tekijäänsä kiittää ja kaikki työ on tänään arvokasta, kun se tehdään niin hyvin kuin taidetaan ja vastuuta kantaen.

Yhteiskunnasta on kadonnut pienipalkkaiset työtehtävät. Kaikkialla vaaditaan täyttä koulutusta, pitkää kokemusta ja useiden kielien kielitaitoa, vaikka Suomessa pitäisi tulla toimeen myös vain suomenkielellä. Vartiainen avasi keskustelun, joka jatkuu – moni haluaa töihin, mutta ei uskalla edes hakea, kun itsetunto on poljettu maan rakoon. --- Entä nyt Juhana, kokoomusvaikuttajana?


Raimo Sailas sai kehuja, ja siirtyi eläkkeelle täyden päivätyön jälkeen

Sailas tuli kuuluisaksi leikkaajana, velka-apostolina ja selkeiden ohjenuorien kutojana ja solmijana. Sailas kertoi paljon ajatuksiaan – eläkkeelle lähdettyään |1. Oli auttamassa monia poliitikkoja ymmärtämään, ei ehkä aina onnistuen, valtion raha-asioiden hoitamista. Ministereitä on moneen junaa, osa jäi Mikkeliin ja osa pakeni EU-Brysseliin. Muun muassa Kokoomuksen pitkäaikaisen puheenjohtajan ja ministerin – Jyrki Kataisen ministerivuosina valtiomme velka liki kaksinkertaistui |2.


Nyt uusi Kokoomusjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo vähentää tuloverotusta

Idea on nostaa ostovoimaa, oletetaan, että ihmisten käteen jäävän osuuden noustessa kulutus kasvaa, voi olla tai sitten ei. Kaikki on lopulta kiinni luottamuksesta ja uskosta itseensä, työpaikkaansa, markkinoihin ja Suomen – kuin maailmantalouteen. Epäilevä ei lisää kulutusta, vaan jemmaa ”ylimääräisen verosäästörahan” pankkiin – nykyään 0-koroille, parempia aikoja odottamaan ja varmuudeksi ylihuomiselle, ehkä lapsille ja lasten lapsille.

Aikanaan ex-ministeri Katainen |3 teki samoin – pienensi tuloveroja |4 samoin ideoin kuin Orpo nyt

Miten kävi? Kävi hyvin ja huonosti. Kulutus ei lisääntynyt, vaan iski lama, uskonpuute itseensä, työpaikan säilyvyyteen ja markkinoihin. Ei uskottu nousuun, mihin nousuun? Tuolloin 'kataisaikana' ne onnelliset, jotka saivat pitää työnsä ja tulonsa, jemmasivat rahat muualle – pankkiin (Suomeen tai ulkomaille), ehkä osakkeisiin – tai muutoin vain sukan varteen, eräät jopa nostivat pankeista kaikki rahansa, kun pelkäsivät pankkien kaatuvan! Kassakaappien myyntiin tuli piikki.


Kataisen olisi pitänyt, näin jälkikäteen sanottuna suorittaa työmobilisaatio
  kuten nyt Orpon!
  |5
  Uusjakoa – (New Deal) ei vain kuulu eikä näy – vaikka Vartiaisen ja Sailaksen sanoin työ ratkaisee, ihmisten toimeliaisuus pelastaa perhedraamoilta, mielenterveyden ja suhteen ulkoilmaan ja muihin ihmisverkostoihin. Työ vapauttaa turhalta ja jopa vaaralliselta vapaa-ajalta.
  Tosin nyt jo hyvin työllistyneitäkin uhkaa automaatio, robotisaatio ja joustavoituvat maailman verkot, jotka lähentävät niin kotimaisen kuin ulkomaalaisen liiketoimen kuluttajaan kiinni – välikäsiä ei tarvita ja näin tulee muun muassa pankkien katukonttorit katoamaan, kuten monet muutkin valkokaulustyöpaikat, koska pilvet, verkot ja nokkelat robo-ohjelmat korvaavat 'erkit ja liisat' tiskien takaa.
 • Vapaa-ajan korvaukseksi puuhaillaan koetta kansalaispalkastakin – palkasta – siis mistä?
  Mikään työtehtävä ei ole turvassa, vain omaehtoinen itseajattelu on taattua ja varmaa, siitä vain ei makseta kovin monille, vaikka eräät bloggaajat kertovat sievoisista mainostuloista? Mitä Sinä teet ylihuomenna?Tekstin viitenumeroidut lisätekstit

|1 Eläkkeelle jäänyt valtiosihteeri Raimo Sailas, puolueajatuksiltaan sosiaalidemokraatti – laukoi teeseejään opiskelijoiden piirittämänä Helsingin yliopiston kirjastossa. Helsingin Sanomien tähtitoimittaja Unto Hämäläinen kirjoitti HS/Kuukausiliitteessä kesäkuussa 2013 hienon lyhytelämänkerrallisen leikkurista ja monien sylkykupista – mutta onko Sailas ollut oikeassa 0] koko ajan? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147391-tapaus-raimo-sailas -

|2 EU-Bryssel lienee antanut luvan velkaantua lisää? ~ http://yle.fi/uutiset/9087896 - - Velka veli otettaessa, velipuoli maksettaessa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/01/velka-on-toisen-aiemmin-tekemaa-tyota.html - [2011] -

|3 Teksti vuodelta 2013 [ote] … Kun Katainen aloitti valtion ylimpänä kirstun vartijana, sanoi hän mahtipontisesti, että velkaa vähennetään – siis maksetaan takaisin. Raimo Sailas muistaa näin evästäneensä nuorta ja kokematonta ministeriä. Jyrki kuunteli oppivaisena alkumetreillään saamansa neuvot. Puhetta riitti velasta, velkaantumisesta ja sen turmiollisuudesta.
Todellisuudessa lähes koko ministeriuransa Jyrki Katainen on suoraan tai epäsuorasti lisännyt valtion velkaa, paljolti syömävelkaa (samaan aikaan, muidenkin syiden summana olemme menettäneet vientiä – olemme nyt tukevasti pakkasella) … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/onko-katainen-saanut-jo.html -

|4 Teksti vuodelta 2007 [ote] … Katainen ajatteli jouluna 2007,
että lisääntynyt nettopalkka vipuaa kotimaisen yleisön kulutusta ja näin tuo piristettä kansantalouteen. Näin ei käynyt, vaan palkollinen kansa jemmasi ”ylimääräisen” rahan sukanvarteen tai pankkiin – ehkä sijoittivat, jopa ulkomaille. Ei syntynyt toivottua kulutuspiikkiä, eikä työpaikkoja.
Kataisen olisi pitänyt korottaa veroja tai ottaa velkaa (otti joka tapauksessa myöhemmin syömävelkaa) ja suunnata korotusrahat työllisyystöihin, kuten nyt tehdään – tosin kuuluisasti ykköspointin mukaan kehyksien ulkopuolelta, mutta joko myymällä valtionomaisuutta tai hakemalla lainaa – toisissa nimissä.

Silloin jouluna 2007 olisi pitänyt ottaa velkaa työllistämisoperaatioihin
nyt on helppo besserwisserinä näin todeta – sillä tuolloin alkoi nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyden hallitsematon kasvu 7]. Tuo Kataisen verohelpotuspäätös oli dramaattinen, niin väärä, että nyt käsissämme on kymmeniä tuhansia lopullisesti menetettyjä sieluja – niin nuoria kuin vanhojakin. … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/liian-vahan-ja-liian-myohaan.html -

|5 [ote] … Kansallisen eheytyksen työmobilisaatio
Työ on ihmisen oleellisin tehtävä, heti ravinnon ja lisääntymisen jälkeen. Ilman työtä ei ole yhteisöjä – ja ilman yhteisöjä ei ole yhteistoiminnallista yhteiskuntaa. Nyt maassamme on de facto 450.000 työtöntä, joista noin 65.000 on ”ajelehtivia nuorisotyöttömiä” – unohtamatta noin 100.000 pitkäaikaistyötöntä kuin heitäkään, jotka eivät ole enää jaksaneet tai viitsineet hakeutua tilastoihin.
Perustamme maahamme New Deal – Uusjakotyömobilisaation. Se tarkoittaa suurprojektia, jonka tavoitteena on työllistää yhteiskunnallisesti ja tarvittaessa vaikka velkarahalla koko maan kattava työllisyysoperaatio, johon osallistuu 40 - 60.000 henkilöä – eri tehtävänimikkein. Arviohinta projektille on yhden atomivoimalan hinta, ehkä 6-8 miljardia euroa. … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/kansallisen-yhtenaisyyden-synergia-ii.html -

...
EXTRA

...
HUOM!
Mikäli et näe tekstin ja lisäviitteiden linkkejä – alleviivauksina (sinisenä) tai niiden aukeaminen ei onnistu, on koko tämä sama teksti saatavilla toimivin linkein täältä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221179-kaksi-demaria-%E2%80%93-vartiainen-ja-sailas-loikannut-ja-uskollinen -


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

AL | US | VU | BL | BL | BLOG 86198

DOC kaksi_demaria_12082016.doc – OpenOffice.org Writer
PVM 12082016


1123 | 10463

Ei kommentteja: