sunnuntaina, lokakuuta 26, 2014

Kuinka Venäjä asennoituu USA:n kutsumuskohtaloon

… ja miten Suomi sijoittuu tuossa kahden tulen välissä ---?

(Helsingin Sanomat 1] välitti omin lisäkommentein Venäjän presidentin Vladimir Putinin tuntoja nykymaailmasta, rooleista ja suurvaltapelistä – Neuvostoliiton hajottua Venäjän oli aloitettava miltei alusta, turvanaan vain maailman suurin pinta-ala ja vanhentuvat ydinaseet)

[ … Venäjän ja (Putinin) tarkastelu tulee aloittaa kaukaa historiasta 2], vaikka Putin on vain sattuman oikusta päässyt aikanaan entisen presidentin Boris Jeltsinin suosioon. Oliko niin, että Jeltsin näki Putinissa pelastuksen, koska hän oli jo osoittanut suurvenäläistä mentaliteettia sekä oli saanut erinomaisen KGB koulutuksen – hyvän saksankielen lisäksi? … ]


Venäjä on kuritettu kansakunta, mutta voittajiksi koulittu – varsinkin generalissimus Josif Stalinin aikana. Olihan niin, että ainoa suvereenina kuollut Saksan kolmannen valtakunnan nujertanut johtaja oli juuri Stalin. Josifin nujersi lopulta hän itse – sillä viimeisenä vuotenaan hän ei luottanut enää kehenkään, kaikkialla näkyi pettureita … elääkö Stalinin haamu edelleen?

(Stalinin valta oli niin pelottava, että viimeistä hiljaisuuttakin kesti muutamia tunteja, ennen kuin palvelijat uskalsivat isäntänsä yksityistiloihin – puhutaan myös myrkyttämisestä – Kaganovits´iä veikkaillaan)


Venäläiset ovat sydämellistä väkeä, ystävällisiä ja vieraanvaraisia

Heistä paistaa idän aurinko ja lännen kaipuu. Jo tsaareista lukien halu Länsi-Eurooppaan oli suuri, erityisesti Krimin valloittaja 3] Katariina Suuri rakasti läntistä koreutta, taidetta ja musiikkia – vaikka oma valtakunta kykeni kaikilla saroilla vähintäänkin yhtä komeisiin suorituksiin.

Venäläinen musikka oli ja on alakerroksissaan vähään tyytyväinen ja osaa iloita pienistä huomaavaisuuksista ja heidän historian kiinnostuksesta. Venäläisillä on pitkä historia, toisin kuin ydinasesuurvalta amerikkalaisilla – jenkki on eurooppalaisten jatke värjättynä mustalla. Venäläiset ovat idän jatke sekoitettuna kaipuulla hyväksytyksi tulemisesta, nimenoman lännestä! Maaorjuuskin poistetiin suunnilleen yhtä aikaa niin Venäjältä kuin USA:sta.


Venäläisillä on johdettuna itsetunto, joka hakee vertaistaan
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/03/venj-lytmss-kadonneen-mahtinsa.html - ]

Kansakunta on kestänyt maailmanhistorian kovimman, raaimman ja verisimmän sodan – Saksan kolmatta valtakuntaa kohtaan. Tuo 1941-1945 välinen Suuri Isänmaallinen sota otti miljoonilta hengen – väitetään Stalinin tietoisesti kurittaneen kansaansa, laskien Wehrmachtin aivan Moskovan porteille.


Stalin halusi kansansa pysyvät herran nuhteessa,

ja jopa puolipelossa, joka taas rauhoitti Josifin tehtäväänsä – tehdä Neuvostoliitosta maailman mahtavin ja sitä se olikin heti vetypommin, Sputnik 1:n ja Juri Gagarinin jälkeen. Kuuhunkin vielä pääsivät ensimmäisinä, mutta vain kauko-ohjattuna. Neuvostoliitto halusi olla maailman suurin ja sitä herkkua se sai vähän aikaa.

...
Venäjä on meille suomalaisille erityisen merkittävä naapuri,

on ollut, on ja tulee olemaan. Venäläiset vaikuttavat meihin (halusimme tai emme) – kuten jo viimeiset yli 1000 vuotta 4] ja erityisesti viimeiset reilu 200 vuotta 5]. Venäjän tsaarit pitivät Suuriruhtinaskuntansa lempilapsena – kehittivät sitä, irtauttivat ruotsalaisuudesta ja myönsivät hitaan kehityskaaren itsenäisyyskehityksen, päätyen niin Vladimir Leninin ja muun muassa Josif Stalinin allekirjoittamaan itsenäisyysmyöntöön 3. tammikuuta 1918.

Me suomalaiset olemme niin lännestä kuin idästä (halusimme tai emme) – Karjalassa, siis itärajoilla vaikuttaa itä – jopa uskontona ja luonteen ominaisuuksina. Lännemmäksi mennessä turkulaisten ruotsikaipuu tulee vastaan Turun saaristossa ja erikoisasemassa olevalla Ahvennanmaalla. Pohjoisessa saamelaisten kulttuuri 6] on rajaton Venäjän Kuolan niemimaalta läpi Suomen aina Ruotsin ja Norjan pohjoisosiin saakka. Suomi on siis sekoitus monia ja monenlaista!


Me suomalaiset olemme idän ja lännen vedenjakajalla (tahdoimme tai emme) …

Kun talossamme oli isäntä, presidentti Urho Kekkonen 7], kansa tiesi, että itä oli hallussa ja länttä emme niinkään tarvinneet, ainakaan turvallisuuspolitiikassamme. Kekkosen aikana meillä oli oma raha, itsenäinen lainsäädäntö ja ennen kaikkea vapaus tehdä omia päätöksiä – kunhan emme astuneet Kekkosen varpaille, emmekä liiaksi sormella osoitelleet itään. Herran pelko oli viisauden alku – kansamme eli parasta ja toimeliainta aikaa Kekkosen valtavuosina 8].


Kekkonen junaili kansallemme töitä

idästä, silti hän käänsi hitaasti, mutta varmasti viisariamme myös länteen – kliimaksiaika oli ETYK, jossa Kekkonen sai balsamia koettelemuksiinsa. Suomi oli näin hyväksytty aidosti puolueettomaksi ja liittoutumattomaksi valtioksi, joka oli Kekkosen toinen päätavoite.


Ensimmäinen Kekkosen elinikäinen tavoite 1945 lähtien oli Karjalan palautus,

kerrotaan hänen olleen ”allekirjoituksen päässä” - tätä oli ollut todistamassa äämumyöhäiseen kestäneen saunomisen yhteydessä tuon ajan YIT-toimitusjohtaja. Saunominen tapahtui Imatran kupeessa Svetogorskissa – oli jälleen junailtu venäläisiltä töitä, tilauksia ja vaurautta kansallemme.

Jo presidentti J.K. Paasikivi sanoi ”tosiasioiden tunnustamisen olevan viisauden alku” - Paasikivi ymmärsi Leningradin läheisyyden ja pitkän 1300 kilometrisen itärajamme tosiasiat. Paasikivi oli myös se kolmas henkilö, joka vahvasti ja vakavasti oli varoittamassa vuoden 1939 hallituksen oikeistohenkeä ja luuloa lännen ja Ruotsin avusta …

kumpaakaan ei tullut, kun Stalin Molotov-Rippentropin voimaannuttamana kyllästyi vitkutteluumme tekemiään maanvaihtoehdotuksia kohtaan. Alkoi Talvisota. Ruotsi ilmoitti välittömästi pysyvänsä ulkona, eikä muualtakaan apuja virallisesti herunut.


Muuten … ne kaksi muuta,

jotka kehottivat kuuntelemaan herkällä korvalla Stalinin maanvaihtoehdotuksia, olivat – C.G.E. Mannerheim ja Rudolf Walden. Kaikilla kolmella oli suuri merkitys, kun 1939 hallituksen pontevuuspyykkiä pestiin – itsenäisyys säilyttäen. Tosin saimme päällystakin Paasikivenä ja myöhemmin Kekkosena. Stalin luotti Paasikiveen ja muut Neuvostoliiton myöhemmät johtajat Kekkoseen, varsinkin vuodesta 1965 lähtien.

...
Venäjä on tänään edelleen maailman suurin raaka-aineaitta ja energianlähde

Venäjä on raaka-aineiden suurvalta, kuten myös ydinaseiden. Puna-armeija sen sijaan rapautui pahasti, kun Neuvostoliitto kaatui USA:n presidentti Ronald Reaganin epäonnistuneeseen Tähtien sota suunnitelmaan. Venäläisten resurssit loppuivat ja Jeltsin hoiti loput panssarivaunun päältä puhuen.


Putin otti vastaan Venäjän, jonka talousluvut olivat alhaalla

nyt palkat, varallisuus, valuuttavaranto ja talouden toimeliaisuus on noussut osin jopa kymmenkertaiseksi 9]. Valtiolla ei ole velkaa, maassa on oligarkkien kaikkivoipa ahneus ja tavallinen kansa on edelleen vähään, mutta aiempaan nähden enempään tyytyväinen.


Historiasta totutulla tavalla Putin kurittaa hellällä kädellä – Staliniin nähden

Ei syödä suomalaista juustoa 0], puolalaisia omenoita tai ranskalaisia maatalousherkkuja. Nyt elintarvikkeet täytyy tehdä itse, maailman suurimmasta pinta-alasta, josta peltokelpoista on valtavat määrät. Venäjä tulee oleman merkittävä elintarvikkeiden tuottaja, nykyisen tuontinsa sijasta.


Putin ajaa suurempaa omavaraisuutta,

ja se voi tulla vielä pahana yllätyksenä EU:n omille turpeiksi kyllästetyille sisämarkkinoille – Japanin tauti lähestyy 11], ei jaksa kuluttaa lajiansa enempää ja näin viennin merkitys kasvaa – Venäjä oli hyvä kohde, mutta Putin saattaa napsauttaa rajat kiinni. Saksa on ensimmäisenä vaaravyöhykkeessä – siksi Saksa harjoittaa aivan omaa Venäjän politiikkaa – ehkä kohta schröderiläisessä hengessä.


Venäjää kuritetaan Ukrainan tilanteen vuoksi,

vaikka lännenmies ei saata kokonaisuutena ymmärtää slaavilaista luonnetta ja toimintamallia 12]. Putin sanoi selkein sanoin, että Kosovossa toimittiin väärin (siellä tehtiin ennakkotapaus Krimille 13]), kuten Serbiankin osalta – puhumattakaan Bosnia-Hertsegovinan länsipommituksista.

Putin oli lopulta kyllääntynyt lännenmiehen jatkuvaan toisten asioihin puuttumiseen – oli Venäjän vuoro käydä turvaamassa ”omansa” - Ukrainan äärinationalistisia aineksia padoten ja yrittäen luoda Itä-Ukrainan venäläismielisille turvasatama, joka on jo Krimille luotu.

Putin muistaa myös tekemänsä sopimuksen USA:n presidentti George Bush juniorin kanssa lännenmiehen puuttumattomuudesta Ukrainan sisäisiin asioihin – tosin tutkimukset Maidanin 14], Odessa ja MH17:sta 15] osalta ovat kesken ja Putin panttaa varmoja todisteita Maidanin ulkomaisista palkkasotureista äärinationalistien tukena – pitänee todistetta jokerikorttina, kun talven pakkaset kouraisevat ukrainalaisia …


Kun tarkastelemme rooliamme tähän saakka Ukrainan osalta

siintää siinä uusi liittoutumattomuuden siemen, joka on saanut jo konkreettista hyväksyntää Venäjän voimaulkoministeriltä – Venäjän ”andrei gromykolta” - Sergei Lavrovilta. Suomi on hyvää vauhtia EU-joustavoitetusti sveitsittymässä 16] idän ja lännen välisten konfliktien uskottavaksi ja natottomaksi välittäjävaltioksi. Tämä on meidän ratkaisu, se on myös ratkaisu kaikkiin ulko- ja turvallisuuspolitiikan haasteisiimme.

...
Lopulta voisimme havaita venäläisyyden positiivisen aikakauden nimenomaan Saksan ”schröderiläisenä” vuoropuheluna, jolloin Putin tuli erinomaisesti toimeen Saksan kanssa – suhteet olivat jopa veljelliset. Elettiin aikaa, jolloin koko EU-Euroopan osalta rauhan takuumiehinä olivat Saksa ja Venäjä 17], tästä on nyt muisto jäljellä ja onkin arvattavissa, että Saksassa kasvaa kaipuu tätä aikakautta kohtaan, jonka konkreetisena tuloksena oli muiden kiristämättömissä oleva kaasuputki – rauhanpiippu Venäjän ja Saksan välillä.


Venäjä on osa BRICS maita,

joita johtaa maailman suurin talousvaikuttaja ja kohta myös suurin kansantalous - Kiina, ollen sitä jo ostovoimakorjattuna tilastotietona 18]. Lännenmiehen pahin painajainen kohtaantuu talouskaavassa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 19], joka voi myös muuttua sotilasvoimakaavaksi, onhan molemmat idän mahdit ilmoittaneet tavoillansa, että USA:n maailmanpoliisirooli *] on illassaan, eikä mikään yksittäinen valtio voi enää muita määräillä vain omien lähtökohtiensa vaikuttamina.

...
Miksi meillä Suomessa on niin äänekäs,

jopa pääministerimme Alexander Stubbin 20] ilmaisemalla tavalla, russofoobikoiden älämölöjoukko. Tämä meluava pienvähemmistö saanee voimansa äidinmaidosta, ollen vihaa menetetystä Karjalasta, Kekkosen myllykirjeistä, Venäjän toimittamasta nootista ja pelosta, jossa Venäjä valloittaa maamme, vaikka mitään järkevää syytä tähän ei ole.


Usein russofoobikkomme ovat myös natotuksen vallassa 21],

haltioituen tilanteeseen, jossa Natoon liittymisen myötä saisimme olla sitä viholliskandidaatistoa 22], mitä Nato Venäjälle tänään merkitsee. Natottajat haluavat ehdoin tahdoin meidät natoaggressioiden valtaan joutuneiden terroristien maalitauluksi. Ilman Natoa olemme luonnollisesti nato-ongelmien ulkopuolella.


Nato ei toisi meille kuin epävarmemman huomisen lapsillemme
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html [v2008 - ]

Nato on menneen aikakauden tuote, jonka itälaajentuminen tullaan tuomitsemaan vääränä valtapolitiikkana – ajalta, jolloin lännenmies ei ymmärtänyt, että Venäjän kenraali Talven hankeen ovat tuupertuneet Euroopan suurimmatkin voimat.


Natottomana maana Suomelle,

siis meillä suomalaisilla säilyy mahdollisuus Karjalan uudelleen järjestelyihin. Palkkiona natottomuudesta saisimme kaikille 'karjalan kunnaiden' asukeille oman täysin itsenäisen vapaavaltion – kauppakeskittymänä idän ja EU:n väliin.

[VISIOINTIA] Karjalanmaa tasavaltana 23] olisi kiinalaisten ponnahduslauta Eurooppaan, venäläisille turvallinen näyteikkuna kaipaamaansa länteen sekä turvavyöhyke Suomelle. Kaikki hyötyisivät – tämän suunnitelman Putin tuntee, se on ollut Kremlin epävirallisilla vastaanotoilla jo käsittelyssä, eikä vähiten kiinalaisten innoittamina.


Uuden Karjalanmaan suunnitelma on osa laajempaa kokonaisuutta,

jolla ratkaistaan aluejaot myös kaukaisessa Itä-Siperiassa, samalla ratkeaa pohjois-kiinalaisten puhtaan veden saanto Baikal-järvestä. Baikalin vesi ja Siperian mittaamattomat raaka-ainereservit toimivat myös vakuutena kiinalaisten alkavalle massiiviselle Venäjän rahoittamiselle – Kiinahan vähentää koko ajan USA:n rahoitusta 24], ollen enää hiuksen hienosti Japania edellä.

...
Meille suomalaisille on maalattavissa toimelias huominen

Karjalanmaan rakentaminen, idän ja lännen neuvotteluvälittäjä, kiinalaisten Euroopan luottomiehenä oleminen vaikkapa Venäjän ja Kiinan välisten kauppasuhteiden konsulttina ja sisällöntuntemusasiantuntijana.

Valitsetko Sinä Naton meille huomisen tieksi - vai riippumattomuuden, omine päätöksinemme omasta turvallisuudestamme?

...
VIITTEET
1] Tälläiseen maailmaan Putin uskoo ~ www.hs.fi/ulkomaat/a1414129560560 - [HS]
2] Yhteinen historiamme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suomen-yhteinen-historia-ja.html -
3] Krimin reviiritaistelu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/reviiritaistelua-krimilla.html -
4] Kiovan Venäjä ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_historia#Kiovan_Ven.C3.A4j.C3.A4 -
5] Suomen itsenäisyys saavutettiin idästä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/itsenaisyytemme-saavutettiin-idasta.html -
6] Tarjotaanko saamelaisille itsenäisyyttä? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/tarjotaanko-saamelaisille-itsenaisyytta.html -
7] Kiistaton johtaja – Kekkonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html -
8] Kekkosen vuodet olivat parasta aikaa Suomelle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/kansalaisen-paras-kausi-elettiin.html -
9] BOFIT – Venäjän taloustilastot ~ http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/venajatilastot/Pages/default.aspx - [BoF]
0] Sahaammeko oksaa, jolla istumme? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099355 - [3095]
11] Ihmiskunta kiihdytti kuilun partaalle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/ihmispopulaatio-kiihdytti-kuilun.html -
12] Miksi lännenmies ei ymmärrä slaavilaisuutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/lannenmies-ei-saata-ymmartaa.html -
13] Todellisuutta Krimin takaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/ilkka-luoma-todellisia-vaikutteita.html -
14] Maidanin aktiivivähemmistö ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159300-ukrainalainen-aktiivivahemmisto -
15] MH17 – miksi kone lensi sotatoimialueella? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1094317 - [6033]
16] Sveitsittyminen ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/suomalainen-sveitsittyminen-ja-keino-pelastaa-ven-j-n-kasvot -
17] EU-rauha takautuu Saksan ja Venäjän kanssa -yhdessä ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048367 - [9326]
18] Kiinalainen mobilisaatio ulottuu yli maapallon ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 - [13918]
19] Natoexpansio kiihdyttää uutta talouskaavaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/natojasen-on-aina-potentiaalinen.html -
20] Luoko Alex Stubb turvaa vai turvattomuutta natotuksellaan ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1112184 - [1196]
21] Natouskovaiset russofobistit ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099976 - [3426]
22] Nato-isäntämaasopimus – olemmeko jo viholliskandidaatti? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1113570 - [3474]
23] Välivaihe ennen Karjalanmaata ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/03/ikuinen-karjala-keskustelu-ers-nkkulma.html -
23] Karjalanmaa kokonaisena! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60183-kokonainen-karjalan-tasavalta -
24] Maailmanpoliisi on miltei selvitystilassa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html
24] Kiina maailmanpoliisi USA:n rinnalle ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 - [14632]


EXTRA*]
USA:n kutsumuskohtalo 3/3 ~ http://areena.yle.fi/tv/2152555 – YLE Teema
Lännenmies yrittää luhistaa Putinin Venäjän ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 – [9806]

Lännenmiehen hienovarainen ja syvälle ulottuva manipulaatio alkaa jo Hollywood elokuvista, joissa syötetään kunniaa isänmaallisuutta, oikeassa olemista, patriotismia, uhrautuvaisuutta, rehellisyyttä – ja voimaa nujertaa kaikki vastustajat, pahan lietsojat … muistamme aina sotien päättyvän lauseeseen: ”Ei enää koskaan”! Tämän niin moni suomalainenkin imaisee, ymmärtämättä ja näkemättä tapahtumien ja todellisuuden sisälle.


MUSIC
Sotien jälkeen sanotaan aina ”Ei enää koskaan” … silti idealisteja on olemassa … ~ http://youtu.be/lltJZ6XZ1kQ - Ruotsista Melissa Horn esittää viiltävän kauniisti asian!


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

Kuinka Venäjä asennoituu USA:n kutsumuskohtaloon**]
ja miten Suomi sijoittuu tuossa kahden tulen välissä

**] (YLE Teemalla käytetty termi dokumenttisarjassa USA:n ulkopolitiikasta)

...
AL   IL   Vf   Pz     -- BL - BLOG 43399
---25102014---

doc.: Putinin_venaja_25102014.doc – OpenOffice Writer

1767 | 16872

Ei kommentteja: