keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2017

Maapallon huomisen ratkaisee kolme miestä


(Yhdysvaltain ulkoministeri ja entinen suurliikemies Rex Tillerson tapaa tänään ulkopolitiikan huippuammattilaisen - Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin. Tulemme näkemään jotain, kun voittotavoitteellinen suuryritysjohtaja ja pelipolitiikan ammattilainen kohtaavat, silti ...?)

Maailmanpolitiikan kolmiodraama kohtaantuu kolmessa maailman suurimmassa - Kiinassa, maailman suurin vaikuttaja- ja merkitsevyystalous sekä suurin ympäristöjäljen jättäjä juuri nyt, Venäjässä - maailman suurimmassa raaka-aine- ja energialähteessä sekä Yhdysvalloissa - maailman suurimmassa kumuloituneen ympäristöjäljen aikaansaajassa, ollen samalla maailman suurin asekauppias ja sotien aloittaja - erityisesti kaukana omilta rajoiltaan.


Rex Tillerson - öljytty pelimies

... Kolmen miehen ja valtion peli. Sergei on ulkopolitiikan ammattilainen ja Rex noviisi, kuitenkin diilien tekijä. Lopulta yhteistoiminta kasataan, kun päälliköt, Vladimir ja Donald tapaavat. Tämä on diilien henki ja kannatuslukujen pohja-alusta. Jokerikortti on kiinalaisten käsissä. Niin Vladimir kuin Donald kosiskelevat Kiinaa puolelleen.

USA' n suurin uhka ja pelko on Kiinan ja Venäjän liitto - löyhänäkin. Peli kiihtyy, kunnes nämä kolme miestä tapaavat, tosin Kiinan presidentti Xi Jinpingin tapaaminen Trumpin osalta ei mennyt aivan putkeen |1. Olisiko eduksi maailman tasapainottumiselle, jos yksi miehistä olisi nainen? ~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_kolkuttaako_rex_tillerson_kremlin_ovea_turhaan_se_selviaa_tanaan_moskovassa/9560530 -

...
Sergei Lavrov - isäntänsä luottomies, uuden ajan Andrei Gromyko

Sergei tuli aikanaan hyvin toimeen Tillersonin edeltäjän - ulkoministeri John Kerryn kanssa, jos nämä kaksi miestä olisivat saaneet itsenäisesti päättää - olisi Syyrian sisällissota ohi ja amerikkalaiset sotilaat poistuneet Korean niemimaalta sekä Afganistanista. Nyt nuo kohteet ovat sodassa tai sodan uhan alla.


...
US presidentti Donald Trump pelaa suurilla uhkapelikorteilla

Kuten ylläoleva linkki kertoo, voi USA tehdä Pohjois-Korean kurittamisen myös yksin. Tässä pelataan suurvaltapeliä - vaarallisin kortein. Kiina reagoi tuohon mahdolliseen uhattuun iskuun jyrkästi ja liikahdus Venäjän suuntaan on varma. Trumpin pahin pelko on juuri tuossa Kiinan ja Venäjän läheisemmässä liittoutumisessa. Diilien tekijä tietää ja ymmärtää mitä merkitsee maailman suurimman keksintöjä tekevän liukuhihnan ja maailman suurimman raaka-aine- ja energialähteen liitto - siinä pelissä Yhdysvalloille jää käteen Musta-Pekka. Edes liitto EU’ n kanssa ei sitä pelasta - vain viivyttäisi vääjäämätöntä.


Pokeripelin kaava - parhaimmillaan

Saattaisi olla että nykyinen maailmanpoliisi romahtaa |2 ja syntyy tasapainoakseli idän ja lännen välille, jossa Kiina ja Venäjä muodostavat vastaparin Yhdysvalloille ja Euroopan unionille, josta epäilemättä tulee eroamaan joitain valtioita ja näin jäljelle jäänyt hiili- ja terästeollisuusjälkeläinen yhtenäistyy ytimeksi.
...

Suomi jää idän ja lännen väliin yhtenä maailman ainoista välittäjä- ja neuvottelijavaltioista - ikäänkuin Pohjolan Sveitsinä, lännen ja idän vedenjakajalla. Presidenttimme Sauli Niinistö on jo harjoitellut tuota roolia!


Ennuste

Jos nyt ei saavuteta menestystä Tillersonin ja Lavrovin välille - tulee myöhemmin Trump ja hoitaa diilin kotiin - Putinin hymyillessä arvoistuksellisesti. Donald tarvitsee laakerinlehvät hapuilevan alkunsa peitoksi ja sellaiseksi sopisi hyvin yhteisymmärrys Venäjän kanssa, joka olisikin Trumpin kaikkien aikojen diili. Tämä on oikeastaan pakko tehdä, sillä Trump ei voi laskea Kiinaa ja Venäjää liian lähellä, koska se poistaisi USA’ n roolin lopullisesti maailmanpoliisin virasta.

...
Ekstra

... Ja tässä se todellisen selviytymispelin oleellisin kortti. Tämä koskee esimerkkinä enemmän kuin jokin yksittäinen konflikti, jossain. Nyt on kysymys ihmiskunnan selviytymispelistä! Tässä kohtaa pitää ehdottomasti peilata kolmea tekijää: A. Ympäristöjalanjälki - niin per capita kuin kumuloituneena jälkenä viimeiseltä sadalta vuodelta. B. Tehtävät ympäristöinvestoinnit ja alan tuote- ja menetelmätutkimus. C. Itse ihmisen ja ihmispopulaation suhteellisuus muuhun biosfääriin ja biomassakiertoihin nähden, sekä ihmisen kulutustarpeet eli näyttö- ja vertailutalousefektit. ~ http://yle.fi/uutiset/kiina_aikoo_lisata_tuuli-_ja_aurinkoenergiaa/9561668 -


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 135062

DOC Maapallon huomisen ratkaisee kolme miestä_12042017.doc Writer
PVM 12042017

|573|

Ei kommentteja: