tiistaina, kesäkuuta 05, 2018

Kim Jong-un' in opastava Pekingin tiekartta


Suomelle viestitettiin mystinen neuvottelukutsu koskien ”vanhan puunjalostuskoneen velan maksua”, joka oli rahanpuutteen vuoksi jäänyt pohjois-korealaisilta hoitamatta. Uutisen välitti Yleisradio [1.

Tuossa viestissä oli suurtakin suurempi sisältö – toki velalle olisi löytynyt maksaja, mutta se sisälsi vieläkin merkittävämmän kätketyn viestin – kutsun Suomelle olla välitysneuvottelija idän ja lännen välille – Korean niemimaalle esivalmistelijaksi.
[1 ” … Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle. - Yle maailmalla 26.4.2017 … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -


Tunnetusti Korean niemimaalla on rauhallinen, mutta uhoava – ainakin toistaiseksi laantuva sanasotatila – ilman varsinaista sotaa. Ymmärtääksemme tapausta paremmin on katsottava aina vuoteen 1945.

Tuolloin Japanin perääntyessä osaltaan miehittämältään Aasian mantereelta ja koko Korean niemimaalta – kiiruhtivat sotilassaappaat kopisten kaksi II Maailmansodan todellista voittajaa hakemaan itse päättämiään mandaatteja.

Atomipommit pudottanut Yhdysvallat ja Saksan kolmannen valtakunnan paljolti nujertanut generalissimus Josif Stalinin Neuvostoliitto olivat voimissaan – Stalinin omaten maailman suurimman armeijan …

nämä kaksi todellista suurvaltaa jakoivat yhtenäiset korealaiset kahtia 38 levyspiiriltä, kysymättä itse korealaisilta mitään – seurauksien kulminoituessa Korean sodan jälkeen nykyiseen tilanteeseen, jossa US ja pohjoisen korealaisten sukuperillisjohtaja Kim Jong-un ovat lähestymässä neuvottelukliimaksia [2 – arvoituksellisen [3 ja kiihkeästi vaalilupauksiaan täyttävän US presidentti Donald Trumpin kanssa.


Mikäli 12. kesäkuuta 2018 tämä historiallinen tapahtuma toteutuu

on Trump valmis tekemään lännenmiehen ihmeitä – vetää eripuraa, rauhattomuutta ja sodan uhkaa ylläpitävät sotajoukkonsa pois Korean niemimaalta vaiheittain [4 ja Kim antaa vastalahjaksi avaimet, joilla korealaisten ydinase eliminoituu

sen ollen todellisuudessa todelliseen käyttöön toimimaton. Kyseessä on eräs suurimpia bluffeja mitä maailma on nähnyt. Kim oppi kaikkea kivaa Sveitsistä katsoessaan amerikkalaisia elokuvia – illasta toiseen. Kiinalaiset tietävät noiden ydinaseiden käyttökunnon ja toimivuuden.


Oli bluffi tai ei – se tuo Kimille ja Trumpille Nobelin rauhanpalkinnot, onnistuessaan!

Kiina on kaikkien korealaisten suurin kauppakumppani ja joka on ystävällisillä ja hiljaisilla neuvoillaan opastanut niin korealaisia ja amerikkalaisia yhdessä Venäjän – sen toisen Pohjois-Korean rajanaapurin kanssa.


Tässä on valmisteilla suuri idän yhteistoiminnan riemuvoitto, johon Trump on arvattavasti myös osallinen, sillä nyt mantereet liikkuvat ja Trump valmistautuu myös sopimaan kaikki kuvionsa Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa, koska on jo selvinnyt, ettei Venäjä sotkeutunut Yhdysvaltain vaalisysteemeihin – jossa Trump voitti toiseksi suurimmalla äänimäärällä istumapaikan Valkoiseen taloon – takomaan diiliteesejään.


Entä meidän pieni Suomi?

Singapore on esitetty neuvottelupaikka. Se olisi voinut olla Suomi, jos meidän ulkopolitiikan mestarit olisivat niin kiireiltään tahtoneet. Epäonneksemme meidän kaksi ylivertaista ulkopolitiikan osaajaa – demareiden Erkki Tuomioja ja Kansalaispuolueen Paavo Väyrynen olisivat oletettavasti oivaltaneet tuon mystisen Yle' n uutisoinnin jo vuoden 2017 keväällä.

Suomen pahaksi epäonneksi PS-takinkääntäjä ja siniseksi muuttunut Timo Soini valitutti itsensä vaalitulokseen nähden poikkeavasti ulkoministeriksi ja siitä alkoi ulkopolitiikan taantumuksen aikakausi, joka pitää nyt saada päättymään mahdollisimman pikaisesti.


Kiina on hiljainen vaikuttaja – takaa, sillä se ei puutu muiden kolmansien sisäisiin asioihin

Kiina on yksi maailman vanhimmista korkeakulttuureista, ja se, jos mikä tietää, mitä sen rajojen takana tapahtuu. Niin nytkin.

Kim kävi Kiinassa parikin kertaa hakemassa neuvoja. Trump soitti Pekingiiin – Kim sai myös neuvoja Moskovasta – ulkoministeri Sergei Lavrovilta. Tämä Pekingin tiekartta on kiinalais-venäläisen yhteistyön hedelmä, jonka aikajana ulottuu aina sinne saakka, kunnes korealaiset saavuttavat sen saman yhtenäisyyden kuin se oli aina vuoteen 1945 saakka –

siihen hetkeen, kun amerikkalaiset ja venäläiset juoksivat kilpaa Korean niemimaan kahtia. Nyt Trump, Kim, Kiinan presidentti Xi Jiping ja Putin kurovat tuon keinotekoisen rajan kiinni ja rauhoittavat näin maailman tältä osin, jotta päästään vieläkin vaikeampaan tehtävään kiinni – Lähi-itään, jossa Venäjä nostaa päätään ja Kiina valmistautuu jälleenrakentamaan tuhotut valtiot (?)

Viitteet:
[4 Oleellinen asia näkyy jo lännenmiehen mediassa. Amerikkalaisten sotajoukkojen vähittäinen poistuminen tasatahtia ydinaseiden kanssa! Pekingin tiekartta puhuuTrump osaa jo itse tunnustaa oleellisen kulmakiven - ydinaseiden poiston vastapainona ... " ... Trumpin mukaan hän keskusteli pohjoiskorealaisen delegaation kanssa muun muassa Koreoiden välisen sotatilan lopettamisesta, Reuters kertoo. AFP:n mukaan keskustelujen aiheena oli myös Yhdysvaltain sotilasjoukkojen määrä Korean niemimaalla ... " -HS … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005704147.html -
[4 Aika paksua West trolling manipulaatiota ja liki huipulta! - " … Yhdysvaltojen puolustusministeri James Mattis syyttää Kiinaa pelottelusta. Mattisin mukaan Kiinan sotilaallinen varustelu ja korkean tason asejärjestelmien käyttöönotto Etelä-Kiinan merellä on suunniteltu aiheuttamaan pelkoa naapurimaissa. Mattis sanoi korkean tason turvallisuuskokouksessa Singaporessa lisäksi, että Yhdysvaltojen joukot Etelä-Koreassa eivät ole asialistalla presidentti Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamisessa. … " … ~ https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/yhdysvaltojen-puolustusministeri-syyttää-kiinaa-pelottelusta/ar-AAy82FZ?ocid=spartanntp -

...
Ekstra vuodelta 2006

Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

EU ja lähes kaikki maat tuomitsevat Pohjois-Korean ohjuskokeet vaaraksi maailman rauhalle. Israelia ja palestiinalaisia kehoitetaan malttiin ja rauhanomaisuuteen tunnustamalla, että vain he voivat sopia keskinäiset asiansa. Kaikki muut maat saavat tehdä ohjuskokeita, paitsi Pohjois-Korea. Mikään muu maa ei saa harjoittaa yksipuolista miehitystä, rangaistusmatkoja vieraan maan alueelle ja siviilien murhaamista korkeateknologialla, paitsi Israel. … ” -Ilkka Luoma BLOG

...


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja HelsingistäHUOM! Tämä on mielipidekirjoitus, eikä liity milllään tavoin mihinkään Kiinan ja/tai muunkaan mainitun valtion virallisiin lähteisiin, eikä kuvasta minkään asianomaisten valtioiden virkamiesten, diplomaattien tai poliitikkojen lausuntoihin.


US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 171580

DOC yhtenäiset_korealaiset_03062018.doc – OpenOffice Writer
PVM 03062018

801_7242 – 21:19

5 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Pohjois-Korea palautti 1950-luvun sodassa kuolleiden amerikkalais­sotilaiden jäänteitä – Trump kehui elettä vuolaasti -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005770687.html -


Ilkka Luoma 27.7.2018 - 8:39

US' lla on erillinen virasto Hawaijilla, jonka tavoite on löytää, tunnistaa ja palauttaa kaatuneet amerikkalaiset sotilaat kotimaan multiin, kaikista niistä kymmenistä sodista ympäri maailmaa, joita Yhdysvallat on käynyt historiansa aikana - suurimpina Maailmansodat, mainittu Korean sota ja Vietnam. Herää tietysti kysymys, miksi US on niin innokas näitä sotia käymään kaukana omilta rajoiltaan.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Donald Trump oli jo luonnostellut twiitin, joka olisi saattanut syöstä Yhdysvallat sotaan Pohjois-Korean kanssa – Mutta jätti sen kuitenkin lähettämättä -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005821662.html -
.

Kommentti Ilkka Luoma 10.9.2018 - 10:11

Tuolle Korean niemimaalla olevien amerikkalaisten taisteluvoimien "kotiuttamistwiitille" tulee vielä rauhanomaista käyttöä. Pekingin tiekartan perustavoitteita on kolme, jotka kytkeytyvät oleellisesti toisiinsa: 1) Korealaisten kesken rauhansopimus, 2) kaikkien vieraiden sotavoimia poistuminen koko Korean niemimaalta ja 3) Kaikkien ydinaseiden eliminointi korealaisten keskuudesta.
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Pekingin tiekartta etenee vakaasti. Korealaiset rakentavat itsenäisistä valtioistaan omaehtoista rauhantietä, jota Peking ja Moskova tukevat voimakkaasti. Kiina päättänee omat pakotteensa heti kun rauhansopimus syntyy korealaisten kesken. Kiina ja Venäjä ovat jo ilmaisseet YK' n turvaneuvostolle Korea-pakotteiden uudelleen käsittelyä - US haraa voimallisesti vastaan. Näinkö korealaisten keskuudessa vahvoja sota- ja taisteluvoimia ylläpitävä US on jäämässä kolmosviulun soittajaksi Korean niemimaalla?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10409627 -

"Etelä-Korean ja Pohjois-Korean päämiehet tapaavat tämän vuoden kolmannessa huippukokouksessa

Ensimmäisen kerran tapaaminen on Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa.

Huippukokoukset 18.9.2018 ... "

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

" ... Yhdysvallat painostaa Pohjois-Koreaa täydelliseen ydinaseettomuuteen, kun taas Pohjois-Korea haluaa virallisen julistuksen siitä, että vuosina 1950–1953 käyty Korean sota on ohi. Pohjois-Korea tuomitsee myös Yhdysvaltojen tiukat vaatimukset, joiden mukaan se luopuisi ydinaseistaan yksipuolisesti. ... "

-Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10411636 -

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Trumpin mukaan Pohjois-Korean ohjus­tukikohdissa ”ei ole mitään uutta” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005898765.html -

...
Ilkka Luoma 14.11.2018 - 0:55:

Pr. Trump puolustaa kaveriaan ja näin haluaa diilin, mutta tietää, että Pekingin tiekartta edellyttää amerikkalaisten taistelujoukkojen vetäytymistä Korean niemimaalta vastapainona ydinaseiden vähentämisestä ja lopulta poistamisesta. Näin keskinäinen jännitys vähenee ja luottamus kasvaa. Korealaiset haluavat niin ydinaseet kuin US-taistelusotilaatkin pois koko Korean niemimaalta.
.