keskiviikkona, huhtikuuta 06, 2022

Stalinin kuri - vihaa ja hyväksyntää!

2255 


..



 


Stalin myönsi yhtenä Suomelle itsenäisyystunnustuksen 4.1.1918

[ Taustaa 4.1. tapahtumalle ~ https://histdoc.net/historia/commiss.html - ]

-tämä unohtuu monilta .. tosin jo muutama kuukausi aiemmin Josif Stalin oli luvannut Suomelle itsenäisyyden https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/neuvosto-venajan-kansallisuusasiain-kansankomissaari-stalinin-puhe-sdpn-puoluekokouksessa-14-11-1917/ - marraskuussa 1917 (SAJ).



..
Kului aikaa ..

Stalin ehdotti syksyllä 1939 maanvaihtoa Suomen ja Neuvostoliiton välille - motiivina saada enemmän suojaa Leningradille - nykyiselle Pietarille, Stalin muisti tapahtumat 1920-luvun alusta, kun hänen ja Lenin taistelivat Neuvosto-Venäjän sisällissodassa ja mitä tapahtui Itämerellä - muun muassa Iso-Britannian toimesta [ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuninkaallisen_laivaston_sotatoimet_Itämerellä_1918–1920 - ].



Maanvaihtoa ei hyväksytty Suomen taholta

Syttyi Talvisota, jota alustettiin Mainilan laukauksilla - Puna-armeijan puolelta - tähän yritettiin reagoida Suomesta, mutta silloinen hallitus esti Urho Kekkosen toimet [ https://journal.fi/tt/article/view/49424/14596 - ]. Neuvostoliitto hyökkäsi - sodittiin 105 päivää ja Saksa vihjaisi (Veltjens) Stalinille, että jätetään Suomi rauhaan. Näin kävi. Tehtiin rauha Stalinin käskystä. Saimme ansaitun torjuntavoiton.

--
Venäläiset ovat historiallinen kansa, jo 1000 vuoden takaa [ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17380166/venalaisyyden-yli-1000-vuotinen-valtakunta - ], ovat slaaveja ja tottuneet koviinkin aikoihin - ehkä eniten heidän omaa yhtenäisyyttä korostaa Suuri Isänmaallinen sota, nimitys heidän tahdostaan Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäyksestä itään vuonna 1941 - 'lebensraum' mielessä operaatio Barbarossa, johon myös Suomi Jatkosotana osallistui - "puun ja kuoren välistä" - oliko pakko?



Ehkä ei olisi ollut pakko,

.. jos olisimme oivaltaneet (tämä on nyt sitä kuuluisaa jossittelua) Saksan tarjoaman hyökkäämättömyyssopimuksen vuodelta 1939 [ https://journal.fi/tt/article/view/56114/18537 - ], se ei kelvannut, ja ehkä tuolloinen ulkoministeri Eljas Erkko sen esti?



Stalin - hyvää ja pahaa?

Stalin oli gruusialainen - nykyisin valtiona Georgia, Josif oli pappisoppinut, mutta sovelsi kovaa lakia - ehkä ymmärtäen, että suuressa rannattomassa valtiossa tarvitaan kovaa kuria, jotta haluttu järjestys, josta olisi haluttu myös maailmanjärjestys - toteutuisi, kuitenkin siten, että he, jotka taipuvat ylhäältä tulevaan tahtoon, voivat elää rauhassa. Oli tiukan hierarkian aikakausi ja kommunismia viritettiin maailmanjärjestykseksi - varsinaisena internationaalina.



Proletariaatin diktatuuri katsottiin olevan maailmallisarvoinen yhteiskuntamalli.



--
Tänään käydään lujaa kamppailua lännen hegemoniasta, joka osaa mediakulttuurin, informaatiovirrat, rahalla houkuttelun, pakotteiden ja kiristyksen koukerot ja armeijoita, johtajansa Yhdysvaltain aika-ajoin hyvin aggressiivisella sotimisen käyttötavalla operoiden ---

.. muistamme atomipommit Japanista, Korean niemimaan halkijuoksun Stalinin kanssa - kyselemättä itse silloin yhtenäisiltä korealaisilta mitään .. sodat jatkuivat ja miehitykset - US-operoi muun muassa Panamasta Grenadaan omat sotajoukkonsa.

Suuret sodat alkoivat uudelleen Vietnamissa, jossa yli 50 000 amerikkalaista sotilasta sai surmansa ja yli kaksi miljoonaa vietnamilaista - muistamme napalmin polttamat lapset ja Kambodshan (nykyään Kamputsea) raskaat pommitukset - Laosia unohtamatta [ https://www.unicef.fi/blogi/matkalla-maailman-pommitetuimmassa-maassa/ - ].

Sitten seurasivat Afganistan 2001 - 2021 [ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi - ], tosin Neuvostoliitto kävi myös Afganistanissa synnyttämässä yhden osan romahdustaan, kun kommunismi ei sitten tässä vaiheessa enää kirinytkään maailmanjärjestykseksi, vaan sekosi omaan mahdottomuuteensa - ehkä perimmäisen ihmisen kilpailuvietin ja siitä syntyvän liiallisahneuden aiheuttamina?



USA jatkoi omia hyökkäyssotiaan - uutena ja lähes koko 1900-luvun hegemoniana -

.. läntisen kulttuurin nostelähetyksenä, joka oli halunnut paljolti asein nostaa itsensä maailmalliseksi herraksi johtaa kansoja vapauteen, demokratiaan ja yksilön oikeuksiin - mitä on sittemmin seurannut .. vaikea kysymys -

.. herää lopulta ajatus ja suuri kysymysmerkki, miksi Osama bin Laden teki iskunsa - täysin syyttömiin ihmisiin, ja tämä isku vyörytti kostosodat Irakista Libyan kautta Syyriaan, mukana tuo Afganistanin US-hyökkäys 2001.



Nyt elämme toistaiseksi iltaansa lähestyvässä läntisessä hegemoniassa -

.. paljolti luottamuksessa US' n ydinaseisiin ja Yhdysvaltain armeijaan, jolla on maailmassa eniten - lähes kaikkialla - omia sotilastukikohtia ja enemmän lentotukialuksia kuin kaikilla muilla yhteensä. USA käyttää eniten rahaa oman hyökkäyskykynsä ylläpitoon (Sipri), ollen myös samalla maailman suurin asekauppias ---


.

|1https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008729318.html - IJL-kommentti linkkikirjoitukseen: "Miten tutkiva journalismi tutkii vain yhtä osapuolta, ei lainkaan toista ja miksi tässä aina tutkiva journalismi löytää vain valheita, väkivaltaa ja kaikkinensa syytteitä ja edelleen vain yhteen suuntaan - onko se tutkivaa journalismia? Eikö tuon hienon sanayhdistelmän pitäisi olla selvittelyä kaikilta kulmilta, joka nurkasta ja tasapuolisesti kaikilta puolilta?"

.


..


|  94  SUOMI24  245  |  11  TIEDE  58  |  VU  |  
..

63534


>


2

USA on tällä hetkellä ainoa (ydinase)suurvalta, joka kykenee kolmeen yhtäaikaiseen sotaan, liki missä tahansa maailmassamme - ja tähän ollaan nyt tekemässä loppua, sillä maailman suurimmaksi taloudeksi noussut Kiina ei enää hyväksy yhden valtion määräyspolitiikkaa koko muulle maailmalle - varsinkaan sen pienestä vähemmistöisyydestä - läntisenä kulttuurina ja amerikkalaisena elämäntapana maailmastamme ~ 0,36/8,0, kun pelkkä Kiinan osuus on ~ 1,4/8,0!


Maailma on jakautumassa -

.. suureen enemmistöön ja pieneen edelleen kynsin hampain kiinnipitävään vähemmistöön - ollaan suuressa maailmanjärjestyksen uusmuotoilussa, jossa itä ja länsi käyvät kovaa vastakkainasettelun "taistelua", miten maailmamme lopulta todellisvaikeat ongelmat - ympäristökatastrofin |* https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008723962.html - lähestymisenä - hoidamme yhdessä - siis kaikki yhdessä.

.

|* ~ x - 

.

Me emme enää voi väheksyä nousevan maailman kehittyvien ja kehitysmaiden vaikutusvallan nousua, sillä he edustavat leijonan osaa maailmamme ihmispopulaatiosta, ja heilläkin on oikeutensa,

.. eikä vain lännenmailla, jotka saivat rauhassa rikastua kolonialismin aikakaudelta aina nykyiseen valtahegemoniaan, jota pönkitetään us-sodilla, armeijoilla, USD-rahalla, tietojärjestelmillä, vakoilulla (ns. Snowden paljastukset) ja vahvalla manipulatiivisen median käytöllä - jota nyt meidän piskuinen Suomikin harjoittaa hyvin yksipuolisena paatoksena, jopa pelotteluna - luoden hyytävimmillään Venäjän vihaa -uskomatonta, mutta totta.


Tyhmästä päästä on aina koko ruumis kärsinyt

Saimme sovittua vuoden 1944 asiamme - säilyttäen itsenäisyytemme - juuri Stalinin kanssa. Tosiasia oli se, että Neuvostoliitto olisi voinut valloittaa Suomen, mutta miksi Stalin olisi niin tehnyt, kun itsenäisyydenkin meille osaltansa järjesti.



Vastakkainasettelu kiihtyy idän ja lännen välillä

[ 000 ~ x - 0000 ]

Unkari on EU-jäsen, ja nyt demokraattisesti sen pitkäaikainen johtaja voitti jälleen vaalit ja alkoikin heti hienovarainen sättiminen, pienoisparjaus, kuin nokittelu ja näykkiminenkin - olihan Unkari se "paha poika", kuten menneelle us-presidentti Ronald Reaganille Neuvostoliitto oli pahan valtakunta, joka piti pilkkoa.

Unkari [ https://yle.fi/uutiset/3-12388844 - ja ~ https://yle.fi/uutiset/3-12388909 - ] voi olla se ratkaiseva tekijä, jottei Suomi mene sopuloituna ja "väärillä gallupeilla" Natoon, joka olisi meille valtava virhe ja suuri uhka lapsillemme ja heidän lapsilleen -

.. meidän asema on tässä vastakkainasettelun kiirastulessa hyvien palveluksien tarjoaja [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/suomi-tarjoaa-mielellaan-hyvia.html - ] heille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat - ollen sodissa tai muutoin huonoissa väleissä - naapureina.

..

Meidän ei kannata olla riidassa eikä nokkapokassa Venäjän kanssa, sillä se sattuu olemaan se toinen ydinasesuurvalta - aivan meidän vieressä ja se ei halua omaa puolustautumistaan ajatellen olla vastatusten rajalla US/Naton kanssa - varsinkaan pohjoisessa - Kuolan niemimaan vieressä - syy on tässä https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - .



Stalin oli ovela, juonikas ja se toinen voittaja!
[US-presidentti Harry S. Truman oli se toinen - kaksine - erilaisine atomipommeineen]

Mutta! Voittaja tuli kuitenkin Stalinista itsestään - loputtomaksi kierteeksi kohonnut epäluuloisuus, mikä on yksinvaltiaiden ammattitauti - voitti Stalinin ja aikalaiskuvauksen saa kirjasta: Stuart Kahan: Kremlin susi - OTAVA.

..
Meitä kiinnostaa eräs asia suuresti

- miksi Stalin säästi marsalkka C.G.E. Mannerheimin - ehkä tämä täyttä todistetta vailla oleva tapahtumamahdollisuus voisi olla eräs syy https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/51933-josif-stalin-manipuloi-taitavasti-kaikkia/ - !



Maailmamme on nyt muuttumassa ja meidän Suomesta tulee erityisen tarkkana - nyt maltti, harkinta ja odotus ovat kultaakin arvokkaampia, sillä tuo vieressä oleva Venäjä - maailman suurimpana pinta-alana [ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ] voi olla ratkaiseva lähde moniin tarpeisiin, mitä me suomalaiset vielä tulemme tarvitsemaan.


..

Tätäkään ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299 - meidän ei kannata unohtaa - genetiikkamme idästä ja lännestä - olemmehan edelleen lännen ja idän vedenjakajalla! 

..
e

Ei kommentteja: