maanantaina, helmikuuta 06, 2006

Kokoomusedustaja popularisoi Halosen huikopalapyrähdyksen

Savonlinnalainen tunnettu nakkikioski, josta saa kuuluisia Laurikaisen lihapiirakoita (Halonen ei tiettävästi lounastanut tällä kojulla), sen sijaan kuvassa kaksi muuta Stadin friidua ennen lihalämärin syöntiä 23.helmikuuta 2006 klo 13:37. Photo by Ilu 2006. DSC_0809.JPG. 1/250s, f8, 37mm, Nikon D70.

Sauli Niinistö teki miehen työn, sai miltei puolet suomalaisista puolelleen ja todellisen Sauli-ilmiön. Niinistö voitti henkisesti Halosen. Kokoomuksen euroedustaja Pia-Noora Kauppi innostui populismiin itse väittäessään Tarja Halosen nakkikioskikäynnin olleen halpaa kansanhuvia lehdistön salamavälkkeessä.

Vakavasti ottaen, missä on Kokoomuksen pelisilmä? Pia-Noora edustaa Kokoomuksen uutta aaltoa. Mikäli henkinen aalto on julkitulossa katukeittiötasolla, ei ole ihme, ettei kansalaisia kiinnostavaa poliittista keskustelua synny. Puoluepolitiikan kansalaisymmärrys on suoraan verrannollinen poliittisten edustajiensa osaamisesta ja ymmärretyksi tulemisesta.

Nakkikioski on perussuomalainen kohtaanto rehelliseen kansaan ja siellä viihtyy aamun varhaisina tunteina niin kansanedustaja, porvari, sorvari kuin paperitehtaan "pituusleikkurikin". Ei ollut laisinkaan populismia, jos Tarjaa halutti saada huikopala tiukan Sauli höykytyksen jälkeen. Olisi ollut kiva tietää, mikä oli Tarjan valinta, oliko se möttönen, porilainen (Satakunnan alueella Tarja sai muhkean äänisaaliin) vai savolainen Lipposen tukilausunnon kunniaksi.

Kokoomus olisi nyt menossa aallonharjalle. Menköön Pia-Nooran henkinen ilmaisukupla esiintymisnälän piikkiin. Kansalaiset ottivat hyvällä Tarjan nakkikioskipiipahduksen, sillä mukavastihan se muistutti, että presidenttikin pitää viherlehtipiiperöiden kauhistelemia rasvavälipaloja ainakin joskus suussa sulavina, kuten kansan tekemä valinta. Kyllä presidentinkin pitää olla osallisena kansalaishuveihin, siksi värikkäitä ja innostavia poliittispolemisointeja kansan katukeittiöiden vieruksilla kohtaa.

Kokoomus käyttäköön tehokkaasti hyväksi Sauli-ilmiön, muutoin jotkut muut ottavat hyödyn irti oikeisto Suomen uudesta uljaasta noususta.

Ilkka Luoma

Ei kommentteja: