keskiviikkona, kesäkuuta 01, 2011

[U] Puhtaan veden äärellä!


Espanjalainen kurkku puhuttaa, mutta nyt puhuttaa tuntematon saastunut vesi Saksassa. Olemmeko materiamuunnoksissamme kehittäneet superviruksia, jotka leviävät "vesisuonistossamme" - putkistoissa jokaisen kulutusihmisen ulottuville?  Millaisen "vastaiskun" virukset ja bakteerit ovat omassa ihmisperäisesti autetussa tuotekehityksessään mm. meille varanneet?

Puhdas vesi on heti kelvollisen ilman jälkeen toiseksi tärkein elämän edellytys. Ilman hengitettävää happea tulisit toimeen muutaman minuutin, ilman puhdasta vettä muutaman päivän ja ilman kiinteää ravintoa muutaman viikon. 'Vesi vanhin voitehista' - voi olla tämän päivän menestyksen lähde suomalaiselle osaamiselle!
Joka päivä kuolee lähinnä maailman kehitysmaissa 4.300 lasta suoraan tai epäsuorasti saastuneen veden mikrobeihin, joka päivä. Japania ravistelleen tsunamin jälkeen on noin 50.000 lasta kuollut turhaan "vanhempiensa" sotkemaan ja saastuttamaan veteen - nyt Japanin tuhoalueilla vaikuttaa tuttu puute -puhtaan veden puute!
...
Vesi on uusiutumaton luonnonvara, se täytyy käyttömme jälkeen aina puhdistaa!

Uutisointi kohautti suomalaisia uudelle menestyksen tielle - vesi voi olla tulevaisuutta, oivallus, jonka MTV3 esitti ja Brändiviisaat -kerho valitsi mm. veden viemään suomalaista osaamista eteenpäin 14. huhtikuuta 2010

[ ... jätevesilaitoksien haju leijailee kaupungille Kiinassa ... Suomesta tullut yhtiö järjesti hajun pois parissa vuorokaudessa. Puoli-ihmeitä tekevät suomalaiset nousivat Kiinassa maineeseen. Kauppoja hierotaan. Oli valittu brändiä tehokkaampi tapa toimia - puhuttiin vähemmän ja tehtiin enemmän */ ... ]

Kiinaan suunnitellaan suurta kansainvälistä vesitutkimuksen keskusta. Kiinassa paikka paikoin puhdas vesi loppuu ja jätevesilaitoksien lietekasat kaatuvat niskaan ongelmina, jotka pitäisi lopulta toimittaa puhdistettuina takaisin peltoon ravinteiksi ja uudeksi kasvun ravinnoksi biosfäärille. 

Suomalainen vesiosaaminen on jo hiljaa tehnyt pari vuotta työtä maailman suurimmilla markkinoilla ja täysin uusin menetelmin - asia tiedetään Kiinan keskushallintoa myöten. Tulokset julkistunevat vuoden sisällä - aiemmin kuin muodikkaita brändejä ehtii muodostua.

Jätevesi tulee vielä kiertämään takaisin kastelu- ja myöhemmin juomavetenä käyttöömme - toistaiseksi laki kieltää sen eräissä maissa. Jätevedestä irroitetusta lietteestä otetaan talteen kaikki ne ravinteet, jotka lainattiin biosfääristä - näin keinolannoitteiden käyttö tulee vähentymään. 

Nyt puhutaan jo keinolannoitteiden raaka-aineiden puutteesta ja silti syydämme sen parhaan kasvuvoiman kaatopaikoille ja jopa ongelmajätelaitokselle - näin meillä Suomessa. Liete eli osin sonta on mm. pollen kakkaroina erinomaista kukkaruukun voimaa - kyllä tavallinen kansa tietää.

Vesi vanhin voitehista puhutti ja puhuttaa - ilman hengitettävää happea elät muutaman minuutin, ilman vettä voit elää muutaman päivän ja ilman ravintoa muutaman kuukauden --
...mutta mitä kirjoitettiin jo aiemmin [A] ----

*/
Muutakin kuin vain hajunpoisto, mutta tämä saa jäädä esittelyoperaation tehneen yrityksen oman informoinnin harteille


blogID 12100979

Ei kommentteja: