keskiviikkona, elokuuta 17, 2016

Nyt syntyi Timo Soinilta raskas ulkopoliittinen virhe


(Nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini (ps.) ilmoitti, ettei Suomi ole kiinnostunut käymään keskusteluja Venäjän kanssa Itämeren turvallisuudesta – kahden keskisesti *)

[ … 'kansalainen Erkki' on lujasti sanonut yhtenä suuresta enemmistöstämme, ettemme liity Natoon eli läntiseen sotilasliittoon; se on varmin tae siitä, että kansakuntamme tahtoo katsoa niin itään kuin länteen, ollen tarvittaessa sovittelija vääjäämättä eteen tulevissa lännen ja idän välienselvittelyssä

'kansalainen Liisa' ihmettelee suuresti mikä antaa Soinille valtuudet rikkoa kansakuntamme sotilaallisen liittoutumattomuuspolitiikan huolella varjellun statuksen – Liisa ihmettelee suuresti miksi Soini haluaa estää keskustelut Venäjän kanssa Itämeren turvallisuudesta. Soini puhuu yhdestä rintamasta, onko Soini näin valinnut osapuolen – väijyykö 'eljas erkkomainen' Talvisodan aatto? … ]

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vaalinut herkällä kädellä, kumartelematta ja pyllistelemättä mihinkään suuntaan, liennytyslinjaansa – harjoittaen samalla kaukoviisasta kahdenvälistä politiikka myös itään – suurimpaan naapuriimme, ydinasesuurvalta Venäjään. Niinistö on oivaltanut kahdenvälisyyden sopivan erinomaisesti valtiomme rooliksi, itseasiassa EU-Brysselin tieten ja hyväksyen.


Presidenttimme myötä olemme sveitsittymisen tiellä

Taitavasti toimien Suomi voisi olla sveitsittyneenä aloitteentekijänä, erilaisille konflikteille – sovittelijana. Hiertymiä syntyy tasaisen varmasti erilaisten ryhmittyen ja leirien välille. Suomen ei pidä kuulua mihinkään muuhun leiriin kuin ETYK-henkiseen leiriin, jota nyt on mahdollisuus jatkaa MTYK-konfrenssiin saakka. *

Suomelle olisi syytä luoda tie tähän Maailman Turvallisuus- ja Yhteistyökokoukseen, johon voisimme saada mukaan myös Kiinan ja Intian, jotka jo kahdestaan edustavat liki 40 prosenttia maapallon väestöstä.
  • *meillä Suomessa 'kansalainen Erkki' on pohdiskellut median läpinäkyvää russofobistista julkaisualustaa, kun kyseessä on turvallisuus, uhkakuvat ja sotilaallinen liikehdintä. Erkki oli lukenut ”kaiken maailman uutiset” hyvin, sillä hän tiesi yhtä lailla Naton ja tämän jäsenvaltioiden aktiivisen liikehdinnän yhä lähempänä toisen ydinasesuurvallan rajoja … | ... Melkoinen turvallisuuspoliittinen avaus 1] kuorrutettuna aivan konkreettisella asiakohdalla, meidänkin presidentti Sauli Niinistön esille tuomilla transpondereilla. Paino näyttäisi nyt julkitulleiden kutsumaiden pohjalta olevan Itämeri.

Tämän kutsun pohjalta on luotu Niinistölle jo seuraava aloite - ETYK II eli MTYK (Maailman Turvallisuus- ja Yhteistyökokous).

Timo Soinin esiityminen 17.8. Kuuden Yle-uutisissa

Esitys oli vaarallinen suuntautuminen vain lännen leiriin, liian läheltä idän vaikutetta. Soini ei ymmärrä maamme olevan niin lännestä kuin idästä ja sitä, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Me pyllistimme Soinina nyt itään – ja se on vaarallista kansakunnastamme katsottuna.


Soini on saatava pois ulkoministerin tehtävistä – kansallisen turvallisuuden nimissä

Meille kansalaisina olisi viisasta, hyödyllistä ja kauaskatseista järjestää nyt uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit. Perussuomalaiset on kyettävä poistamaan hallitusvastuusta – kansa on jo kallupeissa sanonut painavat ukaasinsa ja varoituksensa.

Perussuomalaiset ovat painuneet väheksymiensä takiaispuolueiden alapuolelle, satiaispuolueeksi, kuten heidän juureva kansanedustaja Pohjois-Karjalasta – Pentti Oinonen hersyvästi kuvaili – lähestyen samalla 'ruåtsalaisia'.


Vetoomus kansakunnalle – vaaditaan uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit!

Soini joukkoineen on poistettava hallitusvastuusta ja Suomi palautettava presidenttimme luomalle tielle, kohti kahdenvälisyyttä, kohti konfliktineuvottelijan ominaisuutta, jolla on painoarvoa niin itään kuin länteen. Meidän rooli on täällä Pohjan perillä olla rauhanvälittäjä ei pyllistelijä, mitä Soini nyt rujosti ähkäisten rykäisi. |1


Venäjän presidentti Vladimir Putin rakensi huolella mahdollisuuden,

johon viisaasti Sauli Niinistö tarttui. EU hyväksyy Niinistön toimet, sillä se voi olla niitä ainoita keinoja lieventää kuumentuneita valtiotuntoja, niin Euroopassa (Ukraina) kuin Lähi-idässä (Syyria, Irak, Libya ja vähän kauempana Afganistan).

Niinistön työtä ei saa nyt romuttaa, ja siihen ei voi ryhtyä niin painoarvoton poliitikko kuin nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini. Soini on nyt ylittänyt kansakunnan liittoutumattomuuskipukynnyksen ilmaisemalla ryhmittymisen läntiseen leiriin – se on ajattelemattomuudessaan vaarallista koko kansallamme.

Tämä oli persujohtaja Timo Soinilta jo toinen raskas virhe * – ensimmäinen tuli hänen kokemattomuuttaan ETYK-kokouskutsuissa vuonna 2015, joissa painoarvoiset venäläiset jätettiin pois, kokous oli tuolloin Helsingissä ja Suomi isäntänä. Onko meillä varaa Timo Soinin kaltaisiin ulkopolitiikan amatööreihin?
  • * [2015] kadunmies ihmetteli kokemattoman ulkoministerimme, perussuomalaistenTimo Soinin uusavuttomuutta olla ladun avaaja, olihan meille tarjolla uskomaton mahdollisuus jatkaa Urho Kekkosen työtä – siis päivittää eurooppalaista liennytystä – ETYJ 40 vuotisjuhlan kunniaksi – vieläpä Helsingissä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-kekkonen-parahti-viiltonsa.html -

Soini ei saata tätä hökäisyään nyt täysin ymmärtää

hän ei liene nyt täydessä ymmärryksessä teoistaan ja ulostulostaan – mikäli Yle 18:00 Uutiset 17. elokuuta 2016 ilmaisi asian, kuten se oli suomennoskäännöksestä havaittavissa. Soini tekisi rehdin palveluksen Isänmaallensa eroamalla välittömästi tehtävistään, kuten sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä! Nyt emme vertaa Hannaa Timoon, Mäntylällä oli inhimillinen syy eroonsa – ei pätemättömyys tai osaamattomuus.

Kansakunnan enemmistöltä, joka suitsii Natoon liittymisen mahdottomaksi, tänä päivänä – rehti ja kunnioittavasti ystävällinenkysymys Soinille:
Onko Sinun tarkoitus ehdoin tahdoin huonontaa Suomen suhteita itäiseen naapuriimme, väheksymällä kädenojennusta Itämeren tilanteen rahoittamiseksi?

  • Kansa, joka tietää ja jota poliitikkomme ampuivat jalkaan hyväksymällä Venäjän pakotteet, odottaa rauhallisesti vastausta.


...
TekstilinkitIlkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 86589

DOC soinilta vaarallista pelia_17082016.doc – OpenOffice.org Writer
PVM 17082016


756 | 7119

Ei kommentteja: