keskiviikkona, maaliskuuta 17, 2010

Suomi ja Turku menivät sekaisin

- mutta minne David Beckham oikeastaan tuli?


(Ehkä maailman nykytunnetuin jalkapallotähti David Beckham sekoitti turkulaisten ja suomalaisten päät aiheuttaen tamperelaisille tuskaa, kun eivät aikoinaan osanneet houkutella professori Sakari Oravaa Tammerkosken kaupunkiinsa)

[ ... nuori ja vanha rintarinnan voivottelivat tätä "mahottomuutta", kun näin nyt kävi - itse Beckham tuli Suomeen ja Turkuun. Salamavalot välähtelivät entisestään, kun myös rouva Beckham kiidätti itsensä miehensä turvaksi ja iloksi. Oikeata jalkaa ja akillesjännettä arvuuteltiin, pelaako MM - kisoissa, vai ei. Englannin valtasi maansuru ... ]


Ei Beckham Turkuun tullut, eikä edes Suomeenkaan - hän tuli maailmankuulun kirurgin, professori Sakari Oravan luokse. Jos Orava olisi asunut Pietarissa - yksityissuihkari olisi lentänyt sinne tai vaikka Kuhmoon. Kone lensi juuri sinne, missä tämä huippukirurgi vaikutti - ja nyt se oli Turku - se olisi voinut olla Kokkolakin.

Tätä ennen juuri kukaan tuikitavallinen suomalainen ei tiennyt kuka on Sakari Orava. He sen sijaan tiesivät ja tietävät, jotka tarvitsevat maailman parasta tämän alan apua. Beckham, kuten aiemmin monet muutkin maailman tähdet tietävät Oravan ja hänen taidot. 
Beckham valitsi parhaan, jotta olisi edes pieni mahdollisuus pelata MM- kisoissa oman isänmaansa pelipaidassa. Sakari Oravan osaaminen ja tiedot tiedettiin ammattipiireissä, kuten jo vuosikymmenien ajan on tiedetty.


Onkin yllättäen odotettavissa, 
 ... että Beckham pelaa sittenkin hänelle neljänsissä jalkapallon MM -kisoissa ensi kesänä kantaen ylpeänä Englannin jalkapallomaajoukkuueen pelipaitaa - siksi hyvin Sakari Orava osasi työnsä tehdä. Siinä oli se syy, miksi yksityissuihkukone lensi Beckham mukanaan Oravan luokse - koska saattoi jäädä pieni mahdollisuus kesän peleihin.


Sankari oli Sakari Orava 
Oravassa kohtaa se rehti suomalainen identiteetti, ei turhaa numeroa itsestä - antaa tekojen näkyä ja puhua. Suurin tekijä viikon kohu-uutisessa oli se, että on Sakari Orava, ei Turku eikä Suomi. Orava on suomalainen, Kokkolassa - Keski-Pohjanmaalla*/ syntynyt huippuspesialisti, jonka luokse tullaan - maailman urheilevalta huipulta lähtien. Kaikesta ei vain aina pidetä ääntä - ja se on se identiteetti, joka pitää tätä maatamme pystyssä, ei niinkään puheet vaan teot.
Prof. Sakari Orava
WIKI --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Sakari_Orava

Suomessa on paljon hiljaisia tekijöitä, joilla on oma itsetunto kunnossa ja tae identiteetistä, jota ei tarvitse korostaa. Aina on sanottu, että tyhjät tynnyrit eniten kumisevat, pitänee tässäkin paikkansa. Kuinka moni sisällään hymyilevä aitosuomalainen pohdiskelee mielessään: "Puhu sinä - minä pidän hevosta".


Pohjanmaalta on lähtöisin toinenkin huippukirurgi - prof. Juha Hernesniemi
WIKI --- http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=115&t=554&a=7423

Joka päivä tapahtuu arjen sankaritekoja ja -töitä suuremmitta meluitta. Arjen sankarit pitävät maatamme ja identiteettiämme pystyssä. Alla kirjoitus pitkästä tavallisen arjensankarin elämästä - jossa oli puheita vähän, mutta tekoja sitäkin enemmän. 
Suomi muodostuu työteliäistä ihmisistä, jotka osaavat ja tekevät sen, minkä lupaavat; 

--- Johan Venninen - sokeana työtä miltei koko ikänsä, jota riitti - lähes 100 vuotta

WIKI --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Johan_Venninen 
...


Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkkablogID | 12100979 

Ei kommentteja: