perjantaina, maaliskuuta 05, 2010

SAK käy taisteluun irtisanomissuojasta Slavoj Zizekin filosofialla?

blogID 12100797
...
(Satamalakko napsahti päälle - AKT:n puheenjohtaja Timo Räty toimii SAK:n pioneerina ja samaan aikaan slovenialaisen entisen perikommunistin Slavoj Zizek ´in */ kannatus kasvaa älyllisen pohdinnan immateriaalisessa maailmassa - [kirjoitettu 4.3.2010 ~ 05:27] )

[... duunari ihmettelee irtisanomisilmoitus näpissään ja kuukauden tai parin lopputili kourassaan - kuinka tässä näin kävikään? Saksassa toveri saa irtisanomisen jälkeen usein koko vuoden palkkapussin hanskaansa. Suomessa hanska pannaan naulaan tai sitten se on hukassa... ]


Mitä yhteistä on Timo Rädyllä ja entisen Jugoslavian kommunistilla, nykyisellä filosofilla ja psykoanalyytikko Slavoj Zizekillä? Päällisin puolin ei mitään - mutta onpas kuitenkin. Molemmat haluavat kapitalistiselle ja maattomalle rahalle ja näyttö- sekä vertailutaloudelle suitset suuhun. On kysymys kansajoukkojen vallankumouksesta ja henkisestä terrorista
1/.


http://2.bp.blogspot.com/_Rhj4s31C5j4/Rj38XrjguaI/AAAAAAAAAPA/YrCvQHrmCyc/s400/DSC_5746.JPG

Kuvan betonimuuri Vuosaaren satama-alueella (kuvassa yläoikealla) erottaa Sipoon metsät ja kaupallisen huomisen kuhinan, kun satama aukeaa kulutuksen keskipisteeksi logistisena määräsatamana mm. pääkaupunkiseudun loputtomille tarpeille. Tänään tämä rakentamaton satama on ahtaajien osalta lakossa - oliko koko satama tarpeellinen juuri tässä kohtaa Suomelle?
...

Zizek kannustaa terroriin ja vallankumoukseen kapitalismia vastaan. Räty taas kannustaa joukkojaan taisteluun irtisanomissuojasta, kun palkkakin satamissa ylitöineen on jo parempi kuin keskimäärin Suomessa.

Suomi käy työn uudelleenjaon taistelua muun EU - Euroopan kanssa idän mahtimaata Kiinaa vastaan. Työmme ovat laajalti karanneet halpahintaisten toverien Kiinaan. Näin olemme hinnoitelleet itsemme vapaaehtoiseen kehitysmaarahoitukseen nostaen hiljalleen kiinalaisen liukuhihnaduunarin palkkaa.


Meillä Suomessa ei ole duunaria eikä kohta toveriakaan

Meillä ei Kiinaan nähden enää ole toveria eikä duunaria. Meillä palkat ovat riittävät ja "liikaakin" jo useilla aloilla, kuin myös päälliköillä ja johtajilla, joiden palkka- ja palkkiopussiahneus ylitti kaikkein sitkeimmän ammattiliittolaisen sydämentykytyksen.

Maallinen näyttö-ahneus oli meidän ylläpitävä motto taisteltaessa elintasosta ja materiaalisesta hyvinvoinnista. Hyvinvointi äityi osaltansa rasvakerroksiksi vyötärölle ja kansantaloussairaudeksi II -luokan kansalaisdiabeteksena - tuleville vuosille.

SAK joutuu uudistamaan itseään kuin koko vasemmistoleiri. Demarit löytävät aatteettomat vasemmistoliittolaiset ja yhdistyvät. SAK kerää voimia kahtia jakaantuneesta kansakunnasta, jonka kokoomusjohteinen hallitushegemonia vedenjakajalla näköalattomuuttaan loi - ymmärtämättä, että vain yhtenäinen kansa jaksaa hoitaa sille työnnetyt ongelmat ja vastuut 
2/.


Ammattiyhdistysliike ottaa hanskan kauniiseen käteen

SAK uudistuu ja hyväksyy palkkojen totaalileikkaukset, jos ovat uudistajia. Mikäli eivät uudistu, syntyy jäsenkato ja kansakunnan lopullinen kahtiajako on arkipäivää. Kansainvälinen työn uudelleenjako ajaa meidät palkkaleikkauksiin 
3/ - kaikki yli 2 300 euron palkat alenevat, kaikki yli 1.900 euron eläkkeet laskevat, kaikki osingot menevät suuremmalle verolle ja yliyltiöoptiot jäävät historiaan kansakuntarikoksena työtä tekevää ihmistä kohtaan.

AKT Timo Räty pannee nopeasti Suomen vientitoiminnan polvilleen ja tämän laskun maksaa kansakunta, eivät ahtaajat, eivätkä heidän työnantajansa. Räty taistelee nyt irtisanomissuojasta. Suomessa on helppo heivata yhteistoimintakarusellista toveri mäkeen ja luiskaan, vain kuukauden parin irtisanomisajan puitteissa. Toveri Saksassa nauttii jopa vuoden mittaista suojaa etsiessään kadonnutta onneaan ja työtä.


Taistelu on alkanut - toverit täällä ja Zizek siellä

Ennen se olisi ollut Paperiliitto ja Jouko Ahonen, nyt se ei onnistu, kun uusimpiakin paperikoneita puretaan ja siirretään Kauko - itään ja Kiinaan - paperin keksineeseen maahan. Räty voi tapella, hänen töitään ei voida viedä Kiinaan, vain siirreltävien tavaroiden valmistus voidaan viedä, no eipä sitten ole ahtaajallakaan hommia - kyllä siinä mieli ahdistuu.


Palkkoja alemmaksi, lisää kansainvälistä kilpailukykyä –

 … yhteishenkeä ja työnantajaltakin ymmärrystä, että päälliköiden, johtajien ja omistajien tuloja voidaan myös säätää alemmaksi yhteisen hyvän nimissä. Vastineeksi toverin palkka - alenemalle lisätään irtisanomissuojaa, jolloin tunne turvallisuudesta kohenee, olemmehan turvahakuista kansaa, kuten muutkin.


Zizekin vallankumous?

Zizek jakaa ohjeita vallankumoukselle. Zizek kehottaa taistelemaan kapitalismia vastaan - taistelua ylisuurien tuloerojen kaatamiseksi. Taistelua maatonta ylikansallista rahaa vastaan, taistelua pienen ihmisen puolesta. Slavoj kehottaa luottamaan suureen kansaan - "kyllä kansa tietää", julisti Timo Soinin (PS) oppi-isä Veikko Vennamokin.

Timo Soinin pitäisi tietää, ettei kansakuntaa johdeta haukina kaislikoista. Melonin kokoisilla sierainherneilläkään ei estetä kuin hajuaisti tuntea kansalaisen tuskanhikeä nenässään - tässä vedenjakajalla olevassa kansakunnassa, missä seuraava eduskunta joutuu korjaamaan kaikki nykyisen hallituksen tekemät virheet 
4/.

Voidaanko tänään ja huomenna sanoa Z - hän elää?
...


VIITTEET TEKSTISTÄ
*/ Wikipedia:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Slavoj_%C5%BDi%C5%BEek  ---
*/ Muut linkit Slavoj Zizek ´stä:
http://www.revalvaatio.org/index.php?option=com_content&view=article&id=102:ahdistunut-liberalismimme&catid=35:arvostelut&Itemid=54   ---
http://www.youtube.com/watch?v=_GD69Cc20rw   ---

Ilkka Luoma
Kiina-konsultti ja kansalaisaktivisti
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
http://www.facebook.com/first.ilkka
...Kansalaismielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakansio –
Tieteiden talossa [ http://www.tsv.fi ] pidetystä esitelmätilaisuudesta, jossa käytiin seikkaperäisesti läpi uudelleen lämmitettyä kommunismiaatetta Slavoj Zizek´in arvoin ja filosofioin - alustajina Hanna Kuusela (väitös/Lontoo) ja Kimmo Jylhämö (Voima -lehden päätoimittaja) - kuvat copyright by Ilkka Luoma 2010 - Nikon D3.


Kuvakansio
1/   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2e8yu+ilkka-luoma-zizek.html -
---

Sent:

Sent: Thursday, March 04, 2010 5:58 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - SAK:lla uusi Z- linja ~ AKT:n pj. Timo Räty pioneeritaistelijana?

...
SAK käy taisteluun irtisanomissuojasta Zizekin filosofialla?

765 |

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

... HS-tähtitoimittaja Unto Hämäläiseltä erinomainen katsaus suomalaiseen maailman menoon, jossa kotimainen forssalaisuus on omistusaatteen ahdistamana miltei aatteensa tuntemattomassa nurkassa. Yllättävää kuinka sovinnollisesti Hämäläinen entisenä nuorkokoomuslaisena sosialismin tietä valottaa - yhtä hämmentävästi kuin presidentti Mauno Koivisto, kun demareita patisti yhteistyöhön Kokoomuksen kanssa, jota juuriltaan maalaisporvari ja presidentti Urho Kekkonen oli koko valtakautensa Kainuun korpivihaisena kurmoottanut.

Ehkä Kekkosta sieppasi medialisti Aatos Erkon ulkoministeriys, kun Suomi Talvisotaan ajautui. Tänään iäkkäämpi valtakokoomusväki käy edelleen katkeroitunutta taistelua kekkos-tuulimyllyjä vastaan - mielensä pahoittaneena ikiaikaisesta kekkosmyllytyksestä.

Sosialismi kehittyy sitä mukaan, kun maailmanlaajuinen työn uudelleen jaon taistelu kehittyy ja omistus jakautuu yhä laajemmalle tehden toisista entistäkin maallisrikkaampia, toisille jääden henkisen rikkauden mielikuva kaipuuna johonkin solidaarisempaan yhteistoimintaan.

Mene ja tiedä - forssalaisuus on kuollut - kauan eläköön uusforssalaisuus!

~ http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1462362345899 -
.