perjantaina, marraskuuta 12, 2010

Kansalaisten kultalautanen muutokselle ja perussuomalaisille


  • Perussuomalainen ehdokas, jolla on nimenomaan sanoma oman vaalipiirin äänestäjille, eikä turhaa yleisdiipa-daata.
    Perussuomalainen ehdokas, jolla on nimenomaan sanoma oman vaalipiirin äänestäjille, eikä turhaa yleisdiipa-daata.
[ ... kansalainen lukee perinteellisten toimijapuolueiden vaalirahoituskähinöitä (nyt demareiden urheilusäätiö epäilyksien alle */), samaan aikaan perussuomalaiset muutosaktivistit ja eduskuntavaaliehdokkaat tykittävät nettikeskusteluissa hersyvää intoaan gallupkäyrien noususta ja suitsuttavat itseään ja toisiaan ... ]

Kansa on kattanut perussuomalaisille kultalautasen - vaalisosiaalinen tilaus on historiallinen. Gallupeissa ilmaistaan intoa ja juuri tutkimusajankohdan kannatusta puolueille. Kun kansakunta siirtyy vaaliuurnille äänestämään, ei siellä listassa ole ehdokasta "maija tai pekka perussuomalainen" - siellä on joukko ihmisiä, joista pitäisi valita.

Kansalaiset ovat nostaneet perussuomalaiset ja ehkäpä piilossa myös Muutospuolueen estraadille. Muutosta ei mahdollisesti edes gallupeissa tarjoilla vaihtoehdoksi, tai kansakunta ei koko puoluetta muista tai tiedä? Joka tapauksessa kansakunta on antanut jo moneen kertaan vakavan varoituksen omille perinteellisille puolueilleen ja ehdokkailleen!

Mitä tekevät perussuomalaisten ehdokkaat?
Aktiivit persuehdokkaat ovat ajamassa itseään äänestäjien tietoisuuteen palstoilla, blogeilla ja eri tyyppisissä sosiaalisen median foorumeilla. Oma sosiaalinen kirjoittelu on halpa ja "iholla oleva" tapa mainostaa itseään. Toistaiseksi vaaliraharyvettymättömät persuehdokkaat tykittävät lujaa palstoilla, mutta mistä he kirjoittavat ja mitä he tuutin täydeltä töräyttelevät?
Nopeasti kasvanut Uuden Suomen nettilehti Puheenvuoropalstallaan on oiva esimerkki persuehdokkaiden vilpittömän innokkaasta tavasta markkinoida itseään ja puoluettaan (tässä järjestyksessä). Sisältö on usein hymistelyä korkeista gallup-numeroista, demereiden ja keskustalaisten tölvimistä ja vihreiden jopa alta lipan arvostelua. Yhteishenkeä luodaan myös 'Me hyvä, muut huonoja' -filosofialla. Hyvä tietysti niinkin, mutta mitä uurnille siirtyvät kansalaiset odottaisivat ojentamalleen kultalautaselle?

Kansakunta odottaa ohjelmaa, arvoja, lupauksia ja mielipiteitä!
Äänestävä kansakunta valikoi jo monesti ennen äänestyskoppiin menoa henkilön ja nyt tämä tilaus on tehty perussuomalaisille tai jopa Muutoksen ehdokkaille. Mutta mitä kansalaiset tietävät tänään itse ehdokkaista? Ovatko ehdokkaat kertoneet mitä he tekisivät kansalaisten eteen ja nimenomaan oman vaalipiirin äänestäjien eduksi ja hyödyksi? Ei tarvitse edes luvata, kunhan kertoo mitä tekisi omalle vaalialueelleen, jos pääsisi Arkadianmäelle.
Palstoilla, blogeilla ja mm. Facebookissa ei tarvitse sättiä muita (muistammehan, että Suomen tavalliset kansalaiset eivät pidä ilman syytä sättimisestä, tuolloin ääni saattaa napsahtaakin itse kopissa sille sätitylle) - olisikin edullista keskittyä asioihin, vaaliohjelmaan, omien ideoidensa esittelyyn, tekoaikomuksiin ja kykyyn tulla eduskunnassa toimeen myös muiden kanssa, jopa naapuripuolueiden edustajien kanssa.

Oman vaalipiirin asiat
Suomi on tunnetusti suuri maa pienellä populaatiolla, mutta hyvin erilaisella kansalaisvalikoimalla. Turkulaiset säilyttäisivät toisena kotimaisena ruotsin, imatralaiset haluaisivat painoa venäjänkielelle. Helsinkiläiset halunnevat vahvaa pääkaupunkia ja lappilaiset luontoarvoja matkailijoille. Vaasan pubeissa ajatellaan eri tavalla kuin Kuopion toreilla. Hämenlinnassa pohditaan vakaasti arvoja ja Oulussa syödään Leijonaa ja kasvetaan kansainväliseksi ohjelmisto-osaajaksi.
Ehdokas on aina vaalipiirinsä lähettiläs, ja usein tekee äänestysalueensa muidenkin edustajien kanssa yhteistyötä saadakseen omia, omalle alueelle tärkeitä asioita eduskunnassa läpi. Vaaditaan yhteistoimintaa, siksi paljon näitä puolueita meillä Suomessa on. Oman vaalipiirin asiat ovat piirissä asuvien äänestäjien sydäntä lähellä olevia toiveita, tavoitteita ja jopa haaveita.
Maahanmuuton estäminen yleisellä tasolla ei ole vaaliteema - vaaliteema voi olla se, mitä meille tullaan tekemään ja millä ehdoin. Tämäkin asiaseikka käsiteltyy erilailla eri puolilla Suomea. Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse yhdenasian liikkeitä - Suomi ja suomalaiset tarvitsevat määrätietoista ohjelmaa, miten me muun muassa pärjäämme maailmalla riehuvassa työn uudellen jaon taistelussa.

Vaaliteemat ja tavoiteohjelmat
Jokainen ihmistä äänestävä kansalainen haluaa tietää ehdokkaansa arvot, mielipiteet ja tavoitteet. Olisi viisasta keskittyä juuri nyt gallup-prosenttien hymistelyn sijasta itse vaaliohjelmaan ja ajatuksiin, mitä minä ehdokkaana ajan ja haluan tehdä äänestäjieni hyväksi. Jokaisella ehdokkaalla pitää olla oma ohjelma ja oma tavoitteisto edustamansa puolueen päälinjojen lisäksi.
Naapuripuolueen mollaaminen vie kopissa sen kultalautasella tarjoillun mahdollisuuden ja äänestäjä antaa sen ainokaisensa sille 'tutulle ja turvalliselle' - "eihän se kuitenkaan niin suurta rötöstä tehnyt edellisessä vaalirahoituksessa, ... on sillä ainakin kokemusta eduskunnasta ja on sillä vieläpä mielipide ja tavoite, jonka minä äänestäjänä tiedän". 

Suomi voisi olla nyt vedenjakajalla, positiivisesti
Nyt on muutoksen aika. Kultalautanen on esillä. Ehdokas itse ihmisenä ratkaisee. Ei tarvita kalliita vaalikampanjoita, kansa lukee palstoja, blogeja ja sosiaalista mediaa. Kerro ehdokas hyvä, mitä Sinä haluat antaa äänestäjille. Kerro arvomaailmasi, oli se sitten mikä tahansa, kunhan kerrot sen mitä Sinä olet ihmisenä mieltä ja mitä Sinä haluaisit tehdä. Kyllä kansa osaa valintansa tehdä - eikä kaikkien tarvitse olla samanlaisia, ei me äänestäjätkään olla.
...

[*/ ... äänestävä kansalainen jäi pohtimaan Keskustan Asuntosäätiön jälkeen mikä säätiö kimmahtaa Kokoomuksen kaapeista, ettei se vaan olisi kohtalokas "hautaussäätiö", jolla päätetään mennyt tapa, se maassa maan tapa, mikä vallitsi vuosikymmenet rapauttaen tavallisten kansalaiset uskon ja luottamuksen nykypuoluepolitiikkaan ja keskinäisjargonisoituneihin poliitikoihin?  Vaaleissa toteutuu nyt kansakunnan oma "maassa ja ajassa maan tavalla"  -aikakausitapa! ... ]
...

Ilkka Luoma


Sent:
Sent: Tuesday, November 09, 2010 10:26 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kansalaiset ovat kattaneet kultalautasen muutokselle ja perussuomalaisille?
...

Kansalaisten kultalautanen muutokselle ja perussuomalaisille.

Ei kommentteja: