keskiviikkona, tammikuuta 18, 2012

Kansa järjestää källin kallupoijille


Media työllistää reippaasti lööppisisällökseen kallupin tekijöitä meneillään olevista presidentinvaaleista - joissain maissa kallupit ovat kiellettyjä vaalien viimeisinä päivinä.

[ ... haastateltava pohtii mitä vastaa puhelinkyselyssä suosikkipresidenttiehdokkaastaan; syntyy oivallus - vastaan "väärin ja teen jytkykällin koko medialle" ja äänestyksessä tunnustankin vain itselleni todellisen suosikkini! Heh, heh - hytkyilee haastateltu - ohjasinpa harhaan ja näytin pitkän nenän kaikkeen tarttuvalle manipulaatiomedialle ...]

Sähköinen media on nopea tapa viedä uutinen, huhu, juoru tai tahallaan ohjaava vaikute kansalaisille. Presidentinvaaleissa on milloin mitäkin nimitetty presidentintekijäksi. Kallupit vaikuttavat äänestäjiin. Vastavoimaksi äänestävä ja äänestämätön kansa kehitti sattuma-anarkiassaan källin koko tiedonvälityskoneistolle. Kallupeissa ei voi valehdella, koska mielipide voi muuttua  - montakin kertaa ja jokainen kerta on tosi - yhtä tosia kuin monet heitot mediasta ja yhtälailla kuin monien poliitikkojen takinkäännökset.

Jytkykälli napsahtaa tietoisuuteemme, kun todelliset äänet on laskettu
Kallupeissa on erottunut kolmen kärki - joka kuvastaakin todellista tilannetta. Kuinka mitalikolmikko jakaantuu lopulta, onkin äänestävän ja äänestämättömän kansan käsissä. Pronssilla keikkuu sukupuolivähemmistö, humanisti ja pehmeiden arvojen sala-natottaja - jolle ei koskaan muodostunut sitä todellista vihreyttä - kun Koijärvikin oli Ville Komsin näkyvyyskäsialaa - Pekka Haavisto [Vihr.]
Hopealle ensimmäisellä kierroksella nousee tohtori itsensä armosta. Kakkossijalle EU-vastaisuustaistelija reaaliaatoksilla ja markka-kruunu-euron kombinoija, Urho Kekkosen perinnön kantajana viiniyrittäjä Keminmaalta. Ylivoimaisella ulkopolitiikan kokemuksella varustettu ilmekuosinsa muuttanut ikitaistelija ja kaikissa kassakaappiliemissä keitetty tanhuaja - Paavo Väyrynen [Kesk.]
Ensimmäisen kierroksen voittaja on vähin sisältösanoin paisteeseen noussut tsunamin järkytykset kokenut pankkimies ilman pankkia. Entinen valtiovarainministeri, entisen valtiovarainministeri Iiro Viinasen opein ja puolisala-natottaja eurooppalaisin menetelmin ja vireysnaimakaupan tehnyt lakiakin tunteva tupakki hampaissa rullaluistelija - Sauli Niinistö [Kok.]

Miksi kansalaiskälli erikoisjytkynä?
Kansa on kyllästynyt median ohjailuun. Lehdistö yrittää kukin tarpeidensa mukaan ajaa omia näkökulmiaan ja näin hamuta presidentintekijän manttelia. Ennen Helsingin Sanomilla oli pöydän kattajan rooli ja presidentintekijän virka - mm. Mauno Koiviston buffaus juonikkaasti isoine käsineen kirveen varressa. Tänään HS ei ole enää tekijä - Natossakin se on saanut pahasti siipeensä kansalaismielipidettä halveksivine lausuntoineen nato-kansalaisymmärryksestä, usein kolumnisti Olli Kivisen kynällä.

Jytkykälli valmistuu hyvää vauhtia -
Väyrynenkin on kertonut kannatuslukujen olevan eri tasolla kuin kallupit antavat ymmärtää. Haavisto kertoo suosionsa olevan laajaa ja näyttäisi siltä, että ääniä tulee arvioitua enemmän. Niiinistö on viisasti todennut, että ääniä ei varmasti tule "49 kalluppien" mukaisesti - vaan todellisuuden olevan likempänä Kokoomuksen perinteellisiä äänestysmääriä - btw. Kokoomuksen äänisaalis viimeisissa eduskuntavaaleissa oli todellisuudessa reilu 13 prosenttia, kaikista äänioikeutetuista! Niinistöllä on runsaasti äänestäjiä myös Kokoomuksen ulkopuolelta.

Kansakunta on ottanut puristusotteen mm. sosiaalisessa mediassa
- tänään monet kertovat suoraan ehdokasnumeronsa ja kannustavat muitakin omaan yhteenkuuluvuusryhmäänsä. Nyt käydään vaalikamppailua todella ehdokkaille ilmaiseksi, kun aktiivikansalaiset levittävät kukin omaa hyvää sanomaansa "frendiryhmilleen". Kansalaistoiminta puree ja tulokset näkyvät jo ensimmäisen vaalikierroksen jälkeen. Kansa jameloi tavallansa.

Nyt on osallistuvaa jameloida - kukin tavallansa
Tämäkin kirjoitusmielipide leviää useisiin printtimedioihin, antaen kullekkin (pää)toimittajalle mahdollisuuden valita julkaistavaksi tai ei. Lisäksi se viiveellä menee sosiaaliseen mediaan, blogeihin ja keskustelupalstoille, kuten joukolle poliitikkoja ja muita päättäjiä. Tälläkin yritetään vaikuttaa vaaleihin, tosin mikroskooppisesti. "Pienistä puroista muodostuu virtoja" -vanha sanonta Köyliön järven jäältä, mutta todellisuudessa näitä kansalaisten suoria vaikuteyrityksiä on paljon, hyvin paljon.
Saattaa kuitenkin käydä niin, että näissä vaaleissa suora kansalaistoiminta on Lallin läimäytys kallupoijille ja perinteelliselle medialle - jota kansalaiset yhä vähemmän tilaavat printtinä postiluukkuihinsa ja -laatikoihinsa. Nyt kansalaistoiminta voi olla myös isku perinteelliselle puoluepolitiikalle.

Kansan suuri hiljainen vähemmistö on menettänyt luottamuksensa nykypuoluepolitiikkaan
Nyt halutaan vahvaa presidenttiä, vaikka se ei nykyisillä valtasäännöksillä toistaiseksi ole mahdollista. Presidentin halutaan olevan kekkosmainen maan isä, joka pitää politiikan sopulipojat kurissa ja nuhteessa - edes henkisesti.

Äänestä!
Sinä ratkaiset. Oli valintasi mikä tahansa, äänesi ei koskaan mene hukkaan. Jopa tyhjä äänestyslippu on parempi kuin äänestämättömyys. Lopuksi voisi todeta, että jytkykällin teko kallupoijille on kansalaishyve - näin näytämme omaa suoraa kansalaisvoimaa ja tahtipuikon ottoa omiin käsiimme. Tämä on esialkua kansalaisyhteiskunnalle, jossa tavalliset ihmiset päättävät mm. kansanäänestyksien myötä itse suoraan asioita, joista muodostuvan laskun maksaa aina tavallinen kansa.

Ilkka Luoma

...
Sent: Wednesday, January 18, 2012 9:28 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Presidentinvaalien kansalaiskälli kallupoijille
...

Kansa järjestää källin kallupoijille

Ei kommentteja: