tiistaina, elokuuta 28, 2012

Toimiiko Syyria liipaisimena?

blogID | 12100797
...


28.8.2012 | 15:44 | Ilkka Luoma |  33 kommenttia

USA on keskittänyt viisi lentotukialusta Välimerelle, Persianlahdelle ja Punaiselle merelle. Nyt myös Venäjä on tehnyt mittavat joukkojen siirrot Ossetian rajalle ja itse Ossetiaan, joka on taas Gruusian rajalla ja josta on suorat yhteydet tuleviin levottomuuspesäkkeisiin, joista jostain syttyy kuuden kuukauden kuluessa sota.

Suomesta kävi ystävyysvierailudelegaatio Etelä-Ossetiassa, ryhmä tapasi maan tai oikeastaan alueen presidentin, joka on hyvissä väleissä Venäjän kanssa. Torjuihan Venäjä Gruusian presidentti Shaakasvilin aloittaman hyökkäyksen ja mahdollisti osseettien halun itsenäiseksi alueeksi - pois Gruusian vaikutusvallan alta.
Delegaatio näki vierailun yhteydessä pitkät Venäjän armeijan kolonnat kaikilla valtaväylillä - ryhmän vieraat laskivat jo pelkästään panssarivaunuja olleen yli 650 - joka on määränä paljon, hyvin paljon. Venäjä varautuu johonkin sellaiseen, jonka USA ja Israel jo tietävät. Kaikki lentokentät matkan varrelta oli täynnä Venäjän ilmavoimien sotakoneita.

Israel haluaa hyökätä Iraniin,
vain USA:n presidentti Obaman jarruttelu estää sen, juutalaiset haluavat tuhota Iranin ydinvoimalaitokset - Israel pelkää, että alueelle tulee sen itsensä lisäksi toinen ydinasevaltio. Tänään ei ole mitään todisteita Iranin edes mahdollisuudesta valmistaa ydinpommi - ohjukset lienevät kylläkin olemassa. Israel halua pysyä alueen ainoana ydinasevaltiona.
Syyrian presidentti voi kansaansa rauhoittaakseen esittää nyt YK:n jo aiemmin esittämän vaatimuksen Israelille luovuttaa juutalaisten valloittamat Golanin kukkulat. Syyrian presidentti saisi kansan suosiota, ottamalla vaikka väkisin Syyrialle kuuluvat kukkulat - tätä Israel ei YK luovutusvaatimuksista välittämättä, tule hyväksymään - vaan eskalaatio Syyrian armeijan kanssa on näin toimien varma.
Muistamme myös, että Venäjällä on laivastotukikohta Syyrian rannikolla. Venäjä on vahvistanut merkittävästi oloaan Välimeren tukikohdassaan - vastavoimaksi USA:n lntotukialuksille.

Kurdit liikehtivät omine itsenäisyysvaateineen
ja turkkilaisten ja armeenien keskinäinen "miekkojen kalistelu" on jo jatkunut I Maailmansodasta lähtien. Nyt on samalle ilmansuunnalle ja alueelle eskaloitumassa useita kipupisteitä räjähdykseen saakka - ja näihin operaatioihin USA:n jälkeen nyt Venäjä on varautumassa - näillä massiivisilla joukkojen siirroilla.
USA tietää Venäjän joukkojen siirrot, mutta ei voi niihin puuttua, koska sen omat laivastosiirrot ovat myös poikeuksellisen näyttäviä.
Molempien maiden aseteollisuudet odottavat 'vesi kielellä' uusia tilauksia, kun armeijat pääsevät käyttämään "viimeinen käyttöpäivä" räjähteet, ammukset ja panokset - näin täytyy saada nopeasti uusia tilalle. Asekauppiaat USA:ssa hierovat käsiään - USA on maailman suurin aseiden viejä.
Mielenkiintoista mikä tulee olemaan, muiden asioihin puuttumattoman Kiinan rooli ja mitä tekee sotilaallisesti savijättiläinen EU - molempien osallistuminen jää puheisiin ja kiinalaisten osalta ei edes niihin -  Kiina siirtää omat kansalaiset lento-operaatiolla pois kriisimaista.

Sotiashistorian suurin lentoasekauppa
Sen sijaan Kiina julkistaa nykyhistorian suurimman asekaupan Venäjän kanssa, jolloin se tilaa viiteen valmistuvaan lentotukialukseensa 600 tukialushävittäjää ja maalentokentille toiset 800 konetta - koneet tulevat olemaan uusinta Sukhoi versiota, jonka ominaisuudet nähtyjen lentojen myötä ovat edellä kaikkia vastaavia länsikoneita - Sukhoi on jälleen Flankereiden jälkeen ottamassa maailman parhaan lento-ominaisuuskoneen tittelin haltuunsa.

Btw. Suomi voisi korvata myöhemmin poistuvat Hornetit näillä maailman parhailla hävittäjä/(pommittajilla) ...

...


.

Ei kommentteja: