torstaina, tammikuuta 29, 2015

Hybridillistä informaatiosotaa – mistä sumutetaan ja ketä?


---

.
"

Informaatiosota vastaan medialukutaito: Kenen lauluja laulat?

"

***


!
(Ukrainan sisällissota 1], sanoisinko veljessota - kääntyy medioiden innoittamina, provosoimina jopa manipuloimina sanojiansa ja näiden päämääriä vastaan – vieläpä Krim [ ~ http://areena.yle.fi/radio/2261556[!] ] alleviivasi lännenmiehen oikeutuksen puuttua jälleen muiden asioihin)

[ … Verkkouutiset 2] (Kokoomuksen verkkoäänenkannattaja) ja Verkkomedia 3] (kansalaiskoosteinen informaatiokanava – internetissä, ilman puolueiden lehdistötukea) ovat tukkanuottasilla ”ukrainalaistumisessaan” – toinen löytää kaikki viat idästä ja toinen lännestä … ]

Helsingin Sanomat on valtakuntamme vaikuttajamedia, ollut ainakin 4] – ruuti ja kynän terävyys on kuivunut ja tylsynyt ’lööpityksessään’. Tarkkakatseisuus on jäänyt erinomaisten kolumnistityyppisten kirjoittajien haltuun – mainitakseni vaikka Unto Hämäläisen 5], joka jaksaa kaivaa taustoja ja katsella kohdetta sen kaikilta näkökulmilta. Muutoin Hesari on tunnettu natottaja – eli siis jenkaaja 6], jonka päämääränä on viedä Suomea kohti Natoa.


Hybridisota …
[Kemppinen/BLOG ~ http://kemppinen.blogspot.fi/2014/09/hybridisota.html - sota, joka ”liukuu” päälle ]

Olemme saaneet sanastoomme uuden sotimistavan tai –muodon, hybridisodan, johon sisältyy voimakas informaatiotaistelu vaikuttavuutena ja mielipidemuuttajana. Hybridi on myös kahden energian kulkuneuvo, kuten se on sotanakin – ’monirintamainen’.


Sotaenergiaa

Sotaenergiaa ammennetaan kansansuosiosta ja vihollisen epävarmuuden lietsonnasta, ja tässä informaatio on sanana/puheena ja kuvina säilääkin terävämpi, osuessaan. Vietnam amerikkalaisena massasotana 7] sai loppunsa television kautta – kansa kyllästyi, energia loppui 58.209 vainajan (153.303 haavoittunutta) jälkeen – kun ei löydetty edes järkevää syytä, miksi viidakoihin uhrattiin miesvoimaa; maapallon toisella puolella.


Ukraina on tämän päivän ”vietnam”,

siellä käydään idän ja lännen taistelua vallasta 8]. Reaganismi [ ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 – [15130]  toisella puolella, jatkaakseen Neuvostoliiton hajottua – Venäjän hajottamisena ja toisaalta slaavilaisuuden eheänä pitämistä, vaikutepiirinä, jossa Ukrainan historiallinen perintö sitoo maata venäläisyyteen.


Läntinen osa Ukrainaa haluaa lännettyä Euroopan Unioniin

Kaikki on rekonstruoitu Kiovan Maidan aukiolle 9], jonka takaa voi löytyä CIA-raha tai laillisen keikautetun presidentti Viktor Janukovyts´in palkkaamat kätyrit, jotka ehkä pettivät isäntänsä. Odessan murhapoltto 10] jatkoi hybridointia – siviilipolttomurhina.

Ilmatilahallinnan taistelussa väärä kone sattui väärälle reitille 11] – tulos; 298 tapettua. Eikä edelleenkään varmaa tietoa, kuka tai ketkä ampuivat MH17 koneen alas. Varmaa on se, ettei kukaan sitä juuri tuohon koneeseen tahallaan tarkoittanut. Informaatiosota on käynyt Ukrainassa julmaa sotaansa – ja siviiliuhrit ovat unohdutetut 12].  


Hybridisota jatkuu koko ajan –
[Mielikuvituksellinen juttu US:ssa ~ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/77156-putin-kaatuu-kuin-neuvostoliitto-suomalaiselta-pankkimiehelta-villi-ennustus - kuvastaa suomalaisen median lännettynyttä asennetta ]

Venäjä kiistää jyrkästi lähettäneensä oman armeijansa joukko-osastoja Ukrainaan, näin varmasti(-kin) on; USA:kaan ei ole omia asevoimia kiovalaisten puolelle lähettänyt. Sen sijaan nyt jo tiedetään, että molemmin puolin sisällissodan rintamalinjoja on vapaaehtoisia, palkkasotureita tai muutoin ’ramboja’, useista ulkovaltioista – niin Venäjältä, Ruotsista kuin Yhdysvalloistakin. Sotiminen on rahakasta puuhaa, niin tuloina kuin menoinakin.


Lännenmies mediassaan sanoo,

että Putin valehtelee ja tässä piilee informaatiosodan lujin piirre. Mitään täysiä todisteita Putinin valheista ei ole – ainakaan vielä, vaikka tuolla Pustan aroilla se totuus piilee. Molemmat osapuolet pieksevät toistaan. Kiovalaiset sanovat venäläisiä olevan 9000, Nato jenkaa muutamaa tuhatta. Samaan aikaan Latvia ilmoitti Nato valtiona toimittavansa aseita ja USA rahaa – EU:n kanssa, panoksia nostaen.


Hybridioiminen jatkuu EU- ja USA –pakotteina Venäjää vastaan

Seuraavalla jakokierroksella Venäjä heitti peliin omat vastaseuraamukset, ja Valio vähentää vastaavasti maidon tuottajahintaa – Oltermanni ei enää kulje itään – tekevät sen itse tai Valio Venäjän tehtaissaan. Hybridointi yltää jo suomalaisiin ja arkivenäläisiin tuottaen sinne pakon tehdä jotain – jotain muutakin kuin vain viedä energiaa ja ostaa ’mersuja, audeja ja bemareita’.


Nyt EU jenkaa uusia pakotteita, sahaten omaakin oksaa 13]

Kreikka tuo laajennettuun sisällissotaan omat panoksensa – voivat halutessaan torpata EU-pakotteet. Venäjä koettaa samalla lyödä kiilaa muutoinkin epäyhtenäiseen EU-rintamaan, joka virallisesti pitää yhtä. EU pinnan alla kipristelee jo tuskissaan, kun omenatkin jäävät mätänemään, kun venäläiset eivät edes omenoita ole tuottaneet itselleen – piti ostaa Puolasta.


Informaatiosota jatkuu räikeänä myös meillä Suomessa

HS jenkaa yhä voimakkaammin meitä vastahankaisia Natoon, YLE huutaa venäjäuhkaa, useat valtaprinttimediat vääntävät kaikki lööpit mikä vähänkään kalskahtaisi venäläisten nilkkaan – unohtaen kiihkossaan ja lännettymisessään presidentti J.K. Paasikiven sanat: ”Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”.


Nyt on hybridoitu ’eipäs-juupas’ taistelu Viron Ämarin ilmasotaharjoituksista,
[Ryhdymmekö jo Venäjän viholliseksi – harjoitusmielessä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelemmeko-virossa-itsemme.html - ]

  … ymmärtämättä, että olisimme osallistumassa ensimmäisen kerran harjoituksiin, joilla on konkreettinen vastustaja – Venäjä. USA:n presidentti Barack Obama julisti Viroon tulon olevan turva- ja solidaarisuustoimi, asein, Venäjän aggressioita kohtaan – mitä aggressioita?


Informaatiosota riehuu läpi EU:n,

 … jossa yli 20 ulkoministeriä koettaa löytää vitsaa Venäjälle, jossa ulkoministereitä on yksi – Sergei Lavrov. Tuomiot on meillä demokratioissa jaettu jo ennen ”poliisitutkintaa”; emme tiedä Maidan aukion verilöylyn tekijöitä, emme tiedä Odessan murhapolton toteuttajia – emme edes tiedä MH17 koneen tuhoajaa/tuhoajia. On vain todennäköisyys viimeisestä, että Mariupolin rakettikeskitykset ovat tulleet idästä – siis separatistien alueelta [?]siviilien sekaan.


Informaatiosotaa ilman luottoinformaatiota

Syyttely ja etusormien, ehkä jo keskisormienkin ojennus osoittaa aina tekijästään poispäin. Molemmin puolin etusormet ovat ojossa ja peukalot lihasliikeratojen myötä näyttävät osoittajaansa kohtaan.

Nyt tapellaan sisällissodassa, slaaviveljet keskenään 14] - idän ja lännen valtapelejä. Nyt oiotaan rintamalinjoja ja vallataan maa-alueita maksimaalisesti, jotta rauhanneuvotteluissa olisi jokin valttikortti hihasta vedettäväksi, kun muutoinkin info on ollut hihasta rykäistyä.Suomessa jopa valtiovalta syyttää trolliarmeijoita väärän infon luomisesta ja levittämisestä

Tarkastelun ulkopuolelle on jäänyt kasoittain sellaista mediainformaatiota, joka ei totuuden silmää edes kestä – siksi mielikuvituksellisia lööppejä media suoltaa, varsinkin printtilehtiin, joita kansa ruokakaupan kassajonoissa tiirailee, kun nuukuuksissaan ei edes lehden ostoa harkitse, kun ne lööpit voi uudelleen katsoa älykännykästä, tabletista ja ruokapöydän läppäristä.


Miten on meidän viralliset trollaajat 15]

UPI-FIIA 16], eräät ministerit natotuksessaan, jopa ohi kansakunnan 17] [!] – miten on Maanpuolustuskorkeakoulu, joka laskettelee natoontuneita mielipiteitä ja miltei melkein venäjävihaa. Miksi kukaan ei tarkastele asioita kuten kansakunta kansalaisina haluaisi eli kaikilta näkökulmilta huomioiden maantiede, historia, kauppapolitiikka ja kulttuuri, uskonnot ja tavat …

 … ei, - nyt sen sijaan löydetään mielikuvitus Ahvenanmaalta, jonne Venäjä hyökkää 18] saadakseen edes jotain valvottavaa, kun Nato vääntää koko Itämerta ”omaksi merekseen”. …


Olisiko aika avata molemmat silmät ja huomata evl. ev. Sampo Ahto´ n 19] mukaisesti tarkastelukulman ulottaminen myös itään? Mikä teki meistä linkkuveitsen länteen – jos joskus olimme linkkuveitsenä itään, niin miksi nyt pitää heittää koko 180 astetta ja lännettyä, kun meillä olisi ensimmäisen kerran oikea mahdollisuus täyteen sotilaalliseen puolueettomuuteen – ehkä jopa EU-joustavoitettuun sveitsittymiseen 20] saakka?LINKIT

2] Verkkouutiset, Kokoomuksen verkkolehti ~ http://www.verkkouutiset.fi/ -
3] Kansalaisfoorumi, ilman poliittista kytkentää ~ http://www.verkkomedia.org/ -
5] ”Palasimme väkivallan vuosisadalle” ~ http://www.hs.fi/kulttuuri/a1399651088205 - toimittaja Unto Hämäläinen, voisiko kuitenkin kurkata mikä oli se valtio 1900 –luvulla, joka eniten väkivaltaa operoi, ja aina omien rajojensa ulkopuolella?
6] Manipuloiko media uhkakuviamme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/manipuloiko-media-uhkakuviamme.html - samassa kertomusta siitä, kuinka HS vapaa toimittaja Olli Kivinen otti natottajan viitan Hesarin silloisen vastaavan päätoimittaja Janne Virkkusen ja  toimituksen pään kääntämisessä.
10] Galitsian haamut Ukrainan yöstä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1062291 – [5599]
12] Suurvaltataistelua Ukrainassa – siiviilit häviävät aina! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/suurvaltataistelu-onko-ukrainassa.html -
13] Sahaammeko omaa oksaa, jolla istumme? ~  http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099355 – [6486]
16] HS: Tutkija Arkady Moshes: EU on luonut vaikutelman, että se perääntyy Venäjän painostaessa ~  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1422415514481  -. ... UPI-FIIA lausunnot ovat vaarallisen kokonaisajattelemattomia kesken prosessien, joiden tavoitteena on löytää todelliset syylliset Maidanista Mariupoliin, vaikkakin viimeeksi mainittu on todennäköisesti separatisteihin liittyvä. Tuomiot tulevat vasta vankkojen todisteiden jälkeen tuomioistuimista. Nyt sahaamme oksaa, jolla istumme.
17] Kokoomuksen koppalakkiosasto keulii vikuroiden kansakunnan ohi ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1170117 – [1737]
18] Tämän päivän ”erkkolaisuutta” – vuodelta 1939! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/milta-taman-paivan-erkkolaisuus-nayttaa.html -
19] Kolumni Kylkirauta 2/2014 siv. 63 ~  http://www.kylkirauta.fi/images/pdf/10/kr2_14.pdf -


Ilkka Luoma


AL  ..  IL  ..  Vf  ..  Pz  ..  BL  - BLOG 47909

---29012015---

doc.: Hybridillistä informaatiosotaa_29012015 – Microsoft Word Starter

1220s

Ei kommentteja: