sunnuntaina, helmikuuta 04, 2018

Paavo Väyrynen teki rehdin päätöksen – Keskustan puheenjohtajaksi
Väyrynen Kekkosenatai toinen vaihtoehto on päättää kaksoisjäsenyys. Paavo lähtee, ellei Keskusta valitse häntä puheenjohtajaksi *. Sotkamon puoluekokouksessa Keskusta ratkaisee pitkälti Suomen linjan! Tämä tuntuu uskomattomalta, mutta näin se on. Presidentinvaaleista kansa valitsi 42 prosentin voimalla istuneen presidentin uudelle kuusi-vuotiseksi jaksoksi [1 … Se siitä ja vilpittömät Onnittelut Saulille.

...
Nyt Väyrynen hakee Suomelle ratkaisevaa linjausta Keskustan puheenjohtajuuden, seuraavien eduskuntavaalien (jopa ennenaikaisten) ja hallituspolitiikan kautta. Ensin puheenjohtajaksi, sitten yhdistetään karanneet ”vennamolaiset”, tehdään Suomen suurin puolue – mennään hallitukseen ja otetaan pääministeriys.
[* ” … . .. Väyrynen teki rehdin eleen, tietäen, että hänellä on Keskustassa laajaa kannatusta. On suoraselkäistä mennä mittauttamaan kannatus suoraan kenttäväen eteen. Keskustalla ei ole jäsenäänestystä, vaan puoluekokous valiintuu huolella piireistä [!]. Tässä voi olla Paavolle uhka, mutta myös suuri mahdollisuus. 

Väyrynen pelasti Keskustan alamäen presidentinvaaleissa 2012, jolloin hän yhdisti kentän taakseen - puoli miljoonaa ääntä ensimmäisellä kierroksella. Voisiko entinen Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen tulla vankkuriksi Paavolle?

Nyt on kysymys Keskusta tulevaisuudesta! Tänään Sipilän Keskusta on liki Kokoomuksen apupuolue. Paavon kuningasajatus on yhdistää perussuomalaiset, itsensä kadottaneet siniset ja "sipilöitynyt" Keskusta Uudeksi Keskustaksi, jonka kokoava voima lähtee Kansalaispuolueen politiikan kattojärjestömäisyydestä. Tässä on ensimmäinen politiikan innovaatio sitten demareiden Forssan kuuluisan kokouksen 1906 … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10053749 -
Miksi näin – siksi, että on aito huoli Suomen tulevasta tilasta!

Siksi myös, että Väyrynen hakee näin ne tärkeät – Suomen kansalle hyvin tärkeät vaaliteesit hallitusvastuun kautta pääministerin pestistä toteutukseen. Erityisesti sotilaspoliittinen liittoutumattomuus, ja näin Paavon ollessa pääministeri, hän varmistaa, ettei Nato-kannastaan kansalle epävarma presidentti Sauli Niinistö ”heikkona hetkenään” tekisi uus-erkkolaista [2 päätöstä Natoon menosta – vastoin kansakunnan vakaata mielipidettä, joka olisi myös liittymisenä kohtalokasta suomalaisille [4.Paavon suunnitelma on nerokas ja sitä on täytynyt pohtia huolella

On reilua antaa Keskustan kentän tehdä päätös, joko uus-keskustalaisuutena – alkiolaisuuden tunnustajina tai sitten Väyrynen tekee eron vanhaan ja uusii suomalaista politiikkaa urakalle ”kattojärjestönsä” kautta – eli Kansalaispuolue vetoaisan päässä - muutosmoottorina.


Myös Väyrysen Uus-Keskusta voi muotoutua Kansalaispuoleen kautta – onhan se politiikan kattojärjestö – ikään kuin Saksan CDU/CSU [5 – jossa keskustamieliset kohtaavat samakantaisina – ja näin ”vennamolaiset” palaavat kotiin, ehkä jokunen sininenkin eksyy harhailun tieltä mukaan.


Timo Soini pakenee EU-Brysseliin tai natovankkureihin – kuten teki tavallansa myös Kokoomuksen Jyrki Katainen, joka pakeni Suomesta [6 – katastrofiensa jälkeen – EU komissioon – Alexander Stubbin paikalle, kun ikikansanedustaja Ilkka Kanerva piti ensin laittaa tekstarijäähylle – liki olemattomin syin … ja näin tehtiin tilaa Jyrkin paolle, jo hyvissä ajoin!...

[13052015]” … Persujen kotiinpaluu 
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/toimitusjohtajamainen-juha-sipila.html -
Ote ylläolevan linkin alta: ” … Onko Juha Sipilän tarkoitus palauttaa lopulta karannut vuohi kotiin eli persut Keskustaan ja näin vanha Vennamo-Kekkonen keskinäiskärhämöinti muistikuvanakin jää tapahtumahistoriaan – merkkihenkilöiden ollessa jo pitkään poissa maallisista politiikan kiemuroista - ylemmissä kerroksissa.
Onko Sipilän tarkoitus nostattaa Suomeen kahden pääpuolueen politiikka, jolloin saavutetaan helposti 12 ministerin hallitus 'konservatiiveina ja demokraatteina', kuten USA' ssa. Ehkä. Keskustapersu 18] olisi ylivoimaisesti suurin puolue, jopa yli 100 kansanedustajaa!
Timo Soini jättänee puheenjohtajuuden tämän nelivuotiskauden jälkeen – siksi raskaaksi saattaa mahdollinen isänmaan edun nimissä tehty takinkääntö käydä voimille valtion rahanvartijana, niin että ansaittu poliitikon eläke maistuu jo kohta … ...” -ote päättyy....

Sipilä ei oivaltanut kansakuntansa etua – koska on tulos-tase-apuraha liikemies [?]

Sen sijaan valitsi laillisuutta hipoen ratkaisun, joka sai kansalta tyrmistyksen – otti takinkääntäjien prosenttiliikkeen turvakseen, ettei hallitus hajoa – siniset jäivät 1-3 prosentin kansalaismielipidekannatuksella hallitukseen turvaamaan Sipilän rooli pääministeri-mersun takapenkillä.

Viisi sinistä ministeriä ja olematon kansansuosio. Laillista vai moraalilaitonta? Kansa ratkaiskoon ”sipilöinnin lentokaartoineen” seuraavista vaaleista. Veikkaisin, että Väyrynen on juuri tämän ajassa ymmärtänyt!

Väyrynen on sen sijaan pohtinut laajempaa ”keskustalaisuutta” jo pidempään – kokenut kansa muistaa Veikko Vennamon ja tämän välirikon presidentti Kekkosen kanssa. Syntyi SMP, joka nousi ja tuhoutui, kuten mitä ilmeisimmin tapahtuu nyt perussuomalaisille ja sinisille – kansalaiskannatuksen katoamisena. Väyrynen jätti totaalisesti Laura Huhtasaaren vaalimenestyksen arvioimatta! Miksi?

Kyvykkäimmät ps- ja sinisistä poliitikoista ottavat vastaan ”kattojärjestön” kutsun ja liittyvät uuteen kansalaisliikkeeseen, joka keskittyy jo Väyrysen presidenttivaaleissa 2018 olleisiin pääteeseihin …Politiikassa tapahtuu harvoin todellista kehitystä – jota voitaisiin jopa innovoinniksi** kutsua – mutta nyt se on tarjolla. Ratsastammeko edistyksen aalloilla, vai olisiko aalto vielä heiveröinen ja kansalaissurffi jää vielä odottamaan todellista myrskyvaroitusta, mutta mistä?
...

EKSTRA

[Link]

Ote ylläolevan linkin alta: ” … Olisiko aika yhdistää voimat ja yhdistää maaseutu- ja kaupunkisuomi?

Tosiasia on se, että meidän reilu viiden miljoonan kansakunta ei kestä vastakkainasettelua pääkaupunkiseutu – muu Suomi. Tarvitsemme molemmat. Jokainen voi päässään laskea kuinka paljon peltohehtaareja pääkaupunkiseudun 1,5 miljoonaa ihmistä tarvitsevat – pysyäkseen hengissä. Nuo hehtaarit sijaitsevat muualla kuin Kehä III:n sisällä. Kriisiaikoinakaan ei aina meille ystävä ollut Saksakaan pystyne joka hetkeen olemaan avuksemme – meidän on tultava toimen ominemme.

Olisiko Persukeskusta poliittinen ratkaisu yhdistää Suomi!

EKSTRA 2

Kaataako Väyrynen Soinin – syyllä, että Timo on ulkoministerinä vahingoksi kansakunnallemme … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/kaataako-paavo-vayrynen-timo-soinin.html -


Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 160835DOC väyrynen_01022018.doc – OpenOffice Writer

PVM 02022018764_6965

Ei kommentteja: