keskiviikkona, lokakuuta 27, 2021

Onko Helsingin Sanomat natottaja?*

 2193.

Piirros Kari Suomalainen (C)

Lokakuun viimeisellä viikolla elettiin Suomessa lähes hurmoksellista Nato-viikkoa vuonna 2021 


***

..

PROLOGI

* Otsikko voi olla yllättävä, sillä hs-toimittaja Anna-Liina Kauhanen ei maininnut kirjoituksessaan sanallakaan Natosta, miksi siis valittu otsikko vastinkirjoitukseen? Syy on selvä ja kirkas - HS harjoittaa voimallista 'natottamista', jopa ilman sanoja (kuten tässä) - julkaisuajankohta, yhdiste Venäjään - muutamien puolueiden nokalle nosto, koska eivät "ymmärrä laajemmin yleistä median ylläpitämää ymmärrystä" Venäjän vahingollisuudesta, uhkaavuudesta kuin vaarallisuudesta - .. 

HS' n tavoite on luoda otollista maaperää Naton suosion kasvattamiselle sillä jukuripäinen, ettei jopa "persumainen kansa" ei hyväksy liittymistä lännen sotakoneeseen - Natoon. Näin kaikki asiakohtiot huomioiden hs-juttu oli "West (media) trolling manipulation" -ilmiöllistä leikkimistä Venäjän uhalla ja ihmettelyllä miksi eräät eivät voi hyväksyä Venäjää vaaralliseksi.

.Se tiedetään, että jo erinomaisen kolumnistin, edesmenneen Olli Kivisen myötä Helsingin Sanomat on voimakas Naton kannattaja |1 ja suuntaa nykyään entistä vahvempia kannanottoja lukijoilleen Naton hyvyydestä, toimivuudesta kuin sen antamasta turvallisuuden tunteesta - tekstisisältötodellisuuden jäädessä tässäkin https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008359550.html - kuitenkin kauas journalismin perustavoitteista olla puolueeton tarkastelija.

.

|1 Asia voidaan tarkistaa eläköityneeltä hs-vastaavalta päätoimittaja Janne Wirkkuselta.

.


Erikoista oli se, että hs-toimittaja Anna-Liina Kauhanen kaivoi 'viillon alta' esille Kekkosen ja tämän politiikan olla diplomaatti kaikkiin ilmansuuntiin - jopa niin hyvin, että kauppa kävi erinomaisesti ja suomalaiset saivat työtä juuri idästä eli Kekkosen ajan Neuvostoliitosta.


EVA' n tutkimusten mukaan 2021 suomalaiset ovat huolissaan, että muille kuin kaupallisilla syillä haitataan ja vaikeutetaan ulkomaankauppatoimiamme tänään - Venäjän kanssa |2, siksi hanakasti media ottaa osaa vieraiden omiin sisäisiin asioihin - luoden jopa uhkakuvia, joita ei voida konkreettisesti esittää kuin vain arvioina, luuloina ja mahdollisuuksina.


Kysynkin tässä hs-toimittaja Anna-Liinalta millaisia todellisia toteutuneita uhkia venäläiset ovat meille esitelleet | toteuttaneet viimeisen 60 vuoden aikana - saavuttaaksemme lukijoille rehellisen käsittelyn siitä todellisuudesta missä elämme täällä idän ja lännen vedenjakajalla |3. Onnistuisiko hyvä Anna-Liina jonkinasteisen luettelon teko idästä tehtyjen aitojen uhkien ja niiden toteutumisista?


Uskoisin lukijoiden olevan tyytyväisiä kerrankin johonkin aitoon, eikä vain luulojen harhaisen maailman tarkoitushakuisuuksien esityksiin, jotka muistuttavat jo West media trolling manipulation |4 -ilmiöitä!


..

Kun Nato siviilijohtajineen käväisi esittäytymässä Suomessa -


.. jopa historiallisesti - oli media lähes hurmoksellisessa tilassa; mitään viittauksia Naton ongelmiin ei löytynyt edes suurennuslasilla.


Arveleeko laatumedia, että lukijat nielevät nämä esitetyt, väitetyt kuin luulotellutkin täyt pureksimatta?


Ei kannattaisi pitää lukijoita sinisilmäisen hyväuskoisina mediaa kohtaan, sillä jo tutkimustenkin mukaan mediaa pidetään instituutiona alimmilla luottamuksen portailla - poliitikkojen tasolla - arvostuksessa |5.


..

Miksi media oli Naton edessä sopuleina rähmällään -


.. kun siviili-nato tuli |6, apostoloi ja vakuutteli hyvää ja kaunista, kun lukijat todellisuudessa tietävät aivan hyvin Afganistanin, Serbian Kosovon kuin Naton - Pohjois-Atlantin liittona pyrkimykset kauas selvittelemään jälleen enemmän tai vähemmän uhkakuvia, jotka tällä kertaa väitetään kumpuavan Kiinasta - eikä media edes osaa selvittää, mikä on todellisuus tuon maailman suurimmaksi kasvaneen Kiinan lähimaastossa.

.

|6 On huomattavaa, että sodan tullen Natoa johtaa aina amerikkalainen sotilas.

.


Lukijat varmasti kysyvät miksi meidän on mentävä 'merta edemmäksi kalaan', kun kotivedetkin ovat vieressä ja todellinen mahdollisuus edesauttaa Viroa sen ilmahyökkäyskyvyissä on kotiovella |7, jos olisimme Natossa ja konflikti syttyisi nurkillamme.

.

|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html -

.


--

Tutkivan journalismin tavoite on kriittisasiapohjainen valotus kaikilta nurkilta ja kulmilta


Pieni historiakertaus, jonka jälleen kansakuntamme tuntee hyvin, on vuosi 1941, jolloin isänmaallisuus hersyi yli rajojen -uskossaan, että Saksan kolmas valtakunta Wehrmacht' in Waffen-SS joukkoineen olisi niin kyvykäs, että kiihkeimpien mielissä välkkyi Suur-Suomi.Toisin Kesäsodassa kävi - sen äityen Jatkosodaksi


Venäläiset nujersivat saksalaiset - entä nyt, kun Suomi laskee US/Nato-valtioiden taistelujoukot |8 aivan Venäjän Kuolan niemimaan viereen, jossa ovat juuri ne tasapainoelimet, joilla estetään suurydinsota |9- hoksaako tässä arvoisa hs-toimittaja mitä tarkoitetaan?


Ellei oivallusta synny, niin olisiko nyt tutkivalle journalismille sijaa, eikä vain Bellingcat' na, joka on jo korotettu selvittävän journalismin armoitettuun joukkoon - sen yksipuolisine selvityksineen - tarkoitushakuisuus huipussaan.Niin, miten on?


.. saavatko suomalaiset lukijat nyt laajapohjaista tarkastelua mitä se Nato kaikkiaan on ja miten se projisoituu tavoitteineen arvomaailmoissaan, jotka edustavat maailmallista vähemmistöisyyttä, ja jotka eivät anna arvoa muille - maailmallisille enemmistöille.


--

Oliko TP Sauli Niinistö nyt Naton juoksupoika -

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/10/onko-tp-sauli-niinisto-naton.html - ]


.. vai oliko veto [ https://yle.fi/uutiset/3-12159241 - ] ilmoituksesta matkustaa Moskovaan nerokas näpäytys Natolle, vaikka kohtelimme heitä - lännen sotakonetta liki alamaisesti, niin kuitenkin päätämme itse miten matkustelu idän uhkakuviin meiltä itsenäisesti tapahtuu ja onnistuu.Näinkö, vai oltiinko nyt marionetti, jonka narut olivat Naton hallussa - 


.. kansa odottaa näiltä osin todellisuutta tietää mitä Niinistö lopulta ajatteli. Tuo ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme erään kulmakiven selvitys kansalaisillemme on pyhä velvollisuus presidentiltämme, sillä kansa on häneen väkevästi luottanut ja jopa valinnut toiselle kaudella kerrasta selvää periaatteella. 


"Kasakka ottaa, mikä irti lähtee" - onko tämä sitä presidentillistä uhan luontia vai leikillistä huulen heittoa? Kekkosen aikana hänen perässään hiihtivät toimittajat -


.. onko nyt niin, että meidän itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi sauvoo sinisilmäisen uskollisena perässähiihtäjinä kuunnellen ja levittäen Naton "hyvää sanaa" [ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008356522.html - ] huomattavasti terävämmille lukijoille, mitä media kuunaan edes ajattelee - näinkö?


..

Linkit ja viitteet


|2 ~  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008359005.html

|3 ~  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/234922-olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio-idan-ja-lannen-vedenjakajalla/

|4 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16399135/west-trolling-manipulation--ilmio!

|5 ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dc3ec3ff-bb9c-4332-a74a-911aefb91d86 -

|5 ~ https://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337.html

|8 ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005522182.html

|9 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80280/venajan-sotilaallinen-voima-ja-heikkous?

..


EPILOGI


ja


PS. Anna-Liina, eikö olekin hyvä, että niin perussuomalaiset kuin keskustakenttä osaavat ajatella itsenäisesti ja katsoa historiaakin ja sen täyttä rauhantilaa venäläisten kanssa - aina tuosta vuodesta 1945 alkaen.


Nythän Elämme historiamme toiseksi pisintä rauhanaikaa - heti Venäjän tsaarin autonomiamme jälkeen; ellemme sitten ota huomioon brittien ja ranskalaisten hyökkäilyjä rannoillemme ja Ahvenanmaalle Krimin sodan aikana 1800-luvulla. Ehkä keskustalaiset tämän historiallisen tosiasian tuntevat - maakuntaihmisinä, joille koko Suomen järkevästi asuttuna pitäminen on ensiarvoista...

Nato-viikon päättökirjoitus!

~ https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/f3897cca-1c42-4c9e-8003-b2e0ddf8056e 


Iltalehti: 


"

Pääkirjoitus: Suomen pitää olla hereillä Venäjän vaikuttamisyrityksissä

"


..


|   31 TIEDE 127  |  146  SUOMI24  242  |


..

44171


4 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähetetty: torstai 28. lokakuuta 2021 20:49

Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; ville.skinnari@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; SARVAMAA Petri; sanna.marin@vnk.fi

Kopio:

antti.kaikkonen@defmin.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; Karvala Kreeta; anna-liina.kauhanen@hs.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Oliko suomalainen media sopulilaumana rähmällään Naton edessä?
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: torstai 28. lokakuuta 2021 20:57

Vastaanottaja:

teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; kristi.raik@icds.ee; annika.saarikko@vm.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; timo.kivinen@mil.fi

Kopio:

hanna.smith@hybridcoe.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; markus.lohi@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu

Aihe: II - Kansalaiskirjoitus: Oliko suomalainen media sopulilaumana rähmällään Naton edessä?
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: perjantai 29. lokakuuta 2021 16:20

Vastaanottaja:

pekka.hakala@hs.fi; matti.pesu@fiia.fi; jari.hanska@iltalehti.fi

Kopio:

jussi.halla-aho@eduskunta.fi; heidi.hautala@europarl.europa.eu; satu.hassi@eduskunta.fi

Aihe: IIB - Kansalaiskirjoitus: Oliko suomalainen media sopulilaumana rähmällään Naton edessä?
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

345 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17169867/onko-helsingin-sanomat-natottaja - 606!