lauantaina, marraskuuta 13, 2021

Pakolaisia Puolaan - pakolaisia Ruotsista Suomeen

 


Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-12180593 - otsikolla:

 "

Suomeen tullut parikymmentä turvapaikanhakijaa Valko-Venäjän reittiä, Maahanmuuttovirasto ei odota kovaa ryntäystä

"


Juuri nyt!

HS-toimittaja Pekka Hakala otti jutussaan ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008410815.html - esille vain 1 700 pakolaisen tulon Venäjältä [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9128359 - ] mutta unohti lahjakkaasti 30 000, jotka mitä ilmeisimmin EU-taakanjaon ajamana punnattiin / työnnettiin ystävällisesti Ruotsista Suomeen. .. [18112021]
Olisiko Suomen pitänyt kiristää ruotsalaisten "viisumiehtoja", aikana jolloin Ruotsi ystävällisen määrätietoisesti ohjasi heille tulleita pakolaisia Haaparannan kautta Suomen Tornioon. Ruotsiin tulleita pakolaisia tuotettiin Suomeen arviolta 20 000. Määrä on suuri verrattuna Valko-Venäjältä Puolaan ja Baltian maihin ohjatusti saapuviin / haluaviin pakolaisiin.
..
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008389557.html -

HS-otsikko: "EU kiristää valko­venäläisten viisumi­ehtoja rajakriisin takia, Puola varoittaa tilanteen uhkaavan koko unionin turvallisuutta"

.
2
Kuinka huolissaan Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto, nykyinen ulkoministeri, oli aikana, kun Ruotsi määrätietoisen ystävällisesti ohjaten lähetti Ruotsiin tulleita pakolaisia pohjoiseen Haaparannan kautta Tornioon ja Suomeen. Ruotsista meille lähetettyjä pakolaisia oli yli 20 000.
..
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008391307.html -
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008389557.html -


HS-otsikko: "Ulkoministeri Haavisto pitää Valko-Venäjän toimia hyvin hälyttävinä EU:n turvallisuudelle"
..
Miten tuo pakolaisaalto suhtautuu mittaluokkana jokunen vuosi sitten tapahtuneeseen Ruotsin ystävälliseen omien pakolaistensa ohjaamiseen Suomeen Haaparannan ja Tornion kautta.

.
3
PS' n linjoilla? Olisiko Suomessa pitänyt olla jo tuon tyyppinen laki, kun Ruotsi muutama vuosi sitten ohjasi ystävällisen auttavaisesti Ruotsiin tulleita pakolaisiaan Haaparantaan ja siitä rajan yli Suomeen?
..
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008389377.html -

HS-ingressi: "Kokoomuslaisten mukaan Suomen pitäisi valmistautua sulkemaan koko raja, jos siirtolaisia käytettäisiin Suomea vastaan kuten Puolassa ja Liettuassa."

.
4
Olisiko Suomen pitänyt marssittaa armeija Tornioon, kun Ruotsi muutama vuosi sitten ohjasi auttavaisesti pakolaisiaan Haaparantaan ja siitä rajan yli Suomeen.
..
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2d7087d3-b635-4fad-be7f-a5c4d0946a00 -

Iltalehti-otsikko: "Liettua marssittaa armeijan rajalle, Puola valmistautuu yhteenottoon - rajan yli voi tulla jopa yli 10 000 siirtolaista"


.

5

Miten Ohisalo selittäisi Ruotsin toimet tässä muutama vuosi sitten, kun Ruotsi ohjasi sivistyneesti maahansa tulleita pakolaisia Haaparannan kautta Tornioon ja Suomeen? Määrä oli mitä ilmeisimmin tuhansia.
.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008390772.html -

IS-otsikko ja -ote: "Ohisalo tuomitsee Valko-Venäjän toiminnan EU-maiden rajoilla | Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) pitää Valko-Venäjän toimintaa Puolan ja muiden EU-maiden rajoilla erittäin tuomittavana. Vaikuttamisen välineinä käytettyjä ihmisiä ei pidä rangaista, Ohisalo kirjoittaa Twitterissä."
...
45435  FACEBOOK

..


|  548*  SUOMI24  1422  |  42  TIEDE  74  | 


|* Sisältää 548 kommenttia ja hyvin laajan mediauutisoinnin linkkeineen - 13112021 mennessä...Osa II

Laitettiinko vuonna 2015 "kova kovaa vastaan"?
-kun Ruotsi työnsi pakolaisiaan Suomeen.


[ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008392736.html - HS-otsikolla: "Presidentti Niinistö HS:lle Puolan rajan tapahtumista: ”Olemme menettäneet kyvyn olla kova kovaa vastaan”" ]

Suomessa media on kiintoisasti ilman tarkempia selvityksiä leimannut idästä - Venäjältä tuolloin Ruotsi pakolaistyönnön aikana tulleet pakolaiset Venäjän hybriditoiminnaksi,

.. vaikka puolueettomat norjalaistutkijat näkivät asian aivan toisin: YLE-ingressi:

"Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti." - löytyy sivulta https://yle.fi/uutiset/3-9128359 - .

Nyt puhutaan suorastaan Venäjän ilkkumisesta, Puolan sotavoimien käytöstä kuin Valko- Venäjän kostosta, vaikka kyseessä samalaista välitystoimintaa, mitä Ruotsi harjoitti meille tuolloin vuonna 2015.

Vakava kysymys - asetteleeko EU' lle pakolaispolitiikan käytännöt ja inhimillisyydet rajan laatu; onko se EU-sisäraja, Schengen - tai EU-ulkoraja. miten pakolainen näkee tuon rajan ominaisuudet - ollessaan kylmissään ja nälissään - vieläpä mistä alun alkaen lähteneenä.Miksi pakolaisaallot ovat lähteneet liikkeelle?

Kuivuus, nälkä - valtioiden sisäiset hallitsemattomat "kansainvaellukset", kuten Syyria, tai läntisen sotakoneen hyökkäys - usein jopa ilman mandaattia, kuten Irak, jonne USA aloitti pommitukset ja miehityksen jo vuonna 2003 - jolloin syntyi tuolloinen ISIS - Irakin tuhkasta.

Niin mikä onkaan juurisyiden aiheuttama vaikuttavuus näihin päiviin, kun katsomme pakolaisten lähtömaiden olleen lähinnä läntisen, lähinnä Euroopasta kolonialismin ikeeseen alistettuja alusmaita - vaikkapa Libya, jonne USA suuntasi myös rajut pommitukset, jonka myötä valtio ajautui kaaokseen.Vastakkainasettelu kiihtyy!

EU ajautuu yhä syvemmälle idän ja lännen vastakkainasettelun ahdinkoon, nyt Venäjä ja Kiina vasalleineen nähdään uhaksi, jopa viholliseksi - ymmärtämättä, että läntinen tapa nähdä elämä, yhteiskuntamalli kuin tapa toimia on maailmallinen vähemmistöisyys - idän vaikuttavuuden ulottuessa siihen maailmalliseen enemmistöisyyteen.

>>>

...
45601  - IJL-TWITTER


..

Osa III


Entä me Suomi, joka otti ruotsalaista hybridointia vastaan 20 000 pakolaisen saattelemana vuonna 2015 - niin, miksi siitä puhutaan nyt niin vähän vaikka tuon tapahtumasarjan seuraukset näkyvät - myös ongelmina.Olisiko ollut hyvä että olisimme oppineet muutamia tosiasioita?

1. Otamme vapaaehtoisesti omin tavoin pakolaiset, ja he jotka otamme - heidät me hoidamme kuin omamme - ihmisen ollessa lopulta aina tasa-arvoinen, ainakin siinä hetkessä kun niistä kuuluisista käärinliinoista viedään taskutkin.

2. Syleilevästi voisimme hyväksyä tosia-asian: "Jokaisella maailman ihmisellä on juuri se oikea isänmaa, jossa hänen tulisi tulla toimeen omalla äidinkielellä" -tämän ollen maailmallinen lähtökohta, johon liittyy kyky olla sekaantumatta muiden omiin sisäisiin asioihin - eikä pohdiskella "kovaa kovaa vastaan" - vaan perehtyä tarkoin kaikkiin juurisyihin mitkä vaikuttavat näihin pakolaisaaltoihin.

Nyt viisaus olisi tervettä, sillä seuraavana ilmestyvät sankat ilmasto- ja ympäristökatastrofien pakolaiset ja Suomi on herkullinen kohde - suuri elinkelpoinen valtio - olemattomalla pienellä väestöllä - vrt. Japaniin.

Olisiko nyt osattava linjata asiapohjaisesti ilman kiihkoa reviirien näkökulmat |1, ja nähdä evoluution hyveet satojen miljoonien vuosien harjoitteluna, miten reviirejä, omavaraisuutta |2 kuin keskinäistä turvallisuutta ja yhteenkuuluvuutta ollaan rakennettu.

..
PS. Presidentti J.K. Paasikivi: "Viisauden alku on tosiasioiden hyväksyminen"

...
45609  VUODATUS

..

MEDIAEKSTRA vuodelta 2015


"Ruotsin rautatieyhtiö SJ on alkanut kuljettaa pakolaisia tarkistamatta henkilöllisyyspapereita. Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan Suomesta on lähetetty kyselyjä asiasta sekä laajemmin siitä, miten Ruotsi voi toimia läpikulkumaana. Pakolaisia on virrannut erityisesti Tornion kautta Suomeen."


~ https://yle.fi/uutiset/3-8297299

..

e

3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

~.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; sanna.marin@vnk.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; mika.niikko@eduskunta.fi

Kopio:

maria.ohisalo@intermin.fi; annika.saarikko@vm.fi; anna-maja.henriksson@om.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; heidi.hautala@europarl.europa.eu; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; elina.valtonen@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus - Laitettiinko vuonna 2015 "kova kovaa vastaan"?
..

Pakolaisia Puolaan - pakolaisia Ruotsista Suomeen
-kun Ruotsi järjesteli ”meidän osuutta EU-solidaarisuudessaan”!

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

ilkka.kanerva@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; li.andersson@minedu.fi

Kopio:

teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; Paavo Väyrynen; tytti.tuppurainen@vnk.fi; sinikukka.saari@fiia.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; jouko.jokinen@yle.fi; jouko.juonala@is.fi; timo.haapala@is.fi; SARVAMAA Petri
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

326468