keskiviikkona, elokuuta 27, 2014

Alex Stubbin jenkaamasta Natosta - turvaa vai turvattomuutta?


Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-12263752 - lisätty 16012022


***(Pääministeri Alexander Stubb [Kok.] ylläpitää vahvana ja päällimmäisenä päämääräänsä saada suomalaiset Natoon – se sijaan, että kiinnittäisi huomiota kansakuntamme henkiseen tilaan, kaupalliseen kilpailukykyymme, ihmisten syrjäytymiseen, vientiteollisuutemme sakkaamiseen ja kansataloutemme todelliseen tilaan 1] – onhan Alexilla koko lainsäätökoneisto käytössään!)

Kuuluisa Maslow järjesteli  järjestykseen tarpeitamme – ensimmäiseksi kohosi välitön hengittäminen ja ravinnon saanto, mutta lisääntymisaktiviteettien jälkeen kohosi asteikolla seuraavaksi turvallisuuden tunne. Täyttääkseen tätä turvallisuuden kuvitelmaa – on nyt Kokoomuksen ajamana luotu näky natoturvallisuudesta ja sen vahvuudesta maallemme.


Harhaanjohtavia väittämiä?

Natosta ei kuulemma ole riittävästi keskusteltu 2] (ollen eräs puhutuimmista aiheista kansalaisten keskuudessa), nyt kuulemma Natosta ei olla keskusteltu asianmukaisesti (kansalaisten joukossa on paljon asiantuntijoita, jotka ovat läpivalaisseet Naton hyvät ja huonot puolet kansakunnallemme). Ja lopulta nyt – juuri ennen vaaleja (natovaaleja?) luodaan jälleen uhkaa Venäjästä 3], jotta ”uppiniskaisesti” Natoon suhtautuvat kansalaisemme saadaan ”ruotuun ja ojennukseen”.

Kansalaiset noin 60 prosentin jatkuvalla haastattelutuloksella vastustavat Natoa ja liittymistä kannattaa noin 17-27 prosenttia – riippuen tutkimusajankohdasta ja kysymyspainotuksesta (-ohjauksesta?). Syy vastustukseen lienee kansalaisten taholta selkeä – sillä me tavalliset ihmiset, jotka lopulta aina ”ruumiit pesevät”, kun ne toisaalla on tehty -  perustamme mielipiteemme seuraavasti:


Nyt olemme  sotilaallisesti sopimuksettomassa tilassa - liittoutumattomana,

 siis olemme oletusuhallemme Venäjälle kauppakumppani ja viime aikoina jopa välittäjä ”itä-länsiotteluissa” 4] – muun muassa Ukraina/ presidentti Niinistö. Olemme siis Venäjälle mahdollisuus löytää yhteys länteen, jota Venäjä osaltansa tarvitsee. Tosin venäläisten katseet ovat jo suuntautuneet itään 5].


Vahvuutemme on siis EU-joustavoitettu sveitsittyminen

Tähän vahvuuteen liittyy neuvottelusukkulointi maastamme, joka sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla, ja olemmehan niin itää kuin länttä (ehkä jostain kulmasta enemmän länteen 6] – vanhan ruotsivaikutuksen vuoksi). Olemalla ”natoton” valtio, on itäinen rajamme rauhallinen, jopa unelias. No, aika-ajoin nostetaan mediaähkynä venäläisten lentokoneiden oletusloukkaukset pinnalle 7] – monien tajuamatta, miten kapea tuo Suomenlahden kansainvälinen lentoväylä on.


Mikäli taas olisimme Natossa, olisimme uhka ja viholliskandidaatti Venäjälle

Tässä kohtaa on se kansakunnan järki- ja  kansalaisviisaus 8]  tajuta asemamme maantiede, historia ja tosiasiat paasikivimäisesti. Me emme halua vahvoja venäläisasevoimia rajoillemme, emme taktisten (ydin)ohjusten maalituksia, emmekä halua nato-ohjuksia ”savitaipaleelle emmekä virolahdelle”. Emme halua liekaan, jos jotain tapahtuu jossain muualla natomaassa tai natomaan tukikohdassa.


Natoa perustellaan turvallisuudella

Se voi olla totta, kuvitelma ennakkoturvallisuudestamme paranee [?], mutta se tuo todellisessa konfliktissa massiiviset ennakkoiskut – erityisesti niihin natomaihin, jotka ovat Venäjässä rajallansa kiinni. Me olemme miltei Pietarin kyljessä – jatkuen siitä 1200 kilometriä, ja siinä on se heikko kohta, jonka Nato toisi maallemme. Venäjä puolustaa kynsin hampain Pietaria – entistä Leningradiakin 900 päivää – hirvittävin menetyksin, antautumatta. Tämän tietää niin Saksa ja paasikivimäinen suomalainen, joka historiansa tuntee.


Kuolan niemimaan tärkeys Venäjälle

Emme saa kokonaisturvallisuutta unohtaen vähätellä ”kiinnioloamme” Kuolan niemimaassa, jossa sijaitsee Venäjän strategiset ydinsukellusveneiden tukikohdat – niiden veneiden, joita kutsutaan ”tuomiopäivän” veneiksi – voimme olla varmoja, että Venäjä puolustaa kynsin hampain Kuolan niemimaata, ja meidän raja on pitkä verrattuna esimerkiksi natomaa Norjaan.


Koillisväylän huominen tärkeys!

Samalla meidän on muistettava, että noilta Kuolan vesiltä alkaa huomisen kauppareitit Aasiaan ja maailman suurimmille markkinoille. Venäjä tulee pitämään tiukan otteen ”rannikkoliikenteestään” ja puolustusvyöhyke alkaa jo viereltämme Ala-Kurtista – Venäjä on vahvistanut jo nyt Ala-Kurtin puolustuslohkoa.
Turvallisuusasioitamme seuraavat kansalaiset ovat näistä kaikista edellä mainituista hyvin tietoisia, eikä ole siis ihme, että gallupit kertovat toinen toisensa jälkeen natovastaisuudestamme – Natoon jenkaamisista huolimatta 9].


Meidän on syytä keskittyä erikoisrooliimme,

kuten Stubb sanoo meidän saavan lisäroolitusta Natosta, kun Afganistankin loppuu 0]. Kansakuntamme ei näe asiaa näin, vaan valveutuneet kansalaisemme näkevät tilanteen historian, kaupan ja kulttuurien vuorovaikutuksena ja roolimme venäläisten yhteydenpitoreittinä toistaiseksi tarpeellisiin länsimaihin ja lännenmiehiin.

Olemmeko ystävällisiä vai houkuttaako raha olemaan vieraskorea?

Yllättäen venäläiset turistit kertovat meidän olevan ystävällisiä ja rehtejä heitä kohtaan – näin varmaankin on, sillä äänessä ovat vain ”pahat kellot” – vähemmistössä olevat russofobistit, joilla arkirealismi ei yllä venäläispelon ylle  X], vaan Venäjässä nähdään kaikki Haadeksen pedot – mitä mielikuvituksellisimmilla perusteluilla – unohtaen esimerkiksi sen, että itsenäisyytemme saavutettiin juuri idästä z].


Yllä on koetettu kertoa perustellusti miksi kansalaisemme vastustavat Natoa –

emme tarvitse perusteluihin kovinkaan paljon lukuja natokustannuksista, koska jo ”suuri kuva” torppaa sopimusneuvottelut yhtälön osana, joka nostaisi  meidät Venäjän näkökulmasta viholliskandidaatiksi nykyisen jopa välittäjäroolin asemasta!


PS. Pitäisikö Alex Stubbin keskittyä alussa mainittuihin kotimaa-asioihin ja pitäisikö hänen osata oivaltaa, että turvallisuustilamme on jo nyt paras, mitä Venäjän rajalta on saatavilla. Lisätään Alexin ”to do” –listalle vielä nuorisotyöttömyyden, revenneet tuloerot, yksinäiset vanhukset kallistuneessa ikäpyramidissa ja koulukiusaamisen massiivisen lisääntymisen ja kiusaajien siirtymisen myös työelämään. Olisiko kansallisen identiteetin haku ja halu vielä jotain enemmän kuin myselfie-twiitit sosiaalisessa mediassa?


VIITTEET
1] ”Onko Suomi kuin uppoava laiva?” –PRIMA –lehti 2013 ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1008472 – [1912]
2] Allekirjoittaneen natokirjoituksia vuosien varrelta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/search?q=Nato -
3] Vaalien alla Venäjästä luodaan aina uhkaa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html -
5] Lännenmiehen pelkokerroin ”Kiina + Venäjä > USA + EU” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -
6] 3 x Venäjä – ”itää ja länttä suomalaisissa! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149272-venaja-venaja-ja-venaja -
7] Miksi venäläinen lentokone ylittelee rajojamme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/08/miksi-venlinen-lentokone-ylitt-suomen.html -
8] Kansalaisviisaus pitää meidät erossa Natosta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [14808]
0] Miksi me olemme Afganistanissa? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048804 – [2353]
x] Emme pelkää – ehkä olemme epäluuloisia? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -


EXTRAIlkka Luoma


AL  IL  Vf  BL  BLOG 40830
---26082014---

doc.: eu_joustavoitettu_sveitsittomyys_26082014 – Microsoft Word Starter

839 sanaa.

Ei kommentteja: