tiistaina, elokuuta 26, 2014

EU-joustavoitettu sveitsittymisemme!Yllättäen tassä olisi sveitsittymisen henkilöhistorian jatkumoSuomalainen ’sveitsittyminen’ aluillaan, ja osakeino pelastaa Venäjän kasvot?

( …EU- Eurooppa odottaa, mitä on, tässä epävirallisesti rauhanmahdollisuuksien tunnusteluksi tituleeratusta tapahtumasta odotettavissa – miksi presidenttimme valikoitui ja mitä kansalaisten taholta oli toivottu 1] … )

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.


Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!


Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.


Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin

 … Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa.

Putin vaikutti aikanaan Suomen Turussa ja hänellä on erinomaisia kontakteja edelleen massaamme. Kokoomusta lähellä oleva taustavaikuttaja Anders Blom, oli muuten ainoa henkilö Putinin virkaanastujaisten yksityistilaisuudessa, meiltä Suomesta. Kansallemme ei ole luonnollisesti kerrottu kaikkea mitä taustalla tapahtuu.

Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka?
Tiemme voisi aiemmin meitä pilkatun suomettumisen sijasta ”sveitsittyä” – hiljalleen ja rauhallisesti, kokemusta ja luottamusta hankkien ylivertaiseksi venäjäasiantuntijaksi lännen käyttöön. Tiedämme, että länsi joutuu kamppailemaan vahvasti talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4] vastaan, peläten sen muuttuvan jopa sotilasvoimakaavaksi.


Voimme olla portti itään ja portti länteen –

 … niin kiinalaiselle kuin venäläiselle kulttuurille. Maailma ei ole vain läntistä kulttuuria, se on itse asiassa vähemmistö, vaikka sen maapalloyhteisten varantojen käyttö on ollut pitkään ylivertaisella tasolla. Maailma on astumassa nyt idän vuosisadalle ja erityisesti Kiina antaa hillintää liialliselle jenkki-maailmapoliisiroolille. Venäjä lyöttäytynee mieluusti Kiinan piiriin – he voivat ainakin antaa kiinalaisen rahoituksen reaalivakuudeksi Siperian ja Baikalin veden.


Sauli Niinistö on nyt elämänsä paikassa

Meillä suomalaisilla on oikeus kahden välisiin neuvotteluihin ja konsultaatioihin, niin tekevät myös Saksa ja Englantikin – molemmat EU valtioita, Saksa itään ja Englanti Atlantin yli isoveljeensä USA:han.


Meillä tiedonvälitys on osin jopa demonisoinut idän

Ulkopoliittinen instituutti on luvattoman heikosti antanut analyysia, puolueetonta pohdintaa ja riippumatonta asiatietoa, mitä merkitsee maailmanmuutos, joka alkanee niin Lähi-idästä, Irakista kuin Ukrainasta.

Erityisesti UPI-FIIA ohjelmajohtaja Mika Aaltola *] on joutunut kansalaisten hampaisiin puolisokeana jenkkifilosofistina, joskin tänään 15. elokuuta 2014, ääni muuttui kellossa ja Aaltolankin saamat isälliset ohjeet niin ulkopolitiikan johdon - kuin kansalaisten taholta ovat purreet.
Hyvä näin – pieni ohjaus ja ”kurinpalautus” on aina paikallaan ja se puhdistaa kansalaisten luottamusta parempaan suuntaan – onhan UPI-FIIA eduskunnan valvoma kansalaisvaroin ylläpidettävä ulkopolitiikan tutkimuslaitos, johon kansakunnan olisi voitava luottaa.


Inhorealistien ja russofobistienkin taholta on herännyt epäilys,

että nyt pelataan Ukrainan tilanteella venäläistä rulettia ja Sauli Niinistö on ”suden suussa”, ehkä – todennäköisesti ei. Niinistö on kasvamassa valtiomiesmittoihin, ymmärtäen meidän erikoisroolin idän ja lännen rajalla.


Meille on nyt todennäköisesti muotoutumassa ainoalaatuinen asemakorotus –

 … muistammehan, että jo Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimusyksikkö BOFIT´in myötä – erityisesti tohtori Pekka Sutelan aikana, yksikkö kohosi korkeaan arvostukseen Venäjän ja Kiinan kansantalouksien arvioitsijana.

Nyt tämä BOFIT kehitys voisi saada lisäkaikua meidän ”sveitsittymisen” myötä. Saman aikaisesti  veljeskansamme virolaiset – ”eestittyvät” jenkkivaikutteiden ihailuun – saaden nyt esimerkiksi amerikkalaiset taistelupanssarivaunut maaperälleen, virolaisten mielestä kohonneen venäjäuhan vuoksi 5]

 … mitä muuten tapahtui, kun Kuubasta Fidel Castro pyysi muinoista Neuvostoliittoa apuun, kun USA käyttäytyi agressiivisesti 1960 – luvun alkutaipaleella Kuubaa kohtaan – jenkkipakotteet ovat jatkuneet jo 50 vuotta, ja Castro on edelleen kuubalaisten ruorissa 6]


Peitelläänkö nyt jotain vai onko Putin nurkassa?

Tiedämme kuitenkin sen, että alun alkaen väkivallan ja mellakoinnin alkaessa Kiovan  Maidan aukiolta, on noiden tapahtumien tutkimukset pahasti kesken. Odessa murhapolttoa ei ole enempää informoitu, eikä malesialaiskoneen alas ampumisesta edes USA julkista kaikkea satelliitti- ja vakoilutietoaan. Missä mättää, ketä suojellaan – niin tai näin, siviilien hätä kasvaa ja nyt rekat, niin idästä kuin lännestä kiiruhtavat Itä-Ukrainan suuntaan – kättä vääntäen tässäkin.


Paperitiikeri kiittää!

Voimme sanoa kuitenkin, että paperitiikeri EU Bryssel kiittää Niinistön oma-aloitteisuutta ja huojentuu, saihan nyt EU Suomena kasvot – henkilön, joka voi neuvotella[?]  Jo aikanaan oman sotansa saanut nuorempi George Bush oli ihmeissään, kun hän tapasi EU:n – parikymmentä johtajaa oli jonossa

 ”Puska” yksioikoisena jenkkinä ihmetteli, kun hän on ykkösjohtaja kotona omassa maassaan, niin kuka se täällä valkoisen rodun kehdossa oikein on – kun valtajärjestysnumeroitakin on ainakin 20:een saakka, eikä siitä järjestyksestä ole hajuakaan[?]

Venäläisten kanssa neuvotellaan kahden kesken – ei Venäjä mitään tällä pyri hajottamaan, vaan siellä tapa on tällainen. Meilläkin oli aika, jolloin kansallamme ja valtiollamme oli kasvot – yhdet kasvot, presidentti Urho Kaleva Kekkosen **] kasvot.PS
Sveitsittymisellä’ tarkoitetaan kykyä ja halua olla puuttumatta suoralta kädeltä muiden sisäisiin asioihin ja ollen arvostelematta ainakaan ennen kuin puolueeton ja riippumaton tutkimus tapahtumien syistä on loppuun saatettu ja raportoitu uskottavalla tavalla.

Sveitsittymiseen kuuluu suvereenius olla omalla asialla – loukkaamatta muita osapuolia ja/tai kumppaneita. Sveitsittyminen on liittoutunutta puolueettomuutta ymmärtää monialaisesti tapahtumia ja nähdä erilaisten kulttuurien ja uskontojen kuin tapojenkin hankaukset, syntyvissä ristiriidoissa.

Hyvään sveitsittymiseen kuuluu korkea moraali omista asioista ja esimerkkinä olo oman kansallisen identiteetin vaalijana ja puolustajana. Kansakunta on identiteettinsä ja itsetuntonsa mittainen ja sieltä saadaan kestävä luottamus muiden käyttöön – hyväksymällä moniarvoisuus, kuitenkin kunnioittaen omaa perinnettä.

VIITTEET

EXTRA
Lännenmies yrittää luhistaa Putinin valtarakenteen ja Venäjän? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 – [2640]


Ilkka Luoma

Sent

Sent: Friday, August 15, 2014 12:51 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Kuinka voisimme 'sveitsittyä' venäläisasiantuntijoina ...lännelle eduksi?

AL   IL  BL   BLOG   40168
---15082014---

doc.: vedenjakaja_suomi_15082014 – Microsoft Word Starter

1066 sanaa

Ei kommentteja: