maanantaina, helmikuuta 09, 2015

Uusi maailmanjärjestys – yhden erotuomarin haaksirikko

!
(Maailmalle on kehittynyt kolme merkittävää kriisipesäkettä, ainakin sellaisia, jotka kiinnostavat länsimediaa. Kaikilla yksi yhteinen nimittäjä – USA 1], joka on tuominnut viimeiset 70 vuotta maailmalla toimintamallilla, jossa punainen kortti nousee aina saman joukkueen pelaajille – muun maailman pelaajille)


[ … tavallinen arkikansalaisemme lukee lehtiä ja ihmettelee miksi erityisesti Ukrainan kriisin paha poika on Venäjän presidentti Vladimir Putin, ja toisen puolen sapelin kalistelu jää vähemmälle käsittelylle. Tavallinen kansanmies pohtii miksi Ukrainan nykyiseen nähden pyssyammuskelut Maidanilla 2] – Kiovassa ja tulitikkuleikit Odessassa 3] eivät ole saaneet arvoistaan puolueetonta tutkimusta – sen sijaan MH17 lentotragedia 4] on täyden puolueettoman tutkinnan alla … ]


ETYJ on arvoisessaan asemassa

Puheenjohtajana ETYJ yleiskokouksessa toimii vielä jonkin aikaa Suomesta kansanedustaja Ilkka Kanerva, jonka arvelisi olevan kiinnostunut käyttämään valtuuksiaan ja selvittämään mitä todellisuudessa on Maidanilla ja Odessassa tapahtunut. Sekä miksi Kiovan hallitus mahdollisesti jopa estää nämä Maidanin aukion verimellakoiden ja Odessan murhapolttotutkimukset; ovathan ne olleet ratkaisevia liipaisimia koko Ukrainan sisällissodalle.


Tänään Ukraina on eskaloitunut ydinasesuurvaltojen USA:n ja Venäjän väliseksi mittelöksi 5]

EU koettaa omien kipujensa 6] takaa olla urheasti mukana tässä eurooppalaisessa sodassa, informaatiosodassa – jopa hybridisodassa 7]. Eurooppalaisten asian ajattelisi kuuluvan eurooppalaisille itselleen. Monet kysyvät, miksi USA sekaantuu tähän konfliktiin, joka on slaavisyntyinen 8] – joka tapauksessa.

Aivan viime päivät ovat avanneet ovea rauhanomaiselle ratkaisulle Saksan – liittokansleri Angela Merkelin johdolla, tosin ottaen hovimestarikseen Ranskan presidentin. Saksalla on merkittävä rooli, ollut jo aiemminkin 9].


Saksa ja Venäjä tietävät mitä on todellinen sota, sen he kävivät 1941 - 1945  
Itärintaman sota II Maailmansodassa oli maailman historian suurin ja verisin, kuin myös totaalisin, säästämättä ketään. Voimme yllättäen sanoa, että Saksa ja Venäjä yhdessä ovat eurooppalaisen rauhan takuumiehiä 10].


Saksasta on ollut jo jonkin aikaa äänenpainoja, varsinkin Gerhard Schröderin aikana, että Euroopassa pitäisi olla oma puolustusjärjestely 11] – sellainen järjestely, jossa amerikkalaisten atomipommiuhkaa ei tarvita, niitä on Euroopassa jo tarpeeksi.
Monien saksalaisten mielestä tässä Euroopan kokonaisvaltaisessa rauhan- ja puolustuksen järjestelyissä Venäjän täytyy olla mukana 12]. Näin toimien Venäjää ei eristetä kiinalaisten syliin 13], vaan annetaan tasavertainen arvo eurooppalaisessa monikulttuurisessa kansankodissa.


Herää kysymys USA:n todellisesta roolista Ukrainassa,

puhutaan jo pitkään kestäneestä rahoituksesta ukrainalaisille 14], puhutaan kiertoteitse osallisuudesta itse jopa Maidanin tapahtumiin. Sinänsä attentaatit, sabotaasit eivät ole harvinaisia amerikkalaisten toimenpiteinä – nettihaulla saa selville hyvin kaikki ne konfliktit mihin USA on osallistunut.

Kun seuraa mediaa, ei jää epäselväksi missä se kuuluisa sotarumpu jymyää. Luettaessa vaikkapa arvostettua Financial Times lehteä 15] – saa siitä jo avauksen tähän sapelin kalistelun periaatteeseen. Miksi USA tarvitsee Ukrainasta mahdollisesti sen ”ensimmäisen eurooppalaisen rintaman” – edellinen päättyi vuonna 1945.

Pohjois-Korea

USA:n presidentti Barack Obama osasi harvinaisen nopeasti löytää syyllisen niin kutsuttuun Sony syndroomaan, jossa pohjois-korealaista yksinvaltiasta kuvattiin länsisatiirisesti ja siitähän Pohjois-Korea ainakin virallisesti otti ”herneet nenään” – ja uhkauksien kirjo levisi maailmalle, retoriikkana.

Obama väitti, että Pohjois-Korea on sabotoinut maailmanverkkoa tavalla, joka myöhemmin paljastui heille mahdottomaksi osata. Miten Obama löysi todisteet ja ennen kaikkea miksi hän uhkasi konkreettisin toimin Pohjois-Koreaa tästä kaupalliseen toimintaan liittyvästä tapahtumasta, jonka tekijää ei tiedetä. Ehkä kaiken urkkinut Yhdysvaltojen vakoilu- ja tiedustelulaitos NSA sen tietää 16], mutta ei kerro, koska jäljet saattavat johtaakin itse sylttytehtaalle.


Obama tietää, että Korean niemimaalla on kriisiherkkä tilanne,

joka oikenee vain sellaisella paikallistuntemuksella, mitä itse korealaiset ja heidän ”sukulaiskansa” – kiinalaiset hallitsevat. Herää tässäkin kohtaa kysymys, miksi USA ja Obama ovat niin aktiivisina mukana. Historia tietää Korean sodan ja Yhdysvaltojen merkittävän roolin siinä – tilanne on jäätynyt keinotekoiseen rajaan niemimaan poikki, joka erottaa geeniperimän, mutta on synnyttänyt ainakin yhden aivan erilaisen evoluutiomaailman – Pohjois-Korean. Nyt USA aikoo lisätä pakotteita maailman köyhintä kohtaan 17]

Kiina 18] on de facto Pohjois-Korean tukija, monienkin syiden vuoksi. Siinä on samaa filosofiaa kuin oli 1960 – luvun Euroopan Albaniassa, joka on tänään Nato valtio. Kiina piti Albaniaa eräänlaisena satelliittina ja yhteiskuntajärjestyksen eurooppalaisena kokeiluasemana.

USA joutuisi vakavammassa välikohtauksessa Pohjois-Korean kanssa vääjäämättä vastatusten kiinalaisten kanssa, ja onkin ihmeteltävä Obaman jyrkkää uhkausta Pohjois-Korealla, jotta Sony syndrooma kostetaan konkreettisin keinoin!  Miksi tämä Ukrainan jälkeen toisen ”rintaman aukaiseminen” –  ilman täyttä näyttöä?

ISIS
[ Onko pelkoa herättävä ISIS hajoamassa – vai siirtyvätkö Eurooppaan kaupunkisotaan? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1117711 – [17139]

Kolmas ja ehkä hankalin sekä verisin amerikkalaisrintama ”ISIS -järjestön tuhoaminen” on Lähi-idässä, jossa muutoinkin amerikkalaisten tukeman Israelin myötä on liipaisin herkkyyttä yllin kyllin 19].

Nyt meitä suomalaisiakin houkutellaan mukaan ISIS – rintamalle, taistelukouluttajiksi Irakiin 20]. Tuo kutsu on samalla liittymistä sellaiseen rintamaan, jossa siviiliattentaatit yleistyvät – Ranskan Pariisi antoi esimakua tulevasta 21].

Lähi-itä on heidän oma väkivaltakeskittymä – se ei kuulu valkoiselle markkinatalousmiehelle – lännenmiehelle. Erossa pysyminen takaa mahdollisuuden olla erossa myös siviiliattentaateista eurooppalaisiin suurkaupunkeihin tai yllättäen pienemmille paikkakunnille, joihin ei edes osata varautua.


9/11 oli traumaattinen kokemus maailmanpoliisi USA:lle

Teko on täysin tuomittava, siitä itse tekona on puhuttu paljon ja tuomittu yksiselitteisesti kaikkialla. Tämä selvä. Toinen asia on se, miksi noin tapahtui. Mitään ei tapahdu ilman jotain syytä.

Kausaliteetti – syyn ja seurauksen laki on julma – huonoimmillaan siitä syntyy kasvava kehäkierre – väkivallan kierre 22], joka on nyt eskaloitumassa kolmelle rintamalle ja niistä rönsyily on myös mahdollista kulovalkean tavoin. Kerrotaan, että I Maailmasota lähti liikkeelle Balkanilta arkkiherttuan surmanneesta luodista.

9/11 synnytti Afganistanin, Irak2:en, YK - yleiskokousvalheineen ja sodan, jonka USA aloitti ’yksin’ ja päätti sen alkamisesta myöskin yksin. Kummankin jälkiseuraukset ovat vielä näkymättömissä, mutta yhden asian jo tiedämme, kun lisäämme Persianlahden sodan ja sen jälkitoimet kokonaisuuteen – niin ISIS -järjestön syntytapahtuma on jo määritettävissä 

Soditaan, kun on voimaa – eikä riittävää vastustajaa!

Maailmalla keskustellaan paljon kahden ydinasesuurvallan Venäjän ja USA:n aiheuttamista sodista. USA on de facto maailman eniten tuhoavia sotia käynyt valtio – aina 1900 – luvun alusta saakka (innokkaimmat voivat hakea maailmanverkosta tilastoja) Miksi juuri nämä ja erityisesti USA käyvät näitä sotia, kuten nämä edellä luetellut kolme rintamaa, jotka ovat avautumassa ja jo avautuneet.

Onko itse otettu maailmanpoliisirooli oikeutus siihen, onko demokratiasta puhuminen se oikeutus? Mikä on se oikeutus kaikkiin noihin sotiin, joita voidaan luetella ainakin Vietnamista Libyan pommituksiin ja nyt Syyrian ISIS – tuhoamiseen.


USA:n presidentti Ronald Reagan halusi hajottaa Neuvostoliiton – pahan valtakunnan

Reagan sytytti lopulta epäonnistuneen Tähtien sota hankkeen, jonka seurailu ainakin osin luhisti Neuvostoliiton. Rahkeet loppuivat neuvostaloudelta. Ollaanko jälleen ”reaganismissa” – pahan valtakunnassa, kun USA:n kongressin käytävillä jylisee jo sotarummut asevientilupana kiovalaisille 23].

Onko nyt syntynyt uusreaganismi luhistamaan Putinin Venäjää, liian suurena liian vähille ihmisille. Halutaanko maailman suurin raaka-aineaitta jakaa tasaisemmin koko maapallon käyttöön – voidaanhan näinkin hurskastella. Lopultahan on aina kysymys maasta ja sen hallinnasta 24] – paljolti ruokakin sieltä tulee.


Ratkaisuja

Ensimmäinen rintama – Ukraina

Slaavien keskinäinen sota loppuu antamalla Donpassin alueelle osavaltion asemaa vastaava status – venäjänkielen aseman vahvistamisella ja talousliitolla Venäjän kanssa. Krim ratkeaa ”ahvenmaan kaltaisella” ratkaisulla, jossa maakunta saa täyden oman suvereniteettinsa ja Venäjä Sevastopolin 100 vuoden kiinteällä vuokrasopimuksella. Krim voi pitää kahden valuutan politiikan – käyttäjiensä mukaan.

Enemmistökieleksi vahvistetaan venäjä. Krimiläiset saavat ”krim-sivun” Ukrainan passiinsa. Krim on Sevastopolia lukuun ottamatta demilitarisoitu ja Venäjä vastaa saaren puolustuksesta. Krimillä on vapaakauppasuhde niin Ukrainaan kuin Venäjään. Krimiläiset valitsevat itse osavaltiojohtajan, joka vastaa toimistaan Krimin osavaltioparlamentille. Krim tulee noudattamaan myöhemmin uutta Venäjän perustuslakia – soveltuvin osin.


Toinen rintama – ISIS ja Lähi-itä

Lähi-idän kokonaisratkaisu lähtee Israelista ja perustettavasta Palestiinan valtiosta. Israelille tunnustetaan kaikin osin, myös palestiinalaisten ja kaikkien naapurivaltioiden taholta täysi suvereniteetti rajoihin ennen 1967 sotaa – poikkeuksena Jerusalem, joka saa vapaakaupungin statuksen. Muu asia pitää onnistua ratkaisuna alueella asuvien ihmisten kesken.


Kolmas rintama – Korean niemimaa

Länsi vetäytyy kokonaan niemimaalta ja Kiina aloittaa kahden Korean yhdistämisneuvottelut. Kiina takaa koko niemimaan turvallisuuden ja hiljalleen keinotekoinen kahden kulttuurin raja ”sulaa” pois.


New Deal – uusjako maailmanjärjestykseksi

Maapallolla on yksi ylitse muiden mobilisaatio, joka koskee kaikkia. Maapallollinen biosfääri on sairas. Kulutusyhteiskunnat ovat syöneet lajikohtaisen biomassaelävyyden epätasapainotilaan. Biodiversiteetti eli lajikirjo on vahingoitettu yhden lajin suhteettomalla ylitse muiden valtapiirillä.

Eliökunnan kulutusvaltalaji – ihmiskunta joutuu tasapainottamaan biomassojen kulutuksen kohti lajikohtaista biomassojen käyttösuhdetta 25], niin muuhun eliökuntaan nähden kuin myös kansojen välisen tasapainon saavuttamiseksi.


Uusjako merkitsee ottamista ja antamista – se merkitsee myös moniarvoisuutta  
Ongelma on vain siinä, ettei ole mitään universaalia johtojärjestelmää, joka ihmistyypillisesti voimaosoituksena hallitsee – kuten nyt yhden maailmanpoliisin periaatteella 26]. Yhteinen uhka – ympäristökatastrofi 27] voisi olla tuo universaali yhdistäjä, sillä nimittäjä ja uhka ovat yhteiset.

Osa maapallosta on syönyt yli osansa ja osa on jäänyt riisikupin pohjalle etsimään asemaansa. Yllättäen toimintamallit saadaan evolutiivisesti huomattavasti sopeutuneimmilta muilta vuosimiljoonaisilta eliölajeilta. Yhteisnimittäjänä sovelias niukkuus, reviirillisyys ja lajikohtainen puuttumattomuus muiden mahdollisuuksiin ja uhkiin reviirien puitteissa avaa solmun epätasapainon ratkaisuun.

Ihmiskunnan suuri tehtävä liittyy biomassojen jakaumalakien löytämiseen ja ymmärtämiseen. Samalla huomataan, ettei moninapaisuudessa yksi yhteiskuntamalli voi koskaan olla hallitseva tai päällekäyvä.

Demokratiaa on jo hoettu riittämiin 28], kun sen kehityskin on vielä kesken. Kreikkalaiset vapaat miehet huusivat torilla reaaliajassa päätöksiä – valta oli asetettu sen hetken ”tietäjille” – tänään emme enää tiedä, missä todelliset tietäjämme ovat.


VIITTEET

1] Onko USA:n liittovaltio jo selvitystilassa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html -
3] Odessassa Galitsian haamut Ukrainan yöstä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1062291 – [5882]
4] Miksi MH17 lensi sotatoimialueella? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1094317 – [9291]
6] EU - Euroopan kivulias ahdinko numeerisessa vauraudessaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/eu-eurooppalaisen-ahdingon-kirveleva.html  -
8] Eikö lännenmies tahdo ymmärtää slaavilaista ajatuksenjuoksua? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-miksi-lannenmies-ei-ymmarra-venalaista-ajatuksenjuoksua -

10] Venäjä ja Saksa Euroopan rauhan takuumiehinä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048367 – [8231]
11] Euroopan oma puolustus – rauhannobelisti silti jenkaa Suomea Natoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/rauhannobelisti-jenkaa-meita-natoon.html -
12] Eurooppalainen rauha takautuu yhdessä Venäjän kanssa! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=943618 – [11858]
13] Kaasua – komissaari Putin, mutta kiinalaisille! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kaasua-komissario-putin.html -
15] Kauppalehdestä lainattua – Putinin ja Venäjän vaarallisuudesta ~ http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ft-putinin-vaarallisuutta-ei-vielakaan-ymmarreta/eWgsKsUi -
15] Tässä toinen provokaatiohenkinen uutisointi Helsingin Sanomista ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1423193910300 -
16] NSA paljastukset – Snowden tietovuotaja ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=932844 – [22035]
17]
18] Kiinalainen mobilisaatio leviää ympäri maapallon! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 – [17057]
18] Onko EU + USA > Kiina kuinka pitkään? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/onko-eu-usa-kiina.html -

20] Meitä houkutellaan nyt Irakiin amerikkalaisten ISIS- vastarintamaan! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituksemme-osapuoleksi-sotaan.html -
21] Leikkasi ranskalainen giljotiini terrorismilta pään? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/ranskalainen-giljotiini-leikkaako.html  -
22] Väkivalta kuuluu valitettavasti ihmisyyteen! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142109-vakivalta-on-osa-ihmisyytta -
23] Yrittääkö lännenmies luhistaa Putinin Venäjän? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 – [15648]
26] Kiina tarvitaan USA:n rinnalle tasapainottamaan napaisuutta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 – [26873]
27] Gaia kuumenee – jäähdytelläänkö kulutustamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 – [40883]


EXTRA
Kuinka Venäjä asemoituu Yhdysvaltojen valintakohtaloon?


Ilkka Luoma


AL .. IL .. Vf .. Pz .. BL – BLOG 48466
---09022015---


Music ~  http://youtu.be/sSRJvq4Wd48 - Mike Oldfield Tubular Bells – harmoniaa sielulle, viitteeksi Elämälle

doc.:  Uusi  maailmanjärjestys_New  Deal_08022015 – Microsoft Word Starter

1686s

Ei kommentteja: