perjantaina, maaliskuuta 13, 2015

Björn Wahlroosin erikoiset – ripulista siittiöiden huutoon


Piirros lainattu täältä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/79916/siittiot-sairastavat-elamanlahde-hukassa - 


***


!
(Kauppatietieteiden tohtori ja Sampo Oyj:n ja pankkikonserni Nordea’ n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos julkaisi uusimman kirjansa 12. maaliskuuta 2015 – ”Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta”)

[ … takavuosina ’kahinakansa kantoi kengissään hiekkaa pankkisaleihin’. Tärkätty ja kuninkaan kipeä pankkipomo Mandatumin satumaisesta sattumasta, oveluudesta ehkä jopa häikäilemättömyydellä tunnettu Nalle oli jälleen sutkauttanut tuulipukukansalle hölmistyneet ilmeet! … ]


Takavuosina liian terävä pankkimies ja yliopisto-opettaja Nalle Wahlroos oli siunattu Mandatumilla, jotta poistuisi Nordea pankin herrakerroksista. Suomen valtion myötävaikutteella Mandatum Oy investointipankki 1] yhdistettiin valtion Leonia pankkiin. Tästä alkoi tarina vailla vertaa. Kertomuksen kliimaksi saattaa kulminoitua Nordean palauttamiseen lähtösatamaansa 2] – Suomeen.


Meidän tarinamme alkaa tästä – ”Wahlroos yksityistäisi vedet ja neuvoo lapsenteossa …”

Nalle haluaa hiljalleen paperikäteisen isot setelit pois rahansiirtomarkkinoilta. Ostovoiman liikkuessa verkoissa, on se ilmeisesti Wahlroosin mielestä paremmin kontrolloitavissa, siis pankkien, mutta ei välttämättä valtion!


Nalle halunnee lisää sijoituksia investointeihin, että kasvu jatkuisi

Ymmärtääköhän Björn, että loputonta kasvua ei ole? 3] Millainenhan on Nallen henkilökohtainen ympäristöjalanjälki? Nyt halutaan säästöissä olevat lepotilaiset varat aktiiviliikkeeseen tuottamaan kasvua, vaikka toimeliaisuus 4] on se ainoa ihmiskunnan asia, jolla on kokonaisvaltainen merkitys. Toimeliaisuus ei vaadi rahan määrän eikä materiaalisten toimien kasvua – puhumattakaan kasvulle kasvua.

Miten kävisi, jos eläkeläisten parkkeerauksessa olevat liki 0-korkoiset tilit tyhjenevät sukanvarsiin? Kaikki eivät halua luonnon näkökulmasta turhia, jopa haitallisia investointeja rikkomaan jo murtumapisteessä olevaa biosfääriä 5].


Miten meille kävisi, jos kaikki kiinalaiset kuluttaisivat kuten Nalle?
[ …  ”Älä tee niin kuin minä teen, vaan tee niin kuin minä sanon” – vanha liperiläinen sananlasku siitä kuuluisasta papin lausahduksesta … ]

Ovatko jättimäisiksi paisuneet äärituloerot 6] repimässä kansakunnat kapinaan ja barrikadeille 7]. Olemmeko uusjaon edessä?

Nallen jutusta löytyy yksi aitoinhimillinen kohtio - Wahlroos tuntui jotenkin ymmärtävän, että maailmassa kuolee joka vuosi 1,6 miljoonaa lasta ripuliin - sehän on paljolti seurausta likaisen veden mikrobeista! 8]


Nyt jatkamme tarinapolkuamme …
Vesi on raaka-aineena ilmaista!
[ Brändin rakentajat hoksasivat veden, nimenomaan puhtaana!  ~   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/32863-brandinrakentajat-loysivat-veden  - ]

Me maksamme sen saattamisesta hanoihimme juomakelpoisena. Lisäksi maksamme siitä, että vesi voidaan johtaa takaisin luontoon - "suunnilleen puhtaana", etteivät vesistöt rehevöidy ja huku sontaan. Wahlroos oli maininnut, että vesi pitää saattaa yksityiseen omistukseen, jottei sitä tuhlattaisi – kuten nyt erityisesti markkinatalousmaissa tapahtuu.


Liikalisääntymisen osalta Nallen ei tarvitse markkinatalousmaissa huolestua,
[ … siemennesteen uimarit ovat väsyksissä ja vähenemään päin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50918-katoavatko-valkoisen-miehen-siittiot - ]

 … sillä miesten siittiöiden uimakyky ja laatu ovat heikentyneet siksi tehokkaasti 9], että arvokkaisiin hedelmöityshoitoihin ei ole kuin varakkaimmilla varaa. Mitä sitten tästä suuntaavasta evoluutio-ohjauksesta syntyy, niin onkin sitten perinnöllisyystieteen harjoittajien ammattilaji.

Sen me tiedämme, että muinaisen Egyptin faaraoiden jälkeläiset osaksi degeneroituivat sisäsiittoisuudessaan. Wahlroos oli maininnut, että lastenteko tulisi saattaa huutokauppaan, ilmeisesti tavoitteella, että ihmiskunnan populaatiolisäys saadaan aisoihin – huutokauppa on kuulemma parempi ilmiö kuin Kiinan yhden lapsen politiikka.


Löydämme Björn Wahlroosin aivomyrskystä yhden inhimillisyyden - ripulin

On totta, että maailmalla kuolee joka vuosi 1,6 miljoonaa lasta aikuisten sotkeman juoma- ja käyttöveden haitallisiin mikrobeihin. Tämä on aikaisemmin informoitu muodossa: "Joka päivä menehtyy 3400 lasta likaisen veden aiheuttamiin tauteihin 10], mutta tämä ei ole mediaamme kiinnostanut, koska ripulikuolema niittää satoaan tältä osin vain lähinnä kehitysmaissa"

Oliko tämä inhimillisyys syntynyt Nallelle rakkaan vaimon ajatuksista, sillä pappissuvun siunausta ja lämpöä on saattanut virrata Saara Wahlroosin isältä Uuno Litmaselta 11], joka oli Säämingin seurakunnan tuomiorovastina Savonlinnassa 1958 - 1979 – jää arvailujen varaan.


Tarinamme jatkuessa – heitämme tähän väliin Helsingin Sanomien koostaman 10 suurta talousoivallusta

Taloustieteen historian kymmenen parasta ideaa HS 12032015 ~   http://www.hs.fi/talous/a1305936980081 -

Kokonaisvaltaiset yhdistelmätieteilijät sen sijaan ovat oivaltaneet, että oleellinen ihmiskeskeinen toimeliaisuusmoottori näyttö- ja vertailutalous 12]; ei voi perustua loputtomaan kasvuun.


”Euroopan velkavuoret ovat pyramidihuijaus”

Kasvuhuudon messias Björn Wahlroos ei saata ymmärtää, että rajallisuus kahlitsee ikuisuutta. Maallisen keräilytalouden rajallisuus syntyy viimeistään siinä, kun muutkin haluavat samaa – tätä ilmiötä kutsutaan oikeudenmukaisuudeksi, tasa-arvoksi ja ympäristömme kunnioittamiseksi X]. Kreikkalaiset filosofit sanoivat jo kauan sitten, ettei kukaan voi olla toistaan kahdeksaa kertaa ”arvokkaampi”.
x] Gaia kuumenee – vähennämmekö kulutustamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 – [42435]


Ja tarinamme jatkuu …

Wahlroos kertoo miksi markkinatalousvastustajien ajatukset ovat tuhoisia

Todellisuus on ymmärretty väärin” – sanailee Wahlroos. Todellisuus on tunnetusti niin erilainen, kysyt sitä sitten lainaajalta tai lainanottajalta. Erilaisuus näkyy myös omaisuuden eli vahdittavan omistuksen määrästä ja tonttia ympäröivän muurin korkeudesta. Todellisuus on niin erilaista, että se ymmärretään aina väärin, riippuen katsojasta ja arvioitsijasta.

Mikä on väärin, on taas huutajan äänijänteistä, aseista ja suosiosta riippuvaisia – lakikin yrittää määrittää vääryyttä ja väärintekoa, vaikka monien lakimiesten mukaan oikeuden päätöksistä on vääriä jopa 20 prosenttia – oikeus kun perustuu näyttöön, todisteisiin ja todistajiin. Ihminen osaa todistajana myös valehdella tai muistaa väärin.

Tämä on todellakin niin väärin, ja Björnissä Bror ”Buntta” Wahlroosin poikana kuohuvat apteekin huurut 13]. Apteekkarien keskuudessa Nallen äitipuolta kutsuttiin kertoman mukaan leikkisästi ”mustaksi surmaksi”.


Wahlroos paljastaa vastustajansa

Turvallisuus on Maslow´ in tarvehierarkiassa 14] hyvin korkealla – heti välittömän ravinnon, hengitettävän ilman, juotavan veden ja lisääntymisen jälkeen – kun jonkinlainen katto on pään päälle saatu, jos on sattunut ajautumaan luonnottomasti alueille, jossa oma kehonsa tuottama lämpö ei riitä ylläpitämään riittäviä elintoimintoja.

Ranskassa voi olla epäedullinen verotus, mutta vieläkin enemmän mellakoita ja kytevää ristiriitaa muun muassa kapitalismin ja rahvaan välillä – uskontoja unohtamatta. Ruotsissa on enemmän väkivaltaisia mellakoita kuin Suomessa, toisaalta Wahlroos ja tämän perhe ei ole siellä niin tunnettu kuin Suomessa. 

Ranskassa tuntemattomuus olisi ollut vieläkin armeliaampaa. Ruotsiin muuttoa saattoi edesauttaa piireissä kerrottu Nallen ’kuninkaan kaipuu’ ja osallistuminen tämän metsästysretkille – puhutaan myös eksyneistä hauleista.


Loppusanat

Kapitalismi on puhdas ideologia 15], joka ei siedä kollektiivisuutta eli vaikkapa yhteistä omistamista. Omistaminenkin on elonkierrosta irronnut ideologia [fil.]. Oletetaan, että yksityinen omistaja huolehtii parhaalla tavalla omaansa – varmaankin näin täällä ajassa.

Loppuun herää kysymys kuka tai mikä omistaa – niissä kuuluisissa käärinliinoissa ei ole edelleenkään taskuja, ja vastikkeeton perintö 16] on ristiriita, joka jäytää epätasa-arvoa kokevia ihmisiä. Ainoa perintö ovat ne geenit, jotka ovat saadut biologisilta vanhemmilta.


Osa ihmisistä on jo ymmärtänyt, ettemme lopulta omista mitään

Emme omista edes omaa kehoa, jossa sen ylimmässä osassa muodostuu ajatukset omistamisen oikeudesta ja tajusta, että kaikki on vain lainaa ja ”loputtomassa kierrossa” – synnyttäen biosfäärillisesti kuolemattomuuden 17], jossa kapitalismilla ei ole mitään sijaa eikä pelimiehen arpaa.


AIHEKIRJOITUSVIITTEET

TIETOISKU 1
Interbank osakepankki ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Interbank -

3] Kasvuhuudon mahdottomuus käy luonnon päälle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html -
5] Emmekö tahdo ymmärtää ympäristön muutoksia? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=966247 – [28035]
6] Äärituloerot rapauttavat yhteiskuntasopimusta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/hyvksyyk-peruskansalainen-jttilismiset.html -
7] Nouseeko kahinakansa barrikadeille? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1061335 – [3426]

TIETOISKU 2
Talous- ja ympäristöongelmiemme perussyy löytynyt! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/talous-ja-ymparistoongelmien-perussyy.html -

9] Laajempi katsaus ”väärin ohjattuun kehitykseen” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/ihmispopulaatio-kiihdytti-kuilun.html -

16] Vanhuksien on syytä käyttää suunnittelemansa perinnönjaon omaan käyttöön! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56504-perinnot-kuihtuvat-vanhuksien-omiin-hoitokuluihin -Ilkka Luoma

AL .. IL .. Vf .. Pz .. BL .. BLOG 50385
---13032015---

doc.: wahlroosin_erikoiset_13032015 – Microsoft Word Starter

999s |  1165s

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Nallen neuvot lapsenteolle ...

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001868228.html

...