maanantaina, joulukuuta 14, 2015

Kolumnisti Olli Kivisen muistolle – hän toi Naton Helsingin Sanomiin


(Käyty yksityissähköpostiviestittely Luoma – Olli Kivinen käynnistyi mielipidekirjoituksesta |0. Kolumnissaan http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1449035855194 - natoistumista ja länteen suomettumista jatkanee HS-toimittaja Kari Huhta, jos voimme vetää vapaata päättelyä hänen tekstistään Helsingin Sanomissa 3.12.2015)


Huhta unohtaa kaksi asiaa - Nasserini 1] halusi Ranskaan

Suomi ei taas halua Natoon. Lisäksi Nasserini oletettavasti kuolee Ranskaan 2]. Suomi ei taas halua kuolla Natoon – valitsemme mieluummin sotilaallisen puolueettomuuden 3]. Toimittelija Huhta unohtaa senkin, että Pariisin lentokentän transithalli on keskellä Ranskaa. Suomi taas on väkevästi idän ja lännen vedenjakajalla. Lopuksi Huhta ei oikein ymmärrä, että kantasuomalaiset ovat niin idästä kuin lännestä.


Suomi ei taas halua Natoon!

Suomi ja suomalaiset ovat vakaasti ilmaisseet tahtonsa olla erossa Natosta 4]. Tätä ominaisuutta monet HS toimittajat eivät halua/kykene sulattamaan, vaan he koettavat löytää kaiken maailman kolumneja ja juttuja maailmalta, joissa Venäjä saadaan uhaksi 5], uhkaajaksi ja pelon ilmapiiriksi, vaikka suomalaiset eivät edes pelkää Venäjää tai venäläisiä 6] – katso Taloustutkimus.


Suomi ei halua kuolla Natoon

Presidentti J.K. Paasikivi kertoi tosiasioiden olevan viisautta. Kiinalaiset ovat kertoneet, että ”ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä”. Aivan normisuomalaiset ovat oivaltaneet lisäksi, että kannattaa ”pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Sitä voisi kutsua kansalaisviisaudeksi 7], jota yritetään kaikin keinoin unohduksella kuolettaa – ehkä HS yhtenä suurimpana kuolettamisen kansankaitsijana. Lisäksi koko Euroopassa on nousemassa henki yhteiseurooppalaisesta puolustuksesta, joka ulottuisi Uralille saakka 8].


Suomi on väkevästi idän ja lännen vedenjakajalla

Suomalaiset ovat siksi outo kansa, kun kielemmekin on jotain irrallista muusta lännen Euroopasta. Lisäväriä perittyyn eloomme tuovat pidempi historia Ruotsin verotuksen alla, sekä Venäjän tsaarin huomassa kuin mitä itsenäisyytemme on tuottanut vuosia. Rauhaakin on pidempi jakso kuin koskaan niemellämme (pois lukien käytännössä Suuriruhtinaskunta-aika). Itsenäisyytemmekin on luovutettu EU – Brysseliin 9].


Kantasuomalaiset ovat niin lännestä kuin idästä
[Suomalaisuuden juurien etsijät ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - ]

Suomessa voi tehdä kaksi mielenkiintoista maantie ja kyläilymatkaa. Aloita Turun saaristosta ja kulje pienien kylien ja kaupunkienkin kautta aina Ilomantsin korpeen – viimeisille asutuksille. Toisen retken voit aloittaa Hangosta ja kulkea läpi koko Suomen aina Sevettijärvelle saakka – pyörähtäen Hämeen, Lapuan ja oululaisten kautta saamelaisten valtakuntaan.

Norjan rajalla voit pysähtyä miettimään kadotettua jatkettamme – oikeaa kättä 10]. Kun nämä retket ovat antaumuksella ja avoimin silmin tehdyt, ymmärtää miksi olemme suuri maa ja pieni kansa, jolla on identiteetti 11] olla omia ja itsenäisiä 12] – ilman mitään kytköstä mihinkään sotilasliittoon.


Toimittaja Kari Huhta voisi kirjoittaa kerrankin Helsingin Sanomiin puolueettoman koko kansaa koskettelevat kolumnin tai oikeastaan kiertokirjeet noista kahdesta edellä mainitusta retkestä, joista kävisi ilmi kansamme väkevä natovastustus – aina vuodesta toiseen [E], ja suurena enemmistönä. Ehkä näin lukijoiden luottamus mediaankin palaisi hiljalleen, pyytämättä ja yllättäen.  


Kari Huhta – Wikin puuttuessa, linkkaamme Huhdan pääkirjoitusartikkelin kuvastamaan hänen näkemyksiään rauhasta Pohjolassa - Suomenkin osalta jo yli 70 vuotta ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1421902750955 -

EXTRA
Evp. evl. tohtori Pekka Visuri Natosta ~ http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ -


Leipätekstin viittausnumerolinkit

3] Sveitsittymisemme - pitkällä tähtäyksellä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -
5] Mistä sitä Venäjän uhkaa oikein luodaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaan-systemaattista-venajan.html -
6] Emme pelkää Venäjää, ehkä epäluuloa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | PZ | BL | FB | BL_IL | BLOG 65090
--- 14122015 ---

DOC | Kun_nato_astui_hesariin_14122015 – Microsoft Word Starter

590 | s

Ei kommentteja: