sunnuntaina, joulukuuta 20, 2015

Laillista väkivaltaa - valtion väkivaltaa


"

Wilder tyrmäsi Heleniuksen heti avaus­erässä ja herkistyi tämän

 kohtalosta: ”Tekee pahaa katsella”

"

Väkivaltaa hyväksytysti ja väkivaltaa valtiollisesti, heikomman vahingoittamista ja tappamista

[29082011] Ammattilaisnyrkkeilijä Robert Helenius voitti hakkaamalla venäläisen. Aina sotien jälkeen sanomme: "Ei enää koskaan". Kirkko siunaa sodat ja televisiosta ihailemme väkivaltaa. Olemme sisältämme väkivaltaisia - tavalla tai toisella. Ihailemme voimaa ja massiivisuutta. Katsomme televisiosta kun toista hakataan hyväksytysti (YLE-TV2 nyrkkeily 28.8.2011) ja katsomme televisiosta kun pommitamme siviilejä (Nato Libyassa) ja tapamme lapsia (israelilaiset Gazassa)... missä mennään väkivallan ihailu?
...

[U] Suomalainen tyrmäsi itsensä rehellisen väkivallan kartalle – samaan aikaan suomalaiset ovat päättämässä osallistumisesta väkivaltaan, jossa tapetaan siviilejä ja jossa selvitellään välejä meille kuulumattomissa asioissa – Libyassa. Robert Helenius nyrkkeili itsensä kansalaisten tietoisuuteen ja poliitikot ovat pohtimassa millaiseen suoraan tai epäsuoraan väkivaltaan osallistumme.

Robert Helenius saa kansan sympatiat ja koko kansakunnan kannatuksen. Robert harjoittaa valvottua ja rehellistä väkivaltaa, jossa on kyseessä säännöt tunteva taistelu toistaan kohtaan – pelissä on erotuomari.

Suomalaisten osallistuminen sen sijaan Libyan –

 … meistä nähden ulkopuoliseen, väkivaltamaaotteluun ei saa kansalaisten hyväksyntää eikä kansakunnan laajaa kannatusta. Vain Alexander Stubb ja presidentti Martti Ahtisaari ovat maininneet meille arveluttavat sanat: ”ME pommitamme ja ME tuhoamme”. Libyan pelissä ei ole erotuomaria – vaan siellä on tavoitteena tappaa!

Helenius ei tuhoa, hän lyö rehellisesti sääntöjä kunnioittaen
Suomalaiset voivat saada nyrkkeilystä voittamisen tyydykettä. Sen sijaan Libyasta emme voi saada mitään tyydykettä olla taisteluissa, joissa vihollista ei tunneta eikä edes ymmärretä minkä todellisen asian puolesta ollaan lippua liehuttamassa. Libyassa ei kunnioiteta sääntöjä.
...


17102006 - Suomi on saamassa huipulle ammattilaisnyrkkeilijän, tämä on harvinaista maassamme. Nyrkkeily on joidenkin mielestä niin alkukantainen laji, että toimittajatkin pukeutuvat smokkiin. Nyrkkeilyssä ratkaisee sisu ja pelisilmä. Formuloissa voi aina selittää menestymättömyyttään syyttämällä autoa, rataa tai huoltohenkilöstöä.


Nyrkkeilyssä ollaan omillaan -housut, kengät, hanskat ja hammassuojat ainoina apuvälineitä.

USA:ssa nyrkkeily on yksi suosituimmista lajeista ja kuuluisuudet käärivät sievoiset summat jopa muutaman minuutin työstä - Mike Tyson, kaksi minuuttia, tyrmäys ja 10 M$. Nyrkkeily on puhdas kontaktilaji, jossa lopputuloksena voi olla massiivinen mestaruusvyö osoituksena voitosta tai aivovammat, verenpurkaumat, kukkakaalikorvat ja muhkea tuulenhalkaisija noin keskellä, poskien välissä.

Uutisointi on myös suuressa maailmassa ottanut mielellään hanskaan ammattilaisnyrkkeilijöiden siviiliasiatkin, väkivallantekoineen ja väkisinmakaamisineen.

Ehkä kuuluisin raskaan sarjan maailmanmestari Cassius Clay (Muhammed Ali) elää vakavasti sairaana ja ei ole missään nimessä osoitettu, että saadut iskut päähän eivät olisi aiheuttajina. Moni nyrkkeilijä on vammautunut loppuiäkseen, mutta harvemmin kuollut.

… 
Sodissa kuollaan – urheilussa harvemmin

Formula 1 sarja kautta-aikain on kohdannut kymmenien kuljettajien kuoleman radoilla (erityisesti 1960 - 70 luku). Mainittakoon, että nyrkkeilijöillä on amatööritasolla päässään iskuja vaimentava päänsuojus, ammattitasolla tuo suojaväline katsotaan turhaksi.

[Historiaa vuodelta 2006] - Suomi sai oman ottelunsa perjantaina iltamyöhään, suomalaisen Amin Asikaisen kohdatessa saksalaisen vastustajan, Asikainen voitti pistein, ei tyrmäyksellä, joka on muodostunut hänen tavaramerkikseen ammattilaisotteluissa (14/19).


Tyrmäyksessä ihminen vaipuu tajuttomuuteen tai lähelle sitä

Jääkö tyrmäyksistä aivovammoja, jää aina myöhempään nähtäväksi. Kaikki ammattilaisnyrkkeilijät nousevat kehään vapaaehtoisesti voiton- ja/tai rahantavoittelu mielissään, kuten missä tahansa muussakin maailmanluokan urheilutapahtumassa.

Osa sanoo nyrkkeilyä brutaaliksi saalistukseksi, jossa urokset (myös naiset) jahtaavat toistaan tavoitteena hyväksytyn 'sääntöjen mukaisen katutappelun' lopputulokseksi euforinen olo vahvuudesta ja voittamisen voimasta.


Tavoitteena on aina voitto!

Arkisemmin voitaisiin todeta, että tavoitteena on voitto, kuten missä tahansa kaksinkamppailussa, käyttäen kaikkia taitojaan mahdollisimman tehokkaasti. Nyrkkeily on yleisölaji ja näkymä kehään on erinomainen. Formula 1:ssä näkyvyys on vain murto-osa todelliseen tilanteeseen. Nyrkkeilyssä näet jopa joka hikipisarankin.

Ihminen on koko historiansa ollut myös väkivaltainen, ottelu kehässä on sallittua taistelua. Voidaan sanoa, että nyrkkeilyssä on jalostettua ja hallittua väkivallan ominaisuutta.


Nyrkkeily kiinnostaa yhtälailla naisia kuin miehiä

Naisia saattavat kiinnostaa uroiden ottelut voimakkaana alitajuntatunteena. Luonnossakin naaraat usein katsovat vierestä, kun urokset kamppailevat reviiristä ja suvun jatkamisen oikeudesta. Naaras valitsee voittajan. Nyrkkeilyssä on voimakkaita emotionaalisia tuntemuksia pelissä.


Näky kehästä villitsee

 … ja se aikaansaa mielen kiihotusta vahvoina adrenaliinin purkauksina. Kadullakin ihminen kiihtyy, kun nyrkit tulevat näkyviin ja alkaa kamppailu, jopa hengestä. Katujen väkivalta on säännötöntä taistelua ilman tuomaria, nyrkkeilyssä on sitä vastoin tarkat säännöt ja mm. perjantainen ottelu oli siisti ja vauhdikas.

Nyrkkeilyssä liikkuvat suuret rahat, sikarimanagerit ja huoltajat pyyhkeineen ja aggressiivisine kannustehuutoineen. Vedonlyönti on myös pesiytynyt lajiin. Yleisö elää vahvasti mukana, on kyseessä ihmisen vanhimmalla tavalla mittelö paikasta saada menestys ja vaikutusvalta, mutta sääntöjen vallitessa kehässä.


Nyrkit tuovat rahaa, mainetta ja ihailijoita.

Yleisön on helppo samaistua, ei ole selityksenä mitkään apuvälineet, on vain oma voima, nokkeluus, nopeus ja päämäärä iskeä toinen kanveesiin. Nyrkkeilijän paalupaikka on tyrmäys, koska siitä aukeaa lähes aina voitto. Tosissaan kehissä nyrkkeilevät ovat harvemmin kehän ulkopuolella aggressiivisia. Laji on myös saanut hyväksynnän naisten puolelta ja tässäkin on suomalaista menestystä odotettavissa.
...


Jälkikirjoitus tältä päivältä

Robert Helenius sai voittonsa rehdisti – mies miestä vastaan. Ottelun päätteeksi kisailijat paiskasivat reilusti kättä ja asia oli loppuun saatettu ja suomalaiset saivat tyydykettä kun pienen valtion suuri mies tyrmäsi itsensä ja Suomen maailman kartalle.

Päätös osallistua Libyan tunnuksettomaan ja epärehelliseen sotaan, jossa lähinnä tapetaan siviilejä – ei sen sijaan tuo meille mitään kunniaa, eikä mainetta. On kansalaisiamme kohtaan väärin lähettää Libyaan mitään muuta kuin humanitääristä apua ja/tai YK-johteisena rauhanturvaajiamme, jos sisällissodan MOLEMMAT osapuolet pyytävät sotilaallisesti liittoutumattomia rauhanturvaamisjoukkojamme Libyan maaperälle.

PS 20122015. Myöhemmin silloinen ulkoministeri Alexander Stubb katui, ettei ollut 2011 aktiivisempi sotajoukkojen lähettämisen osalta Libyaan … ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nykypaiva-stubb-katuu-jattaytymista-libya-operaatiosta/1939990 -

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja

[U] 29082011 - 20122015
DOC – laillinen vakivalta_U_20122015 Microsoft Word Starter

837s | PZ | FB | BLOG [U] 65425

Ei kommentteja: