keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2016

Media tuntuu kiihdyttävän natotustaan – työillallisen lähetessä


(Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi suomalaisten olevan ystäviä ja ystävät kutsutaan aina ruokapöytään – ilmaisten, että kyseessä on vain illallinen - televisiouutisoinnissa)


[… kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt, miten voi olla mahdollista, että meillä täällä sotilaspoliittisesti liittoutumattomassa valtiossa media, erityisesti Helsingin Sanomat käy kovaa infosotaa, jopa kansalaisaan vastaan – natottamalla edesmenneen kolumnisti Olli Kivisen opein Naton kaikkivoipaisuudesta 1]

kansalinen Liisa on tahollaan ihmetellyt millainen on sellainen ystävä, joka lietsomalla lietsoo turvallisuusuhkaa junailemalla sotilasjohtajansa jopa ilman kutsua taistelukoneineen Suomeen 2], likelle Venäjän rajaa osoittamaan mieskuntoaan rajalle, jossa vastuuta kantavat suomalaiset ja venäläiset, eivät amerikkalaiset. Onko tämä sitä aitoa ystävyyttä, kysyy kansalainen Liisa – lisäksi Liisa kysyy, onko paljolti kansalta salassa tehty Nato-Isäntamaasopimus 3] ystävän kädenojennus … ]Amerikkalaiset nato-sotajohtajina erityisesti ”näkisivät mielellään, että Nato sodituttaisi suomalaiset viimeiseen mieheen” *|, täällä idän ja lännen vedenjakajalla – yhteisen liki 1500 kilometrin rajalle, varmaankin puolustaessaan vapautta, veljeyttä ja demokratiaa, kuten nämä suosikkihoennat kuuluvat.

    *| Kuuluisa Venäjän presidentin Vladimir Putin ilmaisu Naantalissa – annettuna ”kevennysheittona” vakavaan mietintään mikä on asemamme toisen ydinasesuurvallan rajalla ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1467352638824 -
  • Esitelmä Suomen turvallisuuspolitiikasta – Nato-kriittisestä näkökulmasta puolueettomana ja sotilaspoliittisesti liittoutumattomana– kiihkotta ”asiat asioina” periaatteella ~ https://youtu.be/1UUfC0LZExk - [IL]


Miksi media ja äänekkäät vähemmistöpoliitikot vääntävät kättä kansansa kanssa?

Tunnetusti media käy kuumilla, jopa tulihehkuisilla kierroksilla, kun puhutaan Venäjästä, idän uhasta ja Naton autuaallisuudesta, kun se järjestää rauhan nimissä suuria sota- ja rynnäköintiharjoituksiaan muun muassa Pohjois-Kalotissa (pohjoisin Eurooppa – Venäjän Kuolan niemimaan läheisyydessä), Itämerellä ja jopa maihinnousuina Etelä-Suomeen kuin taistelu- sekä rynnäköintiharjoituslentoina kutsumattomina F-15C sotakoneina Kuopiosta itärajamme suuntaan.

...
Kaksi esimerkkiä mediakirjoituksista – toinen kiihkeämpi ja toinen sovinnollisempi:


1 [HS] ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1467686048155 -

... Kun Nato lisää taistelu- ja rynnäköintiharjoituksia sekä uhkaavaa pelotettaan, niin mitä Venäjä tekee? Mitä valtiota täällä meille tärkeällä Itämeren alueella Venäjä on uhitellut ja esittänyt pelotettaan, voisitko sinä kertoa, kenties meitä kohtaan? Linkin jutun kuvassahan venäläinen sotakone lentää ”kahdeksan metrin” päästä Nato-USA sotalaivan USS Donald Cook' in yli - tämähän oli suosittu lööppi vähän aikaa sitten, joka tosin unohti kertoa mitä "rauhanristeilyllä" ollut ohjusalus oli operoimassa 4].

Suomen on oltava taitava täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jottemme joutuisi suurien taistelualustaksi, sijaintimme vuoksi. Tuon sijainnin kansakuntamme tunnistaa, eikä siksi halua Natoon, vaikka eräät kokoomuslaiset sinne veisivätkin 5], jopa ohittaen nato-kansanäänestyksen! Kova on halu joutua mahdollisuuteen, jossa Nato mielellään taisteluttaisi suomalaiset viimeiseen mieheen.

Herää kysymys kuinka paljon on vieraiden valtioiden sotilaita ja siviilejä tapettu USA' n liki jatkuvissa sodissa **|, jotka ovat jo 70 vuoden ajan käyty aina kaukana Yhdysvaltojen rajoilta, muiden maille amerikkalaisten rynnäköidessä. 5] -allekirjoittajan vastinetta HS-linkin kirjoitukseen.2 [Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/suurlahettilas_suomen_nato-yhteistyo_hyvaksytaan_venajalla_mutta_jasenyys_olisi_liikaa/9005182 -

... Sapelien kalistelua, miten Venäjä on konkreettisesti uhannut Ruotsia, Suomesta puhumattakaan. Venäjä on ilmaissut, että jos Suomi (Ruotsi?) liittyisi Natoon (kansan tahdon vastaisesti) muuttaisi se nimenomaan uhkaa Venäjälle, ei Suomena, vaan nato-jäsenvaltio Suomena. Tällöin Venäjä ei jää toimettomaksi, kun Naton sotakone tulisi näin suoraan Venäjän rajaan kiinni, juurikin Pietarin, Kuolan niemimaan ja Suomenlahden pussittumisen myötä.

Millaiset sotavoimat ovat nyt kullakin osapuolella Itämerellä? Miksi Nato haluaa lisätä uhkaa ja pelotetta? Millaisia konkreettisia sodan aloittamisuhan tilanteita Venäjä on Itämeren ympäristössä aiheuttanut? Sotakoneita, jotka lentävän niin venäläisinä kuin nato-jäsenvaltioiden koneina, ilman transponderia.

[!] Suomessa sovittiin kahden toimesta yhdessä, Niinistön ilmoittamana, että transponderit aktivoidaan. Nerokas suunnitelma kahden rajanaapurin kesken. Julkisesti Venäjän presidentti Putin hyväksyi heti vievänsä asian yhteiseen Nato-kokoukseen, sillä ilman transpondereiden päällä oloa lentelevät myös nato-valtioiden sotakoneet ja tilastollisesti vielä enemmän kuin venäläiset (Putinin oma ilmoitus julkisuuteen) -kuten kohta 5] aiemminIltapäivälehdistö on erikoistunut uhkakuvien maalaamiseen

Lööpitys on päivän sana, koska niin Ilta-Sanomat kuin Iltalehti tietävät, ettei arkitavallinen kansalainen jaksa lukea usein kuin kissankokoisen tekstin ruokakaupan kassajonosta ja jättää lehden silti usein ostamatta. Pitää olla todella raflaava lööppi, että aviisi livahtaa ostoskoriin. Siksi toimittajat kisailevat toinen toistaan värikkäimillä lööpeillä eli etusivuhuudoilla. Tämä on sitä tämän päivän media- eli informaatiosotaa.

Mediasodan osapuoleksi löydettiin Pietarista jopa trollitehdas. Tätä tehdasta ja sen toimintaa ei jaksettu sitten tutkia loppuun – venäläinen asiantuntija osasi kertoa, että kyseessä oli Glonass-GPS järjestelmien tutkimus- ja testauskeskus, joka vaati paljon data- ja nettiyhteyksien käyttöä. Kahvitauoilla eräät operaattorit hoksasivat heittää maailmojen verkkoon juttuja, joista sitten tutkimuskeskus sai tittelin – trollitehdas. Niin – näin Venäjältä.Esimerkki iltapäivälehden jutusta:

3 [IS] ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001214105.html -

... Nythän media on jo julistanut infokilpavarustelusodan. Palaamme aiheeseen laajemmalla artikkelilla **|, muun muassa Bulava ohjuksista, joiden tuhovoima on huomattavasti suurempi kuin Iskendereiden ... Mutta mihin meidän media pyrkii tällä hyvin tarkoitushakuisella, liki manipulatiivisella infosodallaan, jossa päämäärähakuinen tavoiteasetanta on itse uutisointia ja sen monipuolisuutta tärkeämpää? Kuka kertoo? -5] katso edellä kohtio 5.Sodat syttyvät usein vahingossa tai sitten lisäreviirien valloitushalusta

Koko luomakuntaa ylläpitävä evoluutio loi järjestelmän nimeltä reviirit ja niiden puolustus, kuin myös järjestelmän, jota kilpailuksi kutsutaan. On kysymys paikasta lokeroinnissa, jossa kullekin lajille on varattu ”tila” kehittyä ja lisääntyä 6]. Ei muuta.

6] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016070521851265_uu.shtml -


Nyt ihminen on ainoana lajina oivaltanut, että sota on usein keino saavuttaa väkivallalla enemmän kuin populaation koko edellyttäisi, tosin historia kertoo elintilan hankkimisesta ja alempiarvoisten hävittämisestä. Muussa eläinkunnassa ei alempiarvoisuutta ymmärtämällämme tavalla ole, on vain heikkous tai vahvuus ja mitä yleisimmin sopeutuvuus asemoitumalla omaan lokeroon, jota sitten puolustetaan. Yleensä harmonia hallitsee ja kilpailu on säädelty siten, että ”heikkokin” osaa puolustautua riittävällä tavalla turvatakseen oman lisääntymismahdollisuutensa.Nyt on meneillään idän ja lännen voimain mittelö
[Juuri Ukrainassa itä ja länsi kohtaavat -slaavilaisvenäläisyyden historiallisessa keskuksessa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-haamut-ukrainan-yosta.html - ]

Itä edustaa kaikkinensa yli puolta maapallon väestöstä, ja länsi noin vajaata 20 prosenttia. Länsi on niskan päällä suotuisan historiansa (löytöretket ja kolonialismi sekä alusmaiden raaka-ainehyödynnös), vielä toistaiseksi.

Länsi puolustaa nyt saavutettua asemaa kaikin keinoin 7] ja Nato edustaa tätä hegemoniatavoitetta. Itä on hajanaisempi, koska se on joutunut olemaan usein lännen puristuksessa, jopa Kiina ja hajotettu Neuvostoliitto 8] (tosin kaatui myös ideaalisen yhteiskuntajärjestyksen romahtaessa, osin ihmisen perusluonteen – yksilötavoitellun kilpailuvietin vuoksi). Kiina oli puristuksissa Opium-sotien aikana. Nyt tilanne on muuttunut, oleellisesti.Miksi meillä media lietsoo, sodan uhallakin puolipakkoliittymistä Natoon?

Tätä aihetta ovat pohtineet niin presidentti, kiertoteitse 9] – kuin kansakuntamme enemmistö, joka sanoo jatkuvasti, jo yli 50 prosentin voimalla – ei – Natolle. Mikä tekee Natosta, lännen sotilasliitosta meille niin erinomaisen, että osa mediasta uhraa jopa lukijakuntaansa – vähentyneenä maksullislevikkinä?

Entä vastamedia, joka nyt paljolti kansalaisvoimin nostaa väkevästi päätään. Vastamedia harjoittelee ja kehittyy. Menee vielä aikaa, jotta se kykenisi antamaan täyden informaatiovastavoiman osin yksipuoliselle normimedialle. Tänään vastamedia jaksaa tuoda vain sen toisen – valtamedian unohtaman puolen – näkyville.
...

Seuraava kehitysvaihe onkin kansalaismedia, joka kertoo ”kaikkien” näkökulmien mukaisesti tapahtumat, sillä yhä useampi suomalainen on valveutunut ”kansalaistoimittaja”, kommentoija, informaationtuottaja ja kritiikkisäveltäjä 10] - ottaen näin eri toimintamuodoin osaa tietosisällön luomiseen ja jakamiseen!**| Tänään juuri ilmoitettiin, että Irakin Bagdadissa tapahtuneen verilöylyn – terrori-iskun – uhrimäärä on noussut jo 250' een. Tässä nimenomaisessa siviilien joukkomurhassa eivät amerikkalaiset ole mukana, mutta nyt on syytä palauttaa mieliin Yhdysvaltojen edellisen presidentin George W. Bush' in ilman mitään mandaattia aloittama Irakin sota, jossa Irakin itsevaltias ja kovan järjestyksen ylläpitäjä Saddam Hussein tapettiin amerikkalaisten myötä-avulla.

Myöhemmin tuohon laittomaan sotaan ryhtynyt Englanti – aiemman pääministerinsä – Tony Blairin sanoin on pyytänyt nöyrästi anteeksi väärää sotaa, johon Englantikin ryhtyi – uskollisena Yhdysvaltojen aseenkantajana. Nyt Irak ja Bagdad ovat sekasorrossa, mielivaltaisen ISIS-järjestön tehtaillessa kiihtyvään vauhtiin siviili-iskujaan, kun ”varsinainen sota” on vaikeuksissa islamistisen valtion näkökulmasta. Kantaako nyt eläkkeellä oleva presidentti Bush vastuunsa – ei kanna, on kirkas vastaus. Kuka tai ketkä kantavat – ei ketkään, vaikka hyökkäys oli puhtaasti amerikklaishegemonialla operoitu, kuten nyt sekasorrossa olevat Afganistan ja Libya.Tekstilinkit
1] Kolumnisti Olli Kivisen muistolle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -
2] Kutsumattomat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html -
3] Nato-Isäntämaasopimus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - [FI]
4] Signalointi puolin jas toisin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venalainen-signalointikone-tuli.html -
7] Aggressiivinen lännen puolustushyökkäys ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html -
8] Neuvostoliitto ja Venäjä – pahan valtakuntia ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venajakin-pahan-valtakunta-on-liian.html -
9] Harmistunut presidenttimme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/presidentti-sauli-niinisto-purkaa.html -10] EKSTRA - Kritiikkisäveltäjä, mitä se on?

Tämä uusi ”ammattiryhmä” perustuu suureen määrään kansalaisia, joilla on kyky sukeltautua tietomaailmaan, tietovarastoihin, kansalaistietovirtoihin ja muodostaa uusia näkökulmia kritiikin sävelin – kyseenalaistamaan miltei tiedon kuin tiedon, sillä totuutta ei absoluuttisena ilmiönä ole olemassa; on vain yleisesti enemmistön hyväksymä näkymä, vaikka ”viisas tietäjä” sanoisi mitä tahansa.

Nyt on kysymys kritiikistä, joka on saatava ylätasolle, patoamaan luulojen, arvailujen ja varsinaisten manipulaatioiden järkyttäjäksi – kansalaisvoima yhtenäisenä ilmiönä voi luoda kilpailutilanteessa vahvan asiakriittisyyden aseman – nujertamaan nyt vellovan älämölötyksen, usein ilman mitään todisteita, perusteluja, ainoastaan haukahtelu mielessä. Kansa vastaa usein: ”Puhu sinä, minä pidän hevosta” tai ”ne ovat eri miehet, jotka ruumiita pesee, ja ne, jotka niitä tekevät”.Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkkaAL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 82173


DOC uhkakuvia_natosta_06072016.doc – OpenOffice Writer
PVM 06072016

1343 | 12405

Ei kommentteja: