perjantaina, heinäkuuta 15, 2016

Kuorma-auto toimi giljotiinina Ranskan Nizzassa


(Heti aamuksi 15. heinäkuuta 2016 uutisointi sai hälyttävää viestiä Ranskasta – oli jälleen tapettu osattomia ja sivullisia siviilejä – kuorma-auto syksyi väkijoukkoon. Tästä alkoi mediarummutus --- )


[ … kansalainen Erkki miettii jo kuumeisesti Suomessa, milloin me joudumme kohteeksi. Olemme selvinneet toistaiseksi ”pelkillä” surullisten uutisten luvuilla, muiden valtioiden siviikärsimyksistä. Saamme lukea siviilien tappamisesta, niin muslimimaissa kuin meillä Euroopassa

kansalainen Liisa miettiin miksi meidän media kirjoittaa tavallansa, eikä pohdi ja avaa lukijoilleen todellisuutta vähän kauempaa, oikeastaan jo kolonialismista 1] alkaen. Kansalaisia kiinnostaa syyt miksi tapahtuu näin kuin nyt Nizzassa. Meidän on aika tietää syyn ja seurauksen lait, jotta Liisakin tietäisi, että me voimme olla myös kohde – siis meidän siviilit! … ]


Nykyiset muslimivaltiot ovat paljolti aiempia eurooppalaisten alusmaita. Kolonnialismi alkoi liki heti löytöretkien 2] jälkeen. Eurooppalaiset olivat katsoneet tarpeelliseksi ulottaa uteliaisuutensa ja mahdollisuutensa vieraille maille – uusien kulttuurien ja tapojen alueille, jonne oli ”pakko viedä” tyrkylle meidän tapa elää ja toimia, halusivatko he, sitä ei kysytty.Niitämmekö nyt mitä olemme kylväneet?

Suomessakin media vihmoo väkivallan kierrettä yrittämättä edes täysin selvittää lukijoilleen mitä kaiken kaikkiaan on tapahtunut ja miksi syy ja seuraus kohtelee nyt niin raakasti viattomia siviilejä – niin eurooppalaisten entisissä alusmaissa kuin meillä Euroopassa. Lisäksi kysymme miksi meille pyrkii niin paljon pakolaisia 3], juurikin samoista maista kuin missä valkoinen kolonnisaatio on jyllännyt.Mediointi huutaa!

Otamme mediaesimerkit kaikista yleisimmistä julkihuutaneista aviiseista ja huomaamme useita yhteisiä piirteitä, niin medioinnissa, tavassa kirjoittaa kuin ennen kaikkea ketkä ja mitkä ovatkaan syyn ja seurauksen tapahtumien keskiöissä mukana.

Emme unohda Englannin entisen pääministeri Tony Blairin tuskaa anteeksipyyntönä 4] ja häneen ja hänen hallintoon liittyvänä seikkaperäisenä tutkimuksena 5], kun Yhdysvaltain aiempi presidentti George W. Bush päätti saada oman sodan, kun isäkin oli saanut sotia aiemmin Persianlahden sotana 6].

Aikanaan alkoi Irakin sota, ja joka paljolti synnytti isisäläisen kulttuurin väkivallasta ja heidän tavastaan alistaa kansalaisia tahtoonsa. Miten eurooppalaiset alistivat tahtoonsa esimerkiksi uuden mantereen, jonka alkuperäkansat ovat liki sukupuuttoon kuolleet/ tapetut, ja valkoisen puhuttu kieli täyttänyt koko maanosan ---Mediaisku 1 – [Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/nizzan_isku_mita_tiedamme_mita_emme/9027828 -
Kirjoittaja Simo Ortamo ~ http://yle.fi/uutiset/tekija/#/3157 -

Nizzan isku: mitä tiedämme, mitä emme


Kommentti tähän ... Olisiko aika perehtyä miten pidemmällä jänteellä eurooppalaiset ovat toimineet maailmalla? Terrorin kierre näyttää kiihtyvän osattomiin siviileihin, kun taas sotilaat moukaroivat toisten valtioiden lähinnä siviilejä robottilennokeillaan turvallisista bunkkereistaan.

Olisiko aika jättää eurooppalaisille kuulumattomat valtiot rauhaan – kiihtyvän sisäisen väkivallan riskistä huolimatta?

Mitä suomalaiset sotilaat tekevät Irakissa 7], Malissa 8] ja Afganistanissa? 9] Lietsommeko ajattelemattomuuttamme siviileihimme kohdistuvan terrori-iskun toteutumisen mahdollisuutta? Nyt saa ajatella! [IL]


Kirjoittaja Juulia Jaulimo ~ juulia.jaulimo@mtv.fi

MTV haastatteli Nizzan silminnäkijöitä paikan päällä: "Ihmiset ovat nähneet hirveän määrän ruumiita"


Kommentti tähän ... Nyt valittu kohteeksi jälleen Ranska 11], joka on voimallisesti osallistunut monissa maissa taistelupommituksiin valtiollisena toimijana. Miksi? Olisiko aika perehtyä syyn ja seurauksen lakiin? Valtiollinen toiminta usein tappaa muslimimaissa myös viattomia siviilejä, heilläkin on omaisia!

Puuttuuko valkoinen eurooppalainen jo satojen vuosien saatosta liiaksi muiden asioihin? Muistamme Yhdysvaltojen rynnäkkösodan Irakiin, muistamme Englannin aloittamat taistelupommitukset Libyaan 12], entä Syyria ja lopulta USA' n massapommitukset Afganistaniin, sodan kestäessä pidempään kuin miljoonia tuhonneen Vietnamin sodan.

Onko nyt näin Ranska saanut ikeekseen terrorismin nykyajan - siviiligiljotiinina! 13]. Olisiko aika herätä unesta, jossa hegemoniataistelun 14] uskotaan vähemmistönä taltuttavan enemmistön. Mikä on meidän suomalaisten rooli entisessä Ranskan siirtomaassa Afrikan Malissa. Olisiko aika tulla pois? [IL]


Kirjoittaja Tiia-Maria Taponen ~ tiia-maria.taponen@iltalehti.fi

IL seuraa hetki hetkeltä: epäillyllä tekijällä rikostaustaa - kuolonuhreja 84


Kommentti tähänOlisiko nyt jo aika perehtyä syyn ja seurauksen lakiin? Kansalaiset, joita näissä terrori-iskuissa murhataan, muistavat eurooppalaisten pommitusretket muslimivaltioihin, usein Yhdysvaltojen johdolla YK' n mandatoimana tai jopa ilman (Irak).

Olisiko aika perehtyä historiaan ja siihen miten eurooppalainen kolonnialismi toimi näiden alusmaissa. Olisiko suomalaistenkin mietittävä mitä meidän sotilaat tekevät Irakissa, Ranskan entisessä alusmaassa Afrikan Malissa ja Afganistanissa. Olemmeko siellä lopulta hyväntahdon lähettiläinä? 15]

Milloin osattomat suomalaissiviilit saavat osansa näistä terroriteoista, joille on varmasti syynsä - mitkä syyt, pitäisikö tutkia ja poistaa taistelusotilaat vieraista maista, silläkin uhalla, että heidän sisäinen väkivalta jatkuu. Miksi Englannin entinen pm. Tony Blair on pyytänyt anteeksi osallistumistaan USA' n rinnalle Irakin sotaan? [IL]


TERRORI-ISKU NIZZASSA: 31-vuotiaalla tekijällä rikostausta – 84 kuollut


Kommentti tähän ... Median tehtävä on uutisoida. Nyt jokainen lukija perehtyy tarkoin tietyn tyyppiseen uutisointiin ja tapaan ilmaista se. Aivan kuin tekstin laatijat olisivat tehty samasta muotista. Kuvataan kauheuksia, kirjoitetaan uhreista, väkivallasta ja lietsotaan näin koston mentaliteettia - sähköistetään kuvilla, jotta varmasti syntyy paha olo.

Olisiko nyt jo aika perehtyä syihin syviin, jotta viattomien ja osattomien tappaminen päättyy, niin täällä Euroopassa kuin lähinnä eurooppalaisten entisissä kolonnialismin alusmaissa. Missä ja mistä lähtien on jokin mennyt pahasti vikaan?

Entä USA, joka usein johtaa taistelutilanteita eri puolilla maailmaa? Miten selitetään Irak, entä Afganistan, miten on Syyrian pommitukset, entä Yemen, kuinka Libya, Somalia ... Lista on pitkä ja jokainen tietää kaikille yhteisen nimittäjän. Syyn ja seurauksen laki 16] on julma, se ei säästä viattomia! [IL]


Mediaisku 5 – [HS] ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468546504650 -
Kirjoittaja Teppo Moisio ~ teppo.moisio@hs.fi

Näin Nizzan isku tapahtui: Hyökkääjä kuorma-autolla kaksi kilometriä kovaa vauhtia ihmisjoukossa


Kommentti tähän ... Ja päätteeksi suurimman mediamme - Helsingin Sanomien tapa uutisoida viattomien sijaiskärsijöiden hätä ja huuto Ranskasta. Voisiko HS on ottaa ja tehdä tehtävä, ja ilman mitään tarkoitushakuisuutta, perehtyä syyn ja seurauksen lakiin ja antaa kansalaisillemme tyhjentävän kirjoituksen - kolonialismista alkaen?

Emme voi olla nohtamatta eurooppalaisten sekaantumista amerikkalaisten rinnalla muun muassa Irakin ja Libyan pommituksiin, joissa siviiliuhrien määrä on moninkertainen. Olisiko Hesarin aika näyttää mediajohtajuutta ja selostaa miksi suomalaissotilaat ovat Malissa, Irakissa ja Afganistanissa. Suomaiset rivikansalaiset eivät halua terrori-iskuja maahamme.

Miten ISIS on syntynyt, saammeko syväluotaavan katsauksen Irakista, USA taisteluhyökkäyksestä sinne ja tapahtumista miksi USA aloitti aikanaan rynnäköinnit Libyaan ja mitä tänään tapahtuu Afganistanissa.

HS voisi vähentää natotustaan 17] ja keskittyä oleelliseen - siviilihätään maailmalla ja lopettaa ihannointinsa lännenmiehen sotakonetta kohtaan. HS-vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, voitko jotenkin reagoida lukijoidesi tähden? Entä Kaius, jos joudut kirjoittamaan ensimmäisestä terrori-iskusta Suomeen, heräätkö silloin? [IL]

Nyt jokainen lukija voi miettiä tarkasti miten meidän media toimii

Samalla herää kysymys, miksi emme selvitä syitä syviä. Olisiko nyt sen aika? Emme halua maahamme vastaavia siviilikärsimyksiä. Samalla haluamme omamme pois sellaisista valtioista kuin Mali, Irak ja Afganistan.

Meille soveltuvat tulevana Pohjolan Sveitsinä 18] vain puhtaasti YK-johdetut ja - järjestetyt rauhanturvaoperaatiot, joissa konfliktialueiden molemmat tai useammat osapuolet meidät kutsuvat hoitamaan rauhanturvatehtäviä. Tämä on meidän suomalaisten tehtävä täältä idän ja lännen vedenjakajalta, jossa presidenttimme Sauli Niinistö on oivaltanut tämän tehtävämme.

Olemmehan suomalaisina täysin poikkeavassa asemassa – Venäjän, sen toisen ydinasesuurvallan vieressä, jonka historian tunnemme ja olemme myös kokenet paljon enemmän kuin monet muut – aikanaan itsenäisenä valtiona. Nyt tehtävämme on itsenäistyä uudelleen idän ja lännen väliin välittäjiksi ja rauhanlähettilääksi.


Uusin ilmansuunta voisi olla etelä-pohjoinen akseli,

sillä nyt eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset ovat jo liiaksi sotkeutuneet muiden vieraiden kulttuurien sisäisiin asioihin. Terroriteoilla on aina syynsä ja nyt on aika selvittää ne. Olisiko meillä rooli? Kyllä, meillä on rooli ja identiteetti – emme halua Natoon, emme heidän sotiin – erityisesti aina Naton-sotilasjohtaja Yhdysvaltojen sotiin … uusin kriisi muhii kaukana Etelä-Kiinan merellä.

...
Tekstiin liittyvät linkit lisäkirjoituksiin

5] Blair ja Bush vastuuseen Irakista? ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1467779458653 -Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | VU | PZ | BL | BL | FB | BLOG 82637

DOC NIZZA_terrori-isku_15072016.doc – OpenOffice Writer
PVM 15072016


1236 | 11865

Ei kommentteja: