perjantaina, heinäkuuta 29, 2016

”Vahvemman laki” – onko sitä, ja miten se keksittiin?


... Hyytävä ennakoinnin paikka ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001227103.html -

Mitä merkitsee vahvemman laki, ihmisen keksimänä, mutta luonnon käyttämänä keinona ylläpitää lajivahvuutta. Muussa eläinkunnassa jollain lailla vajaa ja puolustuskyvytön tulee liki aina syödyksi, vahvemman eduksi. Mitä eroa on ”vahvemman lailla”, evoluution sopeutumisella ja luonnonvalinnalla?

Nyt "vahva - vahvempi" ihminen yhtenä eläinlajin edustajana kävi todennäköisesti täysin puolustuskyvyttömien kimppuun Japanissa - veitsellä.


Ihmiset kehittyivät inhimillisyyden saralla,

se tarkoitti kollektiivista huolehtimista vähäosaisemmista ja heikoimmista ihmisistä. Näin kapeaan ihmisen omaehtoisevoluutioon syntyi ohjelmallinen hyppykäsky, joka ohitti yhden päämoodeista - "heikon syömisen".

Aika-ajoin ihmisen historiassa on ilmentynyt vajaiden poistua, steriloitia, kastrointia ja joukkotuhoa – hyytävästi, kuten media tätä sanaa mielellään käyttää, pienemmissäkin tapauksissa – tehosteena. Nyt ”lajivahvan ihmisen tehostaminen” tapahtui Japanissa, jossa kehitysvammaisten asumis-ja toimintakeskuksessa aiemmin työskennellyt henkilö murtautui sisään ja tappoi – murhasi 19 täysin syytöntä ja puolustuskyvytöntä ihmistä, lähinnä kehitysvammaisia.

Vajaiden sterilointia tehtiin niin Suomessa kuin Ruotsissa, vielä 1950 -luvulla

Mikä antaa ”terveelle ja vahvalle” oikeuden päättää kuka ja miksi steriloidaan lisääntymättömäksi? Mikä antoi tehostetun oikeuden likvidoida vaiaita/ epäsopivia 1930-1940 luvuilla miljoonin ihmisin? Kumpuaako joidenkin yli-ihmisten mielistä profeetallinen näky uudesta uljaasta ihmisestä, joka ei tunne heikkoutta eikä vajavuutta?

Onko luonnossa olemassa evoluution johdattelemana tämä kuuluisa ”vahvemman laki”?

...
EKSTRA

Suden luonto – ihmisen mielihalut

Sudet tappavat elääkseen – ei tiedetä yli 100 vuoteen suden käyneen ihmisen kimppuun, saati sitten normaalina yksilönä tappaneen ihmistä. Nyt myös kielletään eläinten käyttö kosmetiikka-teollisuuden tuotekehityskokeiluihin – ainakin EU –alueella. Saksan kolmas valtakunta teki ihmiskokeita vuosina 1941-1944, ehkä kuuluisimpana tohtori Josef Mengele 1].


Tiedetään ihmiskokeita tehdyn myös länsimaissa – tieteen nimissä, mielenterveyspotilaat, hullut ja kahjot joutuivat alistumaan tieteen ja tutkimuksen alttarille. Ihmiset ovat myös rääkänneet meediokulteissaan ja kuoleman lähettiläina lemmikkieläimiä 2], kuin kasvattaneen eläviä nahkoja pitkissä taloissa ihmisten turhamaisuuden iloksi ja näytöksi.
2] Ihminen yhtenä eläimen rääkkä omia lemmikkieläimiäänIlkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

...
AL | US | VU | BL | BL | PZ | BLOG 84070

DOC vahvemman_laki_27072016.doc – OpenOffice Writer
PVM 27072016


319 | 2983

Ei kommentteja: