tiistaina, heinäkuuta 12, 2016

Läntisten ja itäisten arvojen yhteenotto


(Läntinen sotilasliitto, aikanaan idän ja paljolti Neuvostoliiton aloitteesta tehdyn Varsovan liiton vastine - Nato, jonka piti ajaa itsensä alas, kun Neuvostoliitto romahti – peräänkuuluttaa läntisten arvojen puolustamista 0], jopa sodankin uhalla)

[ … kansalainen Erkki miettii tarkasti miten vain läntisten arvojen asemoituminen sopii tänne meille peräpohjolaan, jossa on totuttu elämään vuosisadat mitä ihmellisimpien leijonien ja karhujen kanssa – unohtamatta meille mittakaavallisesti ylivoimaisen vihollisen kanssa yhteenottoa, jonka rakensi suomalaisen identiteetin ja oman maan puolustustahdon

kansalainen Liisa pohdiskelee mihin olosuhteisiin hän poikiaan ja tyttäriään synnyttää – onko heitä myöhemmin lähetettävä toisaalla, maan ääriin sotiin, ”puolustamaan rauhaa” ja ojentamaan pahoja palaamaan takaisin juuri ”meidän” arvoihin, tai jos ei palaamaan, niin varsinkin löytämään lännenmiehen arvot, jotka projisoituvat kaikkien silmiin paljolti USA – Nato-johtajan jatkuvina sotina – maailmanpoliisina, aikansa, joka on päättymässä … ]


Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama piti Nato-kokouksessa arvopuheen

Kommenttipuheenvuoro yllä olevaan linkkiin [IL]

... Tässä HS-natotus 1] yltyy jo puolikiihkeyteen saakka. Lähtökohta on se, että Naton eli monien länsimaiden, USA:n johdolla operoitu arvopohja on juuri se oikea. Slaavilaisuuden ymmärrys näyttää rapautuneen 2], puhumattakaan vielä kaukaisemman idän vuosituhantisen kulttuurihistorian tuntemus.

Venäjä näyttäisi olevan väärässä, sillä nyt painotetaan uhan luontia 3] sellaisillekin alueille, jossa itäistä todellista uhkaa ei edes ole. Syyrian osalta Venäjää taas tarvitaan, sillä se edustaa sitä Syyrian laillista hallintoa, jonka sijasta USA Englannin kanssa kävi Irakin kimppuun ilman mitään mandaattia, osin synnyttäen isisläisyyden, jonka myötä Englannin entinen pääministeri Tony Blair pyytelee anteeksi vääriä tekojaan! 4] Nythän on julkistettu raportti 5] Blairista ja laittomasta osallistumisesta Irakin sotaan ja satojen tuhansien siviilien kuolemaan - suoraan ja välillisesti.

Nyt tosiaan Helsingin Sanomat tältä osin käy sitä kuuluisaa informaatiosotaa, ojentaen väheneville maksulukijoilleen paksunlaista manipulaatiota - todennäköisenä päämääränä ujuttaa Suomea Natoon, johon kansamme enemmistö ei halua 6].


Samassa yhteydessä Yhdysvallat vakuutti ikuista yhteistoimintaa ja puolustustahtoa, kun samaan aikaan se lisää taistelijoiden määrää Irakiin ja kertoo edelleen jatkavansa sotaa Afganistanissa 7], sen keston ollessa jo pidempi kuin miljoonia ihmisiä tuhonneen Vietnamin sodan.

Maailmanpoliisi

Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi – ostovoimakorjauksella, jossa huomioidaan taloudellinen vaikuttavuustodellisuus paremmin kuin pelkässä bruttokansantuoteverrannossa. Kiina kehittyy kaikilla rintamilla, osin ympäristönsä kustannuksella. Lisäksi se kehittää asevoimiaan vastaamaan populaationsa kokoa ja vaikuttavuutta maailmanlaajuisessa operoinnissa – jo vähintäänkin tavara- ja materiaalivirtojen suhteen.


Kiina on ilmaissut, että yhden valtio maailmanpoliisirooli on lähestymässä iltaansa,

tarkoittaen, ettei Yhdysvallat voi yksin olla päättämässä maailman kohtaloita – ehkä rujoin esimerkki oli atomipommien pudotus Japaniin 1945 [link ~ http://areena.yle.fi/1-2843228 - ], jossa sekunneissa höyrystettiin tuhansia lapsia, naisia ja vanhuksia taivaan tuuliin – ihmishenkien säästämisen perusteluin!


Anteeksipyyntö ei kuulunut amerikkalaiseen arvomaailmaan

Obama ei halunnut pyytää anteeksi kaukaisen edeltäjänsä hyytävää päätöstä suorittaa elävän lihan testi ja samalla osoittaa silloiselle Neuvostoliitolle, että ”täältä pesee – ollaanhan aisioissa”, kun Berliinikin oli jäänyt venäläisten hallintaan. Näin syntyi itä – länsi vastakkainasettelu. Toisaalta ei Japanikaan pyydä suoraan anteeksi Kiinan Nankingin veritöitä 1930 -luvulta.

Vastakkainasettelu näkyy nyt saavan lisää käyttövoimaa vakuutteluista, että juuri läntisiä arvoja täytyy puolustaa kaikin keinoin, jopa sotimalla. Herää kysymys onko juuri Nato-johtaja Yhdysvaltojen arvo tämä sota ja sotiminen, onhan monien tilastojen pohjalta amerikkalaiset saatu maailman eniten sotineen kansankunnan maineeseen.


Meillä media lietsoo omaa natotustaan, jengaten kansakuntaamme Naton arvomaailmaan

Media-aiheeseen on kiinittänyt huomiota myös ansioitunut ja pitkäaikainen entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja, joka tilittää omaa näkemystä median informoinnista – kun jälleen HS viritteli ansojaan lukijoille päämääränä ujuttaa kansakuntaamme natomyönteisyyttä, nyt virolaisten puolustajina ---

Kommenttipuheenvuoro yllä olevaan linkkiin [IL]

Toinen niistä kokeneista ja osaavista ex-ulkoministereistä lausuu juuri kohdalleen ne tunnot, mitä kansan syvissä riveissä pohditaan. Kerralla napakymppi. Osa mediasta käy natokierroksilla voimallisesti, unohtaen, että juuri presidenttimme Sauli Niinistö koettaa välitystoimillaan liennyttää meiltä idän ja lännen vedenjakajalta, koettaen tehdä meistä Pohjolan Sveitsiä.


Sairauden alkulähteet

Uutisointi on ansiokkaasti kertonut Yhdysvalloissa tapahtuneista massamurhista, terrori-iskuista ja nyt viimeisenä viiden poliisin surmaamisesta. Kaikki nämä kertovat jostain sairaudesta, jonka jo Obamakin nostaa esille ongelmana – jopa kansakuntaongelmana. Onko Yhdysvallat käymässä lopulliseen ratkaisuun mustien ja valkoisten välirikon selvittämisessä? [!]
...


Herääkin kysymys, että olisiko sairauden alkulähde selvitettävä?

Olisiko aika tutkia oman pesän 'syyn ja seurauksen lait' ja tapahtumat. Samalla voitaisiin selvittää edes itselle kansakuntana, miksi niin monet toimijat, jopa valtiot kokevat Yhdysvallat niin pahaksi vastustajaksi, että on ryhdyttävä viattomien ja syyttömien amerikkalaisten kimppuun – kostotoimina jostain, mutta mistä?

  • onko nyt korkea aika selvityttää mitä historia voisi tuoda esille, jos sen kaikki välilehdet uskallettaisiin aukaista kerralla esille. Puhdistaisiko se pöydän ja loisi uudelle alun, kuten Iso-Britanniassa, joka sanoi EU-eurooppalaiselle yhteisöllisyydelle ei – 52% BREXIT. Brexitkin on nostettu uhaksi läntisille arvoille. Kuka kertoo paljonko lännenmies edustaa arvoineen maapallon kokonaispopulaatiosta ~ 20%?

TEKSTILINKIT

2] Lännenmies ei ymmärrä slaavilaisuutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/lannenmies-ei-saata-ymmartaa.html -

5] Nykyajan rankka verilöyly alkoi liki jatkuvana virtana, kun Bush nuorempi hyökkäsi Irakiin - ilman mitään mandaattia, ja Englannin entinen PM Tony Blair seurasi ... nyt katkerana anteeksi pyydellen ... Tämä nousee nyt sotilaallisten aggressioiden kärkeen - jälkiselvityksenä. Syy on kirkas - tuosta Irakista alkoi yhdessä jo aiemman Afganistan hyökkäyksen ohella koko isisläisen maailman nousu nykyisiin mittoihin ja kärsimyksiin. Nyt asetellaan aggressiovastuullisia oikeuden eteen - entä USA' n entinen presidentti George W. Bush (se nuorempi) ...? Mitä ennakoimme? ... ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1467768428209 -EKSTRA - MUSIC


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 82527

DOC – lantisten_ja_itaisten_arvojen_yhteenotto_12072016.doc – OpenOffice.org Writer
PVM 12072016


873 | 8349

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

LINK
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220778-kreml-otti-ohjakset-%E2%80%93-teki-turvallisuusaloitteen-kutsulla -

.