maanantaina, joulukuuta 19, 2016

West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin



Kuva ~ https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2017/12/west-trolling-east-trolling-valtakamppailua-tiedon-rajamailla - (C) IJL


***


(Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)


Ennen sodittiin, kuten nytkin saadun tiedon pohjalta, jonka takana olivat konkreettiset vakoilijat, jotka sanoivat nähneensä jotain uhkaavaa. Sitten tuli media, joka haluaa osoittaa neljättä valtiomahtisuuttaan olla osana tiedon, luulon, manipulaation ja propagandan välittäjänä.


Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

 … josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.


Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle

 … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?


Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

 … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]


Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.


Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa

Kostoa vannotaan. Yhdysvaltain lopuillaan oleva presidentti Barack Obama kannustaa kostoa, kuten vannoi Pohjois-Koreallekin, kun paljastui Sony syndrooma Pohjois-Korean perintöjohtajan elämästä puolidokumentti – läntisin silmin – esitysperuuttamisena |7. Obaman väitettä Pohjois-Korean syyllisyydestä ei saatu todistettua.

Nyt samainen kosto ja vastatoimen julistus kohdistuu Venäjään ja jopa suoraan Vladimir Putiniin |8 – kyseessä siis USA’ n presidentinvaalit 2016, jossa nyt väitetään, että Venäjä sotkeutui vaaleihin edesauttaen ehdokas Donald Trumpin läpimenoa – tähänkään ei ole esitetty vankkoja todisteita. Näin voimme nähdä voimistuvan West trollingin manipulaationa East trollingin propagandaan.


Entä nyt – miten suhtaudumme manipulaatioon ja propagandaan?

Jätämme tämän arvion lukijoille, jotka voivat yhdistellä tiedonvirtaa NSA – paljastuksista (Snowden * |9), Wikileaks – ulostuloille |0 ja muita esille tulleita operaatioita, joita on tehty läntisenä toimintana otettaessa selvää mitä missäkin tapahtuu. Samoin jätämme lukijoiden pohdittavaksi onko Venäjää kohtaan systemaattinen uhan luonti asiaa vai ei.

Samalla lukijat voivat miettiä miten itäinen propaganda asemoituu omaan näkökulmaan, tiedon oikeellisuuden arviointiin ja luottamukseen. Mitä voimme uskoa, todistella ja harkitusti hyväksyä niiksi oikeiksi tapahtumiksi, joista käymme debattia eri foorumeilla.


Saammeko kansalaisinfokanavan vastamediana ohjaavalle valtamedialle?

Väitän loppuun, että suuri osa lukijoista heittää molemmat tiedonvälitysmuodot johdattelevina mielipidevaikutteina romukoppaan ja arki-ihmiset keskittyvät omiin suoriin omaan elämään vaikuttaviin asioihin, tapahtumiin ja huhuihin, joihin meillä kaikilla on jokin salainen yhteys.


Suomalaisuus on puuttumattomuutta muiden kolmansien sisäisiin asioihin ja tapahtumiin

Me keskitymme olemaan hyviä ja luotettavia kumppaneita, meillä on kavereita ja ystäviä kaikilla ilmansuunnilla ja koetamme pitää omaa luotettavuuskerrointa mahdollisimman korkealla, tarjoamalla vain välittämistä niin itään kuin länteen.

Olemme lännen ja idän vedenjakajalla – itsemme pohjautuen ja periytyen niin idästä kuin lännestä |00. Tuossa on tuo meidän todellisuusmaailma **, josta meidän olisi löydettävä looginen paikkamme olla myös luotettava ja uskottava tiedonkeruukeskus maailman tietovarantojen pilvipalvelimien risteyskohtana ja keskipisteenä.

|** Kansalaisemme, jotka ovat yli kymmenen vuotta kertoneet yli 60 prosentin voimalla, ettemme liity Natoon – saattavat nyt mediamme trollingiin (nyt poikkeavan jatkuvana trolling- virtana – Syyrian Itä-Aleppo, ja samaan aikaan Irakin Mosul jää kuolemanhiljaisuuden varjoon) kyllästyneinä keskittyä maanläheisempiin ongelma-aiheisiin, kuten nuorisomme syrjäytyminen, lasten kuvaruutuajan karkaaminen mahdottomiin lukuihin tai nuorison liikunnan puute, joille osalle ennustetaan liikuntaelinsairauksia ja diabetes II’ sta – ei yli 50 -vuotiaana, vaan jo 30 ikävuoden jälkeen!

Tekstin linkkinumerot

|3 Propaganda - HS ~ http://www.hs.fi/aihe/propaganda/ -
|5 ”Hyvin perusteltu tosi uskomus” ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Tieto -
|6 Manipulaatio ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Psykologinen_manipulointi – Olethan tässä tarkka!
|7 Pohjois-korea joutui Obaman hampaisiin ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000000857519.html -
|7 Obaman kosto? ~ http://yle.fi/uutiset/3-7704641 -
|8 Kreml: ”Hölynpölyä” ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005008812.html - USA väitteiden vastineeksi.

|00 Facebook – Suomalaisuuden juurien etsijät ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

...
AL | US | BL | BL | T | PZ | VU | BLOG 106250

DOC West trolling_East trolling_16122016 – Microsoft Word Starter
PVM 16122016








|800| 

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Propaganda viehättää avoimessa rehellisyydessään vaikuttaa suoraan jopa "väärin perustein", mutta kiihottavin lopputuloksin! Manipulaatio on taas vaikuttamista salakavalasti - "uhrin" huomaamatta, että häneen vaikutetaan keinoin, joita hän ei oivalla --

~ http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005151319.html -

Ilkka Luoma kirjoitti...

The Washington Post: Yhdysvallat esti Pietarin ”trolli­tehtaan” pääsyn internetiin väli­vaalien äänestys­päivänä

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006015848.html -

Ilkka Luoma 27.2. 9:18

Lännen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan, josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass-paikannuksen kehitystä.

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle – syntyi käsite East trolling. Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan tyylillä. Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa, jolle annetaan ok-leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa.

Lännen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin. West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttamaan asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.