torstaina, joulukuuta 15, 2016

Milloin saamme terrorismin ensi-iskun – edesautoimmeko sitä?-lisätty 06112020 

*Valtiomme ulkopoliittinen johto teki uhkarohkeat päätökset lähettää omia sotilaita kriisipesäkkeisiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa. EU – solidaarisuudessa ja ”eeuuismin”* innoittamina suomalaisia sotilaita lähetettiin Afganistaniin, Irakiin ja Maliin. Kohtalokas kysymys: ”Kuka/ ketkä kantavat vastuun, jos käy pelätty tapahtuma – terrorismi iskee Suomeen, ja osattomat ja viattomat siviilimme kärsivät?)  


[ … kansalainen Erkki veteraanina kävi rintamalle Talvisodassa, kun valtakuntamme itsenäisyys oli uhattuna. Erkki ei epäröinyt, asia oli meidän kaikkien yhteinen – isänmaa oli vaarassa ja pojat suorittivat velvollisuutensa ja tie vei rintamille ja itsenäisyys pelastui …

 … kansalainen Liisa on ihmetellyt jo kolme kertaa, miksi poikiamme lähetään maan ääriin, vieraiden sotiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa – ei koske isänmaatamme, ei uhkaa meille, eikä edes liity meihin millään tavoin – eihän vain ole niin, että pikaistussyin lähdimme puolustamaan läntisen maailman käsitystä yhteiskunnasta |1, elämästä ja tavoista olla yhteisöissä … ]


Olemme Afganistanissa jo sodan osapuoli |2, sanotaan mitä tahansa. Meillä ei ole myöskään mitään osaa Irakissa kurdien kanssa |3 – kouluttaessamme heitä sotimaan aiheista, jotka ovat meistä yhtä kaukana kuin itä lännestä. Afrikan Mali on vieläkin etäisempi valtio |4 ja sinne pakottauduimme solidaarisuudesta eeuuismiin ja Ranskan pyynnöstä.


Milloin tässä fiktiivinen uutinen jyrähtää lööppeihin – isku Helsingin metrossa – 25 kuollutta?

Otsikko on rujoa uhkaa ja tylyyttä huutava, ja miksi? Me olemme Euroopan pohjan perillä – kaukana tapahtuneista Länsi-Euroopan terrori-iskuista. Hyvä näin, emmehän me halua provosoida tapahtumia, jotka syntyvät meistä täysin riippumatta.

Meille sopii olla välittäjä, ei osallistuja itse tapahtumin, joita nyt tapahtuu Afganistanissa, Irakissa ja Malissa. Meille riittää oma maa, oma alue ja sen rajat. Huolehditaan nuo mainitut hyvin, täsmällisesti ja siten, ettei meille ole vierailla asiaa – väärin aikein.


Poliisi, suojelupoliisi ja eräät toimijoista kuin päättäjistä ovat heränneet

Herää vakava kysymys heille, jotka tekivät päätökset lähettää poikamme noihin lueteltuihin kriisimaihin |5. Missä nämä päättäjät ovat nyt? Ovatko he vastuunkantajia teoistaan? Se me jo tiedetään, että osa on paennut EU – Brysselin sokkeloihin, osa on kuitannut erinomaisia siviilivirkoja tai muutoin ovat tipahtaneet ylimmiltä oksilta. Voisin sanoa, että kansa muistaa nämä päättäjät – hyvin ja tarkasti.


Toivomme hartaasti, että terroristit katsovat ohitsemme

Toivottavasti olemme liian pieniä, huomaamattomia ja liian harmaita iskukohteita. Toivottavasti terroristit kokevat meidän vähäpätöisiksi ja sellaisiksi, joista ei saa riittävää näkyvyyttä – kuten Pariisista |6 ja Brysselistä |7. Me voimme edesauttaa ”vähäpätöisyyttämme” kutsumalla kaikki sotilaamme pois näiltä kriisialueilta – nyt ja heti.


YK – rauhanturvaamistehtävien pieni suurvalta

Meille sopivat YK’ n valtuuttamat, ohjaamat ja operoimat rauhanturvatehtävät |8, vieläpä siten, että konfliktien molemmat/ kaikki osapuolet pyytävät palveluksiamme. Olemme rauhanturvaamisen pieni suurvalta tai ainakin pyrkimyksemme pitää olla sinne.

Tekstin linkkinumerointi

|* Eeuuismi tarkoittaa Euroopan Unioniin sitoutumista, sen määräysten noudattamista sekä uskollisuutta kokonaisuutta kohtaan, jossa olemme jäsenenä noin 1,5 prosentin vaikutusvalalla. Valtiovaltamme nykyinen tahdonilmaisu on brysselismiä, josta koetaan muun muassa turvallisuutta, jatkuvuutta ja osallistumista yhteiseurooppalaisiin toiminteisiin – uskolla, että se ja nuo teot ovat kansakuntamme parhaaksi – pidemmällä juoksulla.
|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html - Onko lännenmies aggressiivinen hyökkääjä?
|3 Irak ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428204&offset=0 – sisältää 180 lukijakommenttia aiheesta
|5 [27072015]… ja Irakiin meno 19], USA rinnalle – ISIS - järjestöä vastaan (tässä ei oteta sen enempää kantaa ISIS - järjestön silmittömään väkivaltaan). Noista viimeisistä virheistä nykyinen valtiovarainministeri Alexander Stubb kantanee vastuun 20], kun edellinen pääministeri Jyrki Katainenkin pakeni EU - Brysseliin 21]. Ote kirjoituksesta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/olli-immonen-reviiriltaan-suomalaisella.html -
|7 ISIS leviää Eurooppaan ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428429 – sisältää 510 lukijakommenttia

...
EKSTRA


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | VU | BL | BL | T | BLOG 105262

DOC Milloin saamme terrorismin ensi-iskun_13122016 – Microsoft Word Starter
PVM 13122016


|613|

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

B [20122016]... On aika keskittyä miettimään miksi näitä iskuja tehdään. Tähän mennessä media eikä poliitikot ole sanallakaan pohtineet alun pohjimmaisia syitä! Voimme olla heti varmoja, että tässäkin toteutuu syyn ja seurauksen lait, mutta kuinka kaukaa historiasta?

~ http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005013818.html -

C [20122016]… Niin. Suomalaiset sotilaat ovat jo Afganistanissa sodan osapuolina. Olemme myös Irakissa taistelujen läheisyydessä antamassa taistelukoulutusta kurdeille isisläisiä vastaan, unohtamatta Afrikan Malia. Jos isku tulee Suomen maaperälle, kuka/ ketkä kantavat vastuun?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005013749.html - ulkoministeri Timo Soini kertoo terrorismin lähestyvän Suomea.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Ei juuri mitenkään. Suomalaiset sotilaat ovat yhä Irakissa, Afganistanissa ja Afrikan Malissa. Ei siltäkään osin, että olisimme perehtyneet aiheen juurisyihin. Turun iskijä oli kertonut kuulleensa, että suomalaisia sotilaita on Syyriassa. Emme ole selvittäneet millaisia mahdollisia yhteyksiä entisellä kolonialismilla (siirtomaaisännyydellä) on maahanmuuton kautta terrori-iskuihin.

...
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005795172.html -

" ... Julkaistu: 18.8.2018 - 2:00 , Päivitetty: 18.8.2018 - 6:19

TASAN VUOSI sitten 18. elokuuta Turussa tehtiin Suomen historian ensimmäinen terroriteko.

Turvapaikanhakijana Suomeen tullut marokkolaismies veti Turun kauppatorilla kaksi keittiöveistä esiin ja pyrki puukottamaan mahdollisimman monta ihmistä. Iskussa kuoli kaksi ihmistä, 31-vuotias ja 65-vuotias nainen. Sen lisäksi iskussa haavoittui kahdeksan ihmistä.

Inhimillisen kärsimyksen lisäksi Turun isku vaikutti myös laajasti suomalaiseen yhteiskuntaan, suomalaisten turvallisuudentunteeseen sekä julkiseen keskusteluun vihapuheesta ja maahanmuutosta. ... "

.