tiistaina, lokakuuta 02, 2007

Neljä Aamunnousua

Kuva 001 Mahatma Gandhin syntymästä tuli 2.lokakuuta 2019 kuluneeksi 150 vuotta - Kuva IJL (C) 


.

08102019 – DRAFT – 0.1

Neljä Aamunnousua
[DOC: Neljä Aamunnousua.doc – OpenOffice Writer]

Tämä on kertomus ja tarina – todellisuutta, fiktiota ja tunnustusta. Maailmaa sävytti neljä suurta ihmisläheistä tapahtumaa- Aamunnousua, jotka tuottivat iloa, surua ja intohimoa. Aamunnousut tuottivat myös hedelmää, joista jokaisessa kuulsi oma yksilöllisyys onnistumisina ja myös voitettuna epäonnena kuin lopullisuutena. Näin syntyi tarve tilittää, kertoa ja suunnitella – sillä eilisen hyväksyntä ja tunteminen voi tuottaa tälle päivälle ymmärryksen, mitä voisi huomenna tapahtua ---
...

Neljän Aamunnousun väliin jäi toisen ja kolmannen väliin jokin sellainen, joka jätti ikuisen jäljen – suurena intohimona, joka ei koskaan toteutunut. Se oli liikaa lähimmäisille ja vieressä olijoille. Intohimon muisto ja kauneus jäivät – niitä on kipeää, mutta lohdullista kantaa loppuun saakka. Oli kysymys ihmisyyden suhteesta johonkin sellaiseen, joka pitäisi olla mahdollista kaikille – sillä se toisi iloa ja yrittämistä elämän ylä- ja alamäkiin, joita vääjäämättä kertyy jokaiseen eloon ja perheyhteyteen.

Myös ennen ensimmäistä Aamunnousua tapahtui jotain merkittävää, joka sävytti tietä koko loppuelämäksi. Sanotaan, ettei tehtyä saa tekemättömäksi. Ei tässäkään, vaan nuorena koettu epäonni inhimillisenä tapahtumasarjana antoi opin, jota ei ole osannut vielä kenellekään kertoa, siitä neuvoa vastaaviin tai löytää sitä syvintä syytä, miksi se käänsi kellon sellaiseen suuntaan, joka muodosti tien loppueälämälle. Tuolloin jäi sinnikäs yrittäminen puolitiehen, ellei jopa lähtöruutuun ja tie nykyiseen nähden aivan erilaiseen tulevaisuuteen katkesi. Samalla katkesi useat ihmissuhteet, joista osa palasi myöhemmin. Osa ei koskaan.

...
Miksi tämä tuleva kertomus ja tarina fiktioineen piti (pitään – tänään lokakuun 8. päivänä 2019) kirjoittaa? Syy on selvä, jotta siitä voisi myöhemmät nähdä, ja saada tietoa, miksi mikäkin meni kuten meni – niin hyvissä kuin huonoissa tilanteissa. Onkin selvää, että virheet tulivat tunnustetuiksi ja samalla antaa vilpittömänä vihdoin selkokielinen ilo, että luoja oli antanut kaikkiin Aamunnousuihin mahdollisuuden, toivon ja onnistumisen mahdollisuudet.

Nyt todettuna, voi kuitenkin kertoa, ettei kaikkeen siihen, joka olisi pitänyt yksilön yhteyttä syvällisemmin toisiin – ei lopulta oivallettu toteuttaa. Kyse oli kirkkaan huomiskuvan rauhattomasta etsinnästä. Ei oltu tyytyväisiä olemassa olevaan – piti koetella huomista ja tehdä uskaliaita valintoja, vaikka aiempi olisi ollut aivan oikea ja sopiva. Hyvä, että nyt edes voi tunnustaa olleensa oikeutettu erinomaisen hienoihin lähimmäisyyksiin – mutta mieli halusi jotain sellaista, joka oli tavoittamattomissa ---


Kirjoitusasultaan tämä tarina ja kertomus on tilitys, kerrontana rehellinen ja avaava, jos haluaa katsoa tarkoin sanojen ja rivien väliin. Kaikkea ei voi kertoa avoimesta – nimet jäävät kokonaan pois, saattaa olla, että ne nimet jotka kuitenkin esiintyvät – ovat keksittyjä. Millään muotoa ei ole tarkoitus tuottaa mitään pahaa, huonoa oloa tai ”olisiko sittenkin pitänyt toimia toisin” ajatuksia kenellekään. Teksti on puhdistavaa, jo jos ei kaikille kunkin ajatusmallin hyväksymänä, niin ainakin kirjoittajalle, joka jää tässä passiiviin tai kolmanteen persoonaan. Miksi? Siksi, että se armeliaampaa sitten jälkeen jääville. Ehkä kertomus voi olla joskus elokuvan käsikirjoitus?

Kirjoitus ja teksti tulee tästä jatkumaan kauan, tai niin kauan kuin luoja antaa voimia ja mielen kirkkautta hahmottaa eilistä ja tätä päivää ja tunnistaa huomista – selvin tulevaisuuskuvin, ja ainakin siten, että nuo kuvat huomisesta olisivat tienviittoja miten olisi voinut käydä ja miten niistä voisi jotain hyödyllistä tähän ja näihin perehtyville tuottaa.

Kirjoitukseen tulee kronologia, sisältöerittely sekä tiekartta, josta on viitteitä, linkkejä ja muita yhdisteitä sopiviin muihin teksteihin – ajatuksella, että kokonaisuus on elämänkerta korostelematta liiaksi itsekeskeistä näkökulmaa tapahtumista. Pyhä ajatus on pysyä vilpittömänä ja kertovana, jottei jäisi kysymyksiä, kun aika on viisareina työnsä tehnyt. Kello lyö joka tapauksessa meille kaikille sen viimeisen lyönnin – emmekä me voi tarkasti tietää missä tuo hetki lopulta on.
...

Teksti saattaa hajautua internetin maailmaan, ja se saattaa tuottaa viittauksia kirjoihin, joista katsoisin olevan hyötyä lukijalle ja lähiomaiselle. Kirjoituksen voisi nähdä tosiaan tilityksenä ja ”laarin tyhjentäjänä” – sillä matkalle jäi liian monia kysymyksiä lähinnä muille ja kaikkeen ei voinut tai tahtonut antaa vastauksia.

Kirjoitukseen liittyy paljon myös kuvia, itse otettuja kuvia, jottei myöhemmin kenellekään tule ongelmia tekijänoikeuksista. Omien kuvien osalta tekijänoikeudet annetaan tällä lupauksella juuri tämän kirjoitussarjaan, jonka valmistumisen päätepiste on säädetty vuoden 2020 loppuun mennessä. Se on se aika, jolloin katsotaan kirkkaan järjen ja elinvoiman riittävän, kun näinä aikoina ei voi tietää mitä kutakin odottaa minkäkin nurkan takaa ---

Avuksi tähän tarinaan tulevat myös monet some-alustat1, blogit2 ja Facebook3 – unohtamatta kuvapankkeja, joiden kuvia halutaan syventämään asiasisältöä – kuvina, koska niistä me näemme ilman tekstiä usein paljon sellaista, mihin ei kirjoitettu tieto riitä mielen avaukseen. Kuvat voivat samalla luoda mielikuvitusta lukijalleen ja näin sävyttää yksilöllistä käsitettä mikä onkaan tuo tiekartta, johon tämän lopulta valmistuneen kokonaisuuden tulisi avata – toivottavasti jopa elämyksinä.OSIO 0.1 – oikolukematon versio – 08102019 IJL
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/10/nelja-aamunnousua.html – 02102007 BLOG 
 – 02102007 BLOG

DRAFT001IJL

.
OSIO 0.11 – oikolukematon versio – 09102019 IJL


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
OSIO 0.11 – oikolukematon versio – 09102019 IJL


~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/1997/10/varhaisin-aamunkoitto.html – 02101997 BLOG


...