perjantaina, heinäkuuta 25, 2014

Lännenmies koettaa luhistaa Putinin Venäjän


Vasemmalta presidentit Vladimir Putin ja Kiinan Xi Jinping -kuva lisätty 17062022


***


Vuonna 1941 kesällä [Venäjä] - Neuvostoliitto koki yllättäen rajuimman hyökkäyksen koko historiansa aikana; Saksan kolmas valtakunta Adolf Hitlerin jo aiemmin julkisanomana oli käynnistänyt maailman historian suurimman hyökkäyksen – operaatio Barbarossan, jossa me suomalaiset olimme myös mukana - Jatkosotana.

Hyökkäyksen alettua Stalin katosi julkisuudesta pariksi viikoksi – 

 .. siksi syvältä diktaattorikollegan ”yllätyshyökkäys” gruusialaisen Josif Stalinin sydämestä otti. Stalin oli kadotuksensa aikana tehnyt päätöksen – kiveä ei jätetä kiven päälle; ja aloitti valtavan mobilisaation – paljolti USA:n tuella. Saksa ja Hitler oli lyötävä – oli alkanut sota superlatiiveissaan vailla vertaa – raakuudessaan, kuluttavuudessaan ja massiivisuudessaan, … tänä päivänäkin.

USA:n yksi suosituimmista presidenteistä, edesmennyt Ronald Reagan oli näyttelijän draamassaan päättänyt luhistaa pahan valtakunnan – Neuvostoliiton. Reagan aloitti historiallisen Tähtien sota projektin, jonka tarkoitus oli viedä sota avaruuteen, ja jonka todellinen tarkoitus oli kuristaa Neuvostoliiton kansantalous, tässä onnistuttiin ja Neuvostoliitto hajosi.



Nyt lännenmiehet – USA ja Englanti etummaisina koettavat luhistaa Vladimir Putinin Venäjän; liian suurena materiaalien ja energian lähteinä – liian suurena, ollen uhka lännen filosofioiden – demokratian ja vapaan sana levitykselle 1]. Tähän projektiin ei voi mahtua lännelle uhka idän jättiliitosta – Venäjän ja Kiinan kesken. Nyt on tarkoitus hajottaa Venäjä pienempiin osiin ja vähintäänkin rajoittaa idän filosofian vaikute ”Volgan mutkille”.



Josif Stalin oli ainoa II Maailmansodan voittajajohtaja,

joka eli ja kuoli loppuun saakka suvereenina ja voittamattomana. Ainoa voittaja oli Stalin itse ja kuolema. Lopussa hourailevan generalissimuksen yksityishuoneiston ovikin uskallettiin avata vasta tuntien päästä täyden hiljaisuuden alkamisesta. Venäläisillä on kaipuu voimakkaisiin johtajiin – jonka kovassakin kurissa päämäärät saavutetaan.

Nyt ajatellaan lännen kulutusjuonteisessa maailmassa, että Venäjä luhistetaan ja ainakin isällisesti ohjataan ruotuun. Ruotua viitoitetaan Naton ja EU:n laajentumiskehityksellä. EU:lla on niin kutsutusti ”pienet munat”, mutta paljon eriäviä mielipiteitä, kun Saksakaan ei ole saanut historiaa toistavaa otetta eurooppalaisesta kulttuurista – talous alkaa olemaankin jo Saksan näpeissä. Saksa tarvitsee Venäjän raaka-aineet ja energiat – samalla Saksa on yhdessä Venäjän kanssa eurooppalaisen rauhan takuumies.



Ukrainan kriisin myötä,
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/valtaa-mellakoinnilla-tai.html - ]

lännenmiesten talouspakotteiden 2] ja Naton leviämisen vuoksi Putin on käynnistämässä jättimäisen mobilisaation, jolla se pyrkii irtautumaan lännen rasitteista talouttaan kohtaan. Venäjä kääntyy hitaasti idemmäksi – kohti Kiinaa, jonka valtavat rahoitusvarat voivat korvata koko läntisen rahoituksen, jota Venäjä tarvitsee vielä parikymmentä vuotta.

Venäjä vihjaa Kiinalle talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU3], tuo kaava voi muuttua myös sotilasvahvuudeksi. Kiinaa asia kiinnostanee, koska se tarvitsee vieläkin enemmän raaka-aineita ja energiaa kuin Saksa. Kiina saa rahoitukselleen reaalivakuudet Itä-Siperiasta. Siperia on opettanut riittävyydellään maailman suurimman talousvaikuttajan mittaamattomilla vesi-, mineraali- ja puuvaroilla.



Talousyhtälökaava on hyvin realistinen,

rahaa on – Kiinan valuuttavaranto *] on 3993 MRD USD [6/2014], varanto on kasvanut vuoden 2005 arvosta 819 MRD USD, massiiviseksi taseeksi operoida kiinalaisten pyrkimyksien täyttämiseksi. Siperiassa on sitä mitä Kiina tarvitsee – erityisesti Baikalissa juoma- ja talousvettä.

*] Kiinan talouslukuja (Suomen Pankki/BOFIT) ~ http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/kiinatilastot/Pages/default.aspx -


..
Putinin käynnistämä puolustusteollisuuden mobilisaatio tulee vääjäämättä kasvattamaan Venäjän taloutta **] (muistamme USA:n vastineet Korean - ja Vietnamin sotien ajoilta – talouspiristeellinen purske ja työtä). Tämä Venäjän mobilisaatio on myös mahdollisuus Suomelle, meillä on paljon korkeateknologiaan, joka tukee Putinin (muitakin) hankkeita ja me saamme vientiä ja työtä. Kiina rahoittaa alkavat kehitysprojektit, saaden samalla itse potentiaalia omiin massiivipyrkimyksiin rakennettaessa vastinetta Yhdysvaltain nykyiselle talous- ja sotapotentiaalille.

**] Venäjän talouslukuja (Suomen Pankki/BOFIT) ~ http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/venajatilastot/Pages/default.aspx -



Yhdessä Kiina ja Venäjä kykenevät toimiin,

jolloin lännenmies on USA:ssa pakon edessä houkuttelemaan EU omaan kelkkaansa (vapaakauppaneuvottelut). Mikäli me olemme jenkkimarionetteja englantilaisten tyyliin, vaivumme tähän rooliin. Jos taas ymmärrämme oman tahdon merkityksen ja eurooppalaisen vaikutteen vahvistamisen – hakeudumme myös itäiseen liittoon, johon ainakin Saksa halunnee – mittaamattomien markkinoiden vuoksi. Saksa tietää, että elämme kiinalaisten vuosisataa 4].



Kiina ei lyö ovia kiinni Yhdysvaltoihin,
[Kun johtajat tapasivat … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/onko-eu-usa-kiina.html - ]

mikäli USA ei sotkeudu liiaksi Kiinan omiin sisäisiin asioihin, joihin liittyvät erityisesti Kiinan läntinen osa, Tiibet ja Formosa (Taiwan) – näihin asioihin Kiina ei siedä muiden sotkeutuvan. USA joutunee purkamaan ”apuunrientämislupaukset” niin Taiwanin kuin Japaninkin osalta.

Valtapiirit on jaettu, ja näissä peleissä Venäjä ei jää soittelemaan kakkosviulua, vaikka olisi nyt läntisin mittarein Italian kokoinen kansantalous. Mikä on meidän suomalaisten rooli – no, se näkyy ensinnäkin kansan selvänä mielipiteenä Natoon liittymättömyydestä 5]ukrainoista huolimatta.



Suomalaiset arkikansalaiset oivaltavat oman etunsa suurissa asioissa

Kansakuntamme ymmärtää pitkän itärajan, venäläiset turistit, oman historiansa, Suuriruhtinaskunnan mukanaan tuomat kipinät itsenäisyydellemme ja sen, että idässä ovat suuret markkinat tuotteillemme ja konsultaatioillemme. Olemme aivan erilaisessa asemassa kuin Ruotsi, Viro tai vaikkapa Ukraina ja Puola. Kansamme on nato-gallupeissa asiansa puhunut.


PS.
Ei meidän tule pyllistää mihinkään ilmansuuntaan, koska emme kumarrakaan. Me teemme kauppaa niin hyvin kuin osaamme, toimitamme hiukan yli mitä lupaamme ja maksamme sen, mikä on sovittu – emmekä jätä pulaan jos jokin tuote ei toimi – vaan kehitämme aina ”takuitamme” olla se paras ja uskottavin toimittaja - huomennakin, joka vastaa aina huutoonsa. Emme myöskään puutu muiden sisäisiin asioihin, silloin kuin ne eivät meitä suoraan koske.

VIITTEET
1] Ukrainassa kohtaavat itä ja länsi ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ukrainassa-kohtaavat-nyt-it-ja-l-nsi-sotajalalla -
2] Kopsahtavatko talouspakotteet lännenmiehen omaan nilkkaan? ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/07/ammummeko-omaan-nilkkaan.html -
3] Kaasua – komissaari Putin! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kaasua-komissario-putin.html -
4] Kiina mobilisoituu ympäri maapallon ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 – [12431]
4] Kasvaako Kiina jo liian nopeasti? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen-kestokyky-sietaa -
5] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 - [13725]

EXTRA
Näkemyksiä Kiinasta – värittyvät paljolti arvioitsijoidensa värillisten lasien vuoksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/mita-ulkopoliittinen-instituutti-ajaa.html -



Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


SUOMI24  |  AL   Vf   IL   BL[Jon] BLOG 39016
---24072014---

doc.: venaja_kiina_liitto_24072014.doc – OpenOffice Writer
813 | 7518


Ei kommentteja: