keskiviikkona, lokakuuta 21, 2015

Itsenäisyytemme viimeinen säie – on olla ilman NatoaKuva: ~ https://slideplayer.fi/slide/4870646/ - lisäksi eräitä arvioita miksi Neuvosto-Venäjä tunnusti Suomen itsenäisyyden, katso myös ~ http://itsenaisyys100.fi/suomen-itsenaisyyden-tunnustaminen/


***


(Yle Puhe haastatteli 21. lokakuuta 2015 kahta kansanedustajaa – perussuomalaisten Tom Packalen’ ia ja Rkp’ n puheenjohtajaa ja entistä puolustusministeriä Carl Haglund’ ia. Natokriittisyys ja ”natottaja” olivat vastatusten, miksi näitä nato-uskovaisia kutsutaan – tässä sotilaan näkökulma – tohtori ja evp. ev. Pekka Visurin puheenvuoro ~ http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ - )


[ … kansalainen Erkki ihmettelee sitä, miksi monet äänekkäät poliitikot eivät osaa nähdä kansakuntamme vakaata enemmistömielipidettä olla ilman Natoa. Samaan aikaan kansalainen Liisa, äitinä pohtii sodan vievän poikansa. Liisa ymmärtää, että natojäsenyys tekisi konfliktissa meistä idän ja lännen välillä automaattisesti vihollisen ja taistelualustan. Siksipä naiset eivät miehiä vähemmän halua Natoa … ]

Nato on USA johtajansa vuoksi sotaisa konklaavi. USA’ n sotien määrä 1] on vertaansa vailla, ja aina kaukana omilta rajoilta, muiden maille rynnäköiden ja toisten valtioiden alueilla sotien. Irakin sota, Kosovon pommitukset ja Syyrian 2] jo vuosi sitten aloitetut USAF ilmavoimarynnäköinnit ovat vieläpä toteutettu ilman mitään kansainvälistä mandaattia.


Suomi on poikkeuksellisessa asemassa, monen syyn vuoksi

Olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Olemme itse, niin lännestä kuin idästä, ja meillä on poikkeavan monivaiheinen suhde itään – alkaen Novgorodista Ruotsin alamaisena ja jatkuen Venäjän tsaarien kanssa Suuriruhtinaskuntana. Lopulta Venäjällä bolsevikkien oma vallankumousaamu myönsi meille itsenäisyystunnustuksen 4. tammikuuta 1918 itsensä Leninin ja Stalinin nimikirjoituksilla - katso Erkki Räikkönen: ~ https://www.finlandiakirja.fi/fi/catalog/product/view/id/192005 - .


Jotta voisimme katsoa syvällisesti suhdettamme itään,

 … nimenomaan EU-alueen pisimmän Venäjän maarajan haltijana; on meidän nähtävä myös rajanaapurimme tarpeet. Rauha ja ystävyys säilyvät vain molemminpuolisella ymmärryksellä toistensa tarpeista. Meidän vieressä välittömästi on Venäjän toiseksi tärkein ja merkittävän kaupunki – Pietari.

Pohjoisessa, reilu 1000 kilometrin päässä ovat Venäjän, ydinasesuurvallan tärkeimmät atomisukellusveneiden tukikohdat, jotka ovat Naton ja USA’ n erityisen mielenkiinnon ja huolen kohteina. On varmaa, että Venäjä puolustaa ydinasesuurvaltana 3] kaikin keinoin näitä kahta maa-aluekohdetta, jotka varmasti ovat Naton sotilaskartalla maalikohteina.


Pohjoisen ulottuvuus ja Suomen mahdollisuudet

Venäjällä on Naton kanssa pieni pätkä maarajaa pohjoisessa, Norjan kanssa. Meille on mielenkiintoisena mahdollisuutena Petsamon, ”oikean kätemme” uudelleen järjestelyt, joissa Venäjä pääsisi samalla eroon harmillisesta natomaarajasta. Meille Jäämeren radan ulottuminen aina Petsamon satamaan Liinahamariin saakka olisi kaupallinen lottovoitto – pitkällä jänteellä.

Nyt jo tiedämme, että Kiina etsii kaupallisia väyliä Eurooppaan ja Koillisväylä on yksi sellainen – lyhin merireitti Eurooppaan. Me voisimme vuokrata Saimaan kanavan tavoin maa-alueen Petsamoon ja aina sulaan Jäämeren satamaan saakka ja luoda sinne eräs Koillisväylän päätepiste. Uskoisin, että Kiina olisi halukas rahoittamaan tätä hanketta [?]


Suomi tarvitsee idänpolitiikkaan win – win tilanteita

Edellä oleva on loistoesimerkki, siinä Venäjä saisi ”puskurin” itsensä ja Naton väliin. Samalla tavalla Ruotsin kuningas 1809 päätti tehdä itäisestä maakunnastaan – Suomesta, puskurin Tukholman ja Pietarin väliin; ja tuostahan alkoi Ruotsin yli 200 vuotta kestänyt rauhanaika. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä oikeasti onko Ruotsi hakemassa lopulta Naton jäsenyyttä, joka ei sinänsä meidän kansalaisia ole innostanut sen enempää Natoon, vaikka Ruotsi siihen liittyisi!*]
*] Suomi ei Natoon – vaikka Ruotsi liittyisi [2013] ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ei_natoon_edes_ruotsin_perassa/6689463 -


Ruotsi valtiona heittäytyi puolueettomiksi, kun Talvisota 4] alkoi

Suomalaiset muistavat Ruotsin valtion ehdottoman periaatteen olla auttamatta Suomea, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen – Talvisota oli näin syttynyt. Näinköhän Ruotsi haluaisi sitoutua Suomen itärajaan 5] – joko natokumppanina tai Ruotsin ja Suomen välisenä sotilaallisena yhteistyönä?


Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut,

 … että hän kunnioittaa 6] Suomen omaa näkemystä Natosta, tähän on uskominen, sillä Putin tietää kansakuntamme vakaan ja kestävän natovastustuksen. Ehkä meissä kansalaisissa elää presidentti J.K. Paasikiven viisaus tunnustaa tosiasioita. ”Pidä ystävä lähellä ja vihollinen kaukana”.


Eteläinen naapurimme Viro on Natossa

Viro oli osa Neuvostoliittoa vuosikymmenet ja maassa asuu suuri venäläisvähemmistö – meillä ei, vaikka venäjänkieli kohta ylittää pakkoruotsimme. Viro pelkää ja heidät laitetaan pelkäämään. Viron eräät poliitikot suorastaan kerjäävät sotilaallista huomiota 7]. Muistamme Ämarin ilmasotaharjoitukset 8] kesältä 2015, jonka harjoitusviholliskohteeksi itse USA’ n presidentti Barack Obama nimesi Venäjän. Meidät kutsuttiin mukaan, mutta miksi?


USA on käynyt kaikki sotansa 100 vuoden ajalta kaukana omilta rajoiltaan

Viro ja Baltia ovat kaukana ja Baltialla on natotakuut, jotka lopulta antaa USA.  USA on tänäänkin niin monessa sodassa mukana, ettei se halua hajottaa armeijaansa kaikkialle. Kiina aiheuttaa kaikkinaisessa kasvussaan 9] erityisiä pohdintoja USA’ ssa, miksi sen pitää olla aina maailman poliisi?*]


USA haluaa, että Suomi huolehtisi Viron ilmahyökkäyskyvyn

 … ja näin sitoa suomalaiset mahdolliseen Itämeren – Suomenlahden konfliktiin, jossa Nato haluaa pussittaa Pietarin ja Kaliningradin (samalla ymmärrämme Murmanskin radan ja Kuolan kuin Koillisväylän huomisen tärkeyden, reittinä sisäiseen Venäjään). Toinen pussitus tapahtuisi Turkin kapeikossa, missä Mustameri padotaan.

Mikäli Viro joutuisi konfliktiin Venäjän kanssa, olisi USA’ n etu, jos Suomi kantaisi sotilaallista vastuuta Viron suuntaan – ja natojäsenenä se tehtävä meille loksahtaisi, kuten Ruotsille natojäsenenä Latvia ja Liettua. Tämän meidän kansalaiset ymmärtävät – on eräs syy, miksi kansakuntamme ei halua Natoon *].


Eurooppalainen rauha ja Ukrainan sisällissota

Ukrainasta 10], kiovalaisista ja Krimistä 11] on puhuttu paljon. Mediamme näkee asian hyvin mustavalkoisesti, unohtaen Kosovon vastaavuuden ja Syyrian USAF pommitukset. Ukrainassa tulee aina muistaa todelliset syyt Maidan aukion verimellakoihin ja Odessan murhapolttoihin.
Ukraina on viime kädessä slaavien keskinäinen mellastus 12], ja moni suomalainen ihmettelee miksi USA ja CIA *] touhuavat kiovalaisten puolella – aseistaen ja rahoittaen. Kyseessä on myös venäläinen ruletti ja - reviiripuolustus.


Eurooppa jatkuu tarkkaan katsoen Uralille saakka 13]

Eurooppa on paljolti EU ja Venäjä. Eurooppalainen rauha takautuu parhaiten Saksan ja Venäjän yhteistoiminnalla, joka olikin hyvin käynnissä edellisen liittokansleri Gerhardt Schröderin aikakaudella – tehtiin ”rauhanpiippu”, Nordstream kaasuputki, jota nyt kahdennetaan toistamiseen.
Voimme pohtia, että yleisrauha Euroopassa 15] säilyy niin kauan kuin putkessa virtaa muiden kolmansien kiristyksen ulottumattomissa olevaa kaasua.

Eurooppalaiseen rauhanmahdollisuuteen kuuluu vahvasti USA’ n poistuminen sotilaallisena ja ydinaseellisena sodan mahdollistajana koko Euroopasta. Sen sijaan kauppaa voimme edistää kaikin keinoin kaikkiin ilmansuuntiin.


Saksa kaivannee omaa eurooppalaista puolustusominaisuutta

Saksassa on aika-ajoin virinnyt keskustelua eurooppalaisten omasta puolustuksesta, jopa venäläisten kanssa yhdessä 16] – tässähän toimisi hyvin vanha kiinalainen sanonta: ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.


Suomi ilman Natoa

Kansalaistemme näkemys on kirkas, väkevä ja selvä – emme halua Natoon, koska se toisi ongelmia lapsillemme ja heidän lapsilleen 17]. Kansalaisviisaus näyttää estävän jatkossakin liittymisemme läntiseen sotilasliittoon 18].

Kaikkien puolueiden johtajat ovat lisäksi luvanneet presidenttiä myöten, ettei Natoon liitytä ilman kansanäänestyksen antamaa mandaattia *]. Näin on hyvä, sillä lopulta ”ne ovat eri miehiä, jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesee”.
*] Tosin maassamme vaikuttaa mikrovähemmistö, mutta äänekkäänä vaatii jopa Natoon liittymistä ilman kansanäänestystä … ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1170117


Suomi on erinomainen rauhanturvaamisen suurvalta!
Suomi ilman Natoa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden olla rauhanturvaamisen pieni suurvalta 19]. Olemme uskottavia maailman melskeisiin, kun meillä ei ole sidosta yksipuolisesti, eikä asennetta mihinkään sotilaalliseen ilmansuuntaan. Suomella on erinomainen kyky olla YK- vahvistamien ja -johteisten rauhanturvaamisoperaatioiden toteuttaja, meillä on jo paljon kokemusta kaikkialta maailmasta.

Oma puolustuksemme on koko kansakunnan asia

Koska kansalaisemme eivät halua natoliitosta, on meillä suuri velvollisuus huolehtia itse oma turvallisuuspolitiikkamme, jonka perusta on sotilaallisesti puolueettomassa ja toistaiseksi EU-ulkopolitiikassa. Venäjä mittaa meidän kykyä estää USA’ n ja/tai Naton mahdolliset eskalaatiot 20] maahamme – matkalla Venäjälle (Pietari ja Kuolan niemimaa). Muistamme meille ”yllättäen ja pyytämättä” synnytetyn Nato-isäntämaa pöytäkirjan *], jonka venäläiset ovat varmaan tarkkaan lukeneet.
*] Nato-isäntämaa pöytäkirja – suomeksi, kun mikään virallinen taho ei sitä halunnut suomeksi kääntää, niin se teetätettiin yksityisin varoin – Itsenäisyyden ystävien toimesta ~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html  –


Meidän on kyettävä olemaan uskottava, niin itään kuin länteen –

 … meille ei luvatta ja yllättäen tulla, sillä se käy kalliiksi hyökkääjälle. Kansa on valmis maksamaan armeijan kustannukset. Lisäksi me voimme perustaa jo sisäistenkin uhkien hallitsemiseksi Suojeluskunnat ja Lottasvärd’ in – uudelleen [LINK], niiden kunniallisen historian jatkamiseksi. Suomi takaa turvallisuutensa niin ulos kuin sisään.


Yle Puhe – Packalen ja Haglund

Oli erinomaista, että Yle esitti haastattelun, toistamiseen, sillä sieltä kävi jälleen selväksi Carl Haglundin vaaralliset ja ajattelemattomat heitot 21] ja pohtimattomat mielipiteet. Mietelmistä näkyi selvästi, ettei Kallella on kykyä hahmottaa syvällisesti puolustustarpeiden sisimpiä kytköksiä. Kalle oli sitä mieltä, että suin päin liitymme Natoon, jos Ruotsi niin tekee *] – kysymättä kansalta.
*] Kaksi näkökulmaa Ruotsin mahdollisesta liittymisestä Natoon
b] [HS] ” … Vastausten perusteella niukka 54 prosentin enemmistö ei näe Suomelle syytä hakeutua Natoon, jos Ruotsi sattuisi tekemään niin. … ” ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1426400466811 -


Voimme jopa sanoa, että Haglund on vaarallinen poliitikko Suomen kansan turvallisuudelle 22]. Sinänsä Yle ei oivaltanut kysyä kummaltakaan kansanedustajalta mielipidettä kansamme antamasta selkeästä näkökulmasta liittyen Natoon liittymättömyyteen!


Suomen voima on sotilaallinen puolueettomuus,

sillä se takaa meille poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet idänkauppaan. Venäjä, Neuvostoliitto ja jälleen Venäjä on merkittävimpiä kauppakumppaneitamme, ja tämä nykynotkahdus *] ei toivottavasti jatku pitkään, ja että saamme menetetyt venäläisasiakkaat vielä takaisin 23]. Voisimme erota välittömästi venäjäpakotteista – vetoamalla meille aiheutuneisiin poikkeuksellisen suurin taloudellisiin tappioihin ja niistä aiheutuneeseen lisätyöttömyyteen.


Lopuksi voimme todeta, että olemme osanneet elää idän karhun kanssa, niin pahassa kuin hyvässä. Emme pelkää Venäjää, ehkä vain hiukan epäluuloisuutta havaittavissa 24]. Tosin meillä on äänekäs ”natouskovais-russofobiaattien” pienvähemmistö 25], joiden informaatiosota 26] koettelee reaalimaailman todellisuutta.

Toisaalta haukkuva koira ei pure, se voi vain olla häpeäksi suurvaltapolitiikkaa 27] sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa tunteville vaikuttajahenkilöille.


Tekstiin liittyvät lisäosat 1-27
löytyvät 25. lokakuuta 2015 lähtien sivulta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/link-itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on.html -


2] Kuka sitä Syyrian sotaa lietsoo? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=952149 – [44 274]
3] Venäjä asennoituu USA’ n kutsumuskohtaloon? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1145632 – [9 838]
5] Näinköhän ruotsalaiset sitoutuisivat itärajaamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047174 – [8 672]
6] Putin kunnioittaa kansamme natomielipidettä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1077063 – [28 812]
7] Viro pyysi amerikkalaiset maahansa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047115 – [17 747]
8] Harjoittelimmeko Ämarissa viholliskandidaatiksi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1177743 – [10 160]
9] Kiinalainen mobilisaatio – ympäri maapallon ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 – [24 869]

10] Galitsian haamut Ukrainan yöstä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1062291 – [13 374]
12] Venäläistä rulettia ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1032334 – [13 024]
13] Eurooppa jatkuu Uralille saakka! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1190875 – [5 896]
14] ZERO
15] Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=943618 – [18 495]
16] Saksa ja Venäjä yhdessä rauhan takuumiehinä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048367 - [16 786]
18] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [42 791]

23] Sahaammeko oksaa, jolla istumme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099355 – [17 495]

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL ..  IL  .. Vf  ..  Pz  ..  BL  ..  BLOG 62483
---21102015---

doc.: itsenäisyytemme viimeinen säie_21102015 – Microsoft Word Starter

1 535s  | 1 739s

Ei kommentteja: