maanantaina, lokakuuta 26, 2015

Jytkyttäen oppositioon – soinismin pelastus [?]

!
(Media myllertää liikaakin PS – perussuomalaisten romahdusta, vaikka kansalaismielipiteen* muutos eduskuntavaaleihin 2015 nähden on ollut jopa historiallinen. Puoluejohtaja Timo Soini otti asian vakavasti – ”Jyrähti rankka vasen koukku – toverit ja miesduunarit muistuttivat varoittaen politiikan kuolevaisuudesta” (ei sanatarkka lainaus) … nyt Timo joutuu kiristämään kypärän remmejä, etteivät äänestäjät karkaa ”kaislikosta”)
[*] ’persujytkytys sai äkäisen varoituksen’ ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1445486772922 - [HS]


[ … kansalainen Erkki on joutunut kysymään itseltään useita kertoja miksi vaalilupauksia annetaan 1], tokihan Erkki tietää, että ilman lupauksia ei heru ääniäkään. Kansalainen Liisa pohti miksi yli 50V äijä - energia nosti Perussuomalaiset liitoon. Äänestäjä Antti sai pohdittavaa kun kapinallisjohtaja Sebastian Tynkkynen erotettiin Perussuomalaisista *]. Naiset heräsivät hitaammin, mutta nainen puoluesihteerinä ja eduskunnan puhemieheksi nainen – se vasta oli veto Timo Soinilta, arvostus siitä … ]
*] Sebastianista tuli melonin kokoinen herne Soinin nenään. Oli aika laittaa vikuroivalle hauelle lähtökäsky soinismin kaislikosta. Tynkkyselle aukeaa paikka Itsenäisyyden Palauttajilta - IPU' sta ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620559906_uu.shtml -


PS on ilmiö, se on Timo Soinin voitto, vaikka itse puolue hajoaisi alta. Vain harva on kyennyt nostamaan kansanliikkeenä – populismin meloniherneillä 2] – SMP’ n rauniokonkurssista 3] merkittävän toimijan eduskuntaamme.

Matka kulki hyvin ja edesmennyt nyrkkeilijä Tony Halme 4] antoi lähtöruiskeen liikkeelle ja siitä alkoi nousu. Nyt ollaan hallituksessa ja vasten puhuri on nostanut liikkuvaiset äänestäjät antamaan perusvaroituksen! 5]
5] Ronski puolittuminen – jyrkkä varoitus! ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102320549044_uu.shtml - [IL]


Ensin oli Timo ja sitten halua olla populisti

Soini teki päättötyönsä opinahjosta nimenomaan populismista 6]. Populismi on asian selostusta ’rahvaan ymmärtämällä tavalla’ 7] ja ei ole negatiivinen ilmiö, vaikka media toisin väittäisi. Uutteraa työtä, uskoa omiin voimiin ja lupsakka esiintyminen – kansanmies omiensa parissa – sitä on Timo Soini, maisterisjätkä vailla vertaa.

Syntyi käsite ”soinismi”, johon olisi turvallista liittyä – olihan kyseessä arkikansalainen eli ”tavis”, joka ulkoilutti koiransakin itse. Puhuttiin totuuksia ’räksyttävästä oppositiokoirasta’ 8]. Timo oli kansalaisten iholla, eikä euroa 9] kuin ei koko EU’ ta 10] kannatettu. Natoakin vierastettiin 11], kuten homoja 12] ja maahanmuuttoon oltiin hyvin kriittisiä 13].


Sitten pujahti äänimagneetti Jussi Halla-aho kehiin

Fiksu helsinkiläisten äänten kalastaja osasi puhua ymmärrettävästi maahanmuuton aikaansaamista ongelmista. Suomi oli tarkoitettu suomalaisille. Halla-aho oli reviiripuolustaja 14] ja otti väliaikaisen lopputilin omasta eduskuntaryhmästä julistamalla arviopanssarit Ateenan kaduille. Ei hassumpi veikkaus, tosin vain kansa nousi myöhemmin Kreikassa 15] kaduille ja vasemmisto rynni valtaan. Jussilla on vankka lahko-osio perussuomalaisissa, ja voi olla, että puolueen hajotessa ”soiniintuneet halla-aholaiset” muodostavat oman ryhmänsä.


PS on monivaiheinen ohjus, jossa kärkenä julistaa Timo Soini

Vuoden 2011 jytky oli seurausta kansalaisten pettymyksestä perinteelliseen puoluepolitiikkaan 16], vaalirahaepäselvyyksiin ja ’broileroituneihin poliitikkoihin’, joiden arkityökokemus on miltei puhdas nolla.

Valtaan olivat nousseet ’jyrkikataiset’17], ’ilkkakanervat’18], ’paavoväyryset’19] … ja muut, jotka olivat ’teflonoituneita poliitikkoja’ 20].

Nämä teflonit eivät aina ymmärrä, mitä on niukkuuden käsite arkityöstä – siksi hulppeat palkkiot kansanedustajat saavat reilu kahdeksan kuukauden vuosityöstä 20]. Olivatpa lisäksi erkaantuneet omaksi lahkokseen, omine maailmoineen - kauas kansasta.


Jytkyssä nousi eduskuntaan monia persuja, joilla oli oikeaa työkokemusta –

 … oli sahuri Teuvo Hakkarainen, ja oli muitakin, joille työ ja arki olivat oloa hiki kainalossa ja tuska työstä kuin oppi yhteistoimintaneuvotteluista.  Tämä innosti tavallista kansaa, ja heräsi ajatus, että nyt meidän asioita ymmärretään – oli aika laittaa perinteellisiä poliitikkoja ruotuun 21] ja se tarkoitti ensin Keskustalle ja sitten SDP’ lle 22] liukua alamäkeen. Molemmat kävivät vesirajan alapuolella – noustakseen uuden toivon herätessä.


Nyt persut ovat tosiasioiden edessä!

Kansa, joka äänesti perussuomalaisille jytkyt ja jytkytykset oli suivaantunut berberien kääntyilyyn – takin napit pitää osoittaa rintamalle, ei selustaan. Oli ollut toivo uudesta, sellaisesta uudesta, jossa kansaa kuunnellaan, eikä Audien takanahkasatuloiden houkute ole liian suuri taipua perinteellisten puolueiden tahtoon. Nyt veivataan, vatkataan ja harjataan.

Selite romahtaneeseen mielipidetulokseen on työmiehen laarista ja säätiöityneen puoluetoimiston tornista mediaa syyttävä, ja siitä, että hallitusvastuu teettää kompromisseja. Näinhän se onkin, mutta miksi annetaan katteettomia vaalilupauksia?


Persut pääsivät valtaan äijä - energialla – ja hiljalleen lämpenevistä naisista

Nyt tosielämää nähneet miehet antoivat jyrisevän varoituksen, ja säikyt hauet kaislikoista kaikkosivat kallupeissa demareiden ja/tai nukkuvien riveihin – ehkä odottamaan niitä todellisia itsenäisyyden palauttajia 23], joiksi perussuomalaiset oli mielletty tiukkoine euro- *], EU- ja natokantoineen.
*] Tapahtuiko EMU-kytköksessä valtiopetos, kun käveltiin perustuslain yli? ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html -


Nyt tehtaillaan pakkolakeja ja ollaan pääministeri ja hallitustoimitusjohtaja Juha Sipilän lieassa 24], koska vastuu velvoittaa ja puiden takaa ei huudella. ”Rintamalta ei karata, eikä p*rsettä myydä”, raikuu soinismin megafoni. Kypärän remmejä kiristellään – taisto on vasta alkanut, onhan kansakunnan äänestäneiden valtakirjaa vielä jäljellä leijonan osa.
24] Sipilän isällinen ote, maltalaiset käännökset ja peruutukset ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1209860 – ja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/yhteiskuntasopimus-3.html -


Leijonat saattavat karata häkistä – immoslaiset 25] teroittavat kynsiään sisuuntuneina

Leijona rintamaan ovat liittymässä myös kurinpalautuksen saaneet saarakkalalaiset ja tynkkysläiset – nimiäkin on kentältä kerätty. ’Mäntsälä mielessäin’ rakennetaan poliittisia barrikadeja, halutaan pelastaa persuihin uskoneet äijä - energeettiset voimat. Persuissa on paljon herkästi lipeäviä äänestäjiä, joille isänmaa, itsenäisyys 26] ja oma reviiri ovat arvokas ja puolustuksen arvoinen elämän perusedellytys.


Jäljelle jäävät uussoinilaiset, joiden identiteetti, ideologia ja aate ovat haennassa

Mutta – viimeinen valssi on käymättä ja Soini osaa temput ja jytkytykset. Timo on kansanmies, ja pieni peruutus ja rivit ovat mallikelpoisessa suoruudessa, kunhan usko palautuu ja luottamus herää uudestaan.


Soini on oikeassa – vain vaalit ratkaisevat,

 … kallupit ovat vain terve vasen- tai oikeasuora, joka pitää ottaa tosissaan ja nöyrtyä työnantajille, joilta vaalilipuke takaa sitä puoluetukea, josta perussuomalaiset eivät enää puhu, eivätkä edes perusedustajat vapaaehtoisesti toveria muista – alentamalla omia palkkioita, malliksi ja ohjenuoraksi.


PS. Kirjoituksessa on käytetty paljon lausahduksia, termiyhdisteitä kuin vitsailevia sanainnovaatioita tarkoituksella, joilla korostetaan Timo Soinin tyyliä hurmata kansaa ja äänestäjiä – ehkä näin peitellen syvällisempää asiajohdattelua [?]

EXTRA – ”Kuinka te kehtaatte, ja kyllähän te kehtaatte” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-kehtaatte-ja-kyllahan-te.html -  


Tekstistä numeroidut kohtiot 1 - 26 löytyvät sivustolta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/link-jytkyttaen-oppositioon-soinismin.html  – 28. lokakuuta 2015 alkaen.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL  ..  IL  ..  Vf  .. Pz  ..  BL  ..  BLOG 62586
---23102015---

doc.: Jytkyttäen oppositioon_23102015 – Microsoft Word Starter

961s [94]...

Ei kommentteja: