sunnuntaina, marraskuuta 08, 2015

Idän ja lännen vedenjakajalta löytyy suuri tietoratkaisu!


(Nokia romahti – kännykät menivät onnekkaasti Bill Gatesin Microsoftille 1. ”Romahdus” tuotti paljon erinomaista työvoimaa tietotekniikka- ja ohjelmisto-alalle. Heitä kaikkia ei pidä laskea Viroon 2. ja osa onkin jo perustanut oman yhtiön – hyvä niin)

[ … kansalainen Erkki ihmettelee miksi Suomea jengataan niin voimakkaasti Natoon, kun kansalaisetkin sanovat topakasti ei – enemmistönä 3].  Tämä sotilaallinen puolueettomuus ja sitoutumattomuus viehättää myös kansalainen Liisaa, sillä se tuo yllättävän mahdollisuuden korkean jalostusasteen työpaikkoihin! … ]


Google perusti Haminaan merkittävän pilvipalvelinkeskuksen 4] – siis tietokonekasauman massiivisine tietovarastoineen, joissa on myös suomalaisten tietoja, yllättäen paljonkin. Google valitsi turvallisen paikan – niin sisäisesti, taloudellisesti kuin turvallisuuspoliittisesti. Ilman Natoa Suomi oli varmaankin eräs syy tulla maahamme. Nyt Suomi ei ole viholliskandidaatti Venäjälle 5].


Maailma verkottuu – on kulahtanut hokema

Nyt puhutaan tiedon kasautumisesta, lomittumisesta bitteinä valtaviin pilvipalvelimiin, joita rakennetaan tarkasti miettien – erittäin tarkasti, sillä nuo datakeskukset ovat pääoma huomisen menestykselle ja vallalle. Tietohan on valtaa – on sanottu jo ennen tietokoneaikaakin.


Olisimme osa puolueettomuuden tietovyöhykettä!

Suomeen tulisi määrätietoisesti hakea datavarastojen, tiedonkäsittelykeskuksien ja pilvipalvelinkeskittymien käyttäjiä kaikkialta maailmasta (maantieteellisellä soveliaisuudella) – Venäjältä, Kiinasta, USA’ sta, Saksasta, Intiasta – mitä useammasta, sen turvallisemmaksi meidän oma asema muodostuisi, sillä kukaan ei halua omia tietojaan tuhota. Olisimme ikään kuin tiedon turvasatama – osana verkostoa, joka sijaitsee puolueettomilla vyöhykkeillä.


Tiedon määrä räjähtää käsiin
[ … tietoyhteiskunnan kasvukipu … ~ http://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_07_02_faktuaari.html - ]

Nyt tarvitaan entistä suurempia keskuksia, joita samalla hajautetaan. Suomi on erinomainen valtio, jo ympäristönäkökulmien vuoksi. Meillä ei ole tulivuoria, meillä ei ole maanjäristyksiä, ei suuria tulvia – ei ylettömiä helleaaltoja. Meillä on osaavaa porukkaa, ainakin toistaiseksi turvallinen yhteiskuntajärjestys – harkitsevat enemmistökansalaiset, todisteena juuri tuo ”ilman Natoa hyvä tulee mentaliteetti”.

Meillä on lisäksi paljon luontaista jäähdytysenergiaa sekä osaamista hyödyntää hukkalämpö. On lisäksi monipuolinen energiantuottojärjestelmä – maakaasusta aurinkoenergiaan. Meillä on myös toistaiseksi varma sähkönsiirto ja osaamista turvallisuusjärjestelmistä, turvaohjelmistoista ja tietovarmennuksista.


Miksi emme hyödynnä massiivisemmin – ota yhteyttä esimerkiksi Kiinaan!

Kiinasta on jo tullut maailman vaikuttavin talous 6] ja kiinalaiset ovat käytännössä jo kaikkialla maailmassa 7]. Tämä edellyttää kiinalaisittain aivan uutta ajattelua tietovarastoinnista, tietoverkoista ja -hajautuksesta.

Kiina on huomisen datajohtaja ja datan tuottaja. Kun yhdistämme tähän kiinalaisten halun tehdä kauppaa kaikkialle maailmaan – on heille ehdotettava Suomesta puolueetonta ja turvallista kuin luotettavaakin datayhteistyökumppania.


Tietovarastonnin osuustoiminta

Perustetaan Suomen Osuuskunta Tietokeskus *] – Centrum of Information. Kuten yllä on todettu, on Suomi kokonaisturvallinen järjestely ja sijoitus maailman tietovarastoinnin ja – käsittelyn yhdeksi solmukohdaksi – olemmehan nätisti ja luontaisesti lännen ja idän vedenjakajalla 8]. Meiltä on valokaapeliyhteydet lyhintä reittiä Kiinaan – läpi Venäjän. Meille syntyy uusi datavalokaapeli Saksaan – ohittaen kiusallisen Ruotsin.
*] Osuuskunta siksi, ettei voittoa ensisijaisesti tarvita, vaan työtä, osaamis- ja tuotekehitystä sekä niiden markkinointia maailmalle, siksi osuuskunta, johon maailmalta ollaan helpommin liittymässä.


Me tarvitsemme korkeajalosteista työtä – unohtamatta lattiatasoa

Kun valtiomme nyt pakolla säästää, olisi sen mieluumminkin ryhdyttävän työmobilisaatioon 9] ja se tarkoittaa työtehtävien luonnin massiivista mahdollistamista. Rakennetaan valtiotoimisesti osuuskuntapohja Yleisdatakeskukselle – Tietokeskukselle. Luodaan pohjaedellytykset tälle tietovarastoinnille ja kutsutaan maailman valtioita ja yhtiöitä mukaan – soveliaasti.


Tulkoot meistä tiedon Sveitsi

Sveitsiläisillä on pankkirooli pidättyvyytensä vuoksi. Olkoot meillä tieto ja sen vartiointi, kuin oheistoimintojen ylläpito ja tuotekehitys vaiteliaan pragmaattisen toimintatapamme vuoksi. Emme turhasta poukkoile (vaikka hallitustamme siitä jo syytetäänkin), kuten Nato vastaisuus kansalaistemme järkähtämättömyyden hyvin todistaa.


Kiina suunnittelee uutta kaupallista reittiä Eurooppaan

Koillisväylä*] on 10 - 15 vuoden kuluessa merkittävä tie Kiinasta Eurooppaan ja Jäämeren satamat sen päätepiste, jatkuen maakuljetuksina eteenpäin. Vuokrataan Venäjältä luovutetusta ”oikeasta kädestämme uusi Saimaan kanava”, rautatielle ja rakennetaan vaikkapa Liinahamariin esimerkiksi kiinalaisella rahalla satama ottamaan vastaan tavaravirran Kaukoidästä.

Tehdään samalla Petsamosta Jäämeren odotettu rautatie Rovaniemelle. Samalla peruskorjaamme Rovaniemi – Helsinki rautatien vastaamaan suurnopeusjunia ja samalla henkäyksellä tunneli Tallinnaan, ja reitti Saksaan on selvä.


Pohjoisen datakeskukset oheistoimintoineen

Pohjoiseen on jäähdytysratkaisujen vuoksi edullista rakentaa lisää tietovarastoja pilvipalvelimille, näin syntyy toimeliaisuuden lanka ja väylä Jäämereltä aina Helsinkiin saakka. Petsamo – Helsinki olisi runkoyhteys, jonka varrelle voidaan hajauttaa turhaan pakkautunutta pääkaupunkiseutua. Suomi on suuri maa, joka jostain syystä kansalaisina haluaa ahtautua Kehä III’ n sisäpuolelle!


Lopetetaan toistaiseksi valtapoliitikkojen suunnitelma kuristavasta taloudesta,
[ … leikkaamista ja elvyttämistä, mitä unohdimme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/leikkaamista-ja-elvyttamista-unohtuuko.html - ]

 … siirrytään uuden luontiin *], toimeliaisuuteen ja luodaan uskoa huomiseen. Yllä kaksi ideaa, jotka luovat tuhansia työpaikkoja, johtamisesta ja suunnittelusta aina lattiatasolle saakka, sillä kaikille halukkaille on luotava työtä – vaikka hallitulla velanotolla.


Toimeliaisuus ratkaisee, ei leikkaukset

Miksi muut saavat olla velkaantuneempia kuin me?  Toimeliaisuusdynamiikka on uusi käsite, joka ei velvoita pakonomaiseen kasvuhoentaan 0]. Loputonta kasvua ei ole – on vain tasapaino eloamme ylläpitävän biosfäärin kanssa.  Tämän vuoksi tuotekehityksemme huippu saavutetaan energiarintamalla, ja miten saadaan paras vihermerkki tietokeskuksien energiankäytölle.

EXTRAFIKTIO

… Lasiin kuutioitunut ihminen ~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/153242-tulevaisuutemme-lasikuutioissa - satiirinen sci-fi …  

Lisälinkit tekstistä

1] Stephen Elop oli onnenpotku Nokialle! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=963131 – [12 986]
3] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [43 382]
7] Kiinalainen mobilisaatio ympäri maailman ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 – [25 305]


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL  ..  IL  ..  Pz ..  Vf  ..  BL  ..  BLOG 63086
---04112015---

doc.: datacentrum_04110215 – Microsoft Word Starter

684s | 883s ...

Ei kommentteja: