tiistaina, tammikuuta 31, 2017

Kenraali Lindbergin ei pidä puuttua puolitietämättömänä ulkopolitiikkaan


Puolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg on valittu tehtäväänsä ylläpitämään maamme puolustusvalmiutta – kaikkiin ilmansuuntiin. Lindbergin ei pidä puuttua ulkopolitiikkaan – sotilaat tottelevat poliitikkoja, eivätkä ajattele liian vaikeita diplomaattisia asioita |1. Sotilaat keskittyvät vain parhaalla taidollaan annettuihin tehtäviin, jotka ovat maamme sodan ajan puolustuskyvyn turvaaminen ja itse puolustamisen tarvitsema taistelukyky.


Jarmo Lindberg allekirjoitti meille Suomelle vaarallisen Nato – Isäntämaa pöytäkirjan. Vielä tänäänkään ei ole selvitetty lopulta ”kaikkien laskujen maksajalle” – Suomen kansalaisille, kuka/ ketkä/ mikä/ mitkä kutsuu/ kutsuvat vieraiden natovaltioiden taistelu- ja hyökkäysjoukot maahamme – todennäköisesti Yhdysvaltain, jos pyyntö tehdään. Siis kuka/ ketkä pyynnön tekevät?
|1Krimin valtaus oli länsimaissa herätys siihen, kuinka nopeasti saattaa alkaa tällainen epämääräinen operaatio”, Lindberg sanoo” ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005063993.html


Toinen Lindbergin laukaisu

” … ”Sodat, joita maailmassa on käyty 10–15 viime vuoden aikana, ovat olleet hyvin erilaisia. Ei pidä sortua siihen, että tehdään jostain tietystä sodasta suora projektio, että juuri tällainen se tulee Suomessa olemaan.” …” [sama lähde kuin viite 1.]


Kolmas Lindbergin laukaisu

” … Nyt kuusi sukupolvea myöhemmin on vaikea edes kuvitella, että Suomea uhkaisi jokin toinen maa kuin Venäjä. Mitä Venäjän johto aggressiivisella ulkopolitiikallaan tarkalleen ottaen Euroopassa nyt hakee?… ” [ sama lähde kuin viite 1.]


Oli vaihe, jolloin kenraalitkin ymmärsivät kansakuntamme realiteetit

Evp. kenraali Gustav Hägglund osasi nähdä kättään pidemmälle |2. Natoa emme tarvitse, siis sitä sotilaallista hyökkäysvoimaa, joka nyt asettelee panoksiaan pelilaudalle, muun muassa Viroon. Samoin Nato/ USA harjoittelee rynnäköimistä erityisesti pohjoisessa, jossa sijaitsevat Venäjän ydinasetasapainon pelinappulat – strategiset ydinsukellusveneet, jotka tasapainottavat kahden ydinasesuurvallan herkkää tasapainoa.

Tässä kohtaa on syytä lukea miten Venäjä kokee Kuolan niemimaan ja millainen on heidän puolustusdoktriini pohjoisilla alueilla Euroopassa |3.

Laukoessaan viimeisistä sodista maailmalla Lindberg unohti melkoisen tosiasian. Naton sotilasjohtaja, Yhdysvallat oli ja on liki kaikissa maailmalla käydyissä sodissa mukana, eikä vain 10 – 15 vuoden aikana - vaan jo yli 60 vuoden ajan. Miksi Lindberg ei halua katsoa tosiasioita silmiin, kuten hänen kaukainen edeltäjänsä Hägglund?

Lindberg on varmasti huomannut, että USA käy sotiaan aina kaukana omilta rajoiltaan, mutta kuten todettua kenraalien ei pidä ajatella liian vaikeita asioita, vaan keskittyä niihin tehtäviin, mistä palkka maksetaan.

Muistaako Lindberg miten tapahtui taistelupommitusten alku Syyriassa vuona 2014 – Yhdysvaltain aloittamana, entä kuinka virkaa tekevä kenraalimme muistaa Kosovon, jossa USA toimi raskaiden hyökkäyspommitusten aloittajana – tappaen eräiden lähteiden mukaan yli 500 siviiliä ja pommittaen samalla Belgradin Kiinan suurlähetystöä. Emme ota esille edes Irakin sotaa, joka aloitettiin valehtelulla YK’ n yleiskokoukselle.

Lainaamme tähän kaksi linkkiä sotilasasiantuntijalta, jota ei sido palkkasuhde Puolustusvoimiin (?) – professori ja tohtori evp. eversti Pekka Visurilta, hän kertoo tässä kahdesta oleellisesta seikasta, Natosta |4. ja Venäjän joukoista rajamme läheisyydessä |5.  Arvaamme valistuneesti, että Visuria sitoo puolustamisvelvollisuus isänmaatamme kohtaan, mikä velvollisuus pitäisi meillä kaikilla suomalaisilla olla.


Olisiko vihdoin meilläkin ymmärrettävä, että upseerit pysyvät lestissään?

Upseerit johtavat ulkopolitiikan pettäessä meillä puolustautuvaa sotaa ja huolehtivat miehistöstä, kuluttamatta heitä liikaa ja tavoitellen sitä päämäärää, mikä poliittisesti on ylhäältä annettu. Tässä on armeijamme ydintehtävä. 


Sota on usein epäonnistuneen ulkopolitiikan jatke

Kerrotaan, että 1939 silloisen ulkoministeri Eljas Erkon kokemattomuus, hyväuskoisuus ja amerikkalaistunut ajatusmaailma ajoivat osaltansa meidät Talvisotaan, jossa Neuvostoliitto hyökkäsi. Josif Stalin oli Moskovasta todennut, on sotilaiden vuoro.

 … Jatkosotaan ajauduimme osin ja osan upseeristosta hangoittelematta – olimme ajopuu puoliaktiivina. Halusimme revanssin ja laskimme Saksan kolmannen valtakunnan koko Pohjois-Suomeen valmistautumaan idän sotaretkeen – operaatio Barbarossaan. Saksa oli meidän aseveli ja upseerit innoissaan komensivat joukkomme jopa vanhan rajan yli, syvälle Neuvostoliiton puolelle. Ajateltiin taloustermein – korkojen kanssa.


Tänään Lindbergin allekirjoittama Nato – isäntämaa pöytäkirja oli vaarallinen ensiaskel
[ Linkin alta tämä pöytäkirja kokonaisuudessaan – niin suomeksi kuin englanniksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - ]

Kun tuo pöytäkirja oli allekirjoitettu upseerin toimesta, oli se samalla vastuun siirto poliitikoilta sotilaalle – tässä ensimmäinen virhe. Sotilaat eivät ajattele ulkopolitiikkaa, vaan puolustautumista, Suomessa. Venäjä reagoi ja muutti pohjoisen puolustusdoktriiniaan, sillä se tiesi kokemuksesta Lappimme olleen aiemminkin hyökkäysalusta itään. Nyt Lindberg allekirjoituksellaan lähensi koko maamme joutumista taistelu-alustaksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi kuivan lakonisesti, että kyllä Nato/USA mielellään taisteluttaa puolestansa suomalaiset sotilaat, vaikka viimeiseen mieheen. Näinkö Lindberg olisi sitten johtamassa meitä sotaan, tilanteessa, jossa meille kansalaisille tuntematon instituutio kutsui Naton/ USA’ n taistelujoukot Suomeen.


Miksi Lindberg astui miinaan, allekirjoittaessaan pöytäkirjan?

Ensi alkuun pöytäkirjaa ei haluttu suomentaa edes kansanedustajille, puhumattakaan kansakunnalle. Eduskunnan ei annettu äänestää pöytäkirjasta, jolloin kansalaiset olisivat päässeet näkemään ketkä puolsivat ja ketkä eivät!


On vaarallista leikkiä Naton hiekkalaatikossa – puhumattakaan luottaa maailman yhteen sotineimpaan kansakuntaan – Yhdysvaltoihin

Venäjän kanssa meillä on tunnetusti noin 1300 kilometriä yhteistä rajaa, jolla on vallinnut täydellinen rauha jo yli 70 vuotta. Kansakuntamme vastustaa kiivaasti Natoa, jopa upseereistakin suuri osa ei kannusta liittymään lännen sotilasliittoon. Kaikesta tästä huolimatta Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – jopa urakalla!

Niin kansa kuin useat upseerit ymmärtävät vanhan, tähän hyvin sopivan sanonnan: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”|6 – tämä ei ole vaikea sananlasku korkeillekaan upseereille. Poliitikot sen sijaan ovat joissain nurkissa havainneet toisen kiinalaisen vanhan sanonnan: ”ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.


Kaikesta huolimatta – kansakunta luottaa itseensä
[ … luotamme omaan armeijaan, ja sille on annettava kaikki se tuki mikä sille kuuluu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/mika-on-maanpuolustustahtosi.html - ]

Korkeat upseerit vaihtuvat, alemmatkin ovat kierrossa. On korkea aika oppia lukemaan tehtäväkirjaa ja pysyttäytyä omassa roolissa. Kansalaiset luottavat juuri armeijamme kykyyn puolustautumisessa, sen reserviin eli paljolti itseensä. Tosiasia on se, että rivinmiehet lopulta maksavat kaikki ne laskut, mitä ylimmät upseerit ja poliitikot virheinä tekevät. 

Hankinnoissakin kannattaa olla tuhlaamatta kansalaisten varoja vääriin aseisiin jopa vääriin aselajeihin. Huomisen sodat käydään todella yllättävästi – ja tämän komentaja Jarmo Lindberg oivaksi tarkasti, muttei osannut sanoa millä lailla yllättävästi. 

Suomen tie on sotilaallisen sitoutumattomuuden linja, kansamme enemmistötahdon mukaisesti. Me olemme Pohjolan Sveitsi, täällä lännen ja idän vedenjakajalla. Kansakunnan ymmärrys erityisasemastamme johtuu paljolti myös siitä, että olemme niin idästä kuin lännestä tulleita.


Numerointi tekstistä

|3 Näin Venäjällä nähdään tilanne Kuolan niemimaalta ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170_uu.shtml -


EKSTRA

Mitä me teimme Viron Ämarin ilmataisteluharjoituksissa?

Poliitikotkin tekevät ulkopoliittisia virheitä – Venäjän talouspakotteet
A Vuonna 2014 ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428208 (~300 lukijakommenttia) -  

Jälleen nuo etupiirijaot ovat ponnahtaneet pelkokertoimilla – varsinkin, kun media lietsoo niitä


PS.

Sisäisten uhkien kasvaessa olisi tarkasti tutkittava ennen kaikkea poliisiemme tueksi uudelleen perustettavaa Suojeluskuntaa |* – se olisi samalla monille työttömille nuorille oljenkorsi hyödylliseen elämään. Tämän päivän Suojeluskunta on yleistoimija rauhan aikana poliisin alaisuudessa ja mahdollisen sodan alla armeijan komennossa.
|* ~ https://www.facebook.com/groups/754975281237923/ – Facebook ryhmä Suojeluskunta ja Lotta Svärd


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

...
AL | US | T | VU | PZ | BL | BL | FB | FB | BLOG 119147

DOC Jarmo Lindberg laukoo_29012017 – Microsoft Word Starter
PVM 29012017|1091|

Ei kommentteja: